Ynt: Neden Enduro?
Şefim.. Arazi kavramı kişiye göre değişiyor aslında. Toprak yoldan çıkıp, çayır çimen patika, dere yatağı, orman içi diyorsan Büyük makinayı kontrol etmek zordur ve tecrübe gerektirir. Ben Honda Enduro kullanıyorum. 130kg ağırlığında, Kurosçu gibi çamur derya yapmıyorum ama arazide zor yerlere giriyorum. Bisiklet gibi olmasa bile motosikletimle oynayabiliyorum ama büyük makinayı istediğin gibi manevra yaptırmak yada zaptetmek zordur bana göre. Ben iri yapılı biri değilim 130kg lık makina beni bile zorluyor bazen. Arazi şartlarında mutlaka motoru devireceksin. GS1200'ü yerden kesmek mesele. Bu konu uzar da uzar. Büyük makinalar konusunda tecrübeli abilerimiz var, onlar yazarlar ama öncelikle sınırlarını belirlemelisin. Nasıl bir arazi şartı.
GS1200 güzel makina, uzun yol makinası ( aslında bende uzun yol sürücüsüyüm ) köy yolları, patika tali yollarda sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum ama bazen bizim gibi gaza gelip ıslak bir patikadan dere yatağına inmeye çalışırsan o zaman makinayı tutamayabilirsin. Ben motosiklet alacaklara genelde kilo ve cüssesine göre motor bakmasını tavsiye ederim özellikle enduro düşünenlere.