ince999
Her ne yaşarsan yaşa,sonunda keyfini çıkar
Bulgaristandan aldığım YEŞİL SİGORTA yı şimdi kontrol ettim. NORVEÇ te geçerli.
Teşekkür ederim. Sigorta Norveç te de geçerli.Norveç Avrupa Birliğinde değil ama Avrupa Birliğindeki bir çok şey Norveç’te de geçerli. Fakat siz genede trafik sigortasının verdiği yeşil kartı kontrol ediverin.
Norveç’te buzul gezmek planınızda varsa, su geçirmez ayakkabı (çizme) götürmekte fayda var. Benim karavanda kalın/sıcak bir çorapla giyebildiğim ayağımdan biraz büyük bir çizme hiç eksik olmaz.
Iyi hazırlıklar..
Haklısınız , adamlar Euro bazında zam yapmışlar bir de utanmadan !.."Tek geçiş bedeli ise 45 euro ..."
Hayrola İlkil bey, bu sefer otomobilinizle yollardasınız galiba ?
Karavanlar için tek geçişin hediyesi sadece 112 Euro da !!!
Øresundsbron
Aaah Ah ! Gözünü sevdiğimin Türkiyesi. Biz o parayla hesaplarsak, kaç kere kıtalar arası fink atarız di mi yani ?
Aman hesaplamayın, yoksa Türkiye'de kalmak gibi tuhaf şeyler aklınıza gelebilir.
Not
Biraz evvel baktım kasım başında Sabiha' dan daha da uzak olan Stokholm'e hem de gidiş dönüş uçuş sadece 113 € !
Haklısınız , adamlar Euro bazında zam yapmışlar bir de utanmadan !..
Yollara çıkmamız zaman alır artık
Sadece izleyerek idare edelim bir süre
Siz ''Uçak'' deyince aklıma ne geldi : Stockholm'e uçup , araba kiralayıp gezilse de şu köprü geçişlerindeki paralar cepte kalsa ne iyi olur
2003 yılında yaptığım geziyi hatırlattınız bana. Köprü geçişlerinden değil de Yunanistan'ın vize vermekte yan çizmesinden kaynaklanmıştı. O zman Oresund köprüsü varmıydı hatırlamıyorum. Nordkapp tüneli açılmış ve oldukça pahalı bir geçiş ücreti vardı. Ucuz uçak bileti de bulunca Stockholm Arlanda'dan araba kiralayıp kamp malzemelerimizle büyük bir İskandinavya turu atmıştık.Haklısınız , adamlar Euro bazında zam yapmışlar bir de utanmadan !..
Yollara çıkmamız zaman alır artık
Sadece izleyerek idare edelim bir süre
Siz ''Uçak'' deyince aklıma ne geldi : Stockholm'e uçup , araba kiralayıp gezilse de şu köprü geçişlerindeki paralar cepte kalsa ne iyi olur
Şimdi anlayamadığım bir şeyi sorup kafamı rahatlatayım.
Google de yol resimlerine bakınca Nordkapp (Kuzey burnu) denen yerde bir turnike var ve turnikeden sonrada ancak yaya yürüyüşü ile 2-3 dakkalık yol sonrası deniz var.Sorum şu Taaa kuzey kutbuna varacak kadar yolu sırf güzel bir manzarayı seyretmek için gidiyoruz tamam da O manzara sadece dünya para ödenipte girilen avuç içi kadar yerdemi görülebiliyor?Ödenen para neyin bedeli? neyi satın almış oluyoruz?
Ben Norveç gezilerini okudukça gördüğüm rakamlardan dolayı bunalıyorum bu memleket galiba benim gibi harcamasına dikkat etmesi gereken gezginler için değil.Eh ne yapalım bende hem daha sıcak ülkelerde gezer hemde Manzarayı seyredecegim diye el yakan giriş ücreti vermem.
Ne demiş usta:İşçisin sen işçi kal gey tulumunu.