Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 746,249

Etiketler
IMGP9973.JPG
98 model terraro alarak bnde aranıza katıldım ilk arazi arabam ,bir iki eksik var aabamda parcalarnı nerden temin ediyorsunuz ben sanyide biraz bakımdım bulmadım.meslea arka sinyak kırıak ver arka fren hidrolik borusu lazım .

3 gundur kullaniyorum ilk arabam uno du una dansonra tabi kamyon gibi oldu park etmek sikinti su anda:smiley: unoyu 30 tl lik gaz aliyordum fullniyordu:smiley: buna 50 tl lik aldim ibre cok hafif oynadi:smiley:)depo bostu su anda 97 km oldu kirmiziya yaklsti 98 .odel manuel.
Terrano ile ilgili en aktik en dolu bilgiler burda ama bi face sayfmiz olsa daha guzel daha hizli bilgi paasimi olur sanki var ama aktiflik yok facede

bu gun bakım yapıldı yag yag fitresi ve hava fitresi degişti.lifte ladırılp kontrol edildi arka fren hidrolik borusu degişti on sol kork degişti viraj denge cubugunun sağ bası yokmus o takıldı. 100 tl işcilik tututu koruk baya bi ugrastırdı .yagşar ve fitreler 170tl tutu.
arkaka fren hidrolik borusunun orjinali 400tl :confused:
koruk nissan premiara nın aks be korkte 140 tl tutttu

20160615_094308.jpg

3 gundur kullaniyorum ilk arabam uno du una dansonra tabi kamyon gibi oldu park etmek sikinti su anda:smiley: unoyu 30 tl lik gaz aliyordum fullniyordu:smiley: buna 50 tl lik aldim ibre cok hafif oynadi:smiley:)depo bostu su anda 97 km oldu kirmiziya yaklsti 98 .odel manuel.
Terrano ile ilgili en aktik en dolu bilgiler burda ama bi face sayfmiz olsa daha guzel daha hizli bilgi paasimi olur sanki var ama aktiflik yok facede

Aracınız hayırlı olsun, zamanla alışınca aracın ne kadar keyifli bir araç olduğunu göreceksiniz. Ayrıca bende sizin gibi alır almaz heme bir bakım yaptırdım, yaklaşlık 1.5 yıldır kullanıyorum, standart yağ baımları dışında herhangi bir sorun çıkarmadı, ben keyfe kedef mekanik fanı elektrikliye dnüştürdüm sadece.

Güzel ve keyifli günlerde kullanmanız dileği ile...

Arkadaşlar Merhaba ;
Denizli'de yaşayan bir arkadaşınız olarak uzun zamandır forumu kayıt olmadan takip ediyordum ve bilgi ve paylaşımlarınızdan çok yararlandım ... Yaklaşık 3 Ay önce Terrano II (2000 Model) alarak bir nevi aranıza katıldım...
Şanssızlık ve bilgisizlik eseri kaçak yakıt nedeniyle Enjektör Pompası ve Motoru komple sıfırdan yaptırmak zorunda kaldım ... Uzun süre kullanmak istediğim için masraftan kaçınmayarak yaklaşık 8,500 TL harcayarak tamamen sıfırladım... Araç km'si şu an 282,000 km ama motor ve pompa sıfır....

İhtiyaç duyan arkadaşlarla tecrübelerimi paylaşmak isterim, Ayrıca aşağıdaki linke TERRANO R20 (TD27) Servis Klavuzunu yükledim , İngilizce bien arkadaşlar istifade edebilir diye düşünüyorum... Hepinize selamlar...

TERRANO II (R20) (TD27) OTOMATİK VİTES VE MANUEL VİTES SERVİS ONARIM KLAVUZU

Son düzenleme:

Arkadaşlar Merhaba ;
Denizli'de yaşayan bir arkadaşınız olarak uzun zamandır forumu kayıt olmadan takip ediyordum ve bilgi ve paylaşımlarınızdan çok yararlandım ... Yaklaşık 3 Ay önce Terrano II (2000 Model) alarak bir nevi aranıza katıldım...
Şanssızlık ve bilgisizlik eseri kaçak yakıt nedeniyle Enjektör Pompası ve Motoru komple sıfırdan yaptırmak zorunda kaldım ... Uzun süre kullanmak istediğim için masraftan kaçınmayarak yaklaşık 8,500 TL harcayarak tamamen sıfırladım... Araç km'si şu an 282,000 km ama motor ve pompa sıfır....

İhtiyaç duyan arkadaşlarla tecrübelerimi paylaşmak isterim, Ayrıca aşağıdaki linke TERRANO R20 (TD27) Servis Klavuzunu yükledim , İngilizce bien arkadaşlar istifade edebilir diye düşünüyorum... Hepinize selamlar...

TERRANO II (R20) (TD27) OTOMATİK VİTES VE MANUEL VİTES SERVİS ONARIM KLAVUZU

Öncelikle aracınız hayırlı olsun ve de hemen ardından geçmş olsun diyorum. Bir araç aldıktan sonra yaşanabilecek en kötü olaylardan birini yaamışsınız... Sadece terroano da değil, hiçbir araçta kalitesiz yakıt kullanmamak gerekir, hele ki turbo sistemine sahip enjektörlü bir dizelden bahsediyorsak....

Neyse yinede sorunu çözmüşsünüz, geçmiş olsun. Aracınız da bir bakıma komple bakımdan geçmiş olmuş, bundan böyle uzun süre (kaliteli yakıt kullanıp, bakımlarını doğru yaptıktan sonra) uzuun süre keyifle kullanırsınız. Aramıza hoşgeldiniz...

Merhaba soranlara ve cevap yazanlara teşekkürler
formu tek tek okudum ben üç hafta önce binek aracımla takasa girerek 330 binde [motor yapılmış] 2001 2.7 TDI terrano mu aldım. Yaklaşık 4 bin kadar masraflı olduğunu bilerek hayalimi gerçekleştirdim. Siz aracı tanıyan arkadaşlara bazı konularda sorularım var . 1 siyah duman atma var çaresi nedir * 2 ön far sinyaller ve ön panjurun değişmesi gerek fiyatı kaça çıkar yan sanaisi var mı * malum asgari ücretle geçinmek gibi sıkıntı olduğundan far ın çıkmasıda olur nereden bulunur* ORDU Fatsa dan selamlar...

Araciniz hayirli olsn.Ben parca icin snayide japon parca satan yerleribtker teker dolasak fiyat almistim.
Bu gun bende ceki demiri icin fiyat aldim .terrano icin ceki demiri montaj ve proje cizimi icin bin tl fiat aldim.
Deninde el frenin teli koptu sonra yakit sizdirmya basladi nazar deydi:smiley: Yakit borusu degisti catlmis.el freni pazrtsiye kaldi

Herkes3 merhaba yaklaşık 6 aydır nissan terrano 3.0 kullanıcısıyım,forumda yazıları aracı almadan önce takip etmeye başlamıştım.Öncelikle bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Gelelim üyelik oluşturup soru sorma sebebime
Aracımında yaklaşık bir aydır 2.000 devir üstünde çok yüksek bir tekleme ve mazot yakamama veya mazot gelmemesi tarzı bir problem var.Aracı çalıştırdıktan 20 30 dakika sonra(araç ısındıktan sonra)başlıyor bu problem ve sürmeye devam ettikçe daha düşük devirlerde de aynı sorun oluyor.
Problemi daha detayli anlatmak gerekirse araçtan kesik kesik öksürmeye yakın bir ses geliyor,gaza bassam da araç ivme almıyor.Aynı sorun araç bosta iken de 2000 devire çıkınca yaşanıyor.
Aracı nissanlara bakan bir ustaya gösterdim araci bilgisayara bağlayıp uzun süre turbo vs herseye baktı sonunda aracta bir problem olmadığını sorunun mazot pompasından kaynaklanabilecegini söyledi.Pompaci boch servisine gittim 750 tl ile 2500 tl arasinda değişebilir bir masrafi olduğunu soyledi (pompaya bakmadan).
Sizce başka bir problem olabilir mi?(elektrik arızası vs)
Malum çoğu zaman başımıza gelen bir durum,basit bir problemin algilananamasi neticesinde 2-3 bin masraf ama problemde düzelme yok.
Pompaciya baktirmadan önce sizlerin görüşlerini almak istedim
Şimdiden teşekkürler

herkese merhabalar. 3 aydır 2001 2.7 tdi terrano sahibiyim araca 2300tl civarı bakım yaptırdım ancak yokuş çıkarken hararet çıkması sorununu fanı değişmeme rağmen engelleyemedim. ankarada bu aracı bilen deneme tahtası yapmadan bu araca 4 gözlü radyatör ve 2li elektronik fan taktıracağım bir usta varsa eğer yazarsanız çok ama çok memnun olurum. aracımı çok seviyorum ama yokuşta hararet yapmasına deliriyorum. eğer ankarada bunu yapabilecek bildiğiniz bir usta varsa lütfen cevap yazın....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR