Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 750,803
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

arkadaslar ısteyen olursa elımde sıfır terrano2 2.4-2.7-3.0ddi hepsıne oluyor...vmaxx made ın germany tüv onaylı yay kıtı var...5cm arka tarafı dusuruyor mukemmel yol tutus ve konfor saglıyor..vırajlarda kı yukseklıkten kaynaklanan tedırgınlık sona erıyor...ön kısım torsıyonlu oldugu ıcın ön tarafı ıstedıgınız gıbı ayarlayabılırsınız..zaten bu yay kıtıyle arka kısım ön tarafla hemen hemen aynı yukseklıge gelıyor...önle arka arasında 2cm fark oluyor arka 2cm daha yuksek kalıyor normalde önle arka arasında cok fark var....orjınal amortısorlerle kullanılıyor....

ekstradanda kullanılmıs krom paslanmaz çelık ön arka koruma demırı de mevcut elımde ....(montaj kıtıyle tam takım)

Etiketler

merhaba bende denizliden yazıyorum...yeni terranocu sayılırım ama kısa surede epey bir bilgi sahibi oldum...
sizin bahsettiginiz sorunun aynisi bende de oldu yetkili servis sagolsun elektronik enjektor arizasi diyerek enjektor degistirdi (500 tl)ama sorun devam ediyor...simdi de yakit pompasi arizasi diyerek pompa degisimine (1800 tl) gitmek istiyor.
sizin uyguladiginiz sensor temizleme ve kablo kontrolu yaptiracagim umarim sorun duzelir...
birde fren merkezinde hidrolik kacirma arizasi vardi sagolsun servis yenisiyle (1200 tl) degistirilecek dedi ama guzide denizli sanayisinde cilgin bir fren merkezcisi buldum 75tl ye isi cozduk.
terranomu aldigimda aracin sunroofun calismiyordu denizli avsarli sunroof ahmet usta 300 tl'ye 1 sene garantili olarak sunroofu calisir hale getirdi. motor degisti musur degisti contalar yenilendi...1 ay ugrastik ama sonunda motorun sase kablosunu baglamadigini farkedip problem cozuldu...
anlayacaginiz kisa zamanda terrano konusunda epey bilgi sahibi oldum...aracin arazi performansi ve heybeti butun bu ugrasmaya değer.

rechargeable' Alıntı:
aynı şey bende de geçen hafta birkaç kez oldu. ama benimkini bi pompacıda bilgisayara soktuk sensör arızasını hemen söylediler zaten. servisin bilgisayara bağlayıp arızayı görmüş olmaları lazım. tüm sensör hataları bilgisayarda görünüyor.o sensör benzinlide krank sensörü dizelde de ekzantrik sensörü adıyla geçiyor sanıyorum.

bugün de vakit bulup sordum, bu sensörler yeni model tüm arabalarda ve motosikletlerde varmış ve bunlarda dediğiniz şikayetler çok sık görünen problemlermiş. oksitlenme dışında birde kabloları bazen aşınıp içindeki iletken açığa çıkınca da aynı şikayete sebep olabiliyormuş. birçok değişik arabalarda da aynı sensör aynı şekilde zaman içinde benzer şekilde şikayete sebep olurmuş bundan dolayı iyi bir usta burayı zaten hemen düşünüyor değiştirmek yerine de bu şekilde bi kontrol ediyor . yarın benimkini de halledecekler.

ancak tekrarlarsa sizde, önce motor bloğuna giren kısımdaki sensörün ucunu basitçe temizletin ve yuvadan bloğa giren yere kadar kablosunda aşınma var mı diye bir baktırın. sadece sensör yuvasının oksitlenmesinden olmayabilir. sensör hemen değiştirmek yerine bu şekilde basitçe halledilebiliniyor.

faydalı bir bilgi oldu. ben de daha yeni aynı şeyi araştırıp öğrenmiştim. ben den önce yazmışsınız. problemin hallolmasına sevindim

görüşürüz.

madmarcus' Alıntı:
arkadaslar ısteyen olursa elımde sıfır terrano2 2.4-2.7-3.0ddi hepsıne oluyor...vmaxx made ın germany tüv onaylı yay kıtı var...5cm arka tarafı dusuruyor mukemmel yol tutus ve konfor saglıyor..vırajlarda kı yukseklıkten kaynaklanan tedırgınlık sona erıyor...ön kısım torsıyonlu oldugu ıcın ön tarafı ıstedıgınız gıbı ayarlayabılırsınız..zaten bu yay kıtıyle arka kısım ön tarafla hemen hemen aynı yukseklıge gelıyor...önle arka arasında 2cm fark oluyor arka 2cm daha yuksek kalıyor normalde önle arka arasında cok fark var....orjınal amortısorlerle kullanılıyor....

ekstradanda kullanılmıs krom paslanmaz çelık ön arka koruma demırı de mevcut elımde ....(montaj kıtıyle tam takım)
parçalara fiyat olarak ne düşünüyosunuz koruma demirinin fotoları varmı?

madmarcus' Alıntı:
wmaxx yaylar sıfır kutusunda 180 euro faturası mevcut....

http://www.v-maxx.com/uk

koruma demırlerıne ön arka takım olarak 200 tl ıstıyorum sahıbınden.com ilan numarası :[SIZE=78%]79311113[/SIZE]

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-nissan-terrano-2-on-ve-arka-koruma-demiri-79311113/detay/
sadece ön koruma için 100 tl sizin içinde uygunsa görüşelim

bu gün yeni aldığım aracımın kaç para yaktığını hesapladım belki bir çok kişi inanmaz ama 140 km yola 43 tl yakıt aldı benzinlikten benziliğe her iki seferdede gırtlağına kadar doldurup hesaplandı 0,307 tam olarak bu 2500 deviri geçememek kaydıyla yakıt bu bence makul

strom' Alıntı:
arkadaşlar elimde terrano 2 için ön hup tamır takımı mevcut....hiç kullanılmadı....ilgilenen arkadaşlara duyrulur....
2 det bilezik
2 adet pirinç malzeme
2 adet yay

fiyat nedir ? ben herşeyi yedekliyorum :smiley:

arkadaşlar üşenmedim hepimiz için servise gidip sordum.

en çok bozulan parça hub taki bilezik,tırnak ve bazen yay olabilirmiş.tek hub için bunların da fiyatı toplam 200 tl ...

saygılar

rechargeable' Alıntı:
arkadaşlar üşenmedim hepimiz için servise gidip sordum.

en çok bozulan parça hub taki bilezik,tırnak ve bazen yay olabilirmiş.tek hub için bunların da fiyatı toplam 200 tl ...

saygılar
ben bunları türkiyede bulamadım.....onun için avrupadan getirdim....her iki lup için 2 yay....2 yüzük (çelik) ve 2pirinç parca(en önemli parça bu aslında aşınmış işe yüzük yada yay sağlam olsa bile çalışması mümkün değil...) çelik olan yüzük ile prinç parcalar konik ve iç içe oturunca çalışıyor..... artık ben terranoyu sattım....elimde hem hublar hemde 2.7 için chip var...çip 45 beygır artı güç veriyor... huplar 680 tl chip ıse 900 tl... isteyen olursa...verebilirim... fiyat konusunda ufak ta olsa birşey olabilir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR