Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,797
Ynt: Neden Dacia Duster?

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Arkadaşlar bu arada çamurluktaki bu siyah plastikler hangi donanımda oluyor? Sadece 4x4 lerde mi?

Aksesuar olarak sonradan alınıyorlar. Ama bayilerin elinde şu anda var mı bilmiyorum. Test araçlarının bazılarında bu aksesuarlar takılı olarak gelmiş. İlerleyen zamanlarda Türkiye'de ki bayilere de gelir illa ki. Yurt dışında çamurluk ve kapı korumaları "Macera Paketi" olarak geçiyor.

Etiketler

umiterkan' Alıntı:
Aksesuar olarak sonradan alınıyorlar. Ama bayilerin elinde şu anda var mı bilmiyorum. Test araçlarının bazılarında bu aksesuarlar takılı olarak gelmiş. İlerleyen zamanlarda Türkiye'de ki bayilere de gelir illa ki. Yurt dışında çamurluk ve kapı korumaları "Macera Paketi" olarak geçiyor.

Dün autoShow'da dacia standındaki yetkiliye sordum arkadaşlar, yavaş yavaş geliyor aksesuarlar dendi, ancak isteğiniz varsa, bayilere gidip istediğiniz donanımı bakıp beğenip sipariş verebilirsiniz dediler, bilginize..

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
O zaman kutusundan çıkartıp silikon veya başka bir ilaçla yapıştırma şeklinde takılıyor değil mi?

Yok, onlar genellikle çift tırnaklı olur, lastiğin üstündeki ince sacı kavrıyacak bir sistem olur, o kavrayan sisteminde, duster 'ın kendi içerisinde var olan tırnakları olması lazım, en azından böyle tahmin ediyorum..

Benim önceki araç dacia logandı dacia ücretsiz olarak bütün loganlara korozyon güçlendirmesi ve çamurluklara plastik parçalardan taktırdı. çamurluk içince delik olan çıkıntı var o çıkıntıdaki deliklere vida ile tutturuluyor.

SERKANEFE' Alıntı:
Yok, onlar genellikle çift tırnaklı olur, lastiğin üstündeki ince sacı kavrıyacak bir sistem olur, o kavrayan sisteminde, duster 'ın kendi içerisinde var olan tırnakları olması lazım, en azından böyle tahmin ediyorum..

Çamurluklar ve koruma çıtaları silikonla yapıştıralarak mont ediliyor. Forumun önceki sayfalarında montajı vardır.

Lastik Değişimi ile Duster'ları yükseltme:

Orjinal Lastik Ebadı: 215/65/16 - 205/80/16
1 Turu: 215.48 cm - 230.72 cm
Toplam Çapı: 68.59 cm - 73.44 cm
Yanak Yüksekliği: 13.98 cm - 16.40 cm

Standart Duster'lardan 2.43 cm daha yüksek olacak.
Aynı devirde hızı diğer Duster'lardan %7.1 artacak.
Örneğin 100 ile giden bir Duster aynı devirde 107 ile gidecek.
100 ile gitmek istediğinde, diğer Duster'lara göre motoru daha az devir yapacak.
Motor gürültü sesi azalacak, düz yolda yakıt tüketimi azalacak, ama aracın da çekiş gücü azalacak.

Yılın Aracı Belli Oluyor

Avrupa’da yılın otomobilini seçecek olan jüri üyeleri 41 olan aday sayısını 7’ye düşürdü.

Finalle kalamayan araçlar arasında Audi A7 Sportback ve A8, BMW 5 serisi ve X3, Jaguar XJ ve Mercedes Benz CLS var.

Tüm Adaylar:

1. Alfa Romeo Giulietta
2. Audi A1
3. Audi A7
4. Audi A8
5. BMW 5 Series
6. BMW X3
7. Chevrolet Spark
8. Citroën C3 / DS3
9. Citroën C4
10. Dacia Duster
11. Fiat Doblò
12. Ford C-Max C-Max/Grand
13. Honda CR-Z
14. Hyundai ix20
15. Hyundai ix35
16. Jaguar XJ
17. Jeep Grand Cherokee
18. KIA Sportage and
19. Come Kia
20. Lexus 200h CT
21. Mercedes-Benz CLS
22. MINI Countryman
23. Mitsubishi ASX
24. Mitsubishi i-MiEV / Citroën C-Zero / Peugeot iOn
25. Juke Nissan
26. Nissan Leaf
27. Nissan Micra
28. Opel Meriva
29. Peugeot RCZ
30. Porsche Cayenne
31. Renault Fluence
32. Renault Latitude
33. Mazda5
34. Renault Wind
35. Saab 9-5
36. Suzuki Kizashi
37. Suzuki Swift
38. Volkswagen Passat
39. Volkswagen Sharan / SEAT Alhambra
40. Volkswagen Touareg
41. Volvo S60 / V60

Finale kalan modeller ise şöyle:

1-Alfa Romeo Giulietta
2-Citroën C3/DS3
3-Dacia Duster ;D
4-Ford C-Max/Grand C-Max
5-Nissan Leaf
6-Volvo S60/V60
7-Opel Meriva

Sonuçlar 29 Kasım’da açıklanacak.

Finale kalmak bile güzel ;D

http://www.arabam.com/haber.aspx?haberID=291018&baslik=Y%C4%B1l%C4%B1n%20arac%C4%B1%20belli%20oluyor!

Bazıları var bunlar benim arkadaşlarımda dahil olmak üzere, abi 47 verilmez bu araca gider onun yerine 2-3 senelik şu aracı alırım binerim bunu yaparım ederim diyenler için duster yılın arabası seçilirde,kapak olur inşallah.. Herkez çok beğeniyor ilgiden sıkıldım cidden,insanlarımıza bakıyorum tek dertleri marka,logo,yoksa gözlerini kapatıp direk alıcaklar..bu hafta sonu 7 kişi sordu aracı yani kendimi özel ders veren hoca gibi hissediyorum aynı şeyleri tekrarlar oldum.Tamam araç kusursuz değil,çok çok kalitelide değil, ama yüksek araç jeep vs..Oran ortantısı olan bir insan,getirdikleri ile götürdüklerini karşılaştırdığında,arabaya hak vericektir..Bu paraya jeep biniyorum,defender bile olsa bindiğim,keyfi başkaymış yüksek aracın..

[attachment=1][attachment=2]

Merhaba,

duster' in 4x2 versiyonunu şans eseri test etme imkanım olmuştu. Bu versiyonunda Direksiyonda bir ve (opsiyon olmak üzere) sürücü tarafında da bir hava yastığı vardı. 1+1 şeklinde.

Autoshow' da Duster' in 4x4' üne bakarkaen koltuklardaki hava yastıklarını görünce epey şaşırdım.

Bu aracın Full versiyonunda kaç hava yastığı var, ve nerelerdedir?

Teşekklürler, Mesut.

DSC03541.jpg

airbag.jpg

mesut4' Alıntı:
Merhaba,

duster' in 4x2 versiyonunu şans eseri test etme imkanım olmuştu. Bu versiyonunda Direksiyonda bir ve (opsiyon olmak üzere) sürücü tarafında da bir hava yastığı vardı. 1+1 şeklinde.

Autoshow' da Duster' in 4x4' üne bakarkaen koltuklardaki hava yastıklarını görünce epey şaşırdım.

Bu aracın Full versiyonunda kaç hava yastığı var, ve nerelerdedir?

Teşekklürler, Mesut.

Ön ve Yolcu hava yastıkları ile 2 tane de yan hava yastığı var. Toplamda 4 hava yastığı var.

Photoshop değil gerçek. İşte size Duster Pickup

dusterpickup.jpg

Kaynak: http://www.autobild.de/artikel/dacia-neuheiten-vorschau-1287977.html?bild=6&now=86#mmg

Arabam.com Kasım 2010 sayısı Dacia Duster 4x2 1.5 dCi'yi Nissan Qashqai ile Karşılaştırdı.

82266495.jpg

90619245.jpg

21323680.jpg

45484429.jpg

81898939.jpg

55622850.jpg

73363907.jpg

Kasım 2010 Araç Satış Adetleri
42070235.jpg

Dergi için Link: http://www.arabam.com/BannerRedirect.aspx?banneralan=146_3

Ben bu puanlamalara çok değer vermiyorum. Üç aşağı beş yukarı bir fikir verebilir ama kişiden kişiye göre değiştiğinin kanıtı da bu yukarıdaki rakamlardır.
6 Maddenin 5'inde farklı notlar vermişler, 1'inde hemfikir olmuşlar.

Bizde bir test yapalım bizde kafamıza göre not verelim. Mesela tasarım! Adamın teki beğenir, bir başkası beğenmez? Neye göre, hangi standarda göre tasarımı kötü veya iyi denir?
Güzellik göreceli kavramdır!

Yani Ncap tamam, motor teknik verileri tamam, ölçüler boyutlar tamam; yani matematiksel dayanağı olan değerler elbetteki doğru bilgiyi yorumsuzca verir. Ama diğer konular için, iki tane adamın kişisel zevkleri -en azından benim- hiç umurumda değil : ))

Facebook Dacia Duster Grubuna Bekliyoruz sizi arkadaşlar

Grup ismi : DACİA DUSTER TURKEY

http://www.facebook.com/pages/Dacia-Duster-Turkey/111681972232136?v=info

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,701
Kayıtlı Üye Sayımız
166,544
Kaydolan Son Üyemiz
Carlitto

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR