Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey
melrock arkadaş....
anadolu yakasında nissan servisi sormuşsunuz....
KARTAL oto sanayi içerisinde ,ÜÇLER OTOMOTİV var... ( ömer usta ve ali usta) ....
aracımın ağır ve hafif bakımlarını orada yaptırdım......
adresi: kartal oto sanayi sitesi c-2 blok no 9...(site camisinin hemen karşısında)
telefon.0216 353 99 04
0533 617 20 45
-----------------------------------------------------------------
ben de terrano kullanıcısıyım.. yaklaşık 8 ay oldu aracı alalı....
yüksek ve 4*4 bir araç kullanımından sonra önceki kullandığınız araçlar size çok ama çok yetersiz gelecektir...
tesadüf müdür bilmiyorum... ben aracı aldıktan sonra çevremde ; sıfır DOBLO alırdım senin yerinde olsam söylemlerini duydum.... sonra bu kişilerle bu konu hakkında bir hesap kitap yaptık...
--- sıfır doblo: 39.000(multijet)
-----terrano: 22.000
arada 17.000 tl fark var...
yakıt farkı ise: yılda 20.000 km yapılması durumunda senelik1800 tl...
yani yaklaşık on yılda bahsi geçen yakıt farkı, aradaki fiyat farkını kapatıyor...(düz mantıkla bakarsak, fiyat farkını yakıtta kullanabilirsin)
bir de sıfır aracın on yıllık mtv si ile terranonun mtv si arasındaki farkın cebinizden çıkacağı düşünüldüğünde....
aradan birkaç yıl geçtikten sonra alınan sıfır doblonun ikinci el satış fiyatının, sıfırına göre düşüş yaşadığı kaçınılmaz bir gerçekken...
terranoya daha az ödeyerek ,
-----bir japon arabası sahibi olursunuz..
----- 4*4 sahibi olursunuz...
----- yüksek araç sahibi olursunuz.
-----arazi aracı sahibi olursunuz..
kasisti, toprak yoldu, çamurdu çoraktı - ve de kar derdiniz minimize olur....
------------------------------------------------------
forumuun önceki sayfalarını da okuyabildiyseniz, diğer arkadaşlar da ben de yazmıştım.. araç ilk alındığında neler yapılması gerekli diye....aracı aldığınızda bunlara dikkat eder ve de uygularsanız uzunca süre sorunsuz binebilirsiniz kanaatindeyim...
şu da bir gerçek ki ; sıfır araçlardaki gibi yetkili servise gidip her türlü arıza ve bakımlarını yetkili serviste yaptıracağınız bir araç değil... (maliyet açısından)....
parça için interneti, servis için özel servisleri kullanmazsanız , yetkili servisin size vereceği fiyatlar kafanızı kurcalayabilir..
bu hususu da göz ardı etmemeniz gerekiyor diye düşünüyorum..
----- saygılar..
ercan....