Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,323
Ynt: Neden Dacia Duster?

TTamer' Alıntı:
bendeniz de 2. viteste hiç gaz vermeden sadece debriyajdan ayağımı yavaş çekmek suretiyle düz yolda kalkabiliyorum :smiley:

geçenlerde kazaran hafif yokuş aşağı (%1~2) 3. viteste kalktım. niye zorlandı ki bu dedim meğer 3. vitesteymişim. ;D

şanzuman ve tork süper...

;D ;D

Etiketler

Sevgili cefax,

"Kapıların otomatik kiltlenmesini serviste çözdüm" demişsiniz. Ben de her halde benim araçta bir sorun var, ya da katalogta atmışlar diye düşünmüştüm. Başka arkadaşların aracında da otomatik kilidin çalışmaması gibi bir durum varmı bilmiyorum ama, benim için faydalı bir bilgi oldu. Teşekkür ederim

Sevgili cefax,

"Kapıların otomatik kiltlenmesini serviste çözdüm" demişsiniz. Ben de her halde benim araçta bir sorun var, ya da katalogta atmışlar diye düşünmüştüm. Başka arkadaşların aracında da otomatik kilidin çalışmaması gibi bir durum varmı bilmiyorum ama, benim için faydalı bir bilgi oldu. Teşekkür ederim

off road runner' Alıntı:
Sevgili cefax,

Bendede aynı problem var ben servise götürdüm her modelde olmadığını bu modeldede bulunmadığını söylediler onlarda emin değildi ama
hocalarına sorup haber vereceklerdi.

Benim baba, aracı cok fazla yüklediğinden, uzun yolda rampalarda tüm yük bagaj kapısına yüklenmiş, bu yüzden araç uzun yoldan gelip yükünü indirdikten sonra aracın arkasından ses gelmeye başlamıştı, meğerse kilitten geliyormuş, servise götürdüm iki dakkada yaptılar, birinin daha böyle bir problemi vardı sanırım arkadan ses geliyor diye, bilginiz olsun..

Ümiterkan, bu videodaki değerler kaç km.lik? Çünkü ortalama değer, epeyce uzun km. ve bir de çeşitli yol şartlarını kapsarsa anlamlı olabilir diye düşünüyorum.

Örnek: Uzun bir rampanın başında (iniş yönü) değeri sıfırladığımızı varsayalım, aşağıya doğru birkaç km. inince değeri açtığımızda, düşük görünür. Aynı işlemi tersine yaptığımızda ise daha yüksek.

olguncandan' Alıntı:
Ümiterkan, bu videodaki değerler kaç km.lik? Çünkü ortalama değer, epeyce uzun km. ve bir de çeşitli yol şartlarını kapsarsa anlamlı olabilir diye düşünüyorum.

Örnek: Uzun bir rampanın başında (iniş yönü) değeri sıfırladığımızı varsayalım, aşağıya doğru birkaç km. inince değeri açtığımızda, düşük görünür. Aynı işlemi tersine yaptığımızda ise daha yüksek.

Youtube'da bulduğum bir video pek ayrıntılarını bilmiyorum doğrusu. Araç 7000km'deymiş sadece öyle yazıyordu. Ama Uzun yolda bu değere ulaşılabilir diye düşünüyorum. Ben bile daha yeni araçla Rize-Trabzon arasındaki 76km'lik düz ve uzun yolda 5,4lt yakmıştım. Hatta resimlerini Trabzona varınca cep telefonumla çekmiştim. Daha uzun ve güzel bir yolda videodaki değere ulaşmak mümkün olabilir gibi.

13112010_001.jpg

13112010_002.jpg

13112010_003.jpg

Duster 4x4 ile aynı çekiş sistemine sahip Nissan X-Trail'e forumdaki bir arkadaşımız Çakma arka Diff. Lock (Fiddle Brake) takmış. Daha önce gördüğüm kadarıyla bu sistemi Nivacı dostlar da araçlarına uyarlamışlardı. Duster için de gayet mantıklı bir uygulama olacağını düşünüyorum.

İlgili konu burada: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=69428.0

Bu da çocuklar için ama yetişkinler de oynayabilir tabi :D

Dacia Duster Araç Boyama

http://www.freegaming.de/onlinegames/Lifestyle-%7C-Dress-Up-%7C-Girl-Games/Dacia-Duster-Car-Coloring.html

umiterkan' Alıntı:
Bu da çocuklar için ama yetişkinler de oynayabilir tabi :D

Dacia Duster Araç Boyama

http://www.freegaming.de/onlinegames/Lifestyle-%7C-Dress-Up-%7C-Girl-Games/Dacia-Duster-Car-Coloring.html

Selam ümiterkan

Yaw nerden buluyorsun arkadaş bu ilginç şeyleri. ;D

Yalnız, şu yukarıdaki linkte verdiğin "çakma diferansiyel kilidi" işi çok ilginç. Bunu düşünen çok dahice düşünmüş.

Sonunda Duster ailesine katıldık.İsterseniz bu aileye katılma nedenlerimizi kısaca anlatayım.

1.Gerçekten mükemmel dış görünüş.Arabanın neresinden bakarsanız bakın inanılmaz bir görsellik
sunuyor.(Kaslı yapı,erkeksi duruş,şehir içi kullanımda da gayet modern bir hava)
2.Bu tarz bir araç için mükemmel yakıt sarfiyatı.(Bundan önceki aracımız Ford Rangerdı ve bu konuda
bihayli ağzımız yanmıştı.)
3.Geniş iç hacim.Geniş bagaj kapasitesi.(Mandalina bahçesi olan biri olarak oldukça önemli)
4.Düşük vergi.
5.Yedek parça konusunda her açıdan sorunsuzluk.
6.Servis maliyetlerinin düşüklüğü ve servis ağının Türkiye çapındaki yaygınlığı.
7.Bahçe koşullarında da şehir içi şartlarda da ihtiyacımızı karşılayabilme yeterliliği.(Kuşadası'nda
mandalina bahçesi olan biri olarak ikisinin de önemi malum. :smiley:

Bu kriterleri baz alarak mükemmel bir seçim yaptığımızı her geçen gün daha iyi anlıyorum.Buradaki arkadaşların yazılarından ve görüşlerinden de bunu bir kez daha anladım.Hepsine teşekkür ediyorum.
Şimdi aracımız Laureate 1.5 dci 85 bg versiyonun full olanı platin gri(Babam araba senin istediğin oldu renk benim istediğim olacak dedi.Henüz bu rengi birebir görme fırsatım olmadı.Araç da Bursa'dan salı günü gelecek.Aydın bayide platin gri yoktu.Ben de işim dolayısıyla izmit'e döndüm.Dolayısıyla aracı göremedim ve yaza kadar da göremeyeceğim.Tabi bi şekilde mayısta gidip arabayla buraya dönmezsem :smiley: Umarım renk seçimi de iyi olmuştur.Çünkü burada da hala bu rengi göremedim.)

Sonuç olarak bir kaç sorum olacak.(Kişisel görüşleri istiyorum daha doğrusu)
1.Ses sistemi Fatih Altaylı'nın dediği kadar kötü mü yada vasat mı ?
2.Platin grinin araca ne kadar yakıştığı.(Malum beyaz renk fenomeninin yanındaki durumu ne :smiley:
3.ESP nin bu araca taktırılıp taktırılamayacağı.
4.İç dizaynın denildiği kadar göze batıp batmadığı ?

araç sahibi bir kişi olmadığımdan dolayı söylediklerinizden sadece bir tanesini biliyorum.

malesef ESP sonradan taktırılamaz

teologin' Alıntı:
Sonunda Duster ailesine katıldık.İsterseniz bu aileye katılma nedenlerimizi kısaca anlatayım.

1.Gerçekten mükemmel dış görünüş.Arabanın neresinden bakarsanız bakın inanılmaz bir görsellik
sunuyor.(Kaslı yapı,erkeksi duruş,şehir içi kullanımda da gayet modern bir hava)
2.Bu tarz bir araç için mükemmel yakıt sarfiyatı.(Bundan önceki aracımız Ford Rangerdı ve bu konuda
bihayli ağzımız yanmıştı.)
3.Geniş iç hacim.Geniş bagaj kapasitesi.(Mandalina bahçesi olan biri olarak oldukça önemli)
4.Düşük vergi.
5.Yedek parça konusunda her açıdan sorunsuzluk.
6.Servis maliyetlerinin düşüklüğü ve servis ağının Türkiye çapındaki yaygınlığı.
7.Bahçe koşullarında da şehir içi şartlarda da ihtiyacımızı karşılayabilme yeterliliği.(Kuşadası'nda
mandalina bahçesi olan biri olarak ikisinin de önemi malum. :smiley:

Bu kriterleri baz alarak mükemmel bir seçim yaptığımızı her geçen gün daha iyi anlıyorum.Buradaki arkadaşların yazılarından ve görüşlerinden de bunu bir kez daha anladım.Hepsine teşekkür ediyorum.
Şimdi aracımız Laureate 1.5 dci 85 bg versiyonun full olanı platin gri(Babam araba senin istediğin oldu renk benim istediğim olacak dedi.Henüz bu rengi birebir görme fırsatım olmadı.Araç da Bursa'dan salı günü gelecek.Aydın bayide platin gri yoktu.Ben de işim dolayısıyla izmit'e döndüm.Dolayısıyla aracı göremedim ve yaza kadar da göremeyeceğim.Tabi bi şekilde mayısta gidip arabayla buraya dönmezsem :smiley: Umarım renk seçimi de iyi olmuştur.Çünkü burada da hala bu rengi göremedim.)

Sonuç olarak bir kaç sorum olacak.(Kişisel görüşleri istiyorum daha doğrusu)
1.Ses sistemi Fatih Altaylı'nın dediği kadar kötü mü yada vasat mı ?
2.Platin grinin araca ne kadar yakıştığı.(Malum beyaz renk fenomeninin yanındaki durumu ne :smiley:
3.ESP nin bu araca taktırılıp taktırılamayacağı.
4.İç dizaynın denildiği kadar göze batıp batmadığı ?

Yeni aracınız hayırlı olsun :smiley: Sorularınıza gelecek olursak; Ses sistemi gayet normal bence, Fatih Altaylı'nın beklentileri yüksek olabileceğinden öyle söylemesi normal gibi. Bu tip şeyler zaten göreceli kavramlar. Benim için normal olan başkası için yetersiz olabiliyor. Platin rengi araca yakışıyor özellikle plastik çamurluk ve kapı korumalarıyla daha da güzel oluyor. Maalesef 4x2 araçlarda ESP özelliği yok sonradan da takılmıyor. İç dizaynı gayet basit ama göze batıp batmadığı meselesi göreceli bir kavram. 2010'da bu aracı 3000 kişi aldığına göre demek ki çok batmıyor ;)

Hayırlı olsun teologin.

Duster saydığın bakımlardan ford ranger'dan iyidir.

Fazla lükse ve görselliğe düşkünlüğün yoksa, iç dizayn hiç de rahatsız edici değil.

umiterkan' Alıntı:
Yeni aracınız hayırlı olsun :smiley: Sorularınıza gelecek olursak; Ses sistemi gayet normal bence, Fatih Altaylı'nın beklentileri yüksek olabileceğinden öyle söylemesi normal gibi. Bu tip şeyler zaten göreceli kavramlar. Benim için normal olan başkası için yetersiz olabiliyor. Platin rengi araca yakışıyor özellikle plastik çamurluk ve kapı korumalarıyla daha da güzel oluyor. Maalesef 4x2 araçlarda ESP özelliği yok sonradan da takılmıyor. İç dizaynı gayet basit ama göze batıp batmadığı meselesi göreceli bir kavram. 2010'da bu aracı 3000 kişi aldığına göre demek ki çok batmıyor ;)

Çok teşekkür ediyorum.Sizleri takip etmeye devam edeceğim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri