Bizde onu diyoruz pikaptaki tork yük içindir seri kullanım için değil. pikapın kasasına 5 ton yük atarsın zorlanmaz ama aşırı hız yapamaz vede seri değildir. kamyonlardada aşırı tork vardır. 28 tonu çeker ama boş halde iken 75 beygir benzinli araç kamyondan daha seridir.selimsarper' Alıntı:Arkadaşlar
Aracınızı pikapla mukayese etmeniz yersiz olur...
konsept farklı....
Ancak merak edenler için...pikaplarda 2.0-3.0 arası turbo beslemeli dizel motorlardan 140-200 bg ve 320-420 nm tork elde edilebilir....
box veya chip tuning ve egr valv iptali vb uygulamalar ile çok az maliyetle aracın performansı %30-35 artar....
Benim aracım da en az 175 bg ve 390 nm tork üretiyor....(daha da artırmak mümkün)
Ayrıca dizel motorlu duster için performans önerisi isterseniz bana yazın...
sevgiler
siz l200 e binmemişsinizkahraman1520' Alıntı:Pikapın arkada makas vardır otomobil konforu vermez. şanzuman yük için ayarlanmıştır. çok ağır yük taşır ama aşırı hız yapamaz. motor çok büyüktür çok fazla yakar. dolayısıyla vergiside fazladır. şehir içinde inşaatta veya tarladaki kadar kibar görünmez, işede yaramaz. viraja hızlı girerseniz arkayı sağa sola atar. çift kabinlerde arka kabin çok dardır. sürücü arkada oturanın dizini belinde hisseder. İşte bir kaç kriterde benden bende bu kriterlere göre pikap tercih etmiyorum ve düşünceme saygı duyulmasını istiyorum.
bir örnek daha siz l200 e binmemişsinizkahraman1520' Alıntı:Bizde onu diyoruz pikaptaki tork yük içindir seri kullanım için değil. pikapın kasasına 5 ton yük atarsın zorlanmaz ama aşırı hız yapamaz vede seri değildir. kamyonlardada aşırı tork vardır. 28 tonu çeker ama boş halde iken 75 beygir benzinli araç kamyondan daha seridir.
selimsarper' Alıntı:Kahraman cığım,...
engin değerlendirme için teşekkür...çok faydalı oldu... ;D
Umarım bi yerde rastlaşırız...
tork, yük için kullanılmadığında neler yapıyor ?
pikap, seri midir değil midir ?
göstereyim sana... ;D
Küpe o lmuşKaradeniz Otoyolu' Alıntı:Herşeyi bildiğini zannetmek, insanların karşısında bazen gülünç duruma düşürür seni.
Senin anlayabileceğin seviyede anlatıyorum, iyi oku şimdi.
Beygir güçleri "aynı" ama Torkları "farklı" olan 3 araç:
Kawasaki ZRX1100 Motorsiklet 150 HP - 107 NM Motorsiklet
Opel Astra GSi (94 olanlar) 150 HP - 196 NM Araba
AS 950 Ağır Harfiyat Kamyonu 150 HP - 300 NM Kamyon
kahraman1520 adlı kullanıcının mesajında hata yok, senin mesajında hata var. O da kulaktan dolma bilgilerinden dolayı. Sana burda çok teknik açıklamalar yaparım da anlamazsın boşver...
Karadeniz Otoyolu' Alıntı:Herşeyi bildiğini zannetmek, insanların karşısında bazen gülünç duruma düşürür seni.
kahraman1520 adlı kullanıcının mesajında hata yok, senin mesajında hata var. O da kulaktan dolma bilgilerinden dolayı. Sana burda çok teknik açıklamalar yaparım da anlamazsın boşver...
Karadeniz Otoyolu' Alıntı:Herşeyi bildiğini zannetmek, insanların karşısında bazen gülünç duruma düşürür seni.
kahraman1520' Alıntı:Keyfini çıkarmaya devam. Dün yukarılara şöyle bir çıkalım dedik. kar yağışı tabiatı ayrı bir güzelleştirmişti. gerçi adana da yaşayınca insan kar görünce mutlu oluyor. duster bizi en zirveye çıkaramadı sebebi ise yolda karayollarının çalışması vardı. kar temizleme ekibi çok yavaş çalıştığından max nereye kadar çıkabileceğimizi tam anlamıyla test edemedik. ama dönüş yolunda rakımın 2400 olduğu bir tepede araç kuyrukları oluşmuşken 4x4 ün senede bir kez bile işe yarıyorsa tercih edilebilecek bir özellik olduğunu anladım. bir düz yolda çıkar gibi çıktık.