Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 748,608
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

sunruf motorunun içindeki, plasitk dişli çarklar aşınmış.becerikli bir tornacı yapabilir. eğer yapamazlarsa, basit bir kol kaynatarak sunroofu manuele çevirebilirsiniz. ben bunu bir eilbise askılık koluyla yapmıştım. aracı sağa sola çevirdiğinizde katır kutur ses gelmesi ise, aracın aks başları arıza vermek üzerredir. yeni bir aks başı sıfır 250 tlye almıştım.

Etiketler

Terrano ile ilgili bir çok faydalı bilginin yer aldığı güzel bir bölüm olmuş.Bu aralar terranolar benimde ilgi alanıma girmeye başladı,daha önceleri bu araca karşı biraz soğuk bakıyordum fakat bu aralar 2000 model olarak terranolarla ilgileniyorum.Paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkürler.İnşallah kısa bier zaman içinde bende bir terranocu olarak aranızda olmak isterim.

mogoksel' Alıntı:
Herkese merhaba,
Terrano 2.7 TD arayışım sürüyor.20 gündür 3-4 araç baktım.Bugün enson baktığım 2000 model 214000 km olan araç ile kısa bir tur attım.Direksyonu tam tur sola ve sağa çevirdiğimde en dipte katır,kutur vuruntu yaptı.Ayrıca sunroof u açmak istedim.Motor sesi geliyor ama hareket etmiyor.Sizce bu iki sorun maliyetli çözümü olan şeyler mi ? Birde aracı göstermek istiyorum.istanbul avr yakasında Nissan Kuzey var yetkili servis expertiz için 250 TL istiyor.Bana biraz fazla geldi.Gösterileceğim yerler konusunda ve belirttiğim sorunlar konusunda fikriyle ve tecrübesiyle yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. ÖZGÜR[SIZE=78%] [/SIZE]
yalnız şunu da belirtmeliyim, direksiyonu tam sağa veya sola çevirdiğinizde katır kutur bir ses değil de, metalin metale sürtmesi gibi bir ses geliyorsa, bu direksiyonun son sınıra kadar çevrildiğini belirten bir sestir. o da tekerlerin arkasında iki metal çıkıntı var ki bu normal ve özellikle konulmuş karşılıklı bir düzenek. bu size adeta direksiyonun son noktaya dayandığı ikazı gibi bir şey. bu da sizin arazide aşırı direksiyon kırıp aracı zorlayarak aks veya aks kafalarını kırmanıza önlem diye düşünülmüş.

rechargeable' Alıntı:
rica ederim.
ama zaten yokuş aşağı inerken, hele ki vites boşa alınırsa radyatördeki su derecesi zaten orta seviyeden daha fazla düşmez mi? viteste inerken daha az bi miktar düşüp makul bir derece aralığında kalıyor. eğer termostat sorunlu olsa araçta rölantide ya da düzde giderken de benzer sorun olması gerekirdi, derece sabitlenemezdi diye düşünüyorum.

Evet eski yıllada yapılan motorlarda bu durum normal idi.Son yıllarda yapılan motorlarda termostat sistemleri çok başarılı.Öyleki Uludağ tepede motoru ısıtın, 25 km inişte dahi ibre hiç kımıldamadan çakılı duruyor.Bu Yakıt ekonomisi sağlarken aynı zamanda genleşme hareketlerini minimuma indirdiğinden motorun çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlıyor.Eh yeninin avantajları işte..
Selamlar.

Nihayetinde dün Terrano sahibi oldum.Biraz yoğun ve stresli bir arayış sonunda isteğim aracı bulduğumu düşünüyorum.Aracı Bostancıda Nissan Yahyalı özel serviste expertiz yaptırdım.İlk olarak radyatörü orjinal önümüz yaz değiştirelim dedi usta 350 radyatör 50 de işçilik ücreti söyledi büyük radyatör için.Sizlerce makul bir ücret mi ? Yada ben madeni yağ satışı yaptığımdan parça , sanayi ortamım mevcut , büyük radyatörün marka , model , ebatları gibi bilgiler varmı kendim alayım ? Bu konuda fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim . ÖZGÜR

mogoksel' Alıntı:
Nihayetinde dün Terrano sahibi oldum.Biraz yoğun ve stresli bir arayış sonunda isteğim aracı bulduğumu düşünüyorum.Aracı Bostancıda Nissan Yahyalı özel serviste expertiz yaptırdım.İlk olarak radyatörü orjinal önümüz yaz değiştirelim dedi usta 350 radyatör 50 de işçilik ücreti söyledi büyük radyatör için.Sizlerce makul bir ücret mi ? Yada ben madeni yağ satışı yaptığımdan parça , sanayi ortamım mevcut , büyük radyatörün marka , model , ebatları gibi bilgiler varmı kendim alayım ? Bu konuda fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim . ÖZGÜR

Aracınız hayırlı olsun,güle güle kullanın.Km.fiyat ve aracın genel durumu hakkında da bilgileri paylaşırsanız memnun olurum.

teşekkür ederim.İlk sahibinden aldım. 2001 model 145750 kmde 22.000 tl sına aldım.Genel durumu iyi dedi ustalar içi dışı orjinal temiz bir araç.İçi tavanlar falan biraz sigaradan pis .İç dış detaylı temizlik ve boya koruma yaptırmayı düşünüyorum.Çalışmayan bir fonksiyonu yok.Lastikleride yeni

arkadaşlar elimde terrano 2 için ön hup tamır takımı mevcut....hiç kullanılmadı....ilgilenen arkadaşlara duyrulur....
2 det bilezik
2 adet pirinç malzeme
2 adet yay

Merhabalar,

2001 model 2,4 benzinli terrano sahibiyim. Aracın muayene öncesi genel bir bakımını yaptırmayı düşünüyorum. Parça temin edebileceğim güvenilir bir firma ismine ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bir de sunroof, cam etrafındaki fitilden su alıyor. Orijinali yerine kullanılabilen bir fitil var mıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Öncelikle herkese selamlar ben ankaradan daha taze 15 günlük 2.7 terranocu fikri :smiley: söylediğim gibi aracı alalı daha 15 gün oldu ilk izlenimlerim araç genel anlamada güzel sanki virajlarda biraz dikkat etmem gerektiği izlenimini hemen uyandırdı yanlız arazide gerçekten süper daha önce uzunca bi süre freelanderda kullandım ama gerçekten arazide terrano başka ve kullanması çok keyifli dağ tepe gözüme dümdüz görüküyor bide hep bahs edilen hararet sorunda geçen hafta sonu arazide epeyce zorlamama rağmen en ufak yerinden bile kıpırdamadı benden önceki radyatörü yeni şişletip temizletmiş belki bundandır sahibi balık ve av sevdamdan ötürü böyle bir araç hep istiyordum nasip bu güneymiş kısa zamanda fotolarıda eklerim kısaca burda terrano ile ilgili benden deneyimli arkadaşlar epey var ilk sorum asfalta çıkıp aracı dört çekerden arkadan itiş konumuna getirdiğimde bazı zamanlar belli bi süre dört çekiş uyarı lambası yanık kalıyor acaba dört çekerden çıkmıyomu ikinciside yedek lastik kılıfı yırtık ve çok çirkin görünüyor kutu şeklinde olanlarından bulunurmu yada nerden alınır sitedeki herkese saygılar bundan sonra burdayım inşallah :smiley:

fikoert' Alıntı:
Öncelikle herkese selamlar ben ankaradan daha taze 15 günlük 2.7 terranocu fikri :smiley: söylediğim gibi aracı alalı daha 15 gün oldu ilk izlenimlerim araç genel anlamada güzel sanki virajlarda biraz dikkat etmem gerektiği izlenimini hemen uyandırdı yanlız arazide gerçekten süper daha önce uzunca bi süre freelanderda kullandım ama gerçekten arazide terrano başka ve kullanması çok keyifli dağ tepe gözüme dümdüz görüküyor bide hep bahs edilen hararet sorunda geçen hafta sonu arazide epeyce zorlamama rağmen en ufak yerinden bile kıpırdamadı benden önceki radyatörü yeni şişletip temizletmiş belki bundandır sahibi balık ve av sevdamdan ötürü böyle bir araç hep istiyordum nasip bu güneymiş kısa zamanda fotolarıda eklerim kısaca burda terrano ile ilgili benden deneyimli arkadaşlar epey var ilk sorum asfalta çıkıp aracı dört çekerden arkadan itiş konumuna getirdiğimde bazı zamanlar belli bi süre dört çekiş uyarı lambası yanık kalıyor acaba dört çekerden çıkmıyomu ikinciside yedek lastik kılıfı yırtık ve çok çirkin görünüyor kutu şeklinde olanlarından bulunurmu yada nerden alınır sitedeki herkese saygılar bundan sonra burdayım inşallah :smiley:

fikret bey öncelikle aracınız hayırlı olsun

dört çeker lambanızın birsüre yanık kalması normal , dört çekerden iki çekere aldığınızda aracınızı birkaç metre geriye doğru sürerseniz lamba söner ; stepne kılıfı için yıldız sanayide oto selahattin'e bir bakın

arkadaşlar merhaba terrano 2 diferansiyel yağ değişimleri hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. ön ve arka kaç lt hangi yağ kullanılabilir. Birde klima sogutması sıcak ile karışıyor ne kadar kumandalara baktıksa olmadı bir ısı ayar jiglesinden bahsediliyor ama bulamadık yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

brothers' Alıntı:
fikret bey öncelikle aracınız hayırlı olsun

dört çeker lambanızın birsüre yanık kalması normal , dört çekerden iki çekere aldığınızda aracınızı birkaç metre geriye doğru sürerseniz lamba söner ; stepne kılıfı için yıldız sanayide oto selahattin'e bir bakın
teşekkür ederim erhan kardeşim ankaranın neresinden ne işle meşgulsün ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR