Nissan Terrano II Hakkında Herşey

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 744,321
Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

Merhaba, aranıza yeni katıldım :smiley:

Üyelerin birbirine yardımcı olma isteği gerçekten hemen farkediliyor ve takdire şayan, bundan dolayı duyarlı olan herkese teşekkür ederek başlamak istiyorum arkadaşlar..

Aracımı (2000 Terrano II 2.7 Tdi Otomatik 5 Kapı 255.000 km de) Nissan servisine götürdüm ve elden geçirdim. Ön uzun rot kolunda bi miktar boşluk ve sağ şanzıman takozunda çatlak görüldü. Bunlar değişecek ama aciliyeti yok sanırım. Motor ise yağ yakıyor ve park halinde garajdayken 3-4 damla gibi yere yağ damlattığını gördüm. Damlatma motor çalışmayınca olmuyor sanırım. Yoldan geldikten sonra yapıyor.

Ancak motorun sağlam bi onarımdan geçmesi gerekecek gibi görünüyor. Zira yağ filtresi, motor yağı, mazot filtresi değişti ve bundan sonra boş viteste tam gaz yapıldığında (dururken) egzosdan siyah bir dumanla bir miktar yağ ve kurum attığını gördük. Can sıkıcı tabii..

Bunun dışında tüm elektrikli aksamlar, şanzıman, diferansiyel, 4x4, fren merkezleri, balatalar, diskler, amortisörler, kaporta vs. sorunsuz. Hararet sorunu yok. Malum, motoru servise yaptıramayacağımız için, dışarda çok iyi bir ustaya ihtiyacım var iktisatlı olması için. Avrupa yakasında, mümkünse ikitelli sanayi civarı olabilir.

Forumda bu sorunla ilgili okuduklarım kadarıyla, motor açılmadan tam olarak ne kadar masraf açacağı kesin bilinemiyor sanırım. Ve iyi toplanamayan motorun da onca masraftan sonra dikiş tutmaması gibi bi durum olduğunu da okudum. O yüzden ustanın ne yaptığını iyi bilen biri olması gerektiği vurgulanmıştı. Ehil bir usta konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var ve umarım fahiş fiyatlarla ve gereksiz parça değişimleriyle uğraştırmazlar. Bakalım artık..

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler
 

Etiketler
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

Motor rektefiyesi ile ilgili daha önce paylasmistim sanırım enjektör ayarı için gittiğim Bosch servisinde motorun BMC R20 diye geçtiğini öğrendim BMC diye parça alırsan ucuz nissan diye alırsan pahalı bilginize komple sandık motor 2000 tl nissan diye alırsan baya bi para tutar sandık motor çok mantıklı rektefiye ile uğraşma hiç al 0 motoru tak kullan arastirmanda fayda vardır
 

Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

topraxxx' Alıntı:
amin Allah herkese daha iyisini nasip etsin.kasko yapıcam zaten fiyat araştırıyorum.

toplam yol mesafesi: 895 km.
araca konulan yakıt: 65 litre.
kayseri opet eurodiesel litre fiyatı:3,770 tl.
depo fulleme toplam:245,50tl

mesafe zamanı: 11,5 saat.
toplam mola: 5 er dakikadan 10 dakika.
araç sadece bu mesafede 2 kere stop ettirildi.

yolcu sayısı: yok . tek sürücü.
yolcu tarafı cam hava almak için az açık.(normalde motorsiklet kullanırım.rüzgar alışkanlığım var.açmadan duramam :smiley:
yol durumu neredeyse 10 saat boyunca yoğun yağmurlu,az yağmurlu ve ıslak yol ,yan rügar,karşı rüzgar yok denecek kadar az.
araç ağırlığı standart 3.sıra koltuk haricinde yüksüz.

ortalama hız:80-90-100-110-115 ... 120 km hızı sadece toplamda 5 bilemediniz 10 dakika görmüşümdür.

yandex harita gps uygulamasında ki durum varış saati : 13 saat. katedilecek km:899 km.

gözlem: ortalama 200-220-230 km mesafe katedilmesinde çeyrek depo mazot harcanması.
depo bildiğiniz üzere 4 çeyreğe ayrılmıştır. evime vardığımda daha ışık 1 dakika önce yanmıştı. yani depoda daha mazot olması lazım.ışık yandıkdan sonra kaç km daha gider bilmiyorum.bu tecrübem yok çünkü.

kısacası rakamlar veriler bunlar. ben belki sadece km de kaç lira yaktığını yanlış hesaplamış olabilirim. hesap makinası elinizin altında mutlaka vardır. hesaplarsanız bende bilmek isterim.


gelişimin ertesi günü yine depoyu fulledim. aldığım yakıt yine tamı tamına aynı rakamdı.ne fazla ne eksik.
busefer ortalam çeşme otobanı ve şehir içi kullanımım dahil (evim rampa yukarı sürekli) yakıtımın yarım deposu bitmişti.şehir içinde ve otobanda aracı test etmek için çok ara hızlanmalar,perforans ölçmek için tam dip gaz turboya bindirmeler gibi şeyler denedim. yanlış hatırlamıyorsam 297 km yol mesafe kat etmişim şuanda tam tamına yarım depo mazot tükettiğimi görüyorum.

hesaplamalarım dan ziyade yazılı veriler bunlar.

genel olarak ise.terrano gerçekten keyifli eğlenceli performanslı süper bir araç.allah sattırmasın ama nedense çooook uzun yıllar binesim var benim bu arabaya.( bu araçtan ailemdeki yakın akrabamda 2004 senesinde sıfır olarak mevcuttu.ozamanda binlerce km kullanmıştım.iş için.ve aynı keyifi sadece trim sesleri dışında yeniden alıyorum hissediyorum.)zaman makinası gibi resmen. :smiley:
Ben yakıtı nasıl ölctügumu söyleyeyim depoyu doldururum km yi sifirlarim mazot bitip yeniden yakıt aldığımda aldığım mazotu yaptığım km ye bölerek sonuca ulasirim bu arada elimin altındaki hesap makinesiyle hesapladim :smiley: sizin araç 100 km de 7 litre yakıyor sakin kurcalamayin müthiş dediğim gibi fabrika verilerinin altında yakıyor bence imkansız
 

Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. bu araçlardan korkan kişiler oldukça fazla.o şu bu derken gözleri korkuyor.tabi birazda iyi kullanılmış bakımları aksatılmadan yapılmış bir araç bulmak şans meselesi.çoğu zaman param oldu araç bulamadım kafama göre,bir diğer zamanda araç vardı param yetişmedi.5 ay kadar bekledim ve nihayet denklem doğru biçimde uyunca hiç düşünmeden gittim aldım..


inşallah uzun sürmez ,benim gibi bu araçdan edinmek isteyen kişilere yol gösterici olsun istiyorum.netteki tek bilgi kaynağım gezenbilir.com daki 5-6 konu idi.


sayın fikoert dediğim gibi yola çıkış ve izmire döndüğümün ertesi günü sabah depomu fulledim.

fişlerim de duruyor.orada yazanı size aktardım zaten.hem gösterge tablomdaki kilometre hemde dönerken kaybolmamak için yandex navigasyon gps verisindeki ve harita ilede karşılaştırıp emin olarak sizlere bilgi vermesi açısından yazdım.

ben de inanın çok şaşırdım çünkü ortalama 350-400 tl yakarım diye hesap etmiştim.onu da göze almıştım.ama beni mutluluktan havaya uçurdu sakin ve uzun yol kullanım verileri.

inşallahhh hepp böylee yakarrr :smiley: :smiley: :smiley: bencede imkansıza yakın. ama yurtdışı 3-4 forumda kullanıcıların ve buradaki konuda 7-8 litre litre /100 km yazılarını okumuştum lakin mantığıma yatmamıştı.

haaa şimdi şehir içi dışı verilerim farklı ama inanın aracın sınırlarını zorluyorum şuanda.175 km hıza bile çıktım lastiklerden korktuğumdan daha çok basarmı basmazmı bilemedim.
frenleme mesafeleri ölçüyorum. kalkış hızlanma ve seri vites özelliklerini deniyorum. gaza dibinine kadar basmalar turboya bindirmeler kompresöre düşürmeler onlar bunlar şunlar hızlı ama sürüş emniyetini tehlikeye atmayacak biçimde, güvenli boş yollarda elbette ;) gibi herzaman yapmayacağım ama makinaya alışayım ilerde ne ile karşılacağımı bileyim diye tecrübe edinmek maksatlı zorlamalar yapıyorum.

şuanda 300 km ve yarım depo mazot tüketmişim. bu depoyu bitiripde yeniden fulleyince tekrar sizlerle paylaşacağım. inşallah.
saygılarımla.
 

Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

Hem foruma hoş geldiniz hem de yeni aracınız hayırlı olsun.
Uzun yol ve sakin sürüş rakamlarına sakın şaşırmayın,normal.

İzmir'de aynı değerleri bulan,sakin kullanan bildiklerimiz var.
Aynı motorun Patrol'de de olduğunu daha önce yazmıştım.

Otomatik oluşu nedeniyle şehir içinde,sıkışık trafikte çok fark çıksa bile normal.
Sakın kafanıza takmayın,2.7 lere göre çok tasarrufludur emin olunuz.

Eğer sonradan değişmediyse ön poryalar sabittir,buna rağmen ekonomiktir.
Bahsettiğiniz tüketim için sakın elletmeyin.

Lastiklerin farklı olmasını onaylamayız.Anlattığınız titremeyi yapabilir.
Lastik izinin farklı olması,yıpranmalarının farklı olması,eski olması sebep olabilir.
Yine düşündüğünüz rot balans ayarından veya arazide sert davranılmıştan olabilir.
Son olarak çamurlu bir arazi dönüşü iyi yıkatılmamış olmasından dahi olabilir.
Janta veya alt takıma yapışan çamur iyi temizlenmezse titremeye sebeptir.

Tam tur dayamalardan ses gelmesi olayı dayama fiberlerinin olmayışındandır.
Muhtemelen ya aşınmış ya da düşmüşlerdir.15-25 TL civarı basit parçalardır.
Serviste taktırın yağlasınlar,kullanım şeklinize göre en azından yılda bir baktırın.

Arkadaşların dediği gibi sakın mecbur kalmadıkça temiz bir aracı satmayın.
Kaça aldınız bilmiyorum ama o paralara yerli araç bile vermiyorlar sanırım.

İzmir için daha önce de kendi gittiğim ve çok memnun olduğum servisi yazdım.
Karser,üçüncü sanayide tok gözlü ve güvenilir bir servistir,ben memnunum.

Aracınızı çok fazla zorlamayın,ihtiyacınız olduğunda size cevap verecek halde dursun.
Tanımak için yaptığınız denemeler,hızlanma,dip gaz kalkış vs size fikir vermiştir artık.

Şanzıman yağı ve filtresi otomatik araçların hayati önem taşıyan yeridir bana göre.
Yine de gideceğiniz servise bir baktırın onun önerilerine göre hareket edin.

Piyasada halen 2.7 lere bile talep olduğuna göre seçiminiz doğru,kazasız belasız,iyi günlerde kullanın.
Hararet vs dert etmeyin,radyatöre bir baktırın,gerekirse temizletin ki 3.0 larda sorun yok.
Şahsi bilgilerimden bazılarıdır,faydalı olmasını umarım.
 



Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

hoş buldum :smiley: çok teşekkür ederim.

bu araçlardan izmirde nedense hemen hemen hiç görmüyorum.büyük ihtimalle 2. araç olarak garajlarda duruyor diye düşünüyorum. albenisi keyfi oldukça yüksek. sadece ş.içi -ş.dışı- otoban- 300 km daha net tanımam için yeterli oldu.bir çok pozisyon ve sürüş özelliğini öğrendim.bildiğiniz üzere 900 km civarıda şehirler arası deneyim edinmiştim.

önerdiğiniz servise mutlaka uğrayacağım.deneme yanılma yaparak hem vakit hem de nakit kaybım olacağına, sizler gibi bilinçli deneyimli sürücülerin servis güvenirliği tavsiyesi benim için yeterli.

lastik seçimini sanırım şimdilik sadece iş-ev arası 20 km kullandığım için önümüzdeki aya bırakacağım.120km hıza çıkmadıkdan sonra zaten hiçbir titreşim vs. yok. maddi durumumu düzenler düzenlemez sıfırlayacağım.

saygılarımla.
 

Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

fikoert' Alıntı:
Motor rektefiyesi ile ilgili daha önce paylasmistim sanırım enjektör ayarı için gittiğim Bosch servisinde motorun BMC R20 diye geçtiğini öğrendim BMC diye parça alırsan ucuz nissan diye alırsan pahalı bilginize komple sandık motor 2000 tl nissan diye alırsan baya bi para tutar sandık motor çok mantıklı rektefiye ile uğraşma hiç al 0 motoru tak kullan arastirmanda fayda vardır


Sayın fikoert, sandık motor dediğiniz sıfır motor sanırım. Peki BMC R20 diye takılacak motor birebir aynı randımanı verir mi yoksa farklı bi takım düzenlemelere yol açar mı? İlginize teşekkürler.
 

Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

DMN' Alıntı:
Merhaba, aranıza yeni katıldım :smiley:

Üyelerin birbirine yardımcı olma isteği gerçekten hemen farkediliyor ve takdire şayan, bundan dolayı duyarlı olan herkese teşekkür ederek başlamak istiyorum arkadaşlar..

Aracımı (2000 Terrano II 2.7 Tdi Otomatik 5 Kapı 255.000 km de) Nissan servisine götürdüm ve elden geçirdim. Ön uzun rot kolunda bi miktar boşluk ve sağ şanzıman takozunda çatlak görüldü. Bunlar değişecek ama aciliyeti yok sanırım. Motor ise yağ yakıyor ve park halinde garajdayken 3-4 damla gibi yere yağ damlattığını gördüm. Damlatma motor çalışmayınca olmuyor sanırım. Yoldan geldikten sonra yapıyor.

Ancak motorun sağlam bi onarımdan geçmesi gerekecek gibi görünüyor. Zira yağ filtresi, motor yağı, mazot filtresi değişti ve bundan sonra boş viteste tam gaz yapıldığında (dururken) egzosdan siyah bir dumanla bir miktar yağ ve kurum attığını gördük. Can sıkıcı tabii..

Bunun dışında tüm elektrikli aksamlar, şanzıman, diferansiyel, 4x4, fren merkezleri, balatalar, diskler, amortisörler, kaporta vs. sorunsuz. Hararet sorunu yok. Malum, motoru servise yaptıramayacağımız için, dışarda çok iyi bir ustaya ihtiyacım var iktisatlı olması için. Avrupa yakasında, mümkünse ikitelli sanayi civarı olabilir.

Forumda bu sorunla ilgili okuduklarım kadarıyla, motor açılmadan tam olarak ne kadar masraf açacağı kesin bilinemiyor sanırım. Ve iyi toplanamayan motorun da onca masraftan sonra dikiş tutmaması gibi bi durum olduğunu da okudum. O yüzden ustanın ne yaptığını iyi bilen biri olması gerektiği vurgulanmıştı. Ehil bir usta konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var ve umarım fahiş fiyatlarla ve gereksiz parça değişimleriyle uğraştırmazlar. Bakalım artık..

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler


Arkadaşlar motorla ilgili yapabileceklerim konusunda tavsiyelerinize ve ehil bir ustaya ihtiyacım var. Bilgim sınırlı ve araştırmaya, öğrenmeye devam ediyorum. Bildiğiniz varsa paylaşabilir misiniz?
 


Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

arkadaşlar bu arada sunroofda bir sıkıntı oluştu. alırken kontrol ettiğimde oldukça hızlı ve güzel biçimde açılıyordu.bugün açmak istediğimde sıkışıp yarıda durdu.,

şimdi açma düğmesne basılı tutuyorum ama sanki bir şey sıkıştırıyormuş gibi olup duruyor. tam olarak açıklamam gerekirsede sanki şarjı biten yada bitmeye başlayan traş makinası gibi bir hale gelip duruyor. düğmeye basıp elimle birazcık ittirip destek olduğumda rahatça açılıyor yada kapanıyor...

wd 40 ile ray kanallarını spreyledim ama her nekadar rahatlasada bu sıkışıp durma devam ediyor. sizce dişlisinden mi yoksa sanruuf motoru arızasından mı yapıyor? tecrübesi olan varmı acaba..

saygılar..

edit::: az önce eve dönerken denedim. tamamen durmuş.çalışmıyor :( tavana tam yapışmamış 1 cm gibi boşluk bırakmış.öyle kalmış sabah.
ne yapmalıyım? :(
 



Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

176171425 ilan no örnek olarak verdim bunun BMC bayilerinde sifiri vardır motor zaten nissan satıcı BMC olunca fiyat farklı
 


Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

fikoert' Alıntı:
176171425 ilan no örnek olarak verdim bunun BMC bayilerinde sifiri vardır motor zaten nissan satıcı BMC olunca fiyat farklı

Doğrusu bravo, sanırım nissan konusunda oldukça bilgilisiniz. Yoksa benim bu bilgileri edinmem vakit alırdı, belki öğrenemezdim bile, çok sağolun.

Örnek için verdiğinizi biliyorum ama yine de sormak isterim, ilandaki motor 3.0, benim motorum ise 2.7? Benim aracıma uygulanma şansı var mıdır? Doğrusu bu motorlar, terranoların 3.0 Di motorlarıyla da aynı ise şahane olurdu :smiley:
 

Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

topraxxx' Alıntı:
sanırım 0,26.6 kuruş yakmışım yanlış hesaplamıyorsam eğer. eurodiseli 3,770 kuruştan almışım.65 litre yakıt koydurmuşum.

Bu arada sizin aracınız da hayırlı olsun sayın topraxx, tüketim değerleriniz harika :smiley:
 

Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

Herkese iyi pazarlar dilerim. Sunroof problemimi çözdüm sizinlede paylaşmak istedim.yabancı forumlarda bu durum ile ilgili bir yazı okudum ve başladım işe koyulmaya.önce yanınızda kontak spreyi,wd40 sprey, bir parça bez, ve düz ağızlı tornavida yeterli. Sunroof açma düğmesinin bulunduğu yerde tavana doğru küçük bir kapak parçası var. Bunu tırnağınızlada yada tornovida ile açarak çıkartın.tatatattaaaa işte sunroof motorumuz karşımızda.

Ben kontak spreyi ile önce güzelce temizledim pasını pusunu aldım ve sildim.wd40 ile de bir güzel yağladım.sonrasında düz tornovidayı oraya yuvaya bastırarak yerleştirdim ve .saat yönünde tornovidayı çevirerek açık kalan sunroofu kapattım.

Sonra işlem bitince motorun üstündeki minik deliklerede belki içene faydası olur diyerek wd-40 sprey sıkıp rayları ve tavan havuzunu hazır elimdeyken bi güzel yağladım.

sonra bismillah deyip kontağı ac konuma getirip korkarak sunroof düğmesine bastım..işte o sırada ağlamak istedim. Sunroof deli gibi sanki dizginlerinden kurtulmuş kısrak misali çatır çatır çalışmıştı.

Sonra çıkarttığım kapağı yerine taktım.bezle güzelce sildim ve işlem tamam arkadaşlar.sizinde sunroofunuz bozulduysa tamirciye gitmeden önce lütfen bu işlemi yapın.ardından eğer gerçekten çalışmıyorsa tamirciye uğrayın...hem nakit hem vakit kaybetmeyin .

güzel günler geçirmeniz dileği ile ...
 



Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

Merhabalar,
aklınınızda bulunmasi için Sunroofla ilgili bende bir tecrübemi paylaşmak isterim. malumunuz saanrufun bulunduğu bölge rutubet ve ıslaklığa sıkça maruz kalmasından dolayı iki kez çalışmayan. Sunroofu , arkadaşımın bahsettiği şekilde kapağı açıp elektrik soketlerini ince bir tornavida veya ince zımparayla temizleyip pas sökücü sürüp ,tekrar denediğimde hiç sorunsuz çalıştığını gördüm .tüm arkadaşların bilgisine
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,274
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst