Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 536,069
Ynt: Neden Dacia Duster?

Arkadaşlar, Test ve Videoları içeren yeni başlıklarımız hayırlı olsun.

Test ve videoları bu başlıklarda paylaşırsak daha iyi olacak kanaatindeyim. ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=489.0

Etiketler

Arkadaşlar

Aracınızı pikapla mukayese etmeniz yersiz olur...
konsept farklı....

Ancak merak edenler için...pikaplarda 2.0-3.0 arası turbo beslemeli dizel motorlardan 140-200 bg ve 320-420 nm tork elde edilebilir....

box veya chip tuning ve egr valv iptali vb uygulamalar ile çok az maliyetle aracın performansı %30-35 artar....

Benim aracım da en az 175 bg ve 390 nm tork üretiyor....(daha da artırmak mümkün)

Ayrıca dizel motorlu duster için performans önerisi isterseniz bana yazın...

sevgiler

selimsarper' Alıntı:
Arkadaşlar

Aracınızı pikapla mukayese etmeniz yersiz olur...
konsept farklı....

Ancak merak edenler için...pikaplarda 2.0-3.0 arası turbo beslemeli dizel motorlardan 140-200 bg ve 320-420 nm tork elde edilebilir....

box veya chip tuning ve egr valv iptali vb uygulamalar ile çok az maliyetle aracın performansı %30-35 artar....

Benim aracım da en az 175 bg ve 390 nm tork üretiyor....(daha da artırmak mümkün)

Ayrıca dizel motorlu duster için performans önerisi isterseniz bana yazın...

sevgiler
Bizde onu diyoruz pikaptaki tork yük içindir seri kullanım için değil. pikapın kasasına 5 ton yük atarsın zorlanmaz ama aşırı hız yapamaz vede seri değildir. kamyonlardada aşırı tork vardır. 28 tonu çeker ama boş halde iken 75 beygir benzinli araç kamyondan daha seridir.

Kahraman cığım,...

engin değerlendirme için teşekkür...çok faydalı oldu... ;D

Umarım bi yerde rastlaşırız...
tork, yük için kullanılmadığında neler yapıyor ?
pikap, seri midir değil midir ?
göstereyim sana... ;D

kahraman1520' Alıntı:
Pikapın arkada makas vardır otomobil konforu vermez. şanzuman yük için ayarlanmıştır. çok ağır yük taşır ama aşırı hız yapamaz. motor çok büyüktür çok fazla yakar. dolayısıyla vergiside fazladır. şehir içinde inşaatta veya tarladaki kadar kibar görünmez, işede yaramaz. viraja hızlı girerseniz arkayı sağa sola atar. çift kabinlerde arka kabin çok dardır. sürücü arkada oturanın dizini belinde hisseder. İşte bir kaç kriterde benden bende bu kriterlere göre pikap tercih etmiyorum ve düşünceme saygı duyulmasını istiyorum.
siz l200 e binmemişsiniz
ayrıca bende hiç amerika da yada fıransada sokakta gezmeyi tercih etmiyorum ve sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum

kahraman1520' Alıntı:
Bizde onu diyoruz pikaptaki tork yük içindir seri kullanım için değil. pikapın kasasına 5 ton yük atarsın zorlanmaz ama aşırı hız yapamaz vede seri değildir. kamyonlardada aşırı tork vardır. 28 tonu çeker ama boş halde iken 75 beygir benzinli araç kamyondan daha seridir.
bir örnek daha siz l200 e binmemişsiniz

selimsarper' Alıntı:
Kahraman cığım,...

engin değerlendirme için teşekkür...çok faydalı oldu... ;D

Umarım bi yerde rastlaşırız...
tork, yük için kullanılmadığında neler yapıyor ?
pikap, seri midir değil midir ?
göstereyim sana... ;D

Herşeyi bildiğini zannetmek, insanların karşısında bazen gülünç duruma düşürür seni.

Senin anlayabileceğin seviyede anlatıyorum, iyi oku şimdi.

Beygir güçleri "aynı" ama Torkları "farklı" olan 3 araç:

Kawasaki ZRX1100 Motorsiklet 150 HP - 107 NM Motorsiklet
Opel Astra GSi (94 olanlar) 150 HP - 196 NM Araba
AS 950 Ağır Harfiyat Kamyonu 150 HP - 300 NM Kamyon

kahraman1520 adlı kullanıcının mesajında hata yok, senin mesajında hata var. O da kulaktan dolma bilgilerinden dolayı. Sana burda çok teknik açıklamalar yaparım da anlamazsın boşver...

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Herşeyi bildiğini zannetmek, insanların karşısında bazen gülünç duruma düşürür seni.

kahraman1520 adlı kullanıcının mesajında hata yok, senin mesajında hata var. O da kulaktan dolma bilgilerinden dolayı. Sana burda çok teknik açıklamalar yaparım da anlamazsın boşver...
Küpe o lmuş

Bu pikapçılar niye gerilmiş. Biz Selim beyi topiğin başından beri hoş görüp kişiliğimizden dolayı seviyesizliğini kaldırdık. Biz burada doğru söylediğimiz bir bilgiden dolayı mitsubishi saldırısına uğramışız. Açık örnek: Bir mercedes kamyona 28 ton yük atın birde mitsubishi pikapa. ikiside aynı tork olsun. hangisi götürebilir. torklar eşit. 300 e 300 deki bana mitsubishi daha iyi çeker. elinizi öpeyim.

Otoyol,

senin cevabın kime ?? benden alıntı yapmışsın ve
benim söylediklerimi teyid eder nitelikte bir örneklemin olmuş
Yüksek torklu araç kullanan benim -hem hp si hem nm si yüksek -(tork u daha da artırarak hem de)
sen ne kullanıyorsun ??
Benim mesajımdaki hata neymiş ..eğer cevap bana ise ???

çok teknik bi adamın Duster la ne işi olur gözümün nuru ??
Yap bakalım bi teknik açıklama da görsün millet....anlayan bulunur elbet...komik çocuk ;D
"Harfiyat" Kamyonundan başla mesela....nası şeymiş o ??

şahıslarla değil araçlarla uğraş.... :mad:

Avatarda pikap var diye pikap anlatmayalım burada...Bende pikap dışında araçlar da var...
burası Duster topiği değil mi Ümit ??? :D

özellikle son aylarda Duster alan arkadaşlar....Yıl sonu kampanyalarını izleyin.. :eek:
Her açıdan boş bir araç almak yerine ...neler alınabiliyor o paraya... :'(
çok daha cazip olacak önümüzdeki 1-2 ay daha.. hem sıfır araçlar hem de 2. el...

sevgiler

Otoyol,

senin cevabın kime ?? benden alıntı yapmışsın ve
benim söylediklerimi teyid eder nitelikte bir örneklemin olmuş
Yüksek torklu araç kullanan benim -hem hp si hem nm si yüksek -(tork u daha da artırarak hem de)
sen ne kullanıyorsun ??
Benim mesajımdaki hata neymiş ..eğer cevap bana ise ???

çok teknik bi adamın Duster la ne işi olur gözümün nuru ??
Yap bakalım bi teknik açıklama da görsün millet....anlayan bulunur elbet...komik çocuk ;D
"Harfiyat" Kamyonundan başla mesela....nası şeymiş o ??

şahıslarla değil araçlarla uğraş.... :mad:

Avatarda pikap var diye pikap anlatmayalım burada...Bende pikap dışında araçlar da var...
burası Duster topiği değil mi Ümit ??? :D

özellikle son aylarda Duster alan arkadaşlar....Yıl sonu kampanyalarını izleyin.. :eek:
Her açıdan boş bir araç almak yerine ...neler alınabiliyor o paraya... :'(
çok daha cazip olacak önümüzdeki 1-2 ay daha.. hem sıfır araçlar hem de 2. el...

sevgiler

Keyfini çıkarmaya devam. Dün yukarılara şöyle bir çıkalım dedik. kar yağışı tabiatı ayrı bir güzelleştirmişti. gerçi adana da yaşayınca insan kar görünce mutlu oluyor. duster bizi en zirveye çıkaramadı sebebi ise yolda karayollarının çalışması vardı. kar temizleme ekibi çok yavaş çalıştığından max nereye kadar çıkabileceğimizi tam anlamıyla test edemedik. ama dönüş yolunda rakımın 2400 olduğu bir tepede araç kuyrukları oluşmuşken 4x4 ün senede bir kez bile işe yarıyorsa tercih edilebilecek bir özellik olduğunu anladım. bir düz yolda çıkar gibi çıktık. [attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

IMAG0031.jpg

IMAG0032.jpg

IMAG0045.jpg

IMAG0048.jpg

kahraman1520' Alıntı:
Keyfini çıkarmaya devam. Dün yukarılara şöyle bir çıkalım dedik. kar yağışı tabiatı ayrı bir güzelleştirmişti. gerçi adana da yaşayınca insan kar görünce mutlu oluyor. duster bizi en zirveye çıkaramadı sebebi ise yolda karayollarının çalışması vardı. kar temizleme ekibi çok yavaş çalıştığından max nereye kadar çıkabileceğimizi tam anlamıyla test edemedik. ama dönüş yolunda rakımın 2400 olduğu bir tepede araç kuyrukları oluşmuşken 4x4 ün senede bir kez bile işe yarıyorsa tercih edilebilecek bir özellik olduğunu anladım. bir düz yolda çıkar gibi çıktık.

Süper görüntüler, Burada kar yağsın diye dua eder olduk.

selim bey herşeye motor o bu şu demişşiniz, beygir gücünü 150 çıkarabiliyorlar duster 'ın beyinde oynama ile ki bende biraz oynarsam bu gücü 200 'e cıkartırım gerek var mı yok,bu yorumun üstünde dağ bayır gezen dostlarımız mevcut sizin araç 300 bg olsa ne olur gezmedikten sonra..

cruise control'ün bile bugün 150 ytl satıldığı bir zamanda boş boş araç diye tutturuyorsunuz yağmur sensörü 100tl far sensörü 50 tl, kapı ic aydınlatma 50 tl,hava yastığı bile döşüyorlar herşeyi geçtim 500 tl full döşeme, koltuk ısıtma sogutma + deri koltuk 700 tl,direksiyon ısıtma 200 tl, yani tüm bu eksik gedik dediğiniz şeyler 2 binlarıyı geçmiyor, neyin eksikliğinden bahsediyorsunuz, aracı 150 bg yapma bile 300 tl... Hiç değilse sizin ki gibi odun görünümlü kamyonet kullanmıyoruz bildiğiniz 4x4 crossover kullanıyoruz..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR