Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 536,039
Ynt: Neden Dacia Duster?

Arkadaşlar aracı teslim aldım hayırlı olsun. Bomba gibi valla, kazasız belasız binmek nasip olur inşallah. Allah kötü nazarlardan korusun. Ayrıntılı bilgiler yarın inşallah. Plaka 53 AK 747

Etiketler

Dacia%20Duster%20201021.jpg

Dacia%20Duster%20201023.jpg

Dacia%20Duster%20201020.jpg

Şu donanımlar ne zaman gelicek Türkiye 'ye çok merak ediyorum..

mesut4' Alıntı:
Vay bee...

Ümit Bey, hayırlı olsun sonunda aracınıza kavuştunuz! Kazasız belasız iyi günlerde kullanın. Aracınızı daha almadan bu kadar bilgi bombardımına tutmuştunuz, şimdi de her halde, kullanım detayları ile ilgili bir çok bilgi verirsiniz. Bizler de keyifle sizi izleriz.

Ben açıkçası, sizi Dacia' nın pazarlama elemanı olarak görüyordum. Bu sebeple sormadan edemeyeceğim; Sizi Dacia' dan arayıp, bu çabalarınız karşısında bir teşekkür etmediler mi? Ya da aracınıza fazladan bir şeyler monte etmediler mi?

Eğer cevabınız olumsuzsa, Dacia' ya yazıklar olsun! Ana dağıtıcı olarak, biri benim aracımı bu kadar reklam etseydi, aracı hediye ederdim.

Neyse tekrar hayırlı olsun.

Mesut Bey, güldürdünüz beni, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Dacia ile bir bağım olsaydı Park Sensörünü bedava veya indirimli almak için binbir türlü pazarlık yapmazdım. Sadece Duster'ı seviyorum hepsi bu. Hediye olarak bir de anahtarlık verdiler. ;D

50km'lik ilk izlenimlerim. ;D

-Öncelikle araç çok havalı, siyah ve deri döşemeli oluşu arkların siyah camlı oluşu araca acayip bir hava katıyor. Aracın ön kokpit plastiğinin sade oluşu hiç farkedilmiyor bile.
-Aracın ivmelenme hızı dehşet derecede, mükemmel bir tork var. sanki birisi seni arkadan zorla itikliyor gibi.
-100km'ye nasıl çıkıyorsun hiç anlaşılmıyor bile.
-Aracın ses izolasyonu normal binek orta sınıf araçlardan çok çok iyi. Benim eski Fusion'dan bin kat iyi.
-Süspansiyonu hakeza Fusion ve Jimny'den sonra ilaç gibi geldi.
-Ses sistemini denemek için Tarkan'ın son albümünü taktım, ses sistemini daha sade beklerken kulaklarım şaşırdı ses kalitesine. Herkes için ideal ve kaliteli bir ses sistemi var.
-Yol sesi alması ise normal bir araçtan daha iyi. Benim eski kullandığım araçlara kıyasla yol sesi az alıyor.
-Araçtaki kötü bir taraf ise arka koltukların olduğu yerde tepe lambası koymamışlar.
-Ayna ayarlama ve arka cam açma yerlerinin El freninin olduğu yerde oluşu hiç de yadırganacak bir durum değil alışmakla alakalı bir durum
-Arka diz mesafesi çok geniş. Bagaj çok geniş.
-Kötü bir diğer tarafı. Aracın yan taraflarında bulunan eteklikler, araçtan inerken pantolunun sürtmesine neden oluyor.
-Klima ve Isıtma sistemlerinde hiç sıkıntı yok. Gayet başarılı
-Kötü diğer bir tarafı; araç çok dikkat çektiğinden bütün gözler üzerinde. Nazardan korkuyorum :D. Allah korusun.
-6 vitesli oluşu dizel bir arazi aracı için çok önemli. Çünkü yavaş gidilmesi gereken arazi ortamlarında devri düşürmeden 1 ve 2. vitesleri kullanabiliyorsunuz. Aksi olsaydı. 1. viteste çok devirli kullanmak gerekecekti. 2. Vitese ise devri düşük tutmamak için hiç atılamayacaktı.
-Lasikler 215-65-16 Continental marka, 4x2 modellerde Michelin kullanılıyor. Gerisini siz anlayın artık
-2WD modeunda iken ön tabloda ışık yanıyor AUTO moddayken hiç ışık yanmıyor.
-ESP 50km'yi geçince çalışıyor, 4wd LOCk modunda ise 60km'yi geçince çalışıyor.
-Kısacası umduğumdan konforlu bir 4x4.
-Arazide deneme şansım olmadı
-Ha unutmadan emniyet kemerini şöförün takmaması durumunda 2dk boyunca bir bip sesi geliyor. Eğer yan koltukta biri oturuyorsa ve emniyet kemerini takmamışsa yine bip sesi geliyor. Ama şöyle bir güzelliği var yan taraf için. Yan koltukta ağırlık olduğunu algılayan sensör var eğer biri oturmuyorsa bip sesi gelmiyor. Çok hoşuma gitti bu özellik.
-Kapıları kilitlemek için bir düğme var ön kokpitte, eğer bu düğmeye sürekli basılı tutulursa 7km hızı araç geçince otomatik kapıların kapandığı bir sistem aktif oluyor. Eğer bu özelliği iptal etmek istiyorsanız tekrar aynı butona 5 saniye basıp bip sesini duyunca iptal oluyor.
-60km'den sonra 4WD LOCK özelliğinden sonra AUTO konumuna geri dönüyor.

-Eksik kalanları aklıma geldikçe söyleyeceğim.

Ses sistemine hayran kaldım. O bir gerçek.

Araca park sensörü takdırdığımı söylemiştim, öyle bir yere taktırdım ki park sesnsörünün ekranını Usta'ya söyleyince şaşırdı ama yine istediğim gibi yaptı. yaptıktan sonra da kendisi servisteki diğer ustalara göstererek bundan sonra böyle takalım diye gülüştüler.

Eski Ford Fusion aracıma servis bu şekilde taktığı için Renault servisine de Park sensörü ekranını arka bagaj kapağının iç kısmına koyulmasını istedim. İç aynadan arkaya bakıldığında hem sensörü görmüş oluyorsun hem de arka tarafı da görebiliyorsun. Normalde servis Sensör ekranını önn kokpite koyuyordu, insan ister istemez geri giderken arkaya hiç bakmaması, öne bakıp geri gitmesi insanı huylandırıyor, arkaya bakma ihtiyacı olabiliyor. hem arkaya hem de öndeki ekrana bakmak hiç de güzel değil bence.

Resimlerini yarın eklemeye çalışırım.

Ustalarımın eline sağlık burada kendilerine teşekkür edeyim gerçekten iyi bir iş çıkardılar.

Kullanım kitapçığının 2.7. sayfasında şöyle bir yazı var:

4x4 (4WD) vites kutusuna sahip araçlar Yatay zeminde, araç boştayken,ikinci viteste aracı çalıştırmak önerilir.

Benim anladığım istenilen koşullarda 2.vites ile kalkış yapılabilir demek herhalde, yoksa ben mi yanlış anladım.

Bir hatırlatma:

Yedek anahtarı ile 3 ayda bir aracı çalıştırın. Yedek anahtarın uzun süren aralıklarla araca takılmaması sonucunda immobizer o anahtarı tanımayabiliyormuş, haberiniz olsun

Bugün telefonumu aracın teybinde bulunan AUX girişinden araca bağladım, gerçekten çok kullanışlı bir özellik. Her türlü multimedia aygıtı takılabilir bu yerden.

Orijinal ses sisteminin sesi çok iyi ama ben logandan eski sistemi söküp aldığım için dustere taktırdım. [attachment=1][attachment=2]

Resim 123.jpg

Resim 129.jpg

emniyet kemerinin sesini susturmak için kemer girişine takılan 4-5 tl lik bir aparat var. Oto aksesuarcılarda var. çok indi binde yaparken lazım oluyor...

Ha bu arada Rize'de 4x4 Dacia Duster alan ilk kişiymişim ;D Benden sonra birisi Beyaz 4x4 almış.

Ümit Erkan bey şu kapı kilit otomatiğini söylediğiniz iyi oldu valla ben bilmiyordum, bi türlüde kullanım klavuzunuda zaman bulup okuyamadım, ayrıca aracın dışında nazarlık asılabilecek yer bulabilirseniz benimde haberim olsun :D ben bulamadımda..

Arkadaşlar Jantlar için ne diyorsunuz, değiştirmek isteyen var mı acaba ? Ben düşünmüyor değilim açıkcası, şöyle 17 'lik şekil bir jant iyi gider gibi geliyor..

akirafes' Alıntı:
Bugün çok kötü bir hayal kırıklığına uğradım . Ön cam sıkma suyum bitti sanmıştım . Su doldurmak için kaputu açtığımda cam sileceğine su sıkmaya giden hortumun T bağlantısından koptuğunu gördüm daha 3400 km de bir arabanın su silecek hortumu nasıl kopar anlamadım . Bu kadar kalitesiz bir hortum kullanılmasına gerçekten üzüldüm . Şimdi servise götüreceğim bakalım garantiye alacaklarmı yoksa para istiyeceklermi . Bu aksaklıklığı yaşadığım halde dacia duster ımdan mennunum . Servise gitmişken bari birde şu araç ön koltuk kol dayamasını taktırayım .
MErhaba servise gittim yırtılmış hortumu gösterdim hemen komple değiştiler .
En önemli olan ise arabanın bakımının 15.000 de bir olacağını söylemişlerdi terar sordum gercektenmi 15 binde mi dedim ilk bakımı bugün alınan honda crv bile 10 binde ilk bakımı bana 15 bin oldugunu ve fabrikanın bu yönde talimatı oldugunu söylediler . Hersey çok iyi idi gayet mennun ayrıldım

Ben bu kapıları otomatik kapatma özelliğini devreye sokamadım Sadece deri koltuklu olan tam full modelde mi var bu özellik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR