Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 750,042
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

Bahadır arkadaş;

öncelikle yazdıkların için çok teşekkürler....

aracım otomatik vites bir araç değil, .. aracı almadan önce epey araştırma yaptım ve otomatik vites bir aracın, manuele göre daha sık ve pahalı problemler çıkaracağı kanaatine vardım...bu yüzden tercihim manuel oldu.....

.. vites geçişlerindeki sıkıntıyı serviste dile getirdiğimde, senkromenç olmadığını söylediler....şanzuman benim yanımda söküldü , ancak içinin elden geçirilmesinde aracın yanında değildim....

.... siz bu bilgileri verince ben de tereddütte kaldım şimdi..... ilk işim bu mevzuyla ilgilenmek olacak nasipse....

... bir de discovery td 5 ...2.5 araç hakkında bilgisi olan var mı diye sorsam arkadaşlara....kuzenim düşünüyor bu araçtan.... şekil itibari ile benim de hoşuma gidiyor... tabii ki terranonun yeri ayrı...

saygılar.....

Etiketler

sorarsalar arazideyim' Alıntı:
---Merhabalar,otomatik bir aracı 40 km ye kadar kullanırken araziye geçiren varmı?
----Arazi vitesinden çıkarttıktan sonra geri geri gitmek gerekmez sanırım,düz gidincede ışık 50 metre içinde sönüyor.........................

..... Taner ARKADAş merhaba... ..
Ben henüz 6 aydan beri terrano kullanıyorum....... aracın kullanımı ile ilgili edinilmiş olan tecrübeleri önemsemekle beraber , fabrika verilerini de dikkate alırım......

....... aracın kullanma kılavuzunda arazi vitesine geçişlerle ilgili verilmiş değerler var..... ben bu bilgileri paylaştım... kendime has veriler değildi yazdıklarım.... ...
Merhabalar,Ercan kardeşimizin kullanma klavuzundaki bilgileri deneyen varmı acaba,ilk araziye çıkışımda ben deneyeceğim,hatırladığım kadarıyla vites D konumundayken ve dururken araziye geçirme çabalarıma yanıt olumsuzdu,sürüş anında durum değişirmi deneyeceğim.Benden önce deneyen olursa veya daha önceden deneyen varsa paylaşmasını rica ederim.

Ercan Beycim,serviste "problem senkromenc dislisinde degil" demek istemis olabilirler.
Cunku servisin bunu bilmeyecegini tahmin etmiyorum.Belki ikinci vites kendi dislisi problemdir.
Ya da sanzimanda bilmedigimiz baska bir problem olabilir mi acaba?
Debriyaj kavrama noktasini biraz yukari aldirsaniz belki faydasi olur.
Benim Galloper'da da ikiden uce gecerken ayni sorun var ve senkromenc dislisi problem.
Yukarida anlattigim sekilde,yillardir,hemde daha cok hanim kullaniyor.
Genelde debriyaj tazelemeden az bekleyerek te halloluyor.
Terrano'da ise aynen tereyagi misali sikir sikir geciyor.
Bu arada,otomatik sevilmez mi?Binek aracim gecen yila kadar otomatikti.
Belki iyice yaslaninca arazide de otomatige gecerim.
Land Rover benim bilgim disi,kullanicisi cok olan bir arac,arkadaslar cevaplayacaklardir.

TANER arkadaş;

NİSSAN terrano Kullanma kılavuzu(Türkçe) nu arzu ederseniz size gönderebilirim.....

İçinde bilmediğim ve o kitapçıktan öğrendiğim çok şey oldu....

Daha önce bu siteden bir arkdaşa da göndermiştim...

Belki benim de böyle bir faydam dokunabilir....

aracın torpidosunda olmasını yarar var sanırım....

saygılar.....

Bahadır Arkadaş;

uyarılarınızı dikkate aldım ve yazdıklarınızdan sonra yaptığım telefon görüşmelerinde araçta senkromenç olduğu bilgisini aldım.

(sanırım serviste araçta senkromenç olmadığını ben yanlış algıladım)

... telefonda konuyla ilgili bilgi aldığım kişiler, bunun şanzuman yağından da olabileceğini belirttiler...

araç ısınınca vites geçişleri kalkışlardaki gibi zor olmuyor ama yine de tam randımanlı diyemem...

vakit bulduğum anda serviste bu konuyu çözmeye çalışacağım nasipse...

yeni şeyler öğrenmek ve paylaşımlarda bulunmak önemsediğim unsurlar arasında....

size ve paylaşımlarda bulunan tüm arkadaşlara selam olsun....

saygılar....

TANER arkadaş;

NİSSAN terrano Kullanma kılavuzu(Türkçe) nu arzu ederseniz size gönderebilirim.....

saygılar.....
Ercan bey,kitap temin imkanı var ise çok makbule geçer.Torpido konusuna kesinlikle katılıyorum.Saygılar

TANER arkadaş;

saygılar.....

temin etme imkanımız varsa banada yollayabılırmısınız...

arkadaslar terrano 3.0 di 2004 model iç aks kafası bulamıyorum..nerden temin edebilirim..tel vss varsa bilen bir arkadaş yardım edebıllırmı...

Terranonun kullanma kılavuzunu isteyen arkadaşlar, o kullanma kılavuzunu ulaştırabileceğim bir adres verirlerse kargoyla iletirim nasipse....

AKS ile ilgili yedek parçayı da İNTERNET ortamında arayabilirsiniz diye düşünüyorum...

Onlarca yedek parça temini sağlayan site var, ancak her aradığınız parçaya ulaşmak kolay olmuyor haliyle....

Bir de Bostancı sanayi sitesinde sadece nissan üzerine bir çıkmacı var.... telefonunu da öğrenir sizlere iletirim nasipse...

bunların hiçbirinden cevap almazsanız tek çare YETKİLİ SERVİSİ ARAYIP şase numaranızı verip parçayı istetmek olacak gibi duruyor...

Bir hatırlatma da yapayım, aracın modeline uygun yedek parçalar, bazen nissanın başka bir modelindeki parçayla uyum sağlıyabiliyor.... örneğin skystar veya navara parçalarının bazıları terranoyla örtüşebiliyor...... ya da sizin bahsettiğiniz 3.0 versiyonunun parçaları belki 2.4 ün parçalarıyla uyuşabilir...... bunu servisteki iyi bir ustadan öğrenebilirsiniz...

saygılar.....

Terranonun kullanma kılavuzunu isteyen arkadaşlar, o kullanma kılavuzunu ulaştırabileceğim bir adres verirlerse kargoyla iletirim nasipse....

AKS ile ilgili yedek parçayı da İNTERNET ortamında arayabilirsiniz diye düşünüyorum...

Onlarca yedek parça temini sağlayan site var, ancak her aradığınız parçaya ulaşmak kolay olmuyor haliyle....

Bir de Bostancı sanayi sitesinde sadece nissan üzerine bir çıkmacı var.... telefonunu da öğrenir sizlere iletirim nasipse...

bunların hiçbirinden cevap almazsanız tek çare YETKİLİ SERVİSİ ARAYIP şase numaranızı verip parçayı istetmek olacak gibi duruyor...

Bir hatırlatma da yapayım, aracın modeline uygun yedek parçalar, bazen nissanın başka bir modelindeki parçayla uyum sağlıyabiliyor.... örneğin skystar veya navara parçalarının bazıları terranoyla örtüşebiliyor...... ya da sizin bahsettiğiniz 3.0 versiyonunun parçaları belki 2.4 ün parçalarıyla uyuşabilir...... bunu servisteki iyi bir ustadan öğrenebilirsiniz...

saygılar.....

tesekkurler...adresımı özelden mesaj atıyorum...dedıgınız gıbı nıssan bazı modellerıyle aynı olabılıyor...yetkılı servısden sase numarsıyla baktırdım cok ucuk bır rakam cıkmadı ve sadece aks kafası olarakta verıyorler...cıkma olarakta buldum ona göre ıkıısnden bırıne karar verıcem...

slm ercan arkadaş ben 10 aydır terrano II kullanmaktayım kullanma kılavuzu rusca ne kadar araştrsamda türkcesini bulamadım banada yollarsanız sevinirim .adresim. mustafa kemal mahallesi sivrihisar 1.cad.no.66 ALTIN DUŞ .Eskişehir.birde terranoların motoru nissan bmc adıyla pikapları vardı onlarla aynı ustamın söylediği

arkadaşlar birde parca fiatlarını da yazalım birgün başımıza gelebilir bilgimiz olsun herne yapmışsak araçlarımıza.ben otamatik vites kullanıyorum tahminimce şanzuman yağı hiç değişmemiş ne marka şanzuman yağını tavsiye edersiniz birde değişmesi gereklimi aracım 2000 model severek ve zevkle kullanıyorum

günaydın arkdaslar

97 model terrano 2 im war baskı balatayı sıyırdı araç söküldü baskı balata rulman 550,00 tl orjinal daıken olarak fransız malı valeo ları bizim araçlarımızda tavsiye etmiyorlar o da 300 tl daha önce valeo kullanmış olan arkdaslar varmı?

AMAR arkadaş..(ben de isminizi göremdim).
Kullanma kılavuzunu, isteyen diğer arkadşlara gönderdim... size de gönderirim nasipse....

--------------------------------------------
Aracın tüm resmi işlemleri ve tüm yapılan işçilik ve değişen parçları ile ilgili bir dosya oluşturdum...
Bunu tüm arkadaşlara tavsiye ederim..

--Aracı aldığım kişiye yapmış olduğum ödemenin banka dekontu
--- aracın noter satış sözleşmesinin fotokopisi
----sigorta poliçesi fotokopisi
--- kasko poliçesi fotokopisi
---ruhsat fotokopisi
---aldığım parçların faturaları
-- gittiğm servislerde yapılan işçiliklerin dökümanları
-vs
-vs..

Bunlar hem yaptığım ödemeler konusunda, hem de araca bundan sonra yapılacak olanlar konusunda epey yardımcı oluyor...

--------------------------------------------------------------------

dosya yanımda değil ancak hatırladığım bazı rakamları yazayım..

aracın ön camında çatlak vardı ve ön camı değiştirdim... 200 TL tuttu..(orijinali 1250 tl idi)..

orta rot kolunu değiştirdiler.. 110 tl tuttu.. serviste var olan bir parçaydı, dışarıdaki fiyatını sormadım. belki dışarıdan alınsa daha uygun olabilirdi...

fiyatını hatırladıklarım şimdilik bunlar..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Unutmadan; aracınızda rutin bakımlar dışında yapacağınız parça değişikliklerinde , çıkan parçaları da saklayın derim: neden mi: sonradan takılan ve uyumsuzluk gösteren bir parça olduğunda , aracın orijinalinde var olan parçanın marka ve numarasının bilinmesi sizlere kolaylık sağlayacaktır...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şanzuman yağına gelince; bunu değiştirmenizde fayda olduğunu söyleyebilirim... Hatta şanzumanı söktürüp içindeki parçaları temizletmeniz daha da güzel olur...

o kadar yıl geçmiş, mekanik aksamda parçalardan kopmuş metal artıkları olabilir... bunlar da dişlilerin arasına geçerse ciddi sorunlar oluşturabilir..

aracın şanzumanını hiçbir problemi yokken indirttim ve temizlettim.. o temizleme esnasında irili ufaklı o kadar çok metal parçası çıktı ki, servisteki ustalar da inanamadı...

aynı şeyi diferansiyel için de yaptım... diferansiyeli söktürüp temizlettim.. içinde halk tabiri ile söylenen bileziklerden biri çatlamış...onu yenisi ile değiştirdim.... ve diferansiyelin içinden daha da büyük aşınmış metal parçaları çıktı...neyse ki farkına vararak müdahelede bulunmuş olduk...

-------------------------------
şanzuman yağının 75-90 castrol şanzuman yağının uygun olacağı söylendi....

---------------------------------------------
DİKKAT: diferansiyel yağı değişirken, diferansiyelin üzerinde hangi özellikte yağ koymanızı gösteren bir ibare vardır...
Diferansiyelin üstünde;
ONLY.......
diye başlayan bir yazı.... diferansiyel yağı mutlak suretle o özelliği barındırmalı....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
aracın kuvvetle muhtemel oluşturabileceği sorunları önceden tahmin ederek hareket etmekte fayda vardır diye düşünüyorum...

yani araçtaki bir parça illa iş görmez hale geldikten sonra o parçayı değişmemize gerek yok.. o sıkıntıyı yaşatmadan değişiminde fayda var kanımca...

hemen örneklendireyim... marş dinamosunun içindeki ufacık kömür, yıllar geçmiş ve hala değişilmemişse birgün sizi kontağı çeviremez hale getirtiebilir...

dinamonuza ve kömürlerine baktırın derim... hatta kömürü değiştirin derim... söküldüğünde size söylenecekler genelde hep aynı olacaktır. İYİ Kİ SÖKMÜŞÜZ....
--------------------------------------------------------------------

saygılar: Ercan....

,

Alttaki linkte 256 mb lık 1990-96 model arası için manuel var ama test edemedim.
Kota nedeniyle.... :smiley:

İşinize yarar mı bilemem...

http://www.offroadexpress.co.nz/Forums/viewtopic.php?f=25&t=30170

(5. mesajdaki link...)

Şimdi buldum burası ingilizce...

http://bebrs.pie-dabas.net/Webs/Terrano/R20/

iyi geceler ercan arkadaş ben mustafa ALTIN en kısa zamanda yollarsanız çok sevinecem yazdıklarınızı dikkate alıp şanzımanı söktürüp bakımdan gecireceğim hararet srunumda var onuda 4 gözlü petekle cözecem 25 km lik dik rampada hararet ortayı biraz gecti ama rampa biterbitmez normale döndü sıkıntı yaratmadı ama burda o hararet sorunu yazılardan sonra gözüm hep hararet satinde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR