Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 746,447

Etiketler
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

herkese slm bu vergi işine kafam karıştı 98 -2700 model aracın vergisi nekadar oldu geçen yıl 540 tl civarında ödüyordum.indirim var diyorlar bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

orcaa' Alıntı:
herkese slm bu vergi işine kafam karıştı 98 -2700 model aracın vergisi nekadar oldu geçen yıl 540 tl civarında ödüyordum.indirim var diyorlar bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
gecen sene bile çok odemişşin... ben 253 tl odedim...98 model 2.7 model araca....

sana bir tiyo vereyım... vergi dairelerınde matbu bir evrak var araç vergi indirimi için... aracımın vergısının kasgo bedelinın % 5 ne indirilmesi diye... çünkü kanun var... bir aracın vergısının kasgo bedelinin % 5 ini gecemez dıye... yaşı falanda hesaplanınca bayaa aşşağılara çekiliyor....ben gecen sene 253 tl odedim 6 aylık bedel karşılığı...

strom' Alıntı:
gecen sene bile çok odemişşin... ben 253 tl odedim...98 model 2.7 model araca....

sana bir tiyo vereyım... vergi dairelerınde matbu bir evrak var araç vergi indirimi için... aracımın vergısının kasgo bedelinın % 5 ne indirilmesi diye... çünkü kanun var... bir aracın vergısının kasgo bedelinin % 5 ini gecemez dıye... yaşı falanda hesaplanınca bayaa aşşağılara çekiliyor....ben gecen sene 253 tl odedim 6 aylık bedel karşılığı...

98 model aracın kasko değeri 5 kapı ise 17500,3kapı ise 16200 tl bunların da dediğiniz gibi %5 i alındığında sizin ödediğiniz meblağları bulamıyorum bu işte bir gariplik var.

red crab' Alıntı:
98 model aracın kasko değeri 5 kapı ise 17500,3kapı ise 16200 tl bunların da dediğiniz gibi %5 i alındığında sizin ödediğiniz meblağları bulamıyorum bu işte bir gariplik var.
% 5 i gecemez...diyor..bu sıfır arac için bizimki neredeyse 13 yaşında.... yıldan da indirimi var...1-3-7-11 diye gidiyor vergı dilimi.....vergı daıresınde bilgisayarlar otomatık hesaplıyor siz gidin ve hesaplatın...ha unutmadan 4 yıl da geriye dönük hesaplayıp fazla yatırdığınızı ilerideki yıllara mahsup edıyorlar..

verdğiniz bilgiler için çok tşk ederim.en kısa zamanda gidip indirimli olarak ödeyim...

98 terranocular aracınıza hangi mazotu kullanıyorsunuz...biraz daha açayım konuyu ben aracı yeni aldığımda pompayla ilgili problem yaşamıştım pompayı söktüklerinde pompada çatlak çıktı adapazarından bir pompa getirtik ve takıldı usta bu araçta kesinlikle kırsal mazot kullan dedi.bu günlerde de kırsal mazot bulmak sıkıntı olmaya başladı sizin fikirleriniz nelerir ?

orcaa' Alıntı:
98 terranocular aracınıza hangi mazotu kullanıyorsunuz...biraz daha açayım konuyu ben aracı yeni aldığımda pompayla ilgili problem yaşamıştım pompayı söktüklerinde pompada çatlak çıktı adapazarından bir pompa getirtik ve takıldı usta bu araçta kesinlikle kırsal mazot kullan dedi.bu günlerde de kırsal mazot bulmak sıkıntı olmaya başladı sizin fikirleriniz nelerir ?

valla bursada 2 arkadaşımızda dizel 98 terrano2 var bildiğim kadarıyla ikiside euro kullanıyo ve hiç sıkıntı çekmiyorlar ....
birinin gezenbilirdeki adı BrkEmr

orcaa' Alıntı:

98 terrano 2.7 tdi kullanıyorum. sadece eurodizel kullanmanızı tavsiye ederim.. asla başka bir yakıta yönelmeyin derim.

Arkadaşlar,
Bazı özel nedenlerden Terranoyu tekrar satışa çıkardık. Gezenbilire özel indirim yapılacaktır. sahibinden.com 38732928
Teşekkürler...

Merhaba terrano dostları;
Aranıza bugün itibariyle 99 2.7 td sdr aralarak katıldım. aracın eski sahibi hararet problemi yüzünden termostatı, radyatörü değiştirdi. kendisi arkadaşım. son olarak çatlak var diye silindir kapağını, takım sibop sibop lastiklerini ve contayıda bugun yeni aldı verdik ustaya değiştircek inşallah p.tesi kullanmaya başlıycam. bu arada boşta durmayayım dedim şnoker, dodkik ve aksesuar bakayım istedim ama pek geniş bi pazarı sanırım yok tavsiye edecğiniz bildiğiniz satın alabilinecek bi adres varsa paylaşıtsanız sevinirim.

asimavi' Alıntı:
Merhaba terrano dostları;
Aranıza bugün itibariyle 99 2.7 td sdr aralarak katıldım. aracın eski sahibi hararet problemi yüzünden termostatı, radyatörü değiştirdi. kendisi arkadaşım. son olarak çatlak var diye silindir kapağını, takım sibop sibop lastiklerini ve contayıda bugun yeni aldı verdik ustaya değiştircek inşallah p.tesi kullanmaya başlıycam. bu arada boşta durmayayım dedim şnoker, dodkik ve aksesuar bakayım istedim ama pek geniş bi pazarı sanırım yok tavsiye edecğiniz bildiğiniz satın alabilinecek bi adres varsa paylaşıtsanız sevinirim.

hoşgeldiniz.

araç hararet yaptığı için çıkmış problemler anladığım kadarıyla..

gene aynı sorunu yaşamamanız için hatırlatmak istedim;

arkadaşınız radyatörü değiştirmiş ama eski iki petekli radyatörün aynısının yenisini taktıysa yeterli gelir mi bilemiyorum.

benimkin de iki petek radyatör yetmedi en son 4 petekli taktık. o günden beri hararet sorunu yaşamıyorum.

rechargeable' Alıntı:
hoşgeldiniz.

araç hararet yaptığı için çıkmış problemler anladığım kadarıyla..

gene aynı sorunu yaşamamanız için hatırlatmak istedim;

arkadaşınız radyatörü değiştirmiş ama eski iki petekli radyatörün aynısının yenisini taktıysa yeterli gelir mi bilemiyorum.

benimkin de iki petek radyatör yetmedi en son 4 petekli taktık. o günden beri hararet sorunu yaşamıyorum.

sağolasın

radyatörün kaç petekli olduğunu bilmiyoum burdada bi kaç yerde konusu geçmiş ama yeni şimdi yeni malıda nasıl değiştireyim bilmem ama deniycem tavsiyen için sağol

krank devir sensörü olarak isimlendirdiğimiz aslında ekzantrik açı sensörü diye adlandırılmalıymış. başka arabalarda 10-30 tl bizim marka arabanın ki içinse 450-500 tl arası fiyatlar söyleniyor. çalışma prensipleri aynıymış.

benimki tamir oldu. aslında çok basit bir parçaymış. içini dışını öğrenmiş olduk. benim usta da terrano kullandığı için biliyor , onardı benimkini. 500 tl masraftan kurtulduk.

asimavi' Alıntı:
sağolasın

radyatörün kaç petekli olduğunu bilmiyoum burdada bi kaç yerde konusu geçmiş ama yeni şimdi yeni malıda nasıl değiştireyim bilmem ama deniycem tavsiyen için sağol

eski kazanı yeni peteğin üzerine kaynak yapıp takıyorlar işçilik vs dahil yaklaşık 350-400 tl arası mal oluyor. petekler çok iyi bir marka . kazansa, zaten sizin ki kullanılıyor.sorun olursa yazarsınız

arkadaşlar 15 şubat itibariyle artık benimde bir terranu 2.7 tdi ım var.jimnyimle takas ettim. ancak aracın aks başlarının değişmesi gerekiyormuş.bunların tamiri oluyormu, yoksa yenisini mi almak gerekiyor.maliyeti ne kadardır.bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.çünkü şimdiye kadar hep suzuki kullandım.bu araçla hakkında pek bilgim yok.yardımcı olursanız sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR