Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 533,803
Ynt: Neden Dacia Duster?

mergen' Alıntı:
Ümit Bey kusura bakmayın ama eminim ben dahil pek çok kişi kaza anında bir renault içinde olmaktansa bir land veya suzuki içinde olmayı tercih edecektir.

Ben niye kusura bakayım Şükrü Bey, land veya suzuki içinde olmak isteyen sizsiniz. Renault 12 veya Toros içinde olmak istemeyen de sizsiniz. ;D Hala, afâki ve eksik bilgilerle şu araba güvenli veya şu araba güvensiz diyebilecek kadar bilgilenmeden ve araştırmadan bunları söyleyebiliyorsanız ben hiç kusura bakmıyorum, bu sizin eksikliğiniz. Herkes güvenli olan 1989 model TOYOTA HJ62 LANDCRUISER'a binsin ne yapalım ;D

Etiketler

umiterkan' Alıntı:
Ben niye kusura bakayım Şükrü Bey, land veya suzuki içinde olmak isteyen sizsiniz. Renault 12 veya Toros içinde olmak istemeyen de sizsiniz. ;D Hala, afâki ve eksik bilgilerle şu araba güvenli veya şu araba güvensiz diyebilecek kadar bilgilenmeden ve araştırmadan bunları söyleyebiliyorsanız ben hiç kusura bakmıyorum, bu sizin eksikliğiniz. Herkes güvenli olan 1989 model TOYOTA HJ62 LANDCRUISER'a binsin ne yapalım ;D
Bu konu gereğinden fazla uzadı bu sebeple bu yazıdan fazlasını yazmayacağım ama o duster denen araçla kendinizin ve ailenizin o kötülediğiniz araçlardan daha güvende olduğunuza inanıyorsanız sizin bileceğiniz konu.

Bu arada bu yaşıma kadar bilgilenmeden ve araştırmadan yaşamışım ne yazık. Bir duster ve siz bana hatırlattınız ya ne mutlu bana.

mergen' Alıntı:
Bu konu gereğinden fazla uzadı bu sebeple bu yazıdan fazlasını yazmayacağım ama o duster denen araçla kendinizin ve ailenizin o kötülediğiniz araçlardan daha güvende olduğunuza inanıyorsanız sizin bileceğiniz konu.

Bu arada bu yaşıma kadar bilgilenmeden ve araştırmadan yaşamışım ne yazık. Bir duster ve siz bana hatırlattınız ya ne mutlu bana.

Renault'a güvenmediğinizi siz söylediniz. Dayanağınız nedir ?
Land veya Suzuki'ye güvendiğinizi siz söylediniz. Dayanağınız nedir ?
Herşeyi dökelim ortaya. Lafı ortaya atıp, demogoji yapmayı herkes bilir

ANKARA' Alıntı:
Bir video iyi gelir bu sıcak ramazan ayında serinlemek için :smiley: ;) :D 8)

http://www.youtube.com/watch?v=DIB3lwVVKSs
o arabanın içinde kaza olmasada olmak istemem gider zevk için traktör kullanırım (video yu ben izleyemedim)

Güncel bir haber: Duster artık ülkemizde polis aracı olarak kullanılmaya başladı. Yer: İzmir
Güncel bir video: Duster 4x2 Tuning 63kw (85BG)

http://www.youtube.com/watch?v=mDzK7FlA30g

Yaw ben bu arabaya ısınmaya başladım, gidip Kia Sportage'ye veya Hyundai Tucson'a o kadar para vereceğime iki tane Duster alırım.
Bir de otomatik seçeneği olsa iyi olurmuş. Ama off road'a sokmam. zaten bu araç gezi aracı, off road değil

Madem sorulmus bazi araclarin agirliklari

Duster 4x2 - 1180kg
Duster 4x4 - 1280kg

Getz 1.4 benzinli - 1100kg
Getz Dizel - 1187kg

Rastgele secilmis bazi baska araclar:

Peuegot 207 modeline gore ort 1194 - 1214kg
Peugeot 308 modeline gore ort 1300kg

Skoda Octavia 1.6 MPI - 1250kg
Skoda Octavia 1.4 TSI - 1280kg

Nissan Quasqai 1. 6 benzinli - 1297kg
Nissan Quasqai 1. 5 DCI - 1407kg

Arkadaşlar araç parasının karşılığını veriyor özellikle inceleyip baktım. 1.5 dci 110 hp motorun aynısı lagunada da kullanılıyor. fuluence de bile 105 lik dizeller var ve de 50 bin tl fiyattan başlıyor. 4x4 sistemde nissan la aynı geriye ne kaldı ki. sadece adı dacia duster diye bu araba kötümü oldu şimdi. ben aracı alalı 23 gün oldu 3000 km yol yaptım ilk zamanlar virajlara hızlı girmeye çekiniyordum şimdi 100-120 km hızla yoluna göre giriyorum araçta savurma falanda yok. ne kadar rampa olursa olsun 6. vitesle zorlanmadan 120 km hızla çıkıyorsunuz . otobanda dünya markası dediğiniz VW toyota ford yanında halt etmiş. ben kullanarak görüyorum. sırf marka merakı yüzünden 10-20 bin fazla vermek isteyenlere sözüm yok varsın onlar prestijlerine prestij katsınlar. aracın yol performansında ön konsolun plastik kalitesinin fazla artısı yok bence ama dusterin yakıt , vergi, güç 4x4 yönünden çok fazla artısı var.[attachment=1]

mk.jpg

yakıt ve performansı otomobilleri kıskandırıyor ...
virajlarda ve yüksek sürratlerde güvenilecek bir araç değil duster ... aerodinamik yapısı ve yerden yüksekliği yüksek sürrate müsade etmiyor , işin içine araç tonajıda girince poşet gibi savrulan bir araç oluyor duster ...

aman diyeyim herkes aracının sınırını bilerek kullansın ...

Ben sadece gidin bir deneme sürüşü yapın diyorum. önyargıyı yıkmak gerçektende atomu parçalamaktan zor mu yavv.

Kahraman bey aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler.
Duster benim de hoşuma gidiyor ama daha tam içime sindiremedim,
bana göre bazı belirsizlikler var, biraz beklemeyi tercih ediyorum.

Bazıları arabanın değerini o arabanın ağırlığına göre değerlendiriyor. Tıpkı hurdacılar gibi ;D ;D ;D ;D

Duster crash test ;D

http://www.youtube.com/watch?v=ZDHprzpKIvc

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,554
Kaydolan Son Üyemiz
Veli kına

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR