arkadaşlar,
2 gündür 45 sayfa yazıyı ancak okuyabildim. oldukça kapsamlı bir konu başlığı olmuş. bayağı da karmaşık. lakin 4 aydır bu kadar duster'la ilgili başka deneyim paylaşımı olan Türkçe bir kaynak bulamadım açıkçası. a, bu arada doktor da renk getirmiş cidden. kahkahalarla güldüğüm yorumları akıl dolu muziplikler, biraz aşağılama ve bolca inat içermesi ise süper renk katan faktörler olmuş. devamını dilerim (ciddiyim). ne de olsa Türkiyem mozaikler ülkesi derler ya
renkler güzeldir... hele pikap olayı beni bitiren faktör oldu. avatarına bayılıyorum. ümit ederim teknik moderatörler bu uzun soluklu konu başlığını ileride kapatmazlar. yurt dışından aldığınız cevaplar bile bu konu başlığının ne denli başarılı olduğunun büyük bir göstergesi (hele ki artık google translate sağolsun Türkçe'yi de okuyabiliyor adamlar).
soruma geçmeden önce bu camiaya katılmış olmaktan çok mutluyum. ümit ederim vakit buldukça ben de paylaşımlarımı yazabilirim. yaklaşık 1 aydır Duster 4x4 ESP (110 bg full+full) kullanıcısı olarak aracı fiyat/performans oranı mükemmel bir araç olarak yorumluyorum. bu fiyata ve ekonomik giderlere sahip, sıfır başka bir 4x4 sportif amaçlı vasıta (SUV)
bulmanız ülkemizde imkansız.
kısa bir deneyim de aktarmak istiyorum: geçenlerde İstanbul-Ankara-İstanbul yaptım. araçta anladığım kadarıyla (ki el kitabı bunu doğruluyor) devir kısıtlayıcı bir sistem var ve
mesela rölantide 3500 d/dak. ve 6. viteste tahminimce 4100~4250 d/dak. yı geçemiyorsunuz. bu motorun yüksek devirden zarar görmemesi adına konmuş. lakin bu nedenle 175~180 km/saat hızı geçemiyorsunuz. yani son hızımız ~177 değerli arkadaşlar. bizzat denedim. Ankara'dan İstanbul'a acil bir toplantım nedeniyle maalesef biraz hızlı kullanmak zorunda kaldım. (lütfen evinizde tekrarlamayın
) ortalama hızım 138,5 km/s idi (molalarımla beraber). bu tip bir kullanımla ve Michelin Alpine kışlık lastiklerle ortalama yakıt tüketimim yol boyunca gidişte 10 litre/100km civarı idi. dönerken acelem olmadığı için 110 km/s ortalama toplam sefer sürati ile takribi 8 l/100 km tüketim ortalaması sergiledi. yol tutuş yüksek hızda böylesi yüksek bir araç için bence mükemmeldi. 160km/s ile virajlarda ESP ışığının yandığını fark edemedim. gerçi ışık direksiyonu yarım tur döndürünce pek gözükebilecek bir yerde değil. öte yandan önceki mesajlara da katkım olsun diye yazıyorum: ESP düğmesine bastığınızda ESP, ASR ve ABS kapanıyor (yol dışı kullanım koşulları haricinde ihtiyacınız olmayacak bir durum bu ve zaten saatte 40km hızı geçince otomatik devreye giriyor)
normalde şehir içinde 7,6 l/100km ve şehir dışında 6,6 l/100km eurodizel yakıt tüketimim var (ekonomik sürüş tarzı ile). araç 3500 km.de henüz. el kitabı 6000 km.de daha iyi olabileceğini belirtiyor. (hatırlıyorum ilk km.de su gibi içiyordu
ve sonra cidden düzelmeye başladı.)
özellikle Ümit beye ve diğer Duster kullanıcısı arkadaşlara sormak istediğim: bu otomatik kapıların kilitlenme olayını çözüp çözemedikleri??? gerçekten de el kitabında yazmasına rağmen ben bir türlü muvaffak olamadım. acaba el kitabında başka bir modelden mi kopyala-yapıştır yapmışlar
)) ya da örneğin Almanya veya Avrupa versiyonlarında mı var bu özellik? çünkü versiyona göre farklılık gösterebilir ibaresi de var. (e gerçi benimki en üst versiyon ama Türkiye'ye gönderdikleri
)
selamlar - saygılar...