Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 533,809
Ynt: Neden Dacia Duster?

st' Alıntı:
bu araba görmeden sadece alınır denir ama işte ama sıvar

Eylül ayında Türkiyede....Mitsubishi ASX (Outlander Sport)
Bakalım fiyat ne olacak
(malum vergi çekinceleri...bu nedenle 1.6 benzinli motorla geliyor öncelikle...)
Qasqhai den ucuz olacak deniyor...Boyutları Qashqai ile aynı
Beklemedeyiz...

Umarım 1.6 benzinli Duster alanlar bu aracı görünce pişman olmazlar...

Etiketler

Changeable' Alıntı:
Anlatamadım herhalde ::smiley: Bakın anlatmak istediğim şu: Burada amaç bilgi, görüş ve izlenim paylaşmaktır. Fanatikçe savunmak da yanlıştır, fanatikçe saldırmak da yanlıştır. Burada Dacia Duster ile ilgili bir başlık açılmıştır. Beğenen kişiler beğendiklerini yönleri, beğenmeyen kişiler de beğenmedikleri yönlerini anlatırlar ve açıklarlar ki bir kişi Duster' ı incelemeye gittiğinde şöyle bir şey aklından geçsin: "Bu araba için az yakıt tüketiyor denmişti sorayım. Malzemesi kötü denmişti inceleyeyim. Kokpiti hakkında tartışma yapılmıştı, ben de göz atayım."

Yani aracın eksik veya kötü gelen yanlarını söylemek elbette önemlidir. Alacak kişi bu yorumlardan yola çıkarak araçta dikkat etmesi gereken yerleri belirleyebilir. Ben de aynısını kendi yaşantımda uygulamaktayım. Radyo kontrollü araçlarla uğraşıyorum ve öğrenci olduğum için sınırlı bir bütçe ayırabiliyorum. Bu yüzden de bir şey alırken kılı kırk yararak Türk, yabancı demeden ilgili forum sitelerini belki bir iki ay boyunca inceliyorum. Özellikle de kötü yorumlara bakıyorum. Çünkü kötü yorumlar genellike daha realist oluyor ve parçadaki sorunları dile getiriyor. Varsa bu kötü yorum yapılan parçayı veya parçanın kısmının video, resim, döküman, çözüm yolları gibi şeyleri araştırıyorum ve alıp almamaya karar veriyorum.

Demek istediğim burada her ne yorum yapılırsa yapılsın karar yine alacak kişidir. Özellikle negatif eleştiri içeren yorumlara, alacak kişilerin dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum. Şimdiye kadar yapılan iyi yorumların hiçbirine karşı çıkmadım. Direkt olarak BENİM araç hakkındaki düşüncelerimi dile getirdim...

Umarım bir sorun yoktur. Ha, eğer büyüklerim olarak "Araç süper" diyince rahatlayacaksanız, o zaman benim düşüncem: Dacia Duster bir numaradır, konforda ve performansta sınıfının en iyisi ve en ekonomiğidir, yakıtı adeta koklar, yaygın servisi vardır, mutlaka alın...

Sayın changeable kardeşim, çok doğru söylüyorsun benim de demek istediğim şu, bu aracın olumsuz yönleri olabilir eleştirilen yerleri olabilir ama gidip bakmadan incelemeden kulaktan duyma bilgilerle olmaz. Gidip bayiye incelersin hoşuna gitmez kalitesi veya herhangi bir özelliği ve sonunda almazsın iş bu kadar basittir yani. Her şeyin tabi ki olumlu yönü olduğu kadar olumsuz tarafı da olacaktır. Bunda kuşku yok. Mercedes dahi olsa her araç ile ilgili mutlaka kötü eleştiriler olur ve olacaktır beğenilmeyen yön ve kalitesi olacaktır ve olur da. Çamur at izi kalsından veya marka bağımlılığından veya önyargılardan öteye geçemiyoruz.

selimsarper' Alıntı:
Eylül ayında Türkiyede....Mitsubishi ASX (Outlander Sport)
Bakalım fiyat ne olacak
(malum vergi çekinceleri...bu nedenle 1.6 benzinli motorla geliyor öncelikle...)
Qasqhai den ucuz olacak deniyor...Boyutları Qashqai ile aynı
Beklemedeyiz...

Umarım 1.6 benzinli Duster alanlar bu aracı görünce pişman olmazlar...

Ben size fiyatı şimdiden söyleyeyim.
Örnek vermek gerekirse İngiltere'de 4x2 Nissan Qashqai Tekna 1.5 Dci yani en dolu paket Paket Fiyatı: 22.000£ (Pound). Bu aracın Türkiye'deki satış fiyatı ise 60.000TL
Mitsubishi ASX'e gelecek olursak;

ASX List Price
ASX 1.6 MIVEC ASX 2 Manual (Petrol) £14,999.00
ASX 1.6 MIVEC ASX 3 Manual (Petrol) £16,798.99
ASX 1.8 MIVEC ASX 3 Manual (Diesel) £18,548.99
ASX 1.6 MIVEC ASX 4 Manual (Petrol) £18,799.00
ASX 1.8 MIVEC ASX 3 4WD Manual (Diesel) £20,049.00
ASX 1.8 MIVEC ASX 4 Manual (Diesel) £20,548.99
ASX 1.8 MIVEC ASX 4 4WD Manual (Diesel) £22,049.00

Örn: ASX 1.6 MIVEC ASX 2 Manual (Petrol) £14,999.00= Türkiye'de ki karşılığı tahmini 45.000TL ( 4 çeker bile değil )
ASX 1.8 MIVEC ASX 3 4WD Manual (Diesel) £20,049.00= Türkiye'de ki karşılığı tahmini 60.000TL (4 Çeker ve de 1.8 Motor)

Gerisini siz düşünün ;D

Bu da kaynak olsun:
http://www.mitsubishi-cars.co.uk/enquiries/price-list.aspx

1.6 Benzinli Duster alanların pişman olacağını hiç zannetmiyorum ;D Başka araç alanlar olabilir ama ;D

Mesela ben neden özellikle dacia duster aldım .
Daha önce land rover discovery den alıştım geniş arabaya .

tiguan inanılmaz derecede ici ufak ön koltuğa çok dar
kaşkay yan oturarak ancak ön koltuğa oturuyorum
honda crv ayatlarımı uzatmadan ancak rahatsız bir bicimde ön koltuga sıgıyorum
Bunları şahsen test ettim
Duster ise sanki rahat bir alandayım çok ama çok geniş yukardaki isimlerle genişlik acısından kıyaslanmaz . aksini idda eden varsa arabama anahtar teslimine iddaya girerim . Bu kadar açık Gelin ciddi ciddi iddia edin burada notere gidelim iddiaya girelim . istanbuldayım hemen gelirim.
Yukardaki arabaların hepsi benim arabamda kat ve kat pahalı .

Topik iyice kızışmış ben ise keyfini sürmeye devam ediyorum. Ümit bey şu an ıspartadayım. İnanaın bu önyargı yollarda da var ben dusterle sollayıp geçince gururuna yediremeyip beni geçmek isteyenleri görmelisin . Adam vermiş 70-80 bin ama duster kendisine sol çekiyor veriyor gazı ondan sonra ah birde geçebilse altındaki araç 2.0 -2.5 motor ama araç o kadar ağırki hızlanamıyor bile. Birde benzinliler var yokuşa gelince dikiz aynamdan görünmez oluyorlar. Eleştirenlerde araçlarının resmini koysunlar iç mekan dış görünüş . vergi durumu. yakıt tüketimi. kaza yapmış aynı model araçların resmini. ki ben yolda bir toyota gördüm kaza yapmış. markasını anlamak için 5 dakika düşünmek lazımdı. sıfır fiyatını koysunlar değerlendirelim.

kahraman1520' Alıntı:
Topik iyice kızışmış ben ise keyfini sürmeye devam ediyorum. Ümit bey şu an ıspartadayım. İnanaın bu önyargı yollarda da var ben dusterle sollayıp geçince gururuna yediremeyip beni geçmek isteyenleri görmelisin . Adam vermiş 70-80 bin ama duster kendisine sol çekiyor veriyor gazı ondan sonra ah birde geçebilse altındaki araç 2.0 -2.5 motor ama araç o kadar ağırki hızlanamıyor bile. Birde benzinliler var yokuşa gelince dikiz aynamdan görünmez oluyorlar. Eleştirenlerde araçlarının resmini koysunlar iç mekan dış görünüş . vergi durumu. yakıt tüketimi. kaza yapmış aynı model araçların resmini. ki ben yolda bir toyota gördüm kaza yapmış. markasını anlamak için 5 dakika düşünmek lazımdı. sıfır fiyatını koysunlar değerlendirelim.
sormayın benide geçti samsun yolunda baya bastım ama yokuşlarda benim canavar tüplü olduğundan sanırım tozuna yetişemedim sanırım dci bi dusterdi

bir aracın iyi olup olmadığı sıfır aldığınız fiyattan ikinci elde satarken nekadar az zarar edip en kısa zamanda satılmasıyla belli olur...

mesela fiat stilo marka bir aracım vardı araç süper yoltutuşu gidişi yakışı malzeme kalitesi işciliği görüntüsü ve komple cam tavan skywindov elektrikli uzaktan kumandalı neyse yok yok ful dolu bir araba :D
ama gel gelelim 1997 model toyota corolla gli ler 14bine satılırken ben ful+ful bir aracı 15bin tl ye zorla sattım....

benim için iyi araç kavramı tamamen deişti....

aldın satacan muhakkak çünki daha iyisi çıkacak daha yenisi daha güzeli satarken piyasası olacak bir aracın ....

ben duster iyi yada kötü demiyorum 2 sene sonra bunu zaten ikinci el piyasası o aracın iyi yada kötü olduğunu belirleyecektir...
saygılarr

Merhaba,
Foruma yeni rastgeldim, değerli bilgiler var, hazırlayan ve emeği geçen arkadaşları kutlarım.
Dacia nın SUV aracı Duster gerek burada gerekse başka ortamlarda yoğun olarak eleştirilmekte.
Ancak Türkiye gibi akaryakıt fiyatları ve motorlu taşıt vergilerinin malum olduğu bir ülkede,
Duster benzersiz avantajlar sunmakta. Nedir bunlar: 1.5 litre dizel motoruyla düşük yakıt tüketimi,
650TL civarı yıllık MTV, Nissan x-trail ve quasqai de de kullanılan "All Mode 4x4" sistemi ve hafif
siklet geniş SUV tarzı kasa. Peki Duster dikensiz gül bahçesi midir. Elbette hayır. Güvenlik soru işareti:
NCAP testleri henüz yok; dayanıklılık soru işareti: 2-3 yıl sonra dökülür mü bilinmez. Bunları
zaman gösterecek. Bence soru işaretleri giderildiği takdir Duster iyi bir seçenek olur. Eleştirilerin
bir kısmı Dusterın OffRoad kapasitesinin iyi olamayacağı yönünde. Halbuki herkes OffRoad yapmıyor ki.
Bazen binek araçlarla gidemeceğiniz yollar denk geliyor, oralardan geçsin yeter. Eski tarz konsol ve
sert plastikler: çokta problem değil, katlanılabilir. Şimdiki aracımdan direksiyondan kumandalı
radyo-cd var da ne oluyor sanki, doğrusu hiç te kullanmadım, elzem bir şey değil. Diğer bir eleştiri
konusu da o kadar parayı verince 2. elde çok seçenek olduğu yönünde. Bana göre 2. el risktir. Temiz
araç bulmak neredeyse imkansız. Bulsan bile motorlu taşıt vergisi ve yakıt dezavantajları var. Bu
araçların genelde parça ve tamirat giderleri yüksek. iyi forumlar.

Arabam. com edergisinin Ağustos sayısında Kompakt SUV satış rakamlarına bakılırsa Duster ilk üçte:

1- Nissan Qashqai Satış adedi: 408 Yıllık toplam: 2407
2- Chevrolet Captiva Satış adedi: 401 Yıllık toplam: 1768
3- Dacia Duster Satış adedi: 236 Yıllık toplam: 880
4- VWTiguan Satış adedi: 160 Yıllık toplam: 1336
5- Peugeot 3008 Satış adedi: 154 Yıllık toplam: 828

Duster'ın NCAP testleri henüz yok doğrudur bir de diğer 4x4'lerin testlerine bir göz gezdirelim bakalım kaç tanesi 5 yıldız almış. Hafızaları tazeleyelim. Belki bazılarının çok güvenli zannetiği arabalar listede bile olmayabilir. Hele ki Discocular, Defendercılar, Vitaracılar. Güvenlik güvenlik dediniz alın size güvenlik

http://www.euroncap.com/carsearch.aspx?class=73ea297c-e0b2-408c-b67c-409fd0847da9

http://www.euroncap.com/carsearch.aspx?class=89a54410-df46-4551-aa7c-f2f6f5643454

http://www.euroncap.com/carsearch.aspx?class=b9daf426-e95a-43af-bea9-c5d2e7388aef

Ümit Bey kusura bakmayın ama eminim ben dahil pek çok kişi kaza anında bir renault içinde olmaktansa bir land veya suzuki içinde olmayı tercih edecektir.

O durum muhtemelen artık değişmiştir ama derler ki "çıkmış adı 9'a inmez 8'e". Zaman alır biraz algılanışın değişmesi:smiley:

mergen' Alıntı:
''Algı''nın burada doğru kelime olmadığı kanaatindeyim.
Açın NCAP sitesini bakın, Renault tüm yeni nesil araçları (2004 sonrası) çarpışma testlerinde 5 yıldız almıştır.
Tabi siz Renault 12 veya Toros lardan bahsediyorsanız o ayrı. Onların içinde olmayı bende istemem.

Birzamanlar buradaki birçok arkadaşlar 4x4 olsun çamurdan olsun diyordu ??? ??? ???
Genel anlamda ama şimdi araç beyenmiyoruz :eek: :eek: :eek:
Her aracın farklı görünüşü ve çekiciliği var, özellikler birbirine uzak deyildir ve benim 3. jeepim ::smiley: ::smiley: ::smiley:
Birçok arkadaşda daha fazlasına binmiş ve satmıştır, hala gözü başkalarındadır ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,554
Kaydolan Son Üyemiz
Veli kına

SON KONULAR

Geri