Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,545
Ynt: Neden Dacia Duster?

ORKOJET' Alıntı:
Sevgili Duster kullanıcıları sanırım bir araç buldum. İnşallah yarın gideceğim ve kaporasını vereceğim. 1 veya 2 hafta sonra gelecekmiş, şimdiden ayırtayım. ilginize tşk. Cümleten kazasız belasız inşallah...

Hayırlı olsun diyelim ;)

Etiketler

Arkadaşlar şimdi dizellerden bahsediyorum;

4X2 'ler 85 HP 5 ileri
4x4 'ler 110 HP 6 ileri

90 km/h sabit hızda "fabrika verileri" olarak hangisi daha az yakıyor? Tüketim ölçülerini bilen var mı?

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Arkadaşlar şimdi dizellerden bahsediyorum;

4X2 'ler 85 HP 5 ileri
4x4 'ler 110 HP 6 ileri

90 km/h sabit hızda "fabrika verileri" olarak hangisi daha az yakıyor? Tüketim ölçülerini bilen var mı?

4x2 Dizeller Yakıt tüketimi (l/100 km): şehir için/şehir dışı/ortalama 5,7 / 4,9 / 5,1

4x4 Dizeller Yakıt tüketimi (l/100 km): şehir için/şehir dışı/ortalama 6,5 / 5,3 / 5,6

SERKANEFE' Alıntı:
schlafzimmer.jpg

Ben bugün koltuğu yatırarak denedim, gerçektende çok deli oluyor :smiley:)

ön koltukları en öne alınca , koltuk arkası bagaj kapağı ile arası mesafe ne kadar ? 2 m. var mıdır?

Sevgili Duster severler, kusura bakmayın ama çok ciddi bir hata yapıyorsunuz Forum felfesenin sağlıklı işleyebilmesi ve bilgiye kolay erişilebilmesi için her bir konu için ayrı başlık açılması gerekmektedir. Ancak sizler malesef tek bir başlık altında Dacia Duster hakkında herşeyi paylaşmışsınız Bu haliyle Duster hakkında bilgi edinmek isteyen biri 44 sayfa yazı okumak zorunda kalacak. Halbuki her bir konu için ayrı ayrı başlıklar açılmış olsaydı, sadece merak ettiği konuları okuması yetecekti.

Teknik Admin yukarıdaki öneride bulunmuştu...bir kaç sayfa önce...

Ümit de dikkate almaya başlamış sanırım....

İlk alt topiklerden biri de yolcu tavan lambası procesi olmuş...dikkatle izliyoruz ...faydalanıyoruz...

Duster in yeni maceralarını da bekliyoruz arkadaşlar...

Duster tatilde....Duster 15 bin bakımında....Duster Karlı dağlarda....Duster kapak contası yakarken...Duster su kaynattı...Duster dişçide...Duster açılmayan hava yastığı...

gibi gibi....Cin Ali serisi gibi yani

Kolay gelsin Ümit....eline sağlık

Dacia Duster 4x4 ile yapılan güzel bir gezi sitesi. Sitede resim ve videolar var

http://totalcar.hu/tesztek/2010/07/02/egyetlen_baja_hogy_nem_a_mienk/1/#szoveg

Tüm Resimlerin olduğu site:

http://galeria.totalcar.hu/tesztek/2010/07/01/dusterrel_erdelyben/?current_image_num=0&image_size=l

Video Sitesi:

http://auto.indavideo.hu/video/A_bogdani_sikozpont_es_kornyeke

Unutmadan yazayım, Discovery Channel'da How it's Made diye bir program var. Bilmeyenler için söyleyeyim, programda belli başlı şeylerin nasıl yapıldığından bahsediliyor. Romanya'da ki Duster fabrikasında Duster'ın nasıl üretildiğini program yapmışlar, yakında Discovery Channel'da yayınlanır. ;)

arkadaşlar,

2 gündür 45 sayfa yazıyı ancak okuyabildim. oldukça kapsamlı bir konu başlığı olmuş. bayağı da karmaşık. lakin 4 aydır bu kadar duster'la ilgili başka deneyim paylaşımı olan Türkçe bir kaynak bulamadım açıkçası. a, bu arada doktor da renk getirmiş cidden. kahkahalarla güldüğüm yorumları akıl dolu muziplikler, biraz aşağılama ve bolca inat içermesi ise süper renk katan faktörler olmuş. devamını dilerim (ciddiyim). ne de olsa Türkiyem mozaikler ülkesi derler ya :smiley: renkler güzeldir... hele pikap olayı beni bitiren faktör oldu. avatarına bayılıyorum. ümit ederim teknik moderatörler bu uzun soluklu konu başlığını ileride kapatmazlar. yurt dışından aldığınız cevaplar bile bu konu başlığının ne denli başarılı olduğunun büyük bir göstergesi (hele ki artık google translate sağolsun Türkçe'yi de okuyabiliyor adamlar).

soruma geçmeden önce bu camiaya katılmış olmaktan çok mutluyum. ümit ederim vakit buldukça ben de paylaşımlarımı yazabilirim. yaklaşık 1 aydır Duster 4x4 ESP (110 bg full+full) kullanıcısı olarak aracı fiyat/performans oranı mükemmel bir araç olarak yorumluyorum. bu fiyata ve ekonomik giderlere sahip, sıfır başka bir 4x4 sportif amaçlı vasıta (SUV) ;) bulmanız ülkemizde imkansız.

kısa bir deneyim de aktarmak istiyorum: geçenlerde İstanbul-Ankara-İstanbul yaptım. araçta anladığım kadarıyla (ki el kitabı bunu doğruluyor) devir kısıtlayıcı bir sistem var ve mesela rölantide 3500 d/dak. ve 6. viteste tahminimce 4100~4250 d/dak. yı geçemiyorsunuz. bu motorun yüksek devirden zarar görmemesi adına konmuş. lakin bu nedenle 175~180 km/saat hızı geçemiyorsunuz. yani son hızımız ~177 değerli arkadaşlar. bizzat denedim. Ankara'dan İstanbul'a acil bir toplantım nedeniyle maalesef biraz hızlı kullanmak zorunda kaldım. (lütfen evinizde tekrarlamayın ;) ) ortalama hızım 138,5 km/s idi (molalarımla beraber). bu tip bir kullanımla ve Michelin Alpine kışlık lastiklerle ortalama yakıt tüketimim yol boyunca gidişte 10 litre/100km civarı idi. dönerken acelem olmadığı için 110 km/s ortalama toplam sefer sürati ile takribi 8 l/100 km tüketim ortalaması sergiledi. yol tutuş yüksek hızda böylesi yüksek bir araç için bence mükemmeldi. 160km/s ile virajlarda ESP ışığının yandığını fark edemedim. gerçi ışık direksiyonu yarım tur döndürünce pek gözükebilecek bir yerde değil. öte yandan önceki mesajlara da katkım olsun diye yazıyorum: ESP düğmesine bastığınızda ESP, ASR ve ABS kapanıyor (yol dışı kullanım koşulları haricinde ihtiyacınız olmayacak bir durum bu ve zaten saatte 40km hızı geçince otomatik devreye giriyor)

normalde şehir içinde 7,6 l/100km ve şehir dışında 6,6 l/100km eurodizel yakıt tüketimim var (ekonomik sürüş tarzı ile). araç 3500 km.de henüz. el kitabı 6000 km.de daha iyi olabileceğini belirtiyor. (hatırlıyorum ilk km.de su gibi içiyordu :smiley: ve sonra cidden düzelmeye başladı.)

özellikle Ümit beye ve diğer Duster kullanıcısı arkadaşlara sormak istediğim: bu otomatik kapıların kilitlenme olayını çözüp çözemedikleri??? gerçekten de el kitabında yazmasına rağmen ben bir türlü muvaffak olamadım. acaba el kitabında başka bir modelden mi kopyala-yapıştır yapmışlar :smiley:)) ya da örneğin Almanya veya Avrupa versiyonlarında mı var bu özellik? çünkü versiyona göre farklılık gösterebilir ibaresi de var. (e gerçi benimki en üst versiyon ama Türkiye'ye gönderdikleri :smiley: )

selamlar - saygılar...

TTamer' Alıntı:
arkadaşlar,

2 gündür 45 sayfa yazıyı ancak okuyabildim. oldukça kapsamlı bir konu başlığı olmuş. bayağı da karmaşık. lakin 4 aydır bu kadar duster'la ilgili başka deneyim paylaşımı olan Türkçe bir kaynak bulamadım açıkçası. a, bu arada doktor da renk getirmiş cidden. kahkahalarla güldüğüm yorumları akıl dolu muziplikler, biraz aşağılama ve bolca inat içermesi ise süper renk katan faktörler olmuş. devamını dilerim (ciddiyim). ne de olsa Türkiyem mozaikler ülkesi derler ya :smiley: renkler güzeldir... hele pikap olayı beni bitiren faktör oldu. avatarına bayılıyorum. ümit ederim teknik moderatörler bu uzun soluklu konu başlığını ileride kapatmazlar. yurt dışından aldığınız cevaplar bile bu konu başlığının ne denli başarılı olduğunun büyük bir göstergesi (hele ki artık google translate sağolsun Türkçe'yi de okuyabiliyor adamlar).

soruma geçmeden önce bu camiaya katılmış olmaktan çok mutluyum. ümit ederim vakit buldukça ben de paylaşımlarımı yazabilirim. yaklaşık 1 aydır Duster 4x4 ESP (110 bg full+full) kullanıcısı olarak aracı fiyat/performans oranı mükemmel bir araç olarak yorumluyorum. bu fiyata ve ekonomik giderlere sahip, sıfır başka bir 4x4 sportif amaçlı vasıta (SUV) ;) bulmanız ülkemizde imkansız.

kısa bir deneyim de aktarmak istiyorum: geçenlerde İstanbul-Ankara-İstanbul yaptım. araçta anladığım kadarıyla (ki el kitabı bunu doğruluyor) devir kısıtlayıcı bir sistem var ve mesela rölantide 3500 d/dak. ve 6. viteste tahminimce 4100~4250 d/dak. yı geçemiyorsunuz. bu motorun yüksek devirden zarar görmemesi adına konmuş. lakin bu nedenle 175~180 km/saat hızı geçemiyorsunuz. yani son hızımız ~177 değerli arkadaşlar. bizzat denedim. Ankara'dan İstanbul'a acil bir toplantım nedeniyle maalesef biraz hızlı kullanmak zorunda kaldım. (lütfen evinizde tekrarlamayın ;) ) ortalama hızım 138,5 km/s idi (molalarımla beraber). bu tip bir kullanımla ve Michelin Alpine kışlık lastiklerle ortalama yakıt tüketimim yol boyunca gidişte 10 litre/100km civarı idi. dönerken acelem olmadığı için 110 km/s ortalama toplam sefer sürati ile takribi 8 l/100 km tüketim ortalaması sergiledi. yol tutuş yüksek hızda böylesi yüksek bir araç için bence mükemmeldi. 160km/s ile virajlarda ESP ışığının yandığını fark edemedim. gerçi ışık direksiyonu yarım tur döndürünce pek gözükebilecek bir yerde değil. öte yandan önceki mesajlara da katkım olsun diye yazıyorum: ESP düğmesine bastığınızda ESP, ASR ve ABS kapanıyor (yol dışı kullanım koşulları haricinde ihtiyacınız olmayacak bir durum bu ve zaten saatte 40km hızı geçince otomatik devreye giriyor)

normalde şehir içinde 7,6 l/100km ve şehir dışında 6,6 l/100km eurodizel yakıt tüketimim var (ekonomik sürüş tarzı ile). araç 3500 km.de henüz. el kitabı 6000 km.de daha iyi olabileceğini belirtiyor. (hatırlıyorum ilk km.de su gibi içiyordu :smiley: ve sonra cidden düzelmeye başladı.)

özellikle Ümit beye ve diğer Duster kullanıcısı arkadaşlara sormak istediğim: bu otomatik kapıların kilitlenme olayını çözüp çözemedikleri??? gerçekten de el kitabında yazmasına rağmen ben bir türlü muvaffak olamadım. acaba el kitabında başka bir modelden mi kopyala-yapıştır yapmışlar :smiley:)) ya da örneğin Almanya veya Avrupa versiyonlarında mı var bu özellik? çünkü versiyona göre farklılık gösterebilir ibaresi de var. (e gerçi benimki en üst versiyon ama Türkiye'ye gönderdikleri :smiley: )

selamlar - saygılar...

TTamer Bey, yeni aracınız ve aramıza katıldığınız için hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum. Kazasız ve belasız sürüşler dilerim. Duster kullanıcıları arttıkça forumdaki bilgi ve tecrübe birikimi ve paylaşımı da artıyor haliyle. Umarım yorumlarınız ve tecrübelerinizle siz de güzel katkılar sağlarsınız. Otomatik kapı kilitlenme olayı ile ilgili sorunuza gelecek olursak, daha önce de söylediğim gibi bu özelliği sevmediğimden ve büyük şehirde yaşamadığımdan hiç denemek bile istemedim. Sizin de söylediğiniz gibi kullanım klavuzunda da yazıyor. Eğer söylendiği gibi olmuyorsa bir de servise sormak lazım. Ha bu arada aracı yeni almanıza karşın baya bir km yapmışsınız. Aracınızı ne zaman sipariş vermişdiniz ve ne zaman geldi acaba, bayilerde araç sıkıntısı var ondan soruyorum. ayrıca resimlerini de görmek isteriz ;)

Saygılar sunarım...

Pazar günkü orman gezimizden bir iki resim de ben atayım [attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Resim 190.jpg

Resim 191.jpg

Resim 204.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR