Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,546
Ynt: Neden Dacia Duster?

Dergi testlerini bırakın da gerçek 2500km'lik testin sonuçlarını yakında ayrıntılarıyla yazacam. Yapılan bu kilometrelerin yaklaşık 1000km'si dağ yolları, karlı ve çamurlu zor yollar. Arabayı hergün yıkatmaktan aracın rengi solacak neredeyse :smiley: Bayram Tatilini fırsat bilip sırf aracı karda test etmek için karlı ve buzlu dağ yolları bulmak için çok uğraştık. Performans ve yakıt konusunda çok şaşıracaksınız. :D

Etiketler

dacia istesede sizin kadar reklam eden biriini bulamaz bir yolunu bulun bu adamlara ulaşın.Kendi aracınızı resmen test aracı olarak kullanmışsınız.gecmiş zamanlara bakıp biraz pay cıkarsanız kendinize derim arkadaşlar.Gün gectikce arac dahada kendini belli edttiiriyor.selamlar ve iyi gezmeler sizi takip ediyorum.paylaşımlar için teşekürler.

Reklam değil arkadaşlar, burda biz bize konuşuyoruz işte, ne güzel. Kendi bölümümüzde bilgilerimizi ve tecrübelerimizi güzel güzel paylaşıyoruz.Diğer topiclere bulaşmadan, çamur atmadan, ortalığı karıştırmadan hem de...

katılıyorum ama ben aklıma geleni söyledim.keşki yakın olsaydı da sizlere katılıp görüntüleseydim fotoğraf olarak.yinede dünya hali belli olmaz sizede iyi gezmeler.

Aracını seven her er kişi, aracı 40 yıllıkta olsa yenide olsa konuşur, ne abiler tanırım ben çocuklar gibi hala araçlarından bahseden, bu hobi işleri, yetişkin bireyin oyuncağıdır.. Bize ne dacia 'dan bize ne mercedesten,opelden.. Biz kendi arabızdan konuşuyoruz marka bizi ilgilendirmiyor, aracınız varsa sizde konuşun, bilgi paylaşalım bilgilerimizi büyütelim..

Araçlar daha tasarım halinde iken...çarpışma testine sokulurlar..

Bundan çıkacak sonuçlara göre de..varsa düzeltme daha rijit bölgelerle iyileştirmeler yapılır.

Ncap testine gerçekten sokulmamış mı ?

mdr' Alıntı:
Araçlar daha tasarım halinde iken...çarpışma testine sokulurlar..

Bundan çıkacak sonuçlara göre de..varsa düzeltme daha rijit bölgelerle iyileştirmeler yapılır.

Ncap testine gerçekten sokulmamış mı ?
Üstat, Fabrikalar kendi çarpışma testlerini daha tasarım aşamasında yaparlar. Hem de bu testlerin çoğu NCAP tarafından yapılan testlerden daha kırıcı olur. Ancak bağımsız kuruluş olan NCAP tarafından yapılan çarpışma testleri her araca istisnasız aynı standartlarda uygulanır. Firma böylece hem güvenlik standartlarını belirler hem de araca ilişkin resmi ve bağımsız rating puanı verilmesini sağlayarak tüketicide güvenlik kuşkuları oluşmasını engeller.
Mesela Nissan Navara'nın Euro-NCAP'ten aldığı çok başarısız sonuç fabrika tarafından yapılan iyileştirme ile sonradan düzeltilmiş olsa da maalesef belleklerden silinmedi ve markaya ciddi prestij kaybettirdi (hava yastığının açılmasında yaşanan zamanlama sorunu aracın 1 yıldız bile alamadan teste veda etmesine neden olmuştu).

Ekim-Kasım 2010 2500km'lik Dacia Duster 4x4 1.5 dCi Test Sonuçlarım

Arkadaşlar aracı alalı yaklaşık 1 ay oldu. Bu süre zarfında yaklaşık 2500km yol yaptım. Daha önce bahsettiğim gibi 1000km'lik kısmı arazide yaptım. Aracın bu süre içinde en çok hoşuma giden yanı gücü, yakıtı ve arazi kabiliyeti oldu. 2 gün önce Rize'de 2500mt yüksekliğe kar sınırına çıktık, çıkmadan önce yollar daha henüz beton iken yollarda acaip derecede buz vardı. Buzlu yolda Auto Mod 4 çeker ve ASR özelliği insana çok güven veriyor. Hiç patinaja kalmadan tırtıl gibi tırmanmaya devam etti. Daha önce kullandığım Jimny'de ASR olmayışından olsa gerek sert buzda ve karda rampa yukarı çıkamıyordu, olduğu yerde tekerler boşa dönüyordu, tekerler yere tutunamıyordu.

Gelelim kar performansına; size güzel bir örnekle başlayayım, bir an için önüme geçen arkadaşın Jimny'si rampa yukarı 60-70 cm karda belli bir metre ilerledikten sonra tırmanamadı. Aracın gücü bitti ve kenara çekti. Duster ise 4WD LOCK modunda 1. Vites yukarı doğru hiç takılmadan en ufak bir tıkanma dahi göstermeden sanki bir unimog gibi ilerledi. Doğrusu kardaki performansı beni acaip şaşırttı. Daha önceki arazi araçlarımdan edindiğim tecrübelere göre, önceki araçlarımla yukarı doğru karda ilerlemek tam bir işkenceydi, belirli bir yere kadar gelip aracın gücü bitiyordu, bayılıyordu. İleri geri yaparak tekrar tekrar aynı yolun üzerinden geçerek ilerlemek durumunda kalıyorduk. Duster'ın sahip olduğu Tork ve çekiş sisteminden olsa gerek çok güçlü bir şekilde ilerliyor. Altındaki lastikler kar lastiği olsa daha iyi performans sergileyeceği kesin.

Çamurlu ve balçık arazide aracın tutunma ve çekiş kabiliyeti paletli bir tankın ilerleyişi gibi, asla patinaja düşüp debelenme denilen her hangi bir olay olmadı. Tırtıl gibi battığı çamurdan ağır ağır ilerleyerek çıkmasını biliyor. Bahsettiğim çamurlu yolda Jimny bile patinaj yaparak ilerleyebilmiştir.

Tatildeyken çoğu gezilere kardeşimde katıldı ve bazen diğer arkadaşın Jimny'sine geçip video çekti. Ama araçtan hemen inip benim araca tekrar bindi ve senin aracın süspansiyonu acaip konforlu Diğer araçta adamın dalağı düşecek gibi oluyor dedi. KArdeşimden aracımı değerledirmesini istedim. Kendisinde 2011 Honda Jazz Fun var. Söylediği ilk şey; "aracın hızlanması benim daha önce şirket için kullandığım Dizel Polo, Opel ve Ford'a göre çok atik ve pedal anında tepki veriyor. Süspansiyonu mükemmel konforlu. Benim Honda bu bozuk yollarda kesin dağılırdı. Ön kokpit çok sade olmuş biraz daha özenebilirlerdi. Ama başka bir özellik ise bu kadar bozuk yollarda her hangi bir tıkırtı olmayışı oldu" dedi.

Aracın yakıt değerleri ise insanı şaşırtacak cinsten, Geçenlerde aracı yıkatırken eski model Nissan Pathfinder'ı olan bir arkadaş aracın ne kadar yaktığını sorunca, ben de şehir içi 100km/5-6lt yaktığını uzun yolda 100km/4-5lt, dağ yollarında ise 100km/7-8lt yaktığını söyleyince adam şaşırdı. Gerçekten de araç daha yeni olmasına rağmen çok ekonomik bir araç. Mesela Trabzon'a giderken 100km/5,4 lt yaktı. İnanın Rize'den İstanbul'a 100'ü geçmeden 50lt'lik bir depoyla bu araç çok rahat gider. Geçenlerde 40lt dizelle 700km yol yaptım yolun yarısı dağ yolu, kar ve 4 çeker diğer yarısı ise uzun yolda Rize-Artvin Ardanuç gezisi oldu.

ASR özelliğini çok önemsemiyordum doğrusu ama kardaki 4WD LOCK ile beraber harikalar yarattığını görünce çok şaşırdım. Özetle şöyle diyeyim, Suzuki Jimny'yi bile arazide şaşırtan Duster, önündeki engelleri hep aşmıştır yolda kalmamıştır. Tam bir şehir ve arazi aracı, aile aracı olduğunu söyleyebilirim. Önceden Duster için gerçek bir arazi aracı olmadığını bir SUV olduğunu söylüyordum ama yanılmışım. 4x4 Duster büyük abileri kadar olmasa da gerçek bir arazi aracıdır.

Şehir içinde kullanımına gelecek olursak binek bir araç kıvraklığında park sorunu yaşamadan rahatlıkla kullanılabiliyor. Sportif bir havası var, Dacia böyle kaliteli bir araç yapar mıydı laflarını çok duyuyorsunuz. Kardeşim aracı kullanırken önde de bir yolcu varken, arka tarafta 4 kişi sıkışmasın rahat otursunlar diye, sırf arka bagajı denemek için arka tarafa geçtim. Bagaj geniş olduğu için 15km boyunca bagajda geldim hiç de sıkılmadım. Acil durumlarda rahat bir şekilde arkada 2 kişi oturabilir.

Aracın kötü taraflarına gelecek olursak, uzun yollarda aracın yüksek oluşundan dolayı rüzgarlardan etkileniyor.Ama bu etkilenme sürüşü olumsuz manada etkilemiyor. Aracın burnu biraz uzun olduğu için, araç içindeyken önünüze çıkan tümsek çukur yada sürpriz engellerin ne tür engeller olduğunu kestiremiyorsunuz. İnip bakmak gerekiyor. Aracı tanıdıkça belki bu tür engellerden araçtan inmeden de geçilebilir. Araç süspansiyonu yumuşak olduğu için rampa aşağı inişlerde bozuk yollarda çok hızlı inmemek lazım çünkü azcık frene basılınca araç esneyip altı taşlara değebiliyor. Onun için yavaş inmek lazım ya da freni çok kullanmamak gerekir. Aracın iyi bir tarafı ise; aracın altında her hangi bir çıkıntı yok. Altı dümdüz sayılır ve altı korumalı. Arka koltuklarda oturan kişi camı açmak için baya bir öne eğilmesi gerekiyor. Öndeki şöför yada yolcu arka camları daha rahat bir şekilde açabilir. Yan çıtalar inerken binerken tam bir bela, insan araca kirlenmeden binmek veya inmek için baya kasıyor :smiley: Gerçi insan yeni aldığı aracının kötü taraflarını görmez ya da görmek istemez ama yine de objektif olmaya çalıştım İyi ve kötü yanları neyse onu yazdım ve yazmaya devam edeceğim.

Bu testin sonunda feci bir yorgunluk ve de ağır bir grip kaldı bende :smiley:

Duster
OK PASSED ;)

Yaptığımız Karlı gezide fotoğraf makinesini yanımıza almayı unuttuğumuz için cep telefonu ile çekilen birkaç video ve resim.

http://www.youtube.com/watch?v=olwMEOC7eXw

http://www.youtube.com/watch?v=Bq3iKaGs9J0

http://www.youtube.com/watch?v=VDSC8J6_29c

http://www.youtube.com/watch?v=Fzxy6rrLwdo

Millet karda geziyor biz de adana da kısa kollu ile geziyoruz. yukarılara kar yağsa da biz de deneseydik.

Kara ulaşana kadar çok güzel bir güneş ve göl kenarında ateşte kızarmış sucuk da vardı menüde :smiley:

18112010p.jpg

18112010002f.jpg

18112010004z.jpg

Paylaşım için teşekkürler. Özellikle snow performence 2 adlı videoda 4 mevsim lastikle bile duster ın baya bi becerikli olduğu gözüküyor. 4x4 ün gözünü seveyim ;) Bir de videonun sonunda duster suziki yi çekecek diye çok korktum , neyse ki suzi şöyle bi sallanınca kendi işini kendi gördü :smiley:

karda soğukta iyi gezi olmuş teşekürler paylasım için iyi gezmeler selamlar.takip ediliyorsunuz..

Paylaşım için teşekkürler.Duster'in arazi performansının videolarının devamını ve yorumlarınızı bekliyorum.

Öyle sahneler ve kareler kaçırıyoruz ki, insanın geziye giderken kameraman tutası geliyor. Fotoğraf ve video çekimine üşeniyoruz genelde. Bazen de öyle anlar yaşıyoruz ki aklımıza bile gelmiyor bunları çekmek, kaptırıyoruz kendimizi bazen. Heyecan ve adrenalinden olsa gerek unutuyoruz çoğu kez. Yukarıdaki videolardan daha güzel durumlar yaşadık ama çekemedik maalesef. Aracın her yerine darbelere ve suya dayanıklı kameralardan takmak lazım :D

Almanlar çektiğimiz kar görüntülerinden hoşlanmış olsa gerek, Videoları sitelerinde paylaşmışlar ve Snow Performence 2 Videosundaki konuşulanları merak etmişler, ne diyor bu adamlar diye. Nereli olduğumuzu bilmediklerinden konuşulanlardan Arap olabileceğimizi birisi söylemiş, hatta Duster'la Ağrı dağında Nuh'un gemisini mi arıyorlar diye söylenmişler. Türkçe bilen biri videonun Türkçe olduğunu söyleyerek videoyu Türkçe altyazı ile aktarmış ;D ;D çok güldüm ya

Sitede yazılanlar:

oturdu oturdu dur ! -> der sitzt fest warte

geri geri gel -> Fahr rückwärts

glaube der im auto sagt zu dem der feststeckt wieviel kilo wiegst du und er sagt 105 kg

tekeri biryere vurmuyon biraz sola cevir -> du haust den reifen nirgens gegen dreh bisschen nach links.

Dur bi bakim, fena düstümde teker patlamadi -> warte ich guck mal, ich bin heftig gefallen, nicht dat der Reifen geplatzt ist.

Yok yok biraz sola dönderde -> nein nein dreh bisschen nach links

Öbür tekerlere baksana -> schau mal die anderen Reifen

Ön tekerleri düz yapsana -> tu mal die vorderreifen wieder gerade lenken

Tekerler saglam -> Die Reifen sind gut

Tekerleri düz edipde geri geri gel -> Mach die Reifen grade und fahr rückwärts

birazcik daha sol yap ha öyle gel -> tu ein bisschen noch nach links so ok und jetzt rückwärts

Hop hop hop ne oluyo bi dakka bi dakka -> hop hop was los eine minute eine minute ->

der kommende lacht den aus sagt sana dedik girme böyle yerlere -> Wir haben gesagt du sollst in solche Orte nicht fahren ^^^^^^

während des schüttelns sagt er geri gel geri -> fahr rückwärts rückwärts

Cik cik cik cik -> raus raus raus raus
Abicim biryerden acayip bi kilitlendi bu ya -> Mein Bruder irgendwo isser hier heftig festgehangen wo war das ? ^^
ENDE ^^

hoffe es bringt euch was
da waren ein paar sätze die konnte man nicht verstehen :/
Also ich hab mich weggelacht
Komischerweise war da nicht ein Fluch dazwischen ^^ Bestimmt heilige gläubige Türken !
Rizerianer sind streng gläubig :p

Kaynak: http://www.dustercommunity.de/duster-videos/duster-zeigt-im-schnee-was-er-kann-))/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR