Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 535,912
Ynt: Neden Dacia Duster?

quickcan' Alıntı:
skodam sitesinde abilerim denedi fabia 1.4tdı ile 4.5lt uzun yol ortalaması aldılar.

Not: bir peugeot 307 kullanan abimiz vardı da ona inat yapıldı. ama sonuç olarak peugeot 307 daha az yakmıştı. (307 1.6 HDI 90hp)

skoda fabia 1,4 uzunyol 4,5 ise 1,5 4x4 duster için 6 lt/100 km çok iyi. 4x4 ü 4x2 olarak bile kullansanız o aksamı asacın üstünde ağırlık olarak taşıyorsunuz. Ayrıca aracın yerden yüksekliği hacmi ve sürtünme katsayısınıda göz önünde bulundurmak lazım. 1,4 motor bunu yakıyosa 1,5 bunu yakar diye oran kurulamaz. Aracın ne için üretildiği vites oranları hacmi sürtünme katsayısı vs. bir çok etken var.
Örnek olarak otobüsler yaktıkları yakıtın 1/3 ünü sadece hava direncini kırmak için harcıyolar.Yani kasayı küçültüp aynı ağarlıkta aynı silindir hacminde 10 lt. yakarken direk 8 lt ye düşürebilirsiniz...

Etiketler

fbmy' Alıntı:
Ben biliyorum daha az yakan. Toyota yaris 1,4 d4-d . 4,5 litre civarı yakıyor.

C3... C3'ü yabana atmayın.

Şehirler arası 3.8'i yakaladığımı hatırlıyorum. Ama usulünce kullanınca.

Şehir içi de 4.8-5'i yakalamıştım.

Ama bir sorun var: Yola çok aşağıdan bakıyorsunuz ve tekerlekleri kocaman değil. Düzgün yollarda çok hoş, azıcık kasiste hoplatır. Tek kişi iyi de, biraz kalabalık bunaltır... ;D

kusura bakmayın ben bir hesaplama yaptım ve bu değer normal. ve bu araç 110 ile giderken yapılmış bir sonuç. ama biraz daha sakin kullanma ile yine 110 la gidilir ama gaz tepkileri biraz daha sakin verilir ise bu araç 5.5lt felan yakar. oda oldukça iyi..

ama unutmayalımki Octaviadaki 1.6 TDI motor çok çok az yakıyor. :D

Saygılarımla CAN..

olguncandan' Alıntı:
C3... C3'ü yabana atmayın.

Şehirler arası 3.8'i yakaladığımı hatırlıyorum. Ama usulünce kullanınca.

Şehir içi de 4.8-5'i yakalamıştım.

Ama bir sorun var: Yola çok aşağıdan bakıyorsunuz ve tekerlekleri kocaman değil. Düzgün yollarda çok hoş, azıcık kasiste hoplatır. Tek kişi iyi de, biraz kalabalık bunaltır... ;D

iyiymiş :smiley: biraz daha durumu toparlarsam minicik bir araç alıcam, sırf şehiriçinde parkyeri sorunundan dolayı.

öncelikle böyle bir konu açıp duster ın olumlu ve olumsuz yönlerini bize gösteren başta ümiterkan, kahraman1520, serkanefe ve diğer duster kullanıcısı arkadaşlara abilerimize çok teşekkür ederim..

ben 2008 model 1.5 dci nissan note tekna kullanıcısyım.. 2-3 senedir çıkardığı sorunlara rağmen (sorunlar diyorum çünkü baya başım ağrıdı) aracıma severek biniyorum.. ama artık içimdeki 4x4 hastalığı resmen beynimi kemrmeye başladı.. neler geçmediki aklımdan neleri araştırmadım ki.. toyota hiluxlar, ısuzu dmaxlar, nissan qashqai ler, tiguenler vs... bana uygun olmadığını düşünerek (vergi, yakıt sarfiyatı, arka kabin darlığı vs..) pick-up lardan vazgeçtim.. şu andaki aracımda yaşadığım sorunlardan, serviste takınılan ilgisiz alakasız tavırlardan ve basit bir periyodik bakımda bile çıkarılan kabarık faturalardan dolayı nissandan dolayısıyle 2. el almayı düşündüğüm (sıfırı çok pahalı bütçeme göre) qashqai den vazgeçtim.. tiguen i ise tdi motorlu seçeneklerin çok paraya satılmasından dolayı elemek zorunda kaldım... tek seçeneğim kalıyor geriye: DUSTER.. su ana kadar okuduklarıma ve gördüklerime bakarsam kokpit dizaynı hariç herşeyi harika.. eğer olurda alırsam bu kokpiti nasıl şekillendiririm kendimce modifiye ederim diye uzun uzun düşündüm ve kendimce kafamda bu boş kokpiti baya güzelleştirdim... öncelikle söyleyeyim ki ümiterkan abimizin aldığı gibi 4x4 dci motor seçenekli en full versiyonu almayı düşünüyorum.. şu an adana da yım ve burada üniversite son sınıf öğrencisiyim.. kahraman1520 nickli abimizle tanışıp duster almadan önce yüz yüze konusmayı istiyorum aslında ama incelediğim kadarıyla forumda yaklaşık 1 aydır aktif değil aktifse bile buraya hiç mesaj atmamış.. pm atıp ona görüşmek istediğimi bildirecem.. eğer kabul ederde değerli tecrüelerini benimle yüzyüze paylaşırsa büyük ihtimal bende sizler arasına katılıp duster lı olacam

adana dan kucak dolusu selamlar... :smiley:

quickcan' Alıntı:
kusura bakmayın ben bir hesaplama yaptım ve bu değer normal. ve bu araç 110 ile giderken yapılmış bir sonuç. ama biraz daha sakin kullanma ile yine 110 la gidilir ama gaz tepkileri biraz daha sakin verilir ise bu araç 5.5lt felan yakar. oda oldukça iyi..

ama unutmayalımki Octaviadaki 1.6 TDI motor çok çok az yakıyor. :D

Saygılarımla CAN..

Bak benim dediğime geldin quickcan :smiley: Ben sana nickin gibi düşünüp hemen yazıyosun dedim. Bütüm problem 0,5 lt demiydi :smiley:

Ayrıca sana bi tiyo vereyim. Gaz tepkilerini daha hassas vermek için gaz pedalının altında yumurta olduğunu düşün ona göre gaza bas.
Yokuşta kalkışını geliştirmek için (rampada) arka lastiğin arkasına yumarta koy ve kırmadan kalkmaya çalış.
;)

nhcteam' Alıntı:
öncelikle böyle bir konu açıp duster ın olumlu ve olumsuz yönlerini bize gösteren başta ümiterkan, kahraman1520, serkanefe ve diğer duster kullanıcısı arkadaşlara abilerimize çok teşekkür ederim..

ben 2008 model 1.5 dci nissan note tekna kullanıcısyım.. 2-3 senedir çıkardığı sorunlara rağmen (sorunlar diyorum çünkü baya başım ağrıdı) aracıma severek biniyorum.. ama artık içimdeki 4x4 hastalığı resmen beynimi kemrmeye başladı.. neler geçmediki aklımdan neleri araştırmadım ki.. toyota hiluxlar, ısuzu dmaxlar, nissan qashqai ler, tiguenler vs... bana uygun olmadığını düşünerek (vergi, yakıt sarfiyatı, arka kabin darlığı vs..) pick-up lardan vazgeçtim.. şu andaki aracımda yaşadığım sorunlardan, serviste takınılan ilgisiz alakasız tavırlardan ve basit bir periyodik bakımda bile çıkarılan kabarık faturalardan dolayı nissandan dolayısıyle 2. el almayı düşündüğüm (sıfırı çok pahalı bütçeme göre) qashqai den vazgeçtim.. tiguen i ise tdi motorlu seçeneklerin çok paraya satılmasından dolayı elemek zorunda kaldım... tek seçeneğim kalıyor geriye: DUSTER.. su ana kadar okuduklarıma ve gördüklerime bakarsam kokpit dizaynı hariç herşeyi harika.. eğer olurda alırsam bu kokpiti nasıl şekillendiririm kendimce modifiye ederim diye uzun uzun düşündüm ve kendimce kafamda bu boş kokpiti baya güzelleştirdim... öncelikle söyleyeyim ki ümiterkan abimizin aldığı gibi 4x4 dci motor seçenekli en full versiyonu almayı düşünüyorum.. şu an adana da yım ve burada üniversite son sınıf öğrencisiyim.. kahraman1520 nickli abimizle tanışıp duster almadan önce yüz yüze konusmayı istiyorum aslında ama incelediğim kadarıyla forumda yaklaşık 1 aydır aktif değil aktifse bile buraya hiç mesaj atmamış.. pm atıp ona görüşmek istediğimi bildirecem.. eğer kabul ederde değerli tecrüelerini benimle yüzyüze paylaşırsa büyük ihtimal bende sizler arasına katılıp duster lı olacam

adana dan kucak dolusu selamlar... :smiley:

Bizden de selamlar , hayırlısı olsun...

Burada yakıt konusunu tartışıyoruz ama kıyaslama kriterlerimiz çok yanlış. Normal bir binek otomobili, istenildiğinde 4 çeker olabilen yerden yüksekliği 21 cm olan 1.vitesi ağır devir olan 6 vitesli bir arazi aracı ile karşılaştırmak ne derece doğru. Eğer daha çok ekonomik olsun istiyorsanız binek bir dizel otomobil almanız en doğrusu tabii ki. Ama burada tartışılan konu Duster ise şu anda bildiğim kadarıyla 5 kapılı olup dünyada en az dizel yakıt harcayan sıfır bir arazi aracını konuşuyoruz. Şu da bir gerçek ki bu aracın 4x2 versiyon dizel olanı 4x4 olanına göre 100km'de 1lt fazla yakıyor bu da 4x2 aracın diğer dizel normal otomobillerle aynı yaktığını gösterir. Elma ile armudu kıyaslamak yanlış yani arkadaşlar. Yanlış bilinen bir gerçeği daha burada yazayım. Dacia'nın sitesinde 4x4 dizel duster 1290kg olarak yazılmış ama aracın gerçek ağırlığının 1366kg -+5kg olduğu görüşmüştür. Giresunda Hakan Bey aracı tartıya koyarak test etmişti oradan biliyorum. Gerçi benim ruhsatta da 1366kg yazıyor zaten.

Bu akşam daha önce sevgili Can arkadaşımızın sorduğu devir olayını test ettim buraya yazmak istiyorum.

4x4 Duster 1.5dCi 110hp aracın

6.vitesteyken 2000devirdeki hızı 90km
6.vitesteyken 2250devirdeki hızı 100km
6.vitesteyken 2500devirdeki hızı 110km
6.vitesteyken 2750devirdeki hızı 120km olarak kaydedilmiştir.

ümit abi bilgiler için çok çok teşekkür ederim. bu araçla uzun yolda sürekli 2750dd. de seyretmek mümkün mü? yani aracı yorar mı?

Mesud abi senin sanırım tavuk çiftliğin var. :D söylediğiniz mantıklı ama bir boya kutusu kapağı maliyeti düşürür zannımca. :D

Saygılarımla CAN...

bu arada devamlı 2.viteste aracı kaldıran var mı ? arabam.com 'da 4x4 testi varda aracınızı 2.visteste bile kaldırabilirsiniz ibaresi mevcut merak ettim.

SERKANEFE' Alıntı:
bu arada devamlı 2.viteste aracı kaldıran var mı ? arabam.com 'da 4x4 testi varda aracınızı 2.visteste bile kaldırabilirsiniz ibaresi mevcut merak ettim.

Duster'ın kullanım kitapçığında da düz yerde 2.vitesle kalkış yapılabilir yazıyor zaten Serkan Bey ;)

quickcan' Alıntı:
ümit abi bilgiler için çok çok teşekkür ederim. bu araçla uzun yolda sürekli 2750dd. de seyretmek mümkün mü? yani aracı yorar mı?

Mesud abi senin sanırım tavuk çiftliğin var. :D söylediğiniz mantıklı ama bir boya kutusu kapağı maliyeti düşürür zannımca. :D

Saygılarımla CAN...

Eğer araç yeniyse CAN motorun rodajından dolayı ilk 1500km boyunca hatta mümkünse 6000km boyunca aynı hızlarda sürekli kullanmamak gerekir. Bu söylediğim kullanım kitabında da yazıyor zaten. Ondan sonra uzun yolda istediğin hızda sürekli sürebilirsin, tabi 1.vites'de olmamak kaydıyla :D

Saygılar

Merhaba Dacia Duster kullanıcısı Arkadaşlarım;
3 gün önce akşam vakti geri geri giderken oldukça sert bir şekilde sol arka tekerleğimi yaklaşık 30 cm yüksekliğindeki
bir rögar a çarptım :( Aracı incelediğimde herhangi bir olumsuzluk göremedim , ancak sabah tekrar baktığımda sol arka tekerin aksı kaymış olarak gördüm . Tabi doğru servise , serviste sol arka amortismanın eğri olduğu ortaya çıktı ( umarım aksonda eğrilmemiştir, onuda ancak amortisör takıldıktan sonra alayacağız). Tek arka amortisör 159 tl ancak elde olmadığı için bir kaç gün beklemem gerekecek sanırım...
Daha öncede belirttiğim üzere kapıların otomatik kilitlenmesi olayını seviste aracı bilgisayara bağlayarak çözmüştük, bu ufak arıza sebebiyle hazır serviste iken camlar içinde uğraşacağım kapılar gibi olumlu bir sonuç alırsam sizleri bilgilendireceğim...
Sevgiyle kalın...

SERKANEFE' Alıntı:

Zatım 2. vitesle kalkmayı defalarca denemiştir serkanefe. Doğrudur. 2. vitesle kalkılabilmektedir.

Ancak serviste, bunun, debriyajın daha çabuk aşınmasına neden olacağı da söylenmiştir vesselam.

Şimdiki kullanım tarzım şudur: Düz yolda veya yokuş yukarı 1. vitesle hareket. Ama araba eğimli yoldaysa, yani frenden ayağını çekince araba hareket ediyorsa, önce freni bırak, sonra 2. vitesle devam.

bendeniz de 2. viteste hiç gaz vermeden sadece debriyajdan ayağımı yavaş çekmek suretiyle düz yolda kalkabiliyorum :smiley:

geçenlerde kazaran hafif yokuş aşağı (%1~2) 3. viteste kalktım. niye zorlandı ki bu dedim meğer 3. vitesteymişim. ;D

şanzuman ve tork süper...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri