Nissan Terrano II Hakkında Herşey

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 744,321
Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

Sayın kolorgen bu biraz psikolojik gibi geliyor bana.
Malum dolardan insanlar etkilendi ve herşey yükselecek diye düşünüyorlar.

Fakat araç fiyatları bu son zıplamadan önce de biraz kıpırdanmıştı.
Tahminim sıfır araç fiyatlarının çok fazla yükselmesi diye düşünüyorum.

Sıfır fiyatları erişilemez hale gelince ikinci ele yönelme oldu.
Bir de bu kış kar buz dört çekere rağbeti artırdı.

Diğer yandan yüksek hacim herkesi hala korkutuyor ve en çok 1.6 motorluya bakıyorlar.
Gerek vergi gerek yakıt tüketimi kullanıncaya kadar ön yargılı davranmaya itiyor herkesi.

Buda Vitara'ların revaçta olmasına yarıyor.Vergi düşük,yakıtta fena değil idare ediyor.
Şahsi düşüncelerimdir,ticaretini yapanlar daha isabetli yorumlar yapabilir.
 

Etiketler
Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

kolorgen' Alıntı:
Satmak istiyordum ama ortalama fiyatlar 25 bin civarında olmasına rağmen pek ilgi olmadığı için
uğraşmaktan vazgeçtim. Arabalarla ilgili Nissan Park'tan bilgi alabilirsiniz. Yıllardır onlar baktıkları için
benden daha iyi tanıyorlar araçlarımı.

Sn.Beyefendi, Siz hang ildesiniz? arabanın fotolarınıda mı nissanparktan isteyeceğiz? arabanız için bilgi vermek yaşadığnız kötü tecrubelerden sonra zul geliyor olabilir ama alıcılara daha fazla bilgi verrsenz hem sizin hemde benim işim görülebilir belki, zira şu anda 2000-2003 arası temiz bir 7 kişilk 2.7 dizel arıyorum...
 

Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

Yarın fotoğraflarını çekeyim. Her ikisinin de herhangi bir kazası yok, dışında ufak tefek sıyrıklar dışında, onları doğal olarak kabul ediyorum, görmek isterseniz İstanbul-Küçükçekmece'deyim. Site kurallarını pek bilmiyorum, telefon veya mail adresimi verebilirim, bir sakıncası yoksa.
 

Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

kolorgen' Alıntı:
Yarın fotoğraflarını çekeyim. Her ikisinin de herhangi bir kazası yok, dışında ufak tefek sıyrıklar dışında, onları doğal olarak kabul ediyorum, görmek isterseniz İstanbul-Küçükçekmece'deyim. Site kurallarını pek bilmiyorum, telefon veya mail adresimi verebilirim, bir sakıncası yoksa.

özelden bana cep numaranızı verebilirsiniz, yarın sizi ararım...

iyi akşamlar
 

Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

Burada birinci sayfada iletişim bilgilerime ulaşabilirsiniz.

http://www.nansulate.com/Turkey/nansulate_news_tk.pdf

Yeni üye olduğum için özel mesaj yazma hakkım yok görünüyor.
 



Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

kolorgen' Alıntı:
Burada birinci sayfada iletişim bilgilerime ulaşabilirsiniz.

http://www.nansulate.com/Turkey/nansulate_news_tk.pdf

Yeni üye olduğum için özel mesaj yazma hakkım yok görünüyor.

resimleri bekliyorum,

ilaveten verdiğiniz link'te telefon numarası mevcut değil, oradaki web sayfalarını açarak iletişim bölümüne ulaşmaya çalıştım fakat web sayfalarınız açılmıyor malesef... yada ben açamadım....
 


Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

Araçlardan birinin resimleri ektedir. Diğeri yarından sonra gelecek.
 

Ekli dosyalar

  • Resimler.zip
    4.6 MB · Görüntüleme: 224







Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

merhaba arkadaşlar.2 gündür bende 2004 terrano 3.0 di sahibiyim.önceden üye olmama rağmen sadece takipteydim.uzun araştırmalar ve beklemeler sonunda aracımı buldum ve teslim aldım.artık konulara katılım yapmanın vakti geldi diye düşündüm.sayenizde terranolar ve diğer 4x4 suvlar hakkında baya bir bilgi edindim.aracım 154 bin km siyah renkli.sanırım 3.sahibiyim.ilk sahibi 8 buçuk yıl boyunca kullanmış.2006 trafik çıkışlı.sonraki sahibi 7 ay kullanmış ve şimdi bende.son sahibi grand cherooke 2.7 aldığı için bunu elden çıkartmış.

izninizle bir kaç soru sormak istiyorum.

1-sağ arka alt stop grubunda sinyal camı çatlamış ve kırılmış (hırsızlar alarmı kontrol etmek için kırmışlar.) nerden nasıl temin edebilirim.sadece camı değişiyormu yoksa komplemi almak zorundayım.
2- ön cama taş gelmesi sebebiyle çatlamış nerden temin edebilirim.
3-izmir de özel servis olarak kime götürmeliyim.
4-direksiyonu tam tur çevirirken en son kısıma yakın iki kere çat çat gibi ses geliyor.çok zorlamadım normalde yolda iken ses yok genelde otoparkdan çıkarken duyuyorum.aksmı rod başlarımı dır sorun kaynağı?

aracımı iç anadoludan aldım ve izmire getirdim.(sadece ihtiyaç molası verdim on dakika) hiç mola vermeden ortalama 85-110 km hızla geldim. 11 buçuk saat yol sürdü tam olarak depoyu 250 tl ye doldurdum yola çıktım.evimin önüne par ederken mazot ışığım yandı. yaptığım toplam km 895.

sanırım 0,26.6 kuruş yakmışım yanlış hesaplamıyorsam eğer. eurodiseli 3,770 kuruştan almışım.65 litre yakıt koydurmuşum.

bence mübarek sadece koklamış.oldukça iyi bir rakam olarak düşünüyorum. sizce nasıl.

yağ değişimlerini sahibi 4500 km önce değiştirmiş direksiyonda asılı.

sizce negibi bir yaklaşımda bulunmalayım.nelerini değiştirmeliyim nelerine baktırmalıyım.

lastik markaları değişik.önler ve arkalar farklı.120 km hızda vibrasyon başlıyor.bu tekerleklerdenmidir yoksa rot balans ayarına mı ihtiyacı vardır.

herkese saygılar kazasız sürüşler dilerim. bence terrano resmen aşık olunacak bir araç.aldığıma hiç pişman değilim.

DSC 0896
 

Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

Allah kaza bela vermesin Güle güle kullan aracı nette bende incelemistim bir ara gitmek için niyetlendim sonra is guc fırsat olmadı ilk önce sana tavsiyem kasko yaptirman kaza bela durumunda parça fiyatlarını duyunca aklını kaçırmak istemiyorsan tabi :smiley: 2 camurluk kaput tampon panel ve farlar 7000 lira vermiştim tabi çıkma parça yenisini tahmin edersin cami kasko sigortası yaptirinca bedava degistirirsin orjinali olur hiç olmazsa direksiyonu tam yaptığında gelen ses direksiyon stoperleri var altına girdiğinde görülür boşa ustalara para bayılma azıcık gres kesiyor 2 ayda bir hafif yagla lastikleri degistirceksen BF goodrich Şaşma derim bu arada yakıtı doğru olctugunu zannetmiyorum :smiley: bizim 1.3 Doblo o kadar yakmiyo bende 2.7 var 11 12 litre tas
 

Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

amin Allah herkese daha iyisini nasip etsin.kasko yapıcam zaten fiyat araştırıyorum.

toplam yol mesafesi: 895 km.
araca konulan yakıt: 65 litre.
kayseri opet eurodiesel litre fiyatı:3,770 tl.
depo fulleme toplam:245,50tl

mesafe zamanı: 11,5 saat.
toplam mola: 5 er dakikadan 10 dakika.
araç sadece bu mesafede 2 kere stop ettirildi.

yolcu sayısı: yok . tek sürücü.
yolcu tarafı cam hava almak için az açık.(normalde motorsiklet kullanırım.rüzgar alışkanlığım var.açmadan duramam :smiley:
yol durumu neredeyse 10 saat boyunca yoğun yağmurlu,az yağmurlu ve ıslak yol ,yan rügar,karşı rüzgar yok denecek kadar az.
araç ağırlığı standart 3.sıra koltuk haricinde yüksüz.

ortalama hız:80-90-100-110-115 ... 120 km hızı sadece toplamda 5 bilemediniz 10 dakika görmüşümdür.

yandex harita gps uygulamasında ki durum varış saati : 13 saat. katedilecek km:899 km.

gözlem: ortalama 200-220-230 km mesafe katedilmesinde çeyrek depo mazot harcanması.
depo bildiğiniz üzere 4 çeyreğe ayrılmıştır. evime vardığımda daha ışık 1 dakika önce yanmıştı. yani depoda daha mazot olması lazım.ışık yandıkdan sonra kaç km daha gider bilmiyorum.bu tecrübem yok çünkü.

kısacası rakamlar veriler bunlar. ben belki sadece km de kaç lira yaktığını yanlış hesaplamış olabilirim. hesap makinası elinizin altında mutlaka vardır. hesaplarsanız bende bilmek isterim.


gelişimin ertesi günü yine depoyu fulledim. aldığım yakıt yine tamı tamına aynı rakamdı.ne fazla ne eksik.
busefer ortalam çeşme otobanı ve şehir içi kullanımım dahil (evim rampa yukarı sürekli) yakıtımın yarım deposu bitmişti.şehir içinde ve otobanda aracı test etmek için çok ara hızlanmalar,perforans ölçmek için tam dip gaz turboya bindirmeler gibi şeyler denedim. yanlış hatırlamıyorsam 297 km yol mesafe kat etmişim şuanda tam tamına yarım depo mazot tükettiğimi görüyorum.

hesaplamalarım dan ziyade yazılı veriler bunlar.

genel olarak ise.terrano gerçekten keyifli eğlenceli performanslı süper bir araç.allah sattırmasın ama nedense çooook uzun yıllar binesim var benim bu arabaya.( bu araçtan ailemdeki yakın akrabamda 2004 senesinde sıfır olarak mevcuttu.ozamanda binlerce km kullanmıştım.iş için.ve aynı keyifi sadece trim sesleri dışında yeniden alıyorum hissediyorum.)zaman makinası gibi resmen. :smiley:
 



Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

Hayirlisi olsun.İyi gunlerde gezmeniz dilegiyle.Bende 2.7 si vardi 3.0 yakit verileri mukemmel 10-12 litre arasi yakiyordu.Zaten forumda 3.0 performansi ve yakit tuketimi cok farkettigini belirtiyorlardi ama bu kadar olacagini hic dusunmemistim.Size tavsiyem acil bir ihtiyac olmazsa aracinizi kafanizi karistirip satmayin ben pisman oldum diyebilirim iki kez hararet yapti diye ama buda cozulmeyecek bisey degildi.

www.yagcarsisi.com
Özgür
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,273
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst