Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,142
Ynt: Neden Dacia Duster?

Bugün herzaman ki gibi dışarı çıktım ve yol bilgisayarının değerlerini sıfırladım trafiktir, hızdır her naneyi yedim 100 km 'de yaktığı yakıt 4.1... :eek: Daha ne istenir ben bile inanamıyorum bazen bu yakıt tüketimine.. Bazı araç sahibi arkadaşlarım, yakıt fazla gidicek diye araçlarıyla dışarı çıkmayıp toplu taşımaları kullanırken ben sadece otopark ücretini düşünür oldum.. Kafaya kafaya denk geliyor aracın yaktığı benim akbille harcıcağım para ile.. Tabi yol bilg. sıfırlamadan önceki sabit değerim 7.0 'dı..

Arkadaşlar km 'nizi ve yakıt tüketiminizi yazabilir misiniz acaba,Bu tüketimleri her 100 km 'de yazalım böylelikle ne kadar yakıt tükettiğimizi öğreniriz ?

Serkan Efe : 110 Beygir 1.5 dci - 4x4 - 100 km => 4.1 -- Salı günü..

Etiketler

nacar08' Alıntı:
bir dönem çok araştırdım. suni derinin çok terlettiğini söylediler vaz geçtim. gerçek deride 2 bin tl ye falan mal oluyor, aracına göre değişir tabi....

İş yerimdeki koltuk suni deri, yazları belden aşağıya su dökülmüş gibi oluyor, şortla oturursanız deri direk yapışır vucüda ayrıca bi zaman sonra buruşukluklar meydana geliyor deride, bunların yanında araca değer katıyor, görselliği etkiliyor böylede güzel yanlarıda var, helede alttan ısıtmalıysa ki (erkekliğe zararlı aslında) tadından yenmez ..

nacar08' Alıntı:
ben de hevesle bekliyordum ama beklentilerimi karşılamadı, 2001 opel frontera almaya karar verdim :smiley: bu araca 22 bin verip cebimde kalan 26 bin tl ile bol bol benzin alırım :p
Kendi deneyemimden bahsedeyim çok temiz çok iyi bakımlı bir opel frontera buldum 6 ay garanti verdiler veren Sanırım istanbulun en iyi en büyük jeep satış merkezi veya merkezlerinden biri kendi servislerine soktular dediler tamam çok iyi durumda.
Rica etttim binbir rica ile opel servisine soktum 6 bin tl yürüyüş aksamında hasar çıkardılar . Motor icinde hic bir şey diyemediler makinaya bağlasak bile enlayamayız dediler . Expertiz raporu rica ettim expertiz raporunu o jeep galerisinin servisine götürdüm kaporamı binbir zorulukla geri alamadım onun yerine gidip aynı firmadan mecburen limitlerimi çok aşan dırf kaporam yanmasın diye bir land rover aldım işte bu da benim opel frontera maceramdı birde opellerin inanılmaz fazla elektrirk sorunu oluyor dikkat etmeni öneririm .
Böylece meşhur land rover discoverymi nasıl aldığımın hikayesenide burada açıklamış oldum .
Canım sıfır araba varken 10 senelik bir arabba almak .

SERKANEFE' Alıntı:
Arkadaşlar km 'nizi ve yakıt tüketiminizi yazabilir misiniz acaba,Bu tüketimleri her 100 km 'de yazalım böylelikle ne kadar yakıt tükettiğimizi öğreniriz ?

Serkan Efe : 110 Beygir 1.5 dci - 4x4 - 100 km => 4.1 -- Salı günü..

Bunun notunu aldım ilk 6 içerisindeki değerlendirmeyi yapalım :smiley: ;) :D 8)

Yol bilgisayarına inanma 4x4 110 hp 100 km de 6.8 otobanda 140 km ortalama hız agresif kullanım şehir içi şehir dışı iniş yokuş hepsi dahil. (Ölçüm dolu depoyla yol gidildikten sonra deponun tekrar aldığı yakıt miktarına göre yapılmıştır.) İfade ettiğm kullanımda bir depoyla 750 km yol gitmektedir ama sabit 90 km hız ile sanırım bir depoyla 900 km yol katedilebilir.

akirafes' Alıntı:
Kendi deneyemimden bahsedeyim çok temiz çok iyi bakımlı bir opel frontera buldum 6 ay garanti verdiler veren Sanırım istanbulun en iyi en büyük jeep satış merkezi veya merkezlerinden biri kendi servislerine soktular dediler tamam çok iyi durumda.
Rica etttim binbir rica ile opel servisine soktum 6 bin tl yürüyüş aksamında hasar çıkardılar . Motor icinde hic bir şey diyemediler makinaya bağlasak bile enlayamayız dediler . Expertiz raporu rica ettim expertiz raporunu o jeep galerisinin servisine götürdüm kaporamı binbir zorulukla geri alamadım onun yerine gidip aynı firmadan mecburen limitlerimi çok aşan dırf kaporam yanmasın diye bir land rover aldım işte bu da benim opel frontera maceramdı birde opellerin inanılmaz fazla elektrirk sorunu oluyor dikkat etmeni öneririm .
Böylece meşhur land rover discoverymi nasıl aldığımın hikayesenide burada açıklamış oldum .
İkinci el alırken tabiiki güvenilir kişilerin, bilinen araçları... Aksi taktirde, tamircilerle ahbap olmak var. Bilinen araçları piyasasından bir miktar fazlaya alıp güvele kullanmak en iyisi. tavsiye ederim. ;)
Hanıma Auris, kendime de Megan III HB almıştım, sıfır. Toyota fazla değer kaybetmedi, hanım halen kullanıyor daha 20000 km. de 2009 model. Reno 2010 modeldi, bir yılda 50000 Km yi devirince, bu yaz sattım. Değer kaybı inanılmaz. Bundan sonra mümkün mertebe ikinci el taraftarıyım. Hele marka imajı zayıf araçlar satarken insanı ciddi olarak üzebilir, bu tür araçlar sıfır alınacaksa uzun süre kullanılmalı.

F/F oranı çok önemli diye düşünüyorum. Ülkemizdeki vergi oranları malum. ???

Duster avda kullanabileceğim ideal bir araç (boş olması bu durumda sorun olmayabilir ;D), ama sıfır almam. İkinci elde hedef fiyatıma gelsin, temiz bir tane alabilirim.

O değilde neden hala Dacia "RENAULT" başlığının alt bölümü olarak duruyor. Gezenbilir herşeyin internetten araştırıldığı günümüzde, kaynak bir site konumunda.
Bence moderatörler artık "DACIA" başlığını açmalı ve konuları bu başlık altında toplamalılar.
Ayrıca yine bu bağlamda bu başlık altındaki kimi mesajlarda ayrı birer konu olarak açılabilirdi, örneğin "Duster Yakıt Tüketimi", "Bagaj Çakmak Girişi Montajı" vb. gibi.
Selamlar.

KanyaK' Alıntı:
O değilde neden hala Dacia "RENAULT" başlığının alt bölümü olarak duruyor. Gezenbilir herşeyin internetten araştırıldığı günümüzde, kaynak bir site konumunda.
Bence moderatörler artık "DACIA" başlığını açmalı ve konuları bu başlık altında toplamalılar.
Ayrıca yine bu bağlamda bu başlık altındaki kimi mesajlarda ayrı birer konu olarak açılabilirdi, örneğin "Duster Yakıt Tüketimi", "Bagaj Çakmak Girişi Montajı" vb. gibi.
Selamlar.

Katılıyoruz ... !!!

Dacia Duster Deri kaplama fiyatlarını aldım,

Şuanda yaptıkları suni deri sistemi, bmw, audi, mercedes 'lerde kullanıldığını ve alman markası olarak geldiğini söylüyorlar, 3 renk olabiliyor muş, siyah, gri ve bej rengi ( bej nasıl olur acaba feci seviyorum bu rengi )

Suni Deri : 700 ytl nakit ödemede
Gerçek Deri : 1400 Ytl.
Şöför ve şöför yanı koltuğu için ısıtma sistemide istenirse 400 ytl..
Direksiyon ve Vites topu Deri kaplamada 125 Ytl.
Güvenlik olarak koltuklarda airbag sisteminin üzerine çok daha ince bir suni deri ile ve iplikle kaplama yapmaktalarmış burda da bir problem yok,
Eğer koltuğa bağlı, saklama haznesiz kolçakta isterseniz onuda 100 ytl yapıyorlarmış
Eğer 5 taksitle istenirse tüm bunlar 100 ytl, 10 taksitle isterseniz 200 ytl gibide bir masrafları varmış kredi kartlarına..
Bunların hepsini 1 günde veya 1,5 günde yapıyorlarmış
Son durum budur arkadaşlar, bilginize.

umiterkan' Alıntı:
Mustafa Bey,

Çok güzel bir gezi yapmışsınız, 4x4 Duster'ın hakkını veriyorsunuz doğrusu. Bizim araç da bir aksilik çıkmazsa 15 Ekim'e kadar gelmiş olacak. Gelince artık biz de gezilere başlarız ;)

Ümit bey aracınız geldi mi şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletirim. kazasız belasız keyfini çıkarmanız dileğiyle iyi günlerde kullanın.

Bugün çok kötü bir hayal kırıklığına uğradım . Ön cam sıkma suyum bitti sanmıştım . Su doldurmak için kaputu açtığımda cam sileceğine su sıkmaya giden hortumun T bağlantısından koptuğunu gördüm daha 3400 km de bir arabanın su silecek hortumu nasıl kopar anlamadım . Bu kadar kalitesiz bir hortum kullanılmasına gerçekten üzüldüm . Şimdi servise götüreceğim bakalım garantiye alacaklarmı yoksa para istiyeceklermi . Bu aksaklıklığı yaşadığım halde dacia duster ımdan mennunum . Servise gitmişken bari birde şu araç ön koltuk kol dayamasını taktırayım .

akirafes' Alıntı:
Bugün çok kötü bir hayal kırıklığına uğradım . Ön cam sıkma suyum bitti sanmıştım . Su doldurmak için kaputu açtığımda cam sileceğine su sıkmaya giden hortumun T bağlantısından koptuğunu gördüm daha 3400 km de bir arabanın su silecek hortumu nasıl kopar anlamadım . Bu kadar kalitesiz bir hortum kullanılmasına gerçekten üzüldüm . Şimdi servise götüreceğim bakalım garantiye alacaklarmı yoksa para istiyeceklermi . Bu aksaklıklığı yaşadığım halde dacia duster ımdan mennunum . Servise gitmişken bari birde şu araç ön koltuk kol dayamasını taktırayım .

benim araba 13 yaşında 300 000 de hala orjinali sağlam ;D

Tempus' Alıntı:
benim araba 13 yaşında 300 000 de hala orjinali sağlam ;D
Bir üste bir mesaja cevap olarak yazıcaktım ama buraya nasipmiş benim 1996 model toyotam var gecenlerde 11.000 tl verdiler çok az kilometrede ve bu kadar sağlam bir araba görmedim hic tamire hala girmedi .
Ama kullanmıyorum kullanmak icimden gelmiyor . Dacia duster la mutluyum önemli olan o . Ama gördüğüm köt taraflarınıda buraya yazmaktan çekinmem.

Arkadaşımın Opel Insigna full + full aracının ekranlı teyp 'i bozuldu daha 15 günlük, olur öle vakalar..

SERKANEFE' Alıntı:
Arkadaşımın Opel Insigna full + full aracının ekranlı teyp 'i bozuldu daha 15 günlük, olur öle vakalar..

çok doğru bunlar olabilicek şeyler sonuçta insan ve makineler yapıyor bu araçları

ama önemli olan servise gittiğiniz zaman vericekleri tepki ve yapacakları iş

eyer garantiye sokmayıp parça ve işçilik için ücret isterlerse eksi puan olarak gözükür bu

ama özür dileyip gereken iyileştirme ve düzenlemeleri ücret talep etmeden yaparlarsa bir artı olarak yazarım kendi adıma. ama işte olması gereken bu olur

kahraman1520' Alıntı:
Ümit bey aracınız geldi mi şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletirim. kazasız belasız keyfini çıkarmanız dileğiyle iyi günlerde kullanın.

Maalesef henüz gelmedi, şu anda Bursa'da ve faturası kesilmiş sevkiyat için bekliyor. 18-22 Ekim tarihleri arasında gelecekmiş inşallah.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR