amar' Alıntı:arkadaşlar sağ sol ayna 240 tl orjinal ihtiyacı olan yazssın
yağ değişimi tüm filitreler mazot yağ hava 1oo lirayı gecmiyen 4x4 varsa ucuzu allım suzuki leri bu arbalarla kıyaslamıyorlar hırt oluyom ezer gecer suzikici arkadaşlar kıyaslamayın davul bile dengidengine
melrock' Alıntı:Herkese merhabalar,
Bende eşimle beraber bu aralar ciddi şekilde bir 4x4 bakmaya başladım. her araştırmamda fikirlerim biraz daha değişiyor. bir hafta bir modeli inceleyip beğenirken ertesi hafta başka bir modele geçiyorum. Ancak bütçemiz dahilinde sanırım başka da bir model kalmadı. şu anda terrano bizim merceğimiz altında. büyük ihtimal ihale ona kalacak
Durumumuzu özetleyecek olursam:
Şu anda 2011 model otomatik vites bir doblo sahibiyiz. bu aracı alırkenki kriterlerimiz ise, dizel olsun (ekonomi olsun ancak benzin+lpg'yi eşim kesinlikle istemiyor), otomatik vites olsun (istanbul şehir içi kullanımda büyük nimet) ve bagajı da büyük olsun idi (inanın dobloya bile anca sığmaya başladık ).
Şu anda ise istediğimiz kriterleri değiştirmeden birde üstüne 4x4 ve arazi kabiliyetini ekledik. çünkü doblo ile doğada yayla gibi yerlerde kampa giderken ve bozuk yollarda inanın çok zor oluyor. amacımız ağır offroad değil. ancak bozulmuş, kırılmış yollarda aracın altını vurmayacağımız, toprak yolda yağmura yakalanırsak çamurda saplanıp kalmayacağımız, eşyamızı da sığdırabileceğimiz, mümkünse dizel ve daha da mümkünse otomatik bir araç bakıyoruz. sanırım şu anda bu kriterlere en çok uyan ve fiyatı makul araç terrano II 2.7tdi oluyor.
Şimdi geleyim planımıza ve aklımdaki sorulara:
dobloyu satıp üstüne bir miktar daha ekleyerek 2011 model bir pegeout 107 + 2000-2001 model bir terrano 2.7 tdi alalım diyoruz.
Pegeout'u eşimin elinin altında ve şehir içi ihtiyaçlarımız için kullanmayı planlıyoruz. terranoyu ise şehir içinde bagaj ihtiyacımız olduğunda ve genelde tatile-kamplara giderken kullanmayı planlıyoruz.
Ancak geçen sene sıfır olarak aldığım ve sorunsuz doblomuzu satıp yerine 2 tane 2. el araç almak mantıklı mıdır hala karar veremedim. hele ki terrano'nun 12 yaşında nispeten epey yaşlı olacağını varsayarsak. Sizce bu kararımızdan pişmanlık duyar mıyız? Özellikle terrano'nun bakım masrafları bizi üzer mi? Şehir olarak İstanbul'da yaşıyoruz ancak motorlarla aram şimdiye kadar olmadı. sanayiyle de işim olmadı. yani o çevreye uzağım. eğer bir ihtiyacım olursa (ki bu yaştaki bir araçta mutlaka olacaktır) o zaman buradaki siz değerli araç sahiplerinin yardımıyla ilerlemeyi planlıyorum.
Diğer sorularım:
-İstanbul'da Terrano için bildiğiniz, güvendiğniz usta yada sözel servis var mıdır? (tercihen anadolu yakası ancak yoksa avrupa da olabilir)
-Yine İstanbul için parça temini nasıldır?
-Aracı bizzat görmek, kullanan sahibiyle 1-1 konuşup sohbet edebilmek, hatta belki mümkün olursa kısa bir deneme sürüşü yapabilmek için İstanbul'da bulunan terrano sahipleri var mıdır? Bu arkadaşlar kendi aralarında buluşma yapmakta mıdır yada biz bir özel buluşma yapabilir miyiz?
amar' Alıntı:cem arkadaş aldığın parcaların fiatlarını motor revizyon ve parcaların fiatını yazarsan inan çok sevinecem
amar' Alıntı:selcuk kardeşim ben ayna için yazdım servisinde bile 400 tl nasıl 750 tl aldı arkadaş şaştım cıkmacılarda tanesi pazarlık etmeden 12o tl pazarlık edersen 100 tl devir daime gelince parcayı alıp parcacıları dolaşsan eminim 200 250 bulabilirdin.
gksel' Alıntı:Merhaba
Ben 2001 td otomatik vites terrano kullanicisiyim.2 yil oldu araci satin alali ve aldigimda acaca yeni motor yapilmisti. Bu gune kadar normal bakim disinda sorun yasamadim.arazide de super bir arac ayrica uzun yolda 100 km de ortalama 9,8 civari yakit tuketimi bulunmaktadir.yedek parca temin edilebiliyor problem yasanmiyor.sahsim adina konusuyorum elinize guzel bakimli bir terrano gecerse inanin sorun yasamazsiniz. Ama hayatvsizin ve tercih hakkida sizindir.
Saygilarimla.....
amar' Alıntı:mesut kardeşim eskişehirde yaşıyorum bu ayna bana pek inandırıcı gelmedi
servis bu nerde oluesa olsun fiatı aynı 400 tl bir ayna için 250 km yol gitmek saçma geldi bana kargo denen bişey var 10 tl neyse sana inandım say
fetiyede bile cıkmacıda var 120 tl ben ankaradan 200 tl ye aldım ne olur ne olmaz diye sağ sol malum çok zengin değiliz ama 4x4 lerin en ucuzu en dayanıklısı bence hararet sorunu yaşayan arkadaşlar intercolur a baktırırlarsa radyötör değiştirmeye gerek kalmaz diye düşünüyorum
ben gecen yıl aralığın sonunda aldım aracımı bu güne kadar sadece yağ değiştirmek ten başka masraf yapmadım sadece burda yazılanları okudukca aracım üzerinde bilgim artı tecrübede kazandım.her konuda paylaşırım
rechargeable' Alıntı:listeyi bi ara alırım bana komple ön takım (ön teker rulmanlar,rotiller,rot başları,orta denge kolu,salıncak burçları vs) debriyaj baskı balata,şanzıman takozu,ön arka fren balataları,iki ön amortisör,arka denge kol burçları,kayışlar 2050 tl ye getirdiler. piyasa da daha ucuz maliyette bulunabilir ama sağlam olmuyor. bunlar iyi parça olacak. 500 tl ayrıca işçilik tutuyor.liste ustada bi ara alırsam tek tek fiyat yazarım.
motor için henüz fiyat çıkarmadılar.çalışmasında bariz bir sorunu yoktu.5000 km de 2 lt yağ eksiltince bakılsın dedim .açınca belli olacak maliyeti. onu da yazacağım.
amar' Alıntı:mesut kardeşim eskişehirde yaşıyorum bu ayna bana pek inandırıcı gelmedi
servis bu nerde oluesa olsun fiatı aynı 400 tl bir ayna için 250 km yol gitmek saçma geldi bana kargo denen bişey var 10 tl neyse sana inandım say
fetiyede bile cıkmacıda var 120 tl ben ankaradan 200 tl ye aldım ne olur ne olmaz diye sağ sol malum çok zengin değiliz ama 4x4 lerin en ucuzu en dayanıklısı bence hararet sorunu yaşayan arkadaşlar intercolur a baktırırlarsa radyötör değiştirmeye gerek kalmaz diye düşünüyorum
ben gecen yıl aralığın sonunda aldım aracımı bu güne kadar sadece yağ değiştirmek ten başka masraf yapmadım sadece burda yazılanları okudukca aracım üzerinde bilgim artı tecrübede kazandım.her konuda paylaşırım