Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,508
Ynt: Neden Dacia Duster?

Karda Duster'ı kullanmak çok keyifli, standart Cross Continental M+S lastiklerle yolun çoğu tırmanma ve iniş olmasına rağmen karda hiç bir sıkıntı yaşamadım . Yine de kışın özel kar lastikleri almak gerekir mi diye düşünüyorum kendimce. Lastik konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz.

Bu da Finlandiya Ormanlarından karlı bir örnek olsun.
http://www.youtube.com/watch?v=7ceFhjFVVrM

Etiketler

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Henüz kullanmıyorum ama ilkbahar gibi Duster almayı planlıyorum. Aldığım gün bayiden çıkıp
215 taban olan (215 / 65 - 16) orjinal lastikleri 195 tabana (195 / 85 - 16) indireceğim.

Lastiğin yanak ölçüsünü artırıp, aracı 3 cm yükseltmiş olacağım. Düz yolda 5.viteste aynı devirde diğer lasik ölçüsüne göre %7,6 daha hızlı gidebilecekken, daha hızlı gitmeyeceğim için aynı hızı daha düşük devirde yakalayıp yakıt tüketimini düşüreceğim. (Hem 215 yerine 195 taban lastiğin sürtünmesinin azalması ile, hemde lastik çapının artması ile düşük devirde giderek)

NOT: Ama benim bu dediğim, çok süratli araba kullanmayıp, daha sakin, viraja limitlerde girmeyip, uzun yolda çok araba kullananlar ve haliyle yakıt tüketimine çok önem verenler için...

Lastik ölçüsü hesaplamak için de size güzel bir hesaplama makinesi; http://www.kouki.co.uk/utilities/visual-tyre-size-calculator
Yanlış yaparsın. Yeni lastikler yuvasına sığmazki, her virajda sürter gövdeye. Araba her zıpladığında davlumbaza vurur.Bir süre sonra davlumbaz erir. Lastikler de tabii. Test edilmiştir emin olabilirsin.Hem de bu aralarında bu kadar fark olmayan lastiklerle. Senin seçtiğin lastiklerle neredeyse imkansız. Haa eğer dusterda gövde lastik mesafesi normal araçlara göre çok çok fazlaysa ayrı. Yine de tedbirli olmak lazım.

Evet senin dediğin doğru ama Duster'da lastikle davlumbaz arası çok açık. Lada Niva'lara daha geniş çaplı OK144 takan ve takozla 3 cm yükseltme yapan arkadaşlarımın Niva'larından bile daha geniş boşlukları var Duster'ların.

Benim dediğim ebadla burada uygulanan arasında da sadece milimetreler oynuyor. Benim amacım tabanı azaltıp aracı rahatlatmak. Yakıt tüketimini düşürmek. Ne kadar düştüğü verilerini de anca ilkbaharda paylaşabileceğim maalesef : ((

0.jpg
00.jpg

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Evet senin dediğin doğru ama Duster'da lastikle davlumbaz arası çok açık. Lada Niva'lara daha geniş çaplı OK144 takan ve takozla 3 cm yükseltme yapan arkadaşlarımın Niva'larından bile daha geniş boşlukları var Duster'ların.

Benim dediğim ebadla burada uygulanan arasında da sadece milimetreler oynuyor. Benim amacım tabanı azaltıp aracı rahatlatmak. Yakıt tüketimini düşürmek. Ne kadar düştüğü verilerini de anca ilkbaharda paylaşabileceğim maalesef : ((

0.jpg
00.jpg

Resimde yükseltilmiş araçta sadece lastik değişikliği olmadı 30mm'lik yay da takıldı.

Kitler çok güzel olmuş arkadaşlar bunları nasıl temin edicez ne zaman gelicek çok merak ediyorum..

76076_1636137297873_1069922577_31743800_1695512_n.jpg

76076_1636137337874_1069922577_31743801_8243654_n.jpg

76076_1636137457877_1069922577_31743804_2276799_n.jpg

Elia'nın beyaz Duster için yaptığı tuning kit çok hoşmuş videoların sonuna doğru :

http://www.youtube.com/watch?v=ylb3ZsieCoA

SERKANEFE' Alıntı:
Kitler çok güzel olmuş arkadaşlar bunları nasıl temin edicez ne zaman gelicek çok merak ediyorum..

76076_1636137297873_1069922577_31743800_1695512_n.jpg

76076_1636137337874_1069922577_31743801_8243654_n.jpg

76076_1636137457877_1069922577_31743804_2276799_n.jpg

Bayilerden her türlü aksesuar temin edilebiliyormuş arkadaşlar.

ön ve arka tampon altı bakalitler: 450 tl civarı
kapılara yapıştırılan marşpiye koruma kiti :500 TL civarı
cam rüzgarlıkları 4 lü set: 350 tl civarı
bagaj çıtası: 110 TL civarı arkadaşlar

Kaynak: Alıntı yaptığım yer başka bir foruma ait ve reklam oluyormuş diye yöneticiler tarafından silindi.

Bu arada 2010 Yılın Aracı ödülü Nissan Leaf'e gitti.

1-Nissan Leaf:
2-Alfa Romeo Giulietta
3-Opel/Vauxhall Meriva
4-Ford C-Max
5-Citroën C3/DS3
6-Volvo S60/V60
7-Dacia Duster

umiterkan' Alıntı:
Bayilerden her türlü aksesuar temin edilebiliyormuş arkadaşlar.

ön ve arka tampon altı bakalitler: 450 tl civarı
kapılara yapıştırılan marşpiye koruma kiti :500 TL civarı
cam rüzgarlıkları 4 lü set: 350 tl civarı
bagaj çıtası: 110 TL civarı arkadaşlar

Kaynak: Alıntı yaptığım yer başka bir foruma ait ve reklam oluyormuş diye yöneticiler tarafından silindi.

parcalar cok pahalı umarım ılerıde ucuzlar...

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar, İki arkadaş Duster almaya karar vermiştik ve maalefes istediğimiz renk ve donanımta tek araç vardı. Onuda arkadaşım aldı, şu anda kullanıyor. Bende soruşturuyorum. Beyaz 4*4 deri koltuk look (yani Full + Full ) model istiyorum. Eğer bilginiz varsa hemen almak istiyorum.

Arkadaşlar bilginiz olsun. Beyaz 4*4 Full + Full Duster istiyorum. Aralık ayı teslimli olacak.. İstanbul'dayım.

ORKOJET' Alıntı:
Arkadaşlar bilginiz olsun. Beyaz 4*4 Full + Full Duster istiyorum. Aralık ayı teslimli olacak.. İstanbul'dayım.

Türkiye'de ki bütün renault bayilerini arayın ellerinde olan varsa gidip oradan alabilirsiniz eğer yoksa bu işler biraz sabır işi ben 4 ay bekledim. Biraz beklemek gerekiyor. Rize bayisinde maalesef yok şu an.

Saygılar

bende 6 ay bekledim (= ama değecek araçmış..

Ayrıca kitler ucuzlar umarım ilerde,hepsini toplu almayı düşünüyorum çünki..

Nette dacia duster 4x4 full adamın biri 50 bin 'e satıyor :smiley:)

Duster başlığı altında Olguncandan Bey'in yeni aldığı Duster 4x4 yorumları var. Siteye girenler pek farkedemiyor.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65319.0

Arkadaşlar artık yeni ve farklı konuları Duster başlığı altında yazalım. Örneğin, Arka Yolcular İçin Tavan Lambası Montajı ile ilgili yeni bir konu açtım. Umarım faydalı olur.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65607.0

Saygılar

Sevgili Duster kullanıcıları sanırım bir araç buldum. İnşallah yarın gideceğim ve kaporasını vereceğim. 1 veya 2 hafta sonra gelecekmiş, şimdiden ayırtayım. ilginize tşk. Cümleten kazasız belasız inşallah...

yeni_kompakt_suv_4_4_dacia_duster_2[1].jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR