Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 751,268
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

2.7 olanida var diye biliyorum sonuçla ilgili benide bilgilendirirseniz sevinirim

Etiketler

fikoert' Alıntı:
2.7 olanida var diye biliyorum sonuçla ilgili benide bilgilendirirseniz sevinirim
Tamam o motora da bakarım. Ama önce sorunun tam olarak ne olduğunu kesinleştirmem gerek. Bakalim artik.. Sorunu 15-20 gün kadar sonraya ertelerim sanıyorum. Gelişmeler hakkında foruma kesinlikle bilgi iletirim elbette. Umarim bu arada farklı öneriler de görürüz arkadaşlardan..

Tekrar teşekkürler

Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey

uzmanı değilim ancak benim internetten gördüğüm bilgilere göre bd30 ile zd30 motorlarının hacmi haricinde benzerlikleri pek yok gibi. yani farklı isimde aynı motor değiller. Nissan'ın ürettiği motor serileri yelpazesinde de bu 2 seri ayrı zaten. Yani biri BD serisi diğeri ZD serisi. Biri 100bg/216Nm diğeri 154bg/343Nm. biri sınırlı modelde kullanılmış. diğeri birçok marka/model araçta kullanılıyor.
işin aslı BD30 ağır hizmet motoru olarak tasarlanmış. dolayısı ile yüksek performanstan çok yüke , zorlamaya vede sorunsuz çalışmaya daha uygun gibi. bu yüzden arazide off-road yapan, özellikle LR gibi eski motorlu araç sahiplerinin beğenip kullandığı iyi bir alternatif olmuş. ancak iş araziden çıkıp şehir kullanımı ağırlıklı olunca işler değişiyor. motor biraz yavaş kalıyor. misal bir LR ile zaten yolda 120 üstü pek yapmazsınız. ancak bir terrano ile çok rahat 140-160 hızlara çıkmanız mümkün.

topraxxx' Alıntı:
gelişimin ertesi günü yine depoyu fulledim. aldığım yakıt yine tamı tamına aynı rakamdı.ne fazla ne eksik.
busefer ortalam çeşme otobanı ve şehir içi kullanımım dahil (evim rampa yukarı sürekli) yakıtımın yarım deposu bitmişti.şehir içinde ve otobanda aracı test etmek için çok ara hızlanmalar,perforans ölçmek için tam dip gaz turboya bindirmeler gibi şeyler denedim. yanlış hatırlamıyorsam 297 km yol mesafe kat etmişim şuanda tam tamına yarım depo mazot tükettiğimi görüyorum.

son durumu bildireceğim demiştim...bugün mazot ışığım yandı..toplam 625 km yol yapmışım.ful depo ile yukarıdaki alıntı yaptığım karışık kullanım stili ile.
kısacası bu şekilde 0,40 kuruş yakmışım.

sakin olsam 0,30-0,35 de kalırdım bence lakin yine de benim için gayet iyi bir rakam.

saygılar.

melrock' Alıntı:
uzmanı değilim ancak benim internetten gördüğüm bilgilere göre bd30 ile zd30 motorlarının hacmi haricinde benzerlikleri pek yok gibi. yani farklı isimde aynı motor değiller. Nissan'ın ürettiği motor serileri yelpazesinde de bu 2 seri ayrı zaten. Yani biri BD serisi diğeri ZD serisi. Biri 100bg/216Nm diğeri 154bg/343Nm. biri sınırlı modelde kullanılmış. diğeri birçok marka/model araçta kullanılıyor.
işin aslı BD30 ağır hizmet motoru olarak tasarlanmış. dolayısı ile yüksek performanstan çok yüke , zorlamaya vede sorunsuz çalışmaya daha uygun gibi. bu yüzden arazide off-road yapan, özellikle LR gibi eski motorlu araç sahiplerinin beğenip kullandığı iyi bir alternatif olmuş. ancak iş araziden çıkıp şehir kullanımı ağırlıklı olunca işler değişiyor. motor biraz yavaş kalıyor. misal bir LR ile zaten yolda 120 üstü pek yapmazsınız. ancak bir terrano ile çok rahat 140-160 hızlara çıkmanız mümkün.

Bilgi için teşekkürler sayın melrock

Sent from my Novo7 using Tapatalk

araç içi plastik aksamlarından trimden ses gelen tıkırtı yada gıcırtı biçimde duyup da rahasız olanlara bir önerim var. slikon sprey isimli bir ürün. çok çeşitli markalar mevcut.koltuklarımdan dahi en ufak yol bozukluğunda çeşitli sesler geliyor ve beni rahatsız ediyordu. dün satın aldım ve arabamın nekadar ses çıkartan parçası varsa sprey yardımıyla sesi kestim. şuan arabadan tek bir ses dahi çıkmıyor.sürtünmeyi kesmesi nedeniyle bütün kıtırtıları gıcırtıları yok ettim.

koltuk menteşeleri
göğüslük
teyp kısmı
iç kapı kolları
dış kapı kolları
kapı menteşeleri
ön cama dayanan göğüslük kısmı

vb gibi.

ayrıca su itici olduğu için sunroof ve kapı iç lastik contalarına da kullandım. bu ürün hem yağlayıcı hemde ince bir dolgu film yaratıyor. sürtünme mukavemeti azalıyor.parçaların birbirine değidiği yerlerde tam bir sessizlik sağlıyor.kesinlikle tavsiye ederim.

sessiz gürültüsüz neşeli günler dilerim.

Merhaba. 2001 2.7 Terrano kullanıcısıyım. Hararet problemi canımı sıksada aracımdan memnunum.Bugün radyatörcüye 4 gözlü petek sordum ancak 3 gözlüden büyük olmaz diye tutturdu.Ben buradaki yorumlara istinaden dört gözlü radyatör takan Terrano sahipleri var dediysem de inandıramadım. Takan arkadaşlar hangi marka taktırdı acaba? Ben Bursa'da yaşıyorum bu arada. Teşekkürler....

Sn horizon radyatörcü hazır radyatör satıyorsa yok demiş olabilir.
Normalde dört sıralı petek alınıp alt üst kazan uygulaması yapılıyor.
Bunu iyi ve işi bilen bir ustanın yapması lazım geliyor.

Burada her zaman yazarım,benimki orjinal iki sıralı kendi radyatörü.
İzmir gibi sıcak bir yerdeyim.Önceki sahibi Aydın'da daha sıcak yerdeydi.
Üstelik pervane ve davlumbaz büyütme dahi yapılmamış halde aracım.

Soğutma sistemi sağlıklıysa,radyatör temizliği ve bakımı yapılmışsa sorun olmaz.
Devirdaim,hortumlar,termostat,radyatör kapağı dahil elden geçmiş olmalı.
Arazide çamurla boğuşulmuşsa da mutlaka radyatörün iyice yıkatılması şarttır.

Bunlardan sonra yazın klima açıkken yokuş yukarı sürat yaparsam hararet çıkıyor.
Düz yolda yada yokuş yukarı efendice hız sınırlarına uyarak gidersem hiç problem yok.
Benim naçizane önerilerim bunlar,kolay gelsin.

Tekrar Merhaba. Otomatik vites yağını ve filtresini değiştirmek istiyorum. Yağ seviyesi kontrolü yapma imkanı var mı acaba?Radyatörcü %50 fazla soğutma yapacağını belirttiği 3 sıra radyatör için 1000 tl fiyat verdi. Bir de aracımın ön göğsü kırık, uygun fiyatlı çıkma arıyorum. Ostim'den fiyat aldım 500 tl. Çevresinde bilen satan var mı? Teşekkürler.

Hepinize tüm arkadaşlara Merhabalar ;

Ben yaklaşık bir ay önce aranıza katıldım Ve aranızda olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.

2001 Terrano II 2.7 tdı ile aranızdayım arabamdan fazlasıyla memnun birisiyim gidişi rahatlığı konforu tam benim istediğim gibi ve tamamen sorunsuz Allah bozmasın ama genel bir sorun var yakıt... Aslında ufakda olsa bir çözümü varsa bu bile bana yeterli. Aracımla aramda bir bağ var bu yüzden yakıt yüzünden satmak istemiyorum bir çözüm bulamazsam ne yazık ki satıcam. Uzun zamandır Terrano II kullanıcıları vardır mutlaka aranızda ki var bana bu konularda özellikle 2.7 tdı kullananlar için söylüyorum yardımcı olabilirler mi.

Bunun için özel bir uygulamaları var mı ?
Motora herhangi bir uygulama yaptınız mı ?
2.7 tdı otomatik kullananlar var ise araçları Şehir İçi yakıt durumları nedir.
Ne yapmak gerekir ?

Yani artık ne olursa bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Tüm Terrano kullanıcılarına saygılar...

Ekli dosyalar

• 11063752_10206115547393627_4592225948308280198_n.jpg
    11063752_10206115547393627_4592225948308280198_n.jpg
    96.7 KB · Görüntüleme: 236

Hepinize tüm arkadaşlara Merhabalar ;

Ben yaklaşık bir ay önce aranıza katıldım Ve aranızda olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.

2001 Terrano II 2.7 tdı ile aranızdayım arabamdan fazlasıyla memnun birisiyim gidişi rahatlığı konforu tam benim istediğim gibi ve tamamen sorunsuz Allah bozmasın ama genel bir sorun var yakıt... Aslında ufakda olsa bir çözümü varsa bu bile bana yeterli. Aracımla aramda bir bağ var bu yüzden yakıt yüzünden satmak istemiyorum bir çözüm bulamazsam ne yazık ki satıcam. Uzun zamandır Terrano II kullanıcıları vardır mutlaka aranızda ki var bana bu konularda özellikle 2.7 tdı kullananlar için söylüyorum yardımcı olabilirler mi.

Bunun için özel bir uygulamaları var mı ?
Motora herhangi bir uygulama yaptınız mı ?
2.7 tdı otomatik kullananlar var ise araçları Şehir İçi yakıt durumları nedir.
Ne yapmak gerekir ?

Yani artık ne olursa bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Tüm Terrano kullanıcılarına saygılar...

merhabalar,
yüksek yakıttan kastınız nedir acaba ? sizin tüketiminiz nedir?
bu araçların fabrika verisi zaten 12lt civarı şehir içi. eğer 12-13lt tüketiminiz varsa yapacak bir şey yok maalesef. eğer bu değerlerin çok üzerinde (15-18lt) gibi bir şehir içi tüketiminiz varsa bu durumda motor kontrol ettirmenizde fayda var.

Son ölçümde 10.7 litre 100 km.de.Genelde şehir içi kış mevsimi ve 225'lik kışlık lastik ile. Enjeksiyon temizliği de yapılsa herhalde daha da düşer sanırım.

Terrano 2 hayirli olsun benim sattigim aracti ender temizlikte bir aractir iyi gunlerde kullanmaniz dilegiyle yakiti 12 litre falandi normal degerleridir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR