Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 746,562

Etiketler

Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

SELAMLAR ENJEKTÖR VE TURBO TAMİRİ YAPAN İSTANBUL MASLAKTA UYGUN FİATA YAPAN TANIDIOĞINIZ BİR USTA VARMI?

slm arkadaşlar banada manifolt iç tavan lambası bide jant göbeği lazım bi türlü bulamıyorum manifolta kimi kaynak olur kimi olmaz diyo yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Merhaba, Binek opel merivamı satıp arazi aracı almaya 6 ay önce karar verdim.Hala karar veremedim.Neredeyse tüm araçların piyasasını falan ezberledim.En son Terrano II 2.7 Td otomatik 'e karşı bir sıcaklık oldu fakat 40-50 sayfa burada araç hakkında mevzu okumama rağmen.Kafamdaki şüpheci yaklaşımı atamıyorum.Sahibinden deki iki ilan olan aşağıdaki linklerde takılıp kaldım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-sahibinden-nissan-terrano-kacirilmaz-firsat-kazasiz-8-000-km-80778046/detay
ve
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-ilk-sahibinden-dizel-otomatik-arazi-araci-81079131/detay
İki araçda yanlış yakıttan dolayı motor sıfırlandı falan denmiş (21000 tl olanı telefon ile aradım.)
Sizce bu bahsi çok geçen radyatör ufaklığından doğan hararet problemimidir yoksa yakıttan dolayı motor nasıl biter anlayamadım.İki aracıda görmeye gitmedim.Fakat içimde sanki araçları satacak kurtulacaklar elimde patlayacakmış gibi psikolojiye soktum kendimi.
Daihatsu teriosdan başadım eski kasa ufak fiye düşündüm.Yeni kasalarına baktım.Üretimden kalkıyormuş vazgeçtim.
suzukileri inceledim her çeşidini hatta 2005 5kapı 23500 tl otomotikde buldum.Araç içi çok hırpaniydi vazgeçtim.
97-99 honda crv araştırmaya daldım.Nissan patfinder 3.3 v6 çıktı onu biraz siteden araştırdım.Oradan geçtik terrano II ye ve oradayız.
Akıl,fikir anlamında yukarıdaki ilanlarada yorumu olacak arkadaşlar olursa sevinirim.Herkese selamalar

mogoksel' Alıntı:
Merhaba, Binek opel merivamı satıp arazi aracı almaya 6 ay önce karar verdim.Hala karar veremedim.Neredeyse tüm araçların piyasasını falan ezberledim.En son Terrano II 2.7 Td otomatik 'e karşı bir sıcaklık oldu fakat 40-50 sayfa burada araç hakkında mevzu okumama rağmen.Kafamdaki şüpheci yaklaşımı atamıyorum.Sahibinden deki iki ilan olan aşağıdaki linklerde takılıp kaldım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-sahibinden-nissan-terrano-kacirilmaz-firsat-kazasiz-8-000-km-80778046/detay
ve
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-ilk-sahibinden-dizel-otomatik-arazi-araci-81079131/detay
İki araçda yanlış yakıttan dolayı motor sıfırlandı falan denmiş (21000 tl olanı telefon ile aradım.)
Sizce bu bahsi çok geçen radyatör ufaklığından doğan hararet problemimidir yoksa yakıttan dolayı motor nasıl biter anlayamadım.İki aracıda görmeye gitmedim.Fakat içimde sanki araçları satacak kurtulacaklar elimde patlayacakmış gibi psikolojiye soktum kendimi.
Daihatsu teriosdan başadım eski kasa ufak fiye düşündüm.Yeni kasalarına baktım.Üretimden kalkıyormuş vazgeçtim.
suzukileri inceledim her çeşidini hatta 2005 5kapı 23500 tl otomotikde buldum.Araç içi çok hırpaniydi vazgeçtim.
97-99 honda crv araştırmaya daldım.Nissan patfinder 3.3 v6 çıktı onu biraz siteden araştırdım.Oradan geçtik terrano II ye ve oradayız.
Akıl,fikir anlamında yukarıdaki ilanlarada yorumu olacak arkadaşlar olursa sevinirim.Herkese selamalar

hararetten dolayı motor yapmışlardır diye düşünüyorum. harareti çözemeyeceklerini düşündükleri için daha fazla masraf etmeden araçlarını satıyor olabilirler. radyatörü daha büyükle değiştirince sorun çözülüyor ama pek çoğu bunu bilmiyor.
bir de bu tip araçları kötü kullanıyorlar, sıklıkla başka problemleri de olabilir. çoğu insan masraf çıktığı için aracını satıyor.

TerranoII 3.0 di , cherokee 3.7 ya da wj 4.7 alternatif olabilir diye düşünüyorum. 2.7 Terrano için 2000 model ve üstünü düşünün bence.
Yanlış yakıttan kasıt, kırsal motorin kullanımı. Ama tuhaftır, kırsal motorinle uzun süre kullananlar da var kısa sürede motor yenileyenlerde. Biraz şansa kalıyor sanırım.

bu sitede yardımcı olan cvp veren 1 kişi dahi yok............................................

Merhaba arkadaşlar, Terrano II için sürekli hararet şikayeti var benim aracım 1999 2,7 TDİ otm orjinal radyatör var üzerinde Silifke de yaşıyorum yaklaşık ikiyıldır kullanıyorum şuan 188000 km hiç bir sorunu yok üfleme, yağ eksiltme, su eksiltme hiç görmedim ağustos ayında yaylaya çıkışlarda bile 50-60 km sürekli rampa çıkıyorum, daha hararetin dikkat çekecek şekilde yükseldiğini görmedim. benim şahsi kanatim erken motor bitiren ve hararet yapan araçlar büyük ihtimalle özensiz kullanım ve kullanıcı hataları gibi, bence Terrano II ler fiyatlarına bakınca 20-25 bin aralığında geneli bu paraya alınabilecek en iyi 4X4 lerden biridir ben hem şehiriçi hem köy ve yaylada kullanıyorum her ortamda da beni memnun ediyor. her kese sağlık ve esenlikler dilerim

Fotoğraf-0004.jpg

Fotoğraf-0002.jpg

sebo68' Alıntı:
slm arkadaşlar banada manifolt iç tavan lambası bide jant göbeği lazım bi türlü bulamıyorum manifolta kimi kaynak olur kimi olmaz diyo yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

merhaba sebo68 öncelikle manifolta kaynak oluyor ( tabi makul bir ölçüde ve iyi bir usta ile ) ankarada bir arkadaşımızın aracına yaptırdık yaklaşık 1,5 senedir sorunsuz biniyor ; jant göbeği arama işinden ben aylar önce vazgeçtim ;D ; tavan lambası derken bütün lambamı yoksa camımı lazım ?

mogoksel' Alıntı:
ve

merhaba mogoksel

benim size ilk tavsiyem almayı düşündüğünüz araçların şase numaralarını alıp yetkili nissan servislerinden servis bilgilerini inceleyin
(2009 yılında orjinal 170.000 km de diye müşteri olduğum aracın 2002 yılında 243.000 km de bakıma girdiğini öğrenmiştim ) bu ayrıntının dışında terrano gerçekten kolay parça bozmayan keyifli bir araç ;1999-2000-2001 li yıllardaki araçların hararet ve motor problemlerinden bolca bahsedilsede cem arkadaşımın dediği gibi bunların büyük bölümü radyatörün büyültülmesi ile giderilmiştir

Arkadaşlar 6 ay önce satınaldığım 1999 model 2.7 TDI aracımdan genellikle memnunum .Fakat kafamda bir soru var.Hararet müşiri normal olarak 1/4 seviyesinde duruyor.Fakat 1km lik kısa bir yokuşta dahi ortayı buluyor daha uzun bir yokuşta ne olur bilimiyorum.hiç uzun yola çıkmadım.Bu nedenle Biraz endişeliyim.Daha önce sahibi olduğum araçlarda hararet müşiri belli bir yere gelir ve sabit kalırdı. bunda öyle olmuyor.Düze çıkınca hemen 1/4 seviyesine iniyor.şimdi merak ettiğim şudur:Bu motordan (2.7 TDI)kullanan arkadaşlara soru:sizdede aynımı oluyor yoksa hararet sabit kalıyormu?
Not: orijinal radyatör 2 sıralı idi ,ben 3 sıralı ile değiştirdim.değişen birşey olmadı.İstanbul Atatürk sanayideki servis ustası kesin bir cevap veremedi.

teranos' Alıntı:
Arkadaşlar 6 ay önce satınaldığım 1999 model 2.7 TDI aracımdan genellikle memnunum .Fakat kafamda bir soru var.Hararet müşiri normal olarak 1/4 seviyesinde duruyor.Fakat 1km lik kısa bir yokuşta dahi ortayı buluyor daha uzun bir yokuşta ne olur bilimiyorum.hiç uzun yola çıkmadım.Bu nedenle Biraz endişeliyim.Daha önce sahibi olduğum araçlarda hararet müşiri belli bir yere gelir ve sabit kalırdı. bunda öyle olmuyor.Düze çıkınca hemen 1/4 seviyesine iniyor.şimdi merak ettiğim şudur:Bu motordan (2.7 TDI)kullanan arkadaşlara soru:sizdede aynımı oluyor yoksa hararet sabit kalıyormu?
Not: orijinal radyatör 2 sıralı idi ,ben 3 sıralı ile değiştirdim.değişen birşey olmadı.İstanbul Atatürk sanayideki servis ustası kesin bir cevap veremedi.

ben de 2.7 TDİ var ,araçta 4 sıralı petek var. yokuş aşağı inerken hiç gaza basmayınca 1/4 e düştüğü oluyor ama diğer zamanlar ortada kalıyor. termometrenin alt hizasının 1-2 mm yukarısına kadar çıkıyor o seviyede fan hızlanınca ve termostat açınca alt kenarında sabitleniyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri