Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,323
Ynt: Neden Dacia Duster?

ben zaten devir kesici olduğunu biliyordum.. :smiley: benim sorum araç 120 ile giderken kaç devir çevirmesi gerekiyor? idi.. bu arada 110 ile giderken 8lt dediğiniz tüketim motor kaç bin deyken ölçüldü. bence oldukça çok :S bizim 1.6lt benzinli araba bile 120 ile giderken 6lt benzin yakıyor.

Etiketler

quickcan' Alıntı:
ben zaten devir kesici olduğunu biliyordum.. :smiley: benim sorum araç 120 ile giderken kaç devir çevirmesi gerekiyor? idi.. bu arada 110 ile giderken 8lt dediğiniz tüketim motor kaç bin deyken ölçüldü. bence oldukça çok :S bizim 1.6lt benzinli araba bile 120 ile giderken 6lt benzin yakıyor.

120 altına düşmeden ki ortalama hızım 140 'dır 800 km yaptım 6.7 yaktı, babama verdim oda 100-110 ile gittiğinde ise 6lt yaktı. Yalnız bizimki dizel.,110 beygir 4x4 + araçta 4 kişi + bayağı bi yük vardı.

quickcan' Alıntı:
bilgi için teşekkür ederim. ama sanki 6ltde çok. Teknik veri ile kullanım olarak cidden çok oynuyor. :S

Yanılmıyosam teknik veriler hesaplanırken , 1 sürücü 30 kg yük ve yarım depo yakıt ile düz yolda hesaplanıyor. Tüm markalar için aynı durum sözkonusu! 6 lt dizel çok diyorsan elektrikli veya hibrit araçlara bakacaksın.

Can yorumlarında nickin gibi biraz quick düşünüyosun :smiley:

fbmy' Alıntı:
Yanılmıyosam teknik veriler hesaplanırken , 1 sürücü 30 kg yük ve yarım depo yakıt ile düz yolda hesaplanıyor. Tüm markalar için aynı durum sözkonusu! 6 lt dizel çok diyorsan elektrikli veya hibrit araçlara bakacaksın.

Can yorumlarında nickin gibi biraz quick düşünüyosun :smiley:

katılıyorum, 110 bg araçta 4 kişi var yük var, 50 lt mazotta var yani ee birde basıyorum araça 6.7 gibi birşey yakıyor + uzun yol bu rampası falan var çok değil bencede,az bile.

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Arkadaşlar quickcan haklı. 6,0 litre yüksek bir değer!

6 Litre ? dizel ? yüksek ? abi valla daha aşağısını yakan söyleyin alalım ozaman..Honda civic, chevrolet cruze vb araçlar kaç litre benzin içiyor bi öğrenin derim :smiley: hemde araçta tek kişi varken, usulünde araç çok yakmasın diye araç sahipleri gaza asılmazken :smiley:

Arkadaşlar 110bg'lik 4x4 sıfır dizel bir araçta 6-7lt/100km'de yakıt yakmak gayet normal, ilk 15000km'den sonra daha da az yakacaktır.

Ne denilirse denilsin piyasada "normal" kullanılarak 5 litre yakacak dahi araç yoktur.En kralı bile "normal" kullanımda bundan fazlasını yakar.Şehir içinde yol bilgisayarımız 2. vitesten 3e geçerken 18leri gösteriyor. Kendi ölçümlerim asla 7,5-8'in altına düşmedi.
Türkiyede yakıt konusunda şehir efsaneleri çok yaygındır.Bir zamanlar Broadway kokluyor denilirdi, şimdiki araçlara göre ne kadar çok yaktığını yakinen biliyoruz, aynı efsane eski nesil corollalar için de vardı.Yeni kasa corolla var ki tüketim değerleri söylediğim gibi.Hele megane benzinli 9'un altına inmedi diyebilirim.
Haa kendinizi zorlarsınız.babanne gibi kullanırsınız olur, ama normal kullanım da ne duster,ne megane dizel,ne yaris ne de şu anda dünya üzerindeki herhangi bir araba 5 litrenin altına inemiyor.

Geçen yaz skoda fabia ile dünya turunda iki profesyonel sürücü büyük uğraşlarla,sırf rekor amaçlı 3,5 litre değerine ulaşmıştı.Ekstra hafifletilmiş bir araç ve profesyonel sürücülerle.
6 litre ile 100 km yapanlar şükretsinler.

abi şimdi 4x4 araç ama sonuçta uzun yolda 4x2 kullanılıyor. birde daha az yakan araba diyorsanız sizlere sadece Skoda Octavia 1.6TDI derim şehir içi 5.5litre yakıyor ve şehir dışı 4lt yakıyor. bence oldukça ideal ama tabi burada konu dacia duster. Bence 1.5 araç daha az yakmalıydı. Sonuçta dizel ve hafif.

mephamd' Alıntı:
Ne denilirse denilsin piyasada "normal" kullanılarak 5 litre yakacak dahi araç yoktur.En kralı bile "normal" kullanımda bundan fazlasını yakar.Şehir içinde yol bilgisayarımız 2. vitesten 3e geçerken 18leri gösteriyor. Kendi ölçümlerim asla 7,5-8'in altına düşmedi.
Türkiyede yakıt konusunda şehir efsaneleri çok yaygındır.Bir zamanlar Broadway kokluyor denilirdi, şimdiki araçlara göre ne kadar çok yaktığını yakinen biliyoruz, aynı efsane eski nesil corollalar için de vardı.Yeni kasa corolla var ki tüketim değerleri söylediğim gibi.Hele megane benzinli 9'un altına inmedi diyebilirim.
Haa kendinizi zorlarsınız.babanne gibi kullanırsınız olur, ama normal kullanım da ne duster,ne megane dizel,ne yaris ne de şu anda dünya üzerindeki herhangi bir araba 5 litrenin altına inemiyor.

Geçen yaz skoda fabia ile dünya turunda iki profesyonel sürücü büyük uğraşlarla,sırf rekor amaçlı 3,5 litre değerine ulaşmıştı.Ekstra hafifletilmiş bir araç ve profesyonel sürücülerle.
6 litre ile 100 km yapanlar şükretsinler.

da iki profesyonel sürücü büyük uğraşlarla,sırf rekor amaçlı 3,5 litre değerine ulaşmıştı ---->> dediniz ya ortalama hızlarına baktınız mı acaba ben peuget 'in kine bakmıştım 55 km 'di :smiley:))

skodam sitesinde abilerim denedi fabia 1.4tdı ile 4.5lt uzun yol ortalaması aldılar.

Not: bir peugeot 307 kullanan abimiz vardı da ona inat yapıldı. ama sonuç olarak peugeot 307 daha az yakmıştı. (307 1.6 HDI 90hp)

SERKANEFE' Alıntı:
da iki profesyonel sürücü büyük uğraşlarla,sırf rekor amaçlı 3,5 litre değerine ulaşmıştı ---->> dediniz ya ortalama hızlarına baktınız mı acaba ben peuget 'in kine bakmıştım 55 km 'di :smiley:))
Ortalama hızlarını hatırlamıyorum doğrusu ama araştıracağım.O haberin videosu youtube falan olabilir.Ama eminimki o civarda bir değerdir. Bizim kullandığımız gibi saatte 110-120 ile 7 litre yakması bile çok çok iyi bir değer olurdu.

Dünyanın ek ekonomik benzinli motoru ünvanı 1. nesil honda jazz da dır. 2 Ad. otm . jazzım oldu. 2. si hala duruyor. Şehir içi normal kullanım otm. vites hiç kasmadan 6,5 -7 lt. Dikkatli kullanırsanız 5-6 civarı olabiliyor. Düz viteslerde dikkatli kullanımda 4-5 litreleri görenler var. Otomatik vitesleri (1.nesil) Cvt'dir. Ve manuel mod da 7 kademeli dir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri