Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 746,447
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

erolsungur' Alıntı:
arkadaşlar 15 şubat itibariyle artık benimde bir terranu 2.7 tdi ım var.jimnyimle takas ettim. ancak aracın aks başlarının değişmesi gerekiyormuş.bunların tamiri oluyormu, yoksa yenisini mi almak gerekiyor.maliyeti ne kadardır.bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.çünkü şimdiye kadar hep suzuki kullandım.bu araçla hakkında pek bilgim yok.yardımcı olursanız sevinirim

selam ben de aracımı ilk aldığımda aynı problemle karşılaşmıştım,tamircim ön hubların arkasında geniş bir somunu sıkıştırarak problemi giderdi.

Etiketler

bilginiz için teşekkür ederim.inşallah öyle basit bir sorundur. dediğinizi en kısa zamanda deneyeceğim.

arkadaşlar bir de bu araçların kullanımıyla ilgili bilmem gerkenleri anlatırmısınız.daha önce hiç dizel araç kullanmadım.kimi diyor yüksek devir kullanman lazım, kimi diyor böyle birşeye gerek yok.aracın çalıştırılmasından 4 çeker kullanımına kadar olan durumda dikkat etmem gereken püf noktaları var mıdır.şimdiden ilgilerinize teşekkür ederim.

erolsungur' Alıntı:
arkadaşlar 15 şubat itibariyle artık benimde bir terranu 2.7 tdi ım var.jimnyimle takas ettim. ancak aracın aks başlarının değişmesi gerekiyormuş.bunların tamiri oluyormu, yoksa yenisini mi almak gerekiyor.maliyeti ne kadardır.bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.çünkü şimdiye kadar hep suzuki kullandım.bu araçla hakkında pek bilgim yok.yardımcı olursanız sevinirim

benimki tamir oldu yıllardır kullanıyorum. hangi şehirdesiniz?

aynı mesaj tekrar gitmiş değiştiriyorum :smiley:

tamirciniz yakınsa ve gerçekten bu işi yapmışsa tamir yolunu denemelisiniz yoksa can sıkıcı olabiliyor :smiley:

aracım şuan diyarbakırda. tamir bir torna işimi yoksa başka bir ustanın işimi .bu konuda takip edeceğim adımları anlatırsanız sevinirim.

erolsungur' Alıntı:
aracım şuan diyarbakırda. tamir bir torna işimi yoksa başka bir ustanın işimi .bu konuda takip edeceğim adımları anlatırsanız sevinirim.

çok uzakmış bize. sizin iş tamirci işi. tabi kilit yapısını bilmesi gerekir.

değiştirme yoluna giderseniz eskileri bırakmayın. çıkma diye başka araca takarlar. o aracın sahibi de uğraşmak zorunda kalır.

şuan rizedeyim ancak aracı diyarbakırda abime bıraktım.sorunun ne olduğunu öğrendiğimde sizlerin yardımına tekrar başvuracağım. önerileirniz için teşekkür ederim.

Merhabalar, 1999-2001 model arası diesel otomatik Terrano veya otomatik Pajero Pinin almayı düşünüyorum. Sağlamlık ve bakım masrafları açısından hangisi daha az üzer?

150.000km üstü Terranolar için standart bakımlar ne kadar tutuyor?

Bu model Terranoların kronik sorunları var mıdır?

Uzun süre Vitaraları araştırdım ama aynı model 1.6 ve aynı yakıt tüketimine sahip (belki daha da fazla) olup Terrano ve Pajero Pinin ile aynı fiyatlara satılıyor olması fikrimi değiştirdi. Aynı paraya ve tüketime daha büyük ve güçlü araç almak mantıklı geliyor bana.

Ama büyük araç büyük masraf çıkarır mı korkusu var? Yorumlarınızıi bekliyorum

terrano 2(2.7 otomatik) sahibiyim kalkış esnasında ve şehir içi 2. vites konumunu kullanmaktayım.sonra hızlanabileceğim bir yola çıktığımda d konumuna almaktayım bu işlemlerim araç için bir zararı varmıdır?

Standart 10.000 bakım masrafları hakkında rakam verebilir misiniz?

2005 modelleri ne yazık ki ülkemizde yok galiba. Bu kadar yakışıklı araç görmedim ben.

2005_nissan_terrano_ii-pic-4530815740315192624.jpg

bkaynar' Alıntı:
Standart 10.000 bakım masrafları hakkında rakam verebilir misiniz?

2005 modelleri ne yazık ki ülkemizde yok galiba. Bu kadar yakışıklı araç görmedim ben.

yağ ,yağ filtresi,hava filtresi vs değişiminden bahsediyorsanız basit şeyler onlar.yağ fiyatı zaten her araç için belli diğerleri de 10-20 tl filandır sanırım. yanılıyormuyum ? servislerde ne kadar bilmiyorum ama herhangi biryerde de bu işler yapılabiliyor.

başka bir bakım dan mı bahsediyorsunuz?

Ynt: Nissan Terrano II Hakk?nda Her?ey

Herkese merhaba
Uzun zamandir bir arazi araci arayisindayim ve herkesin forumuzda paylasmis oldugu bircok gorus ve deneyim sayesinde alim kararim Terran
O 2 yonunde agir basmaya basladi.Bugun 2 arac inceleme firsati buldum.Biri 1999 model,177000 kmde
Deri dosemeli servis bakimli,mekanik ve kasa iyi durumda ufak tampon hasarlari disinda gorunur bir sorunu olmayan 19500 TL fiyatinda.Digeri 2001 model 210000 kmde ilk sahibinden kasasi son derece duzgun,orjinal dosemeli,tampon ustunde olmasi gereken far yikama sistemi eksigi disinda distan gorunur bir kusuru olmayan mekanik durumuna bakma imkani bulamadim ama satici servis bakimli oldugunu belirtmekte 21000 TL fiyatinda.Iki arac arasinda ciddi vergi farki olmasindan dolayi karar vermekte zorlaniyorum.Vergi disinda 2 arac karsilastirildiginda.parca bulunurlugu ve maliyeti ve kolay bakimi acisindan gunluk kullanim ve hafif arazi gezileri icin hangisi tercih edilmelidir.Fikir ve gorusleriniz yonendirici olacaktir.Simdiden herkese tesekkurler.

AKİVA' Alıntı:
Herkese merhaba
Uzun zamandir bir arazi araci arayisindayim ve herkesin forumuzda paylasmis oldugu bircok gorus ve deneyim sayesinde alim kararim Terran
O 2 yonunde agir basmaya basladi.Bugun 2 arac inceleme firsati buldum.Biri 1999 model,177000 kmde
Deri dosemeli servis bakimli,mekanik ve kasa iyi durumda ufak tampon hasarlari disinda gorunur bir sorunu olmayan 19500 TL fiyatinda.Digeri 2001 model 210000 kmde ilk sahibinden kasasi son derece duzgun,orjinal dosemeli,tampon ustunde olmasi gereken far yikama sistemi eksigi disinda distan gorunur bir kusuru olmayan mekanik durumuna bakma imkani bulamadim ama satici servis bakimli oldugunu belirtmekte 21000 TL fiyatinda.Iki arac arasinda ciddi vergi farki olmasindan dolayi karar vermekte zorlaniyorum.Vergi disinda 2 arac karsilastirildiginda.parca bulunurlugu ve maliyeti ve kolay bakimi acisindan gunluk kullanim ve hafif arazi gezileri icin hangisi tercih edilmelidir.Fikir ve gorusleriniz yonendirici olacaktir.Simdiden herkese tesekkurler.
ben 2001 model terrano 2 kullanıcısıyım gayet güzel bir araç vergi durumununa gelince tam nasıl yapıldığını bilmiyorum fakat öğrenebilrim 6 aylık vergisi 1 200 civarından 620 civarına düşürüldü vergiyi dert etmeyin bence uygun ise 2001 modelini alın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR