Neden Enduro?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PrometheusTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 159
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,723
Ynt: Neden Enduro?

hsbasar' Alıntı:
Bora bey siz bir ara FJ40 ile takas edecektiniz galiba, ne oldu o iş?

motorun üstüne 4000 dedim karşıdan net cevap gelmeyince, üstüne düşmedim işin. aslında toyotada güzel, sizin araçtan dikkattimi çekmişti sitede ;) defender istememdeki sebep biraz daha kalabalık geziler yapmayı istemem.

Etiketler

bora1071' Alıntı:
motorun üstüne 4000 dedim karşıdan net cevap gelmeyince, üstüne düşmedim işin. aslında toyotada güzel, sizin araçtan dikkattimi çekmişti sitede ;) defender istememdeki sebep biraz daha kalabalık geziler yapmayı istemem.

O zaman 110 kasa tercih edeceksiniz siz. Sitede çok güzel bilgiler var o araç hakkında.
Bende 5 sene kullandım 110, 2 sene 90 kasa kullandım. Geniş aile için 110 iyidir.

Arkadaşlar bende CJ5 veya niva düşünüyorum,2 motosiklet,yeterli birde bunu off -road aracı ile tamamlıyacağım.

Merhaba arkadaslar xt660 aklımdaydı her zaman ancak fiyat olarak kendiimi çok fazla yormak istemiyorum bu nedenle üzülerekte olsa vazgecmek durumunda kalıyorum belki olur ama şimdilik çok mantıklı gözükmüyor :-\tip olarak ve teknik özellik bakımından Honda NX 4 Falconuda çok begeniyorum fiyatıda 5000 tl cıvarlarında bulabılırsem bana daha uygun gibi görünüyor.Parçaları bulunuyor ancak biraz pahalı hondadan alınırsa,ülkemize gelmiyor ancak brezilyada hala üretilen bir model ve uzun yıllar piyasada bence saglamlıgını kanıtlamış bir model...tek dez avantajı çapına göre biraz fazla yakması sanırım yaklaşık 5 6 litre arasında bir tüketimi varmış.
xt 660 alırsam 8000 tl vercem yılllık vergisi felanda yüksek tipi daha kross,nx4 falcona'da 5000 TL'den fazla vermek istemiyorum, aradaki fark 3000 tl az para değil Sizce hangisi daha mantıklı bir seçim olur tip olarak falcon daha şık bana göre

scuderia' Alıntı:
Merhaba arkadaslar xt660 aklımdaydı her zaman ancak fiyat olarak kendiimi çok fazla yormak istemiyorum bu nedenle üzülerekte olsa vazgecmek durumunda kalıyorum belki olur ama şimdilik çok mantıklı gözükmüyor :-\tip olarak ve teknik özellik bakımından Honda NX 4 Falconuda çok begeniyorum fiyatıda 5000 tl cıvarlarında bulabılırsem bana daha uygun gibi görünüyor.Parçaları bulunuyor ancak biraz pahalı hondadan alınırsa,ülkemize gelmiyor ancak brezilyada hala üretilen bir model ve uzun yıllar piyasada bence saglamlıgını kanıtlamış bir model...tek dez avantajı çapına göre biraz fazla yakması sanırım yaklaşık 5 6 litre arasında bir tüketimi varmış.
xt 660 alırsam 8000 tl vercem yılllık vergisi felanda yüksek tipi daha kross,nx4 falcona'da 5000 TL'den fazla vermek istemiyorum, aradaki fark 3000 tl az para değil Sizce hangisi daha mantıklı bir seçim olur tip olarak falcon daha şık bana göre

nx falconu hiç kullanmadım ama o paraya alınabilecek en iyi seçeneklerden. sen sonuçta ankara içinde bu motoru günlükte kullanacaksın tahminimce, bu nedenle şehirçinde xt den az yorulursun. biraz daha offroad ağırlıklı düşünürsen birde suzuki dr 350 leri araştırmanı tavsiye edeceğim kardeş. sonuçta 2.el alacağına göre alacağın motorları iyi baktırıp al sonra süpriz masraflar çıkabiliyor ;D

Saol Bora bey iyisiniz umarım sizinde başınızı çok ağrıttım ;D ben motora daha çok haftasonları binebiliyorum ev iş çok yakın olduğu için haftaiçi binme şansım çok olmuyor ,çokta off road agırlıklı bir makina olmasına gerek yok aslında bozuk yollarda beniz üzmesin yeter.Motora ulaşım aracından daha çok gezi aracım olarak bakıyorum ;)

scuderia' Alıntı:
falcon süper ama malesef üretim yok,piyasada sayılı kullanucusı kaldı sorun parçası piyasada yok,bende brezilya yapımı 250 cbf kullanıyorum 350 bin km de tık yok halen honda diyorum ama falcon 2 kere düşünün derim bence para sizin karar sizin.

NX 4 ün motoru XR400 baz alınarak üretilmiş bir motor.Sıkıştırması azaltılarak ve subap zamanlamaları değiştirilerek gücü düşürülmüş.
Yakıtı 100km de 4-5 litre civarında,parça sorunu yok benim gördüğüm kadarıyla bu motorda,hatta parçaları diğer Honda modellerinden daha ucuz ve daha çabuk geliyor.

XT 660 ün yakıt tüketimi de 4-5 litre cıvarında.Ben ikisini de kullandım.NX4 kullanımı çok rahat bir motor,gaz tepkileri XT 660 a göre çok yumuşak,selesi rahat.
İkisinin de ağırlığı birbirine yakın.Ama XT 660 biraz agresif bir motor,enjeksiyonlu bir motorun bu kadar atak olmasını beklemezsiniz ama bu öyle.660 da sürüş pozisyonu biraz daha önde,bu benim sevdiğim bir şey.Tek sevmediğim yanı,egzos boruları alttan geçiyor.Yolda ve hafif arazide sorun yaratmıyor ama sert araziye girdiğinizde başınıza sorun açacak cinsten.

Açıklamalr için tesekkürler gercekten kullanıcıların yaptıgı yorumlar daha bilgilendirici oluyor ama sanırım gonlum hala xt660dan yana ve de ne olursa olsun alcam o motoru ayrıca cadır mat tulum ocak tencere tava komple setlerımde alıp kendımı yollara vurmayı dusunuyorum butun boş kalan zamanlarımda enduronunda keyfi böle çıkar sanırsam

evet vural bey aynen öle işten gücten fırsat bulup dogada gecirebilecegimiz her zaman en güzel zamanlar olacaktır.Malzemelerimi bahara kadar tamamlarım sanırım yeterki ekonomik kriz çıkmasın bu ülkede ayrıca aldıgınız ödülden dolayı tebrık ederım bende fotografla ılgılenıyorum ancak sadece gezdiğim zaman fırsat bulabiliyorum.motosiklet doğa fotograf kamp daha güzel bir sey varmı bilmem :smiley:

İlginizden ve desteğinizden dolayı çok teşekkür ederim.

İmkanlar dahilinde motosikletli, kamplı geziler yapmaya çalışıyorum fakat aynı zamanda fotoğraf çekebileceğim yerleri daha çok tercih ediyorum. Doğa fotoğrafı çekmesini o kadar çok sevmiyorum daha çok insan yaşantısı, köy hayatı, çalışan insanlar, sürüsünü otlatan çoban, kaybolan meslekler gibi içinde insan olan fotoğraflar çekmeye çalışıyorum çünkü bunlar daha değerli.
Aslında ben uzun yol motosiklet sürücüsüyüm fakat şu an kullandığım 200cc'lik Honda ENDURO uzun yola pek uygun değil. Gitmesine gider ama biraz yorar ama bu yaz sınırları zorlamayı düşünüyorum.
Önümüzdeki ilkbahar-yaz sezonunda tek tabanca yada 2 kişi yollara düşebilirim fakar GEZENBİLİR altında etkinlik gezi olursa UFUKK abinin peşine takılabilirim. Sizde takip edin etkinlikleri belki hep beraber yol alabiliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR