Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 533,881
Ynt: Neden Dacia Duster?

Ümit bey araç ile ilgili güzel araştırmalar yapıyorsunuz ben ise aracın keyfini sürmeye çalışıyorum şu an itibarıyla aracımı daha çok sevmeye başladım. Araca binen arkadaşların yaptıkları yorumlar:
Ford focus gia: Arabanın konforu çok iyi otomobilden farkı yok virajlarada ben de ancak dusterin girdiği hızda giriyorum.
Honda accord: Benim araba 100 tl lik benzinle 180 km yol gidiyor bu araba bu güce rağmen çok az yakıt harcıyor.
Fort transit connect: Ben bu hızla viraja töbe giremem aracın arkası atar.
Megan 3 hb 1.5 105 hp dci: Bunun motoru bizim arabadan güçlü kapışsak beni geçer bu. jip deyince araba salllar diye düşünüyordum benim araçtan hiç bir farkı yok. İçi de çok geniş benim aracın arka diz mesafesi çok dar.
Benim dusteri tercih etme sebebim ağır offroad olmadığı için kriterlerimi fazlasıyla karşılıyor ve şehir içinde otomobil konforuyla kullanıyorum stabilize yoldada altı değer pati çeker derdi olmuyor.

Etiketler

[attachment=1]
yakıt durumu olarakta : şu an itibarıyla 300tl lik motorin alındı 1080 km yol yapıldı ( karma değer olarak) ve depoda %75 oranında yakıt var. İlk ölçümde km de 250 krş ikinci ölçümde km de 232 krş yakmıştı şimdi ise 200 krş altına indi gözüküyor.

duster.jpg

Ne yapalım Mustafa Bey, araç gelmeyince biz de zamanı bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz belki bir faydamız dokunur birilerine :D araştırmaya devam. ;D Bu arada arkadaşlarınızın vermiş olduğu yorumlar çok iyi olmuş arabayı merak edenler için. Yakıt durumunuz ise müthiş diyebilirim. Allah nazardan saklasın. Lastik havalarını ne yaptınız şu anda süspansiyonlar hala sert mi. Arkadaşlarınızın yorumlarından anlaşıldığı kadar sert olmadığı yönünde.

Bu gün satış yetkilisi beni aradı ve senin araca bakmak isteyen bir müşteri var gelirmisin dedi. bende gittim . Araca bakmak isteyen kişi renault fuluence sahibi dusteri eşime düşünüyorum dedi araçla bir tur attıktan sonra olumsuz eleştirilerini saymaya başladı. Araç çok kalıp arazide dökülür Tabana yaptırdığım döşemeyi ise yalıtım için yaptırdığımı düşünerek çok ses mi yapıypr diye sordu vb. ben sesimi çıkarmadım. bana suzukinin jeep in captivanın özelliklerini övdü durdu. Ama iş sadede gelince öteki araçların çok yakacağını vergisinin yüksek olduğundan yakındı ayrıca fiyat olarakta 65000-73000 gibi fiyatlardan bahsetti. Son karar olarakta şirketin müdürüyle Dusterin pazarlığını yapacak. Ben hiç seslenmedim sadece kafamda şu fikir belirdi: Hani bu araç kalıp tı hani dökülürdü: niye jeep veya captiva suzikide karar kılmadın.

kahraman1520' Alıntı:
Bu gün satış yetkilisi beni aradı ve senin araca bakmak isteyen bir müşteri var gelirmisin dedi. bende gittim . Araca bakmak isteyen kişi renault fuluence sahibi dusteri eşime düşünüyorum dedi araçla bir tur attıktan sonra olumsuz eleştirilerini saymaya başladı. Araç çok kalıp arazide dökülür Tabana yaptırdığım döşemeyi ise yalıtım için yaptırdığımı düşünerek çok ses mi yapıypr diye sordu vb. ben sesimi çıkarmadım. bana suzukinin jeep in captivanın özelliklerini övdü durdu. Ama iş sadede gelince öteki araçların çok yakacağını vergisinin yüksek olduğundan yakındı ayrıca fiyat olarakta 65000-73000 gibi fiyatlardan bahsetti. Son karar olarakta şirketin müdürüyle Dusterin pazarlığını yapacak. Ben hiç seslenmedim sadece kafamda şu fikir belirdi: Hani bu araç kalıp tı hani dökülürdü: niye jeep veya captiva suzikide karar kılmadın.

Sonunda gerçeği farketmiş olması da güzel ;D

Konuyu başından sonuna kadar okudum. Şu an için ne araba alma planımız var ne de araba alacak bir bütçemiz. Fakat arabalara karşı olan tutkumdan dolayı ve özellikle yenilere olan merakımdan dolayı bulabildiğim her kaynağı okumaya ve araştırmaya meraklı biriyimdir. Yaşım 17 olmasına rağmen teknik açıdan aşırı fazla bilgi bilmesem de 10-20 yıllık şoförlerden veya "araba kullanıyorum" diyenlerden daha bilgili olduğumu da objektif olarak söyleyebilirim.

Başlığından başından beri dikkatimi çeken bir şey var. Mesajımı yazmak için bilerek son sayfaya kadar bekledim. Benden büyük olduğunuzu biliyorum ve saygı çerçevesinde gözüme çarpan birkaç noktayı sizlere aktarmak istiyorum. İlk önce Duster' ı alan, kullanan, gelmesini bekleyen herkese hayırlı olmasını dilerim. Umarım kazasız, belasız, tamirci yüzü görmeden arabalarınızı kullanırsınız...

Ümit bey sakın yanlış anlamayın fakat benim dikkatimi çeken bir şey oldu. Başlığın başından beri(arabayı almadan önce de) Duster' ı inanılmaz derecede savunduğunuzu gözlemledim. Nacizane görüşümdür. Kendi mesajlarınızda; objektif olunması gerektiğini, aracı kullanmadan yorum yapılmaması gerektiğini, önyargılardan uzak durulması gerektiğini savunurken, bunların hepsini arabayı şiddetli bir şekilde savunarak siz yapmış oldunuz. Arabayı sürekli kaliteli, düşük yakıt tüketimi, ucuz fiyat diyerek savundunuz. Ben sizi tanımam, doalyısıyla size karşı bir tavrım olduğunu da düşünmek yanlış olur. Fakat ben de Duster hakkında şunları düşünüyorum.

Nacizane dostum ve ben araba tutkunuyuzdur. Gördüğümüz arabaları sokak kültürüyle değil, teknik olarak değerlendirmekten, fiyat-performans karşılaştırmaları yapmaktan, kalite-fiyat karşılaştırmaları yapmaktan ve hatta mümkünse her türlü araba fuarlarına gitmekten ve arabalarla ilgili oturupu saatlerce konuşmaktan, video izlemekten hoşlanırız. Geçenlerde de Mersin' e gelen araba fuarında çok merak ettiğim Dacia Duster' ı görme ve binme şansımız oldu. Emin olun fuardaki tüm araçların dış malzemesinden, iç malzemesine kadar her yerini incelediğimizi ve fiyat-kalite karşılaştırması yaptığımızı söyleyebilirim. Fakar Duster' da gözümüze çarpan şey şu oldu. 29.900 TL' lik fiyatla satışa çıkan bir arabada klima, ABS ve elektrikli ön camlar bile yoktu. "Aman Tanrım!" ünlemiyle arabayı incelemeye devam ettik. Yüksekliği ayarlanabilir direksiyon ve okuma ışığı da yoktu. Neyse dedik ve arabanın malzemesini incelemeye başladık. Yalnız burada şuna dikkatinizi çekerim: Ailemin arabası 2004 Polo Basicline(en alt donanımlı versiyon) ve dostumun ailesinin arabası da 2008 Citroen Berlingo. Yani lüks araba sahipleri olmamamıza rağmen arabanın baz donanımının deyim yerindeyse "boş" olması dikkatimizden kaçmayacak şey oldu. Hah, malzeme kalitesinde kalmıştık. Arabaya bindiğimizde bir şok daha geçirdik(Kesinlikle küçümsemiyorum, ne kadar et/ekmek o kadar köfte). Ama Renault grubunun bünyesinde çıkan ve fiyatı azımsanamayacak değerlere ulaşan(48000 TL) bir arabadan inince, içinin malzemesinin ve tasarımının "kesinlikle" daha iyi olması gerektiği konusunda hem fikirdik. Arabadan memnuniyetsiz olduğumuzu sesli bir şekilde dile getirince satıştan sorumlu bir kişi neden olduğunu sordu. Ben de baz donanıma göre fiyatın fazla olduğunu ve hatta fiyata göre malzemenin yetersiz kalitede olduğunu düşündüğümü belirttim. Karşılığında Nissan Qashqai örneğiyle savundu(klasik olarak). Ben de 2010 yılında üretime geçirilen, 29.900 TL' ye satılan üstelik klima, abs, elektrikli camlar, yükseklik ayarlı direksiyondan yoksun bir arabanın kesinlikle para tuzağı olduğunu söylediğimde, bana haklı olduğumu ve durumu İstanbul' daki Dacia yönetimine bildirmem gerektiğini söyledi. Fakat ben ülkemizde 17 yaşındaki birine ne kadar itibar duyulduğunu bilerekten böyle bir şey yapma zahmetine katlanmadım...

Burada açıklamak istediğim Dacia' nın veya Renault' un(arabanın sorumlusu olarak kimi alıyorsanız) insanların güvenliğini hiçe saydığı ve para için inanılmaz oyunlar oynadığıdır. Görüşüme katılırsınız veya katılmazsınız. Sonucunda başından beri sizin de belirttiğiniz gibi burası bir forum sitesi ve herkes kendi görüşlerini dile getirerek seviyeli bir şekilde tartışıyor. Umarım açık olabilmişimdir.

Türkiye' nin güneyi Mersin' den saygılarla... :smiley:

Sayın changeable kardeşim, forumu baştan aşağı okuyup benim bu aracı almadan aracı savunduğumu yazmışsın, saygı duyuyorum ama bu konuda sana katılmıyorum. benim yaptığım bu bölümde aracı objektif bir şekilde tanıtmaktı ama çıkıp da birileri şurası şöyle şurası böyle deyince onların bu konuda önyargılı hareket ettiklerini ve aracı bile görmeden test etmeden araştırmadan okumadan dinlemeden bazı şeyler söylediklerini belirttim. Neyse ki sonra aracı test ettik ve sonunda aldık. 29.900TL'lik model tamamen bir reklam kampanyası gidip bayiden almaya kalkasanz size vermiyor bile onu. İnsanların dikkatini çekmek için yapılmış bir Reklam bence. Kalite ve güvenlik konusuna gelince, bunlardan bazıları opsiyonel olarak verilmiş, paranıza göre istediğiniz modeli alabiliyorsunuz, belki bazı güvenlik özellikleri opsiyon dışında olmazsa olmazlardan olabilirdi ama ne yapalım firma bunları opsiyon olarak sunuyor istemeyen de almıyor bu özellikleri. Et köfte misali. Hala bunları tartışmak çok gereksiz bence. Atı alan Üsküdar'ı geçmiş siz hala fiyatından yok opsiyonlarından bahsediyorsunuz.

umiterkan' Alıntı:
Sayın changeable kardeşim, forumu baştan aşağı okuyup benim bu aracı almadan aracı savunduğumu yazmışsın, saygı duyuyorum ama bu konuda sana katılmıyorum. benim yaptığım bu bölümde aracı objektif bir şekilde tanıtmaktı ama çıkıp da birileri şurası şöyle şurası böyle deyince onların bu konuda önyargılı hareket ettiklerini ve aracı bile görmeden test etmeden araştırmadan okumadan dinlemeden bazı şeyler söylediklerini belirttim. Neyse ki sonra aracı test ettik ve sonunda aldık. 29.900TL'lik model tamamen bir reklam kampanyası gidip bayiden almaya kalkasanz size vermiyor bile onu. İnsanların dikkatini çekmek için yapılmış bir Reklam bence. Kalite ve güvenlik konusuna gelince, bunlardan bazıları opsiyonel olarak verilmiş, paranıza göre istediğiniz modeli alabiliyorsunuz, belki bazı güvenlik özellikleri opsiyon dışında olmazsa olmazlardan olabilirdi ama ne yapalım firma bunları opsiyon olarak sunuyor istemeyen de almıyor bu özellikleri. Et köfte misali. Hala bunları tartışmak çok gereksiz bence. Atı alan Üsküdar'ı geçmiş siz hala fiyatından yok opsiyonlarından bahsediyorsunuz.
bizde aynı şeylerden bahsediyoruz işte nekadar et okadar köfte
ama bu arabanın eti eşek eti be abicim bu paraya şahane dana eti alınır
yani birdaha yazayım eşek etini dana eti fiyatına satıyor adamlar kimsede çakmasın diye yok satıyorlar bayiler sanki hergün 10 adet satıyormuş gibi yapıyor alanlarda fotoğraflara bakıp araba alıyor daha önce bu bayiler bizim burada günde 20 kangoo satıyordu ama yok satmıyorlardı herkez arabayı görüpte alıyordu zaten bu arabayı gören almaktan vazgecer görmeden alanlarda sindirmeye çalışır malum eşek eti biraz sert olur

st' Alıntı:
bizde aynı şeylerden bahsediyoruz işte nekadar et okadar köfte
ama bu arabanın eti eşek eti be abicim bu paraya şahane dana eti alınır
yani birdaha yazayım eşek etini dana eti fiyatına satıyor adamlar kimsede çakmasın diye yok satıyorlar bayiler sanki hergün 10 adet satıyormuş gibi yapıyor alanlarda fotoğraflara bakıp araba alıyor daha önce bu bayiler bizim burada günde 20 kangoo satıyordu ama yok satmıyorlardı herkez arabayı görüpte alıyordu zaten bu arabayı gören almaktan vazgecer görmeden alanlarda sindirmeye çalışır malum eşek eti biraz sert olur

Demek ki eşek eti sevenler de var. herkes dana eti yemiyor malum. zevk ve tercih meselesi olduğunu anlamanız için kısa ve anlaşılır cümleler halinde mi yazmamız lazım.

Hepimiz isterizki guzel bır arabamız olsun ıcınde her sey var alsun fuul bır sey ama butce meselesı, bız ne yapmamız gerekır butcemıkze gore bır araba almak ısterız, bu Duster yenı cıkmıs bır araba olarak mıllet olarak cok atıfda bulunuyoruz nedendır bu heyecan onuda anlamıyorum bır bınsınler bıraz eskıtsınlerkı ona gore artı veya eksılerını yazsınlar, sonra bu araba ısı zevk meselkesı bunada saygı duymak lagazım kotulemekde dogru deyıl sen bınmezsen bınme sanada saygı duyarım, ben naklıyecılık yapıyordum emeklı oldum altımda hala Kıa kamyonet var bır bınek araba alamadım en az 8 ay daha bınmek zorundayım bana sorarsanız benım kamyonetım hepınızın arabasından daha guzel ama bu benım ıcın gecerlı,

unutmamak gerekırkı bu memleketde yıllarca Tofasın Doganına bınıldıgını ve yok satan aylarca sıra beklenıp alınan bır araba deyılmıydı..

dedımya butce meselesı bence bu Dusterın en cazıp kılan tarafı yakıt ve vergısı buda cazıp kılıyor varsın fuul olmasın...

Duster'a pahalı diyenler muadili araçların sıfır fiyatlarına bir göz atsın bence. Skoda Yeti'den başlayabilirler mesela...

ads?z.jpg

Anlatamadım herhalde ::smiley: Bakın anlatmak istediğim şu: Burada amaç bilgi, görüş ve izlenim paylaşmaktır. Fanatikçe savunmak da yanlıştır, fanatikçe saldırmak da yanlıştır. Burada Dacia Duster ile ilgili bir başlık açılmıştır. Beğenen kişiler beğendiklerini yönleri, beğenmeyen kişiler de beğenmedikleri yönlerini anlatırlar ve açıklarlar ki bir kişi Duster' ı incelemeye gittiğinde şöyle bir şey aklından geçsin: "Bu araba için az yakıt tüketiyor denmişti sorayım. Malzemesi kötü denmişti inceleyeyim. Kokpiti hakkında tartışma yapılmıştı, ben de göz atayım."

Yani aracın eksik veya kötü gelen yanlarını söylemek elbette önemlidir. Alacak kişi bu yorumlardan yola çıkarak araçta dikkat etmesi gereken yerleri belirleyebilir. Ben de aynısını kendi yaşantımda uygulamaktayım. Radyo kontrollü araçlarla uğraşıyorum ve öğrenci olduğum için sınırlı bir bütçe ayırabiliyorum. Bu yüzden de bir şey alırken kılı kırk yararak Türk, yabancı demeden ilgili forum sitelerini belki bir iki ay boyunca inceliyorum. Özellikle de kötü yorumlara bakıyorum. Çünkü kötü yorumlar genellike daha realist oluyor ve parçadaki sorunları dile getiriyor. Varsa bu kötü yorum yapılan parçayı veya parçanın kısmının video, resim, döküman, çözüm yolları gibi şeyleri araştırıyorum ve alıp almamaya karar veriyorum.

Demek istediğim burada her ne yorum yapılırsa yapılsın karar yine alacak kişidir. Özellikle negatif eleştiri içeren yorumlara, alacak kişilerin dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum. Şimdiye kadar yapılan iyi yorumların hiçbirine karşı çıkmadım. Direkt olarak BENİM araç hakkındaki düşüncelerimi dile getirdim...

Umarım bir sorun yoktur. Ha, eğer büyüklerim olarak "Araç süper" diyince rahatlayacaksanız, o zaman benim düşüncem: Dacia Duster bir numaradır, konforda ve performansta sınıfının en iyisi ve en ekonomiğidir, yakıtı adeta koklar, yaygın servisi vardır, mutlaka alın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,556
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmet_Ali

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR