Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 746,450

Etiketler
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

orcaa' Alıntı:
slm 98 terrano 2 dizel bir arancım var.yaklaşık on gün önce arızılandı .arıza sebebi olarakta krang sensör okuyucusu çıktı . ben bu parçayı çıkmacılarda ve yeni parça satan tüm dükkanlarda aramama ragmen bulamadım.mecburen servisten istetim malesef onlarında elinde yokmuş :smiley: ayrıca birde direksiyonun altında aırback ve kornanın çalışmasını sağlayan yuvarlak bir şerit var oda arızalı çıktı en azından şerit için bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden herkeze tşk...

bende de aynı araç mevcut. sensörün fişini çektim bu yüzden check lambası yanıyor ama arıza yüzünden olan silkeleme stop etme sorunu kalmadı. bu sensörün tam fonksiyonunu da anlamış değilim. yakıtı çok da fazla etkilediğini düşünen varmı ?ben pek fark gözlemleyemedim. yoksa sadece emisyon değerlerini düşürmek için konulmuş bir parçamıdır?

rechargeable' Alıntı:
bende de aynı araç mevcut. sensörün fişini çektim bu yüzden check lambası yanıyor ama arıza yüzünden olan silkeleme stop etme sorunu kalmadı. bu sensörün tam fonksiyonunu da anlamış değilim. yakıtı çok da fazla etkilediğini düşünen varmı ?ben pek fark gözlemleyemedim. yoksa sadece emisyon değerlerini düşürmek için konulmuş bir parçamıdır?
aracın calısması bile mucize.... bu sensörun bulundugu yer volant ın üzerınde ama el ile ulasmak için cok uğraşı gerekıyor.. aynı sensör den mi bahsediliyor..

strom' Alıntı:
aracın calısması bile mucize.... bu sensörun bulundugu yer volant ın üzerınde ama el ile ulasmak için cok uğraşı gerekıyor.. aynı sensör den mi bahsediliyor..

evet aynı sensör. sensörü sökmek de çok zor değil aslında...benimkini hemen alıyorlardı.birkaç kez bu nedir diye söküp bakmıştık.ilkinde zorlandık ama şimdi ben bile sökebilirim. uygun aletle daha kolay oluyor

. ama benim demek istediğim bu sensör bozukluğu yüzünden araba çalışmasında problem yaşanıyorsa ya da silkeleme stop etme yapıyorsa sensörün kendisini sökmeye gerek yok.kaputu açınca sensörlerin fişlerinin girdiği soketler var ya. orda en soldaki soket krank devir sensörünün ki.elektrikçi başka bir yere takmışsa bile gözle bakıp sensörün fişi anlaşılabiliyor. onu çıkartınca hatalı sinyali kesmiş oluyorsunuz ve araç normal çalışmasına devam ediyor.sadece bir soket çekildiği için check lambası sürekli açık oluyor.ben öyle yaptım. değişene kadar stop etme silkeleme sorunu kalmadı. epeydir de bu şekil kullanıyorum.henüz vaktim olmadığı için bu sensörü aramadım. nissana soracağım ama basit bir parça, bulamazsak şu bahsettiğiniz aynı sensörün kullanıldığı kia hangi modeldir öğrenebilirmiyiz.

Terrano 2 OFF-ROAD kabiliyeti
http://www.youtube.com/watch?v=kxGBWBm_ccs&feature=player_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=l8Br7PTEM4s&NR=1

volant sensörü ise çalışmaması lazım aracın hayret....

nedeni volanttan aldığı bilgiye göre hava yakıt ayarlaması yaptığını biliyorum çok pahalı bir malzeme olmadığını hatırlıyorum çok sık değişen bir parça değil kendisi bence yanisi ile değişimi yapılırsa daha zahmetsiz olacaktır

aracın çalışması mucize bu müşür yakıtı ve ataşlemeye hükmediyormuş.malesef istanbulda bulamadım servise kia nın olucağını ne kadar ısrar etsemde randuman vermeceğini söylediler. bu arada parça yurt dışından bugün gelicek fiatı 480 ti .

seri nosu var ama şu an yanımda değil bosch un ürettiğii bir parça piyasada araştırdım hurdacılarda biile bulamadım çaresiz servis yoluyla geldi :(

orcaa' Alıntı:
aracın çalışması mucize bu müşür yakıtı ve ataşlemeye hükmediyormuş.malesef istanbulda bulamadım servise kia nın olucağını ne kadar ısrar etsemde randuman vermeceğini söylediler. bu arada parça yurt dışından bugün gelicek fiatı 480 ti .
benimki sadece kablolarının dış izolasyonu bozulduğu için bile çalışmadı komple izole ettık ama senöre cok yakın yerde bile sorun olunca yanı iki kablo kısa devre yapınca değiştırmekten başka çarem kalmadı....kia marka bir aracın sensörü... soketlerı uymuyor ama 3 uç olduğu için baglantı yapıldı... tüm sensörler aynı mantıkla çalıştığı için boy uzunluğu ve genişliği aynı olsun yani yuvasına girsin gerisi kolay....unutmayın BEYAZ KABLO ORTAYA... VE SADECE 90 TL... servisteki arkadaşlar sanırım uğraşmak istememişler.. antalya da etap oto var nissan özel servisi.. onlar yaptılar.. uyum sıkıntısı bıle yaşamadım...

büyük ihtimale uğraşmak istemediler.neyse artık yapacak birşey yok :smiley: birde benim araçta direksiyonun altında aırback ve kornanın çalışmasını sağlayan bir şerit var oda koptu .bir iki gün önce ankarada çıkmacıda buldum telefonda verdiği fiat 400 tl çıkması böyle ise serviste ne kadardır düşünemiyorum fiatını bile sormadım :smiley:

dayanamadım parçanın fiatı 300 tl imiş ....bende parçayı söküp leyim yaptım şu an bir sıkıntı yok.:smiley:

terrano ile ilgili yedek malzemeleri en uygun nerden temin edebiliriz bilgi verirseniz sevinirim

Merhaba arkadaşlar 1999 model 2.7 TDi terrano larda bilgisayarlı arıza tespiti yapılabiliyormu, yapılabiliyorsa bilgisayar bağlantı soketinin yeri nerede acaba göğüste bulamadım ...yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Fotoğraf-0002.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.