Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 535,976
Ynt: Neden Dacia Duster?

Sentinel' Alıntı:
nasıl bazı insanlar 1998-99 model suzuki/nissan fiyatına 2007-2008 model lada nivaya binmeyi tercih edebiliyorsa
aynı şekilde 35 bine almanın japonun 2. elini almak yerine duster'ı tercih edebilir

siz 35 bine almanın japonun 2 elini tercih edebilirsiniz....
ben de büyük ihtimalle tercih ederim. ama bu feveran neden?
hem bu fikirde iseniz Kia Sportage'ı nasıl alacaksınız sırf görüntüsüne kanıp...
bir başlık açın "neden kia sportage" diye
durumu bu başlıktan vahim olur bence.

Saygılar

Fırat

Kime hitaben yazdığınız çok net olmamakla beraber...

topiği sondan başa değil de hiç olmazsa son 3 sayfayı sırasıyla okuyarak gözden geçirip değerlendirin...
"feveran" olarak nitelediğiniz -eğer dogru tahmin etmişsem-belki daha anlaşılır hale gelir.

sportage in "sırf görüntüsü" ne göre konuşulduğunu sanmıyorum...2.0 dizel versiyonu şu anda görülebilir...benzinli versiyon da aynı kasayla geliyor...
-mutlaka ince donanım farkı olacaktır-...
Sadece bu araca da odaklanmayın...bu segmentte ciddi bir hareketlilik var ve 2011 de bu araçlar çok satacak gibi görünüyor..
Tanıtım fiyatlarıyla giren araçlar ciddi bir fırsat aslında..
Qashqai de 42 gibi girmişti...bu gün baz versiyonu daha yüksek fiyatla satıyor malum...

topiğin konusu olan firma da kendine çeki düzen verip aracı daha donanımlı hale getirebilir 2011 de ...
en azından abs yi hava yastığını parayla satmaktan vazgeçer...içerdeki ucuz plastik görüntüyü makyajlar belki vs...

Allman-Japon- Dacia mukayesesi spekülatif ancak haklı bir mukayesedir...
Alman ve Japon sağlamdır ve 2. elde daha ehvendir...bu konuda ciddi bir fikir birliği vardır.
Şu dönemde de çok temiz 2. el araçlar bolca mevcuttur.
(Son iki aracımı 34 bin ve 60 bin km lerde iken tertemiz sattım...elimdeki araç 23 bin km de ve muhtemelen 30 bini görmeden satılacak...)

Topiğe konu olan aracın ekonomik bir seçenek olduğu yanılgısına düşen ve kısıtlı imkanı olan arkadaşlara da 2. eli önerdik bu nedenle...

sevgiler

Etiketler

olasiliksiz' Alıntı:
Saç kalınlığı fazla olan araç ille de daha güvenlidir diye bir kaide yok. Aracın yolcuları içine alan kafes bölümünün mümkün oldukça sağlam, diğer kısımlardaki kaportanın ise kasten zayıf noktalar bırakılmış kaza anında tabiri caizse "akordion olabilen" ve bu sayede çarpışmanın şiddetini emip yolcu kafesindekileri koruyabilmesi gerekiyor. Aksi halde şiddetli bir kazadan görünüşte burnunuz bile kanamadan çıkabilir, 1-2 saat içinde iç kanamadan ölebilirsiniz.

Not: Dacia sağlamdır çok süper güvenlidir demedim lütfen itraz etmiş olmak için buna da itraz etmeyin temelde aynı fikirde olduğum kişilerle gereksiz detayları tartışmaktan sıkıldım ;) O yüzden bazen yazdığımı yanlış anlayan arkadaşlara, zaten bildiğim şeyleri hatırlatanlara genelde cevap yazmıyorum artık. Forum/mesajlaşma türü iletişimin bir kısıtı olsa gerek bu durum.

Dost,

gayet iyi anlaşıldığından emin olabilirsin...
En az bir kişi tarafından ;D

Benzer bir mevzuu...aracın altına çok kalın karter altı koruma yapan bir kısım arkadaşla tartışmıştık bir zaman...
Bu durumda kafa kafaya çarpışmalarda aracın motoru nereye yönlenir diye sormuştum bir arkadaşa...
sanırım anlaşılmıştı o zaman da konu...motoru kucağında bulmak istemiyorsan ve de aracı sadece arazide değil asfaltta ve süratli de kullanıyorsan
o bölgeyi fazla kurcalamamalı...

Hayati tehlike arz eden kazalar insan hayatında çok az sayıda yaşanır...işte o anda aracın ne olduğu çok önem kazanır...o kaza ilk ve son kazanız da olabilir...ya da ilerde tekrar kaza yapma şansınız da olabilir...
Bir bmw görmüştüm bolu dağında ...araç 20 metre boyunca dağılmıştı...hangi model olduğu anlaşılamıyordu
yolun ortasında motoru yolun kenarına sürükleyen gravatlı bir adam vardı... o adam o aracın şöförüydü...

Bir bmw daha gördüm...15 yaşında bir araç...sahil yolunda (Bostancı) kaldırıma çıkıp-lastikleri yarıp bir binanın bahçesinde 5 takla atmıştı...
Yoldan geçenler aracın yanına geldiğinde..içinde kimse yoktu...Aracı kullanan kişi köşedeki telefon kulübesinden evini arıyordu...
o kişi benim kardeşimdi ve burnu bile kanamamıştı...Araç hurda olarak satıldı...

Bilmem anlaşıldı mı ? Alman hadisesi

Umarım Dacia kullanıcısı arkadaşlar bu tecrübeleri yaşamazlar...zira araç bu testten geçebilecek gibi durmuyor...

sevgiler

selimsarper' Alıntı:
İnanılır gibi gelmiyor değil mi ?

Ama bilgi doğru...Eylül sonu veya Ekimde
1.6 benzinli 140 bg aracın fiyatı 49 lira olacak
2.0 dizelin fiyatı 42 500 euro ! bu model showroomlarda var görün...

Kafasını kuma gömenler...
Bu segmentteki gelişmeleri takip edin...
Tanıtım fiyatlarına bakın

Kia sportage i de, Mitsu ASX i de inceleyin...gidin yakından görün

Sportage le octavianın farkını soran arkadaşlar...gidin ikisini de görün..inceleyin ..ben inceledim...kullandım...

Dacia nın saç kalınlığını merak eden arkadaş...

Sana bir bilgi...araçtan araca bile saç kalınlığı değişiyor...ölçtüm...var mı mikrometre ...sen de ölç...
fabrika o postada nerden ucuz saç almışsa onu kullanmış...kalınlığı da değişiyor böylece...
parçadan parçaya bile değişiyor...boya kalınlığı da değişiyor...

Olağanüstülük kavramında kafası karışan arkadaş....git aracı gör...sportage i gör mesela....
senin olağanlarının da üstünde olabilir belki...
şahıslarla meslekleriyle uğraşma...
seceremi henüz dökmemiş bi arkadaş...dök bakalım...
arama motorunda tara bakalım...ne göreceksin...meraklı arkadaş...bunun dastırla alakası ne?

Millet arabayı kaza yapmak içinmi alıyor diye soran zekavet timsali arkadaş...bazı soruların cevabı yoktur..seninki de öyle ne diyeyim...neresinden tutayım ?
Yaradan akıl fikir versin diyorum her kese...

Meslek gruplarının gelir durumlarını speküle eden arkadaş...bunun konuyla ne alakası var ?
Meslek olayını konuya kim karıştırdıysa kulakları çınlasın uzun bir süre...
Aracın dağta taşta fotograflarını gösteren muhterem arkadaş...
her araç çıkar belki..önemli olan tek parça dönüp...tekrar çıkmak...ya da yardan aşağı düştüğünde..
içindekilerin sağ çıkması...çoluk çocuğu bindireceğiz zira...

Ne dedik....Sağlam araç al arkadaş dedik ...35 i buna vereceğine alman ya da japonun temiz 2. eline bak dedik ...
İmkanın varsa memlekete yeni giren araçların durumunu incele dedik...
Bir balonun peşine düşme dedik...parana yazık etme dedik....
kötü mü ettik ??

El ele tutuşalım Dastır a methiye düzelim...doğrumu ...kandıralım mı birbirimizi ...

Para senin ne alırsan al ...neye istersen ona bin...

selimsarper'den bir potbori. Daha once de siir yazmisti.

Benzinli 4x2 Sportage le octavianın farkını ben sordum, ama senden yanit alamadim.
Sen gitmis incelemissin, peki ne gordun, bize de soyle.
Bana kalirsa goz alici konsol tasarimi na kandin.

Eger Duster da piyasaya goz alici bir konsol, plastik aksam ve de
biraz daha zengin donanimla ciksaydi, sanirim boyle Duster karsiti olmayacaktin.

O işin (Akordion gibi olabilen yolcu kafesini koruyan kaporta olayı) öncülüğünü Mercedes yapmıştı sonra herkes öğrendi, ama bazı firmalar umursamıyor olabilir. Bazı şeyler imkan/maliyet ve tecrübe meselesi. Son zamana kadar Lada'nın pek umrunda değildi mesela, sonradan düzelttiler mi bilmiyorum. Dacia hakkında ise bir bilgim yok Renault o kadar da cahil ya da umursamaz bir firma olmasa gerek çünkü çok eski bir teknoloji bu.

Bazı araçlara aşırı önyargılı yaklaşan arkadaşlarımız var. BMW'dan burnu bile kanamadan çıkmak tabii ki çok güzel, Allah korumuş, geçmiş olsun. Ancak Diana'nın da S600 Mercedes'te hayatını kaybettiğini unutmayın, o yıllarda 5 yıldız alan nadir araçlardandır S serisi. 15 sene önceki BMW 3 serisinin EuroNcap testi sonuçlarına göre araca sadece birbuçuk yıldız verilmiş.
http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_1997/15.aspx
Dacia Duster'ın EuroNcap testini bulamadım, henüz internet sitesinde yayınlanmamış, ama orada zaten çıkacatır sonuçlar.

Selimsarper'e şunları soruyorum, cevap verirseniz sevinirim.

1- Neden Kia Sportage 4x2 1.6 Benzinli araç aldınız ?

2- Neden eşinize 4x2 Mitsubishi ASX 1.6 Benzinli araç aldınız ?

3- Neden hobi aracı olarak 4x2 L200 kullanıyorsunuz?

4- Bir araç alırken öncelikli beklentileriniz nelerdir?

5- 4x4 bir aracın 4x2 bir araçtan farkları nelerdir?

6- NCap testlerinde yıldızlar sizin için ne anlam ifade ediyor?

7- Araç alımında herkes kendi ekonomisini düşünmeli mi ?

8- Herkes Kia Sportage,L200 veya ASX almalı mı ?

9- Herkes Alman yada Japon araç mı almalı veya Kore Malı?

10-İnsanların ihtiyaçları araç alımında etikili midir?

11- Bir araç alımında servis, yedek parça, vergi maliyetleri sizin için ne anlam ifade ediyor?

12- Piyasada farklı fiyat ve modellerde - farklı yıldız değerlerine ait araçlar size ne ifade ediyor?

13- Araç alımında 2.el değeri ifadesinden ne anlıyorsunuz?

14- Renault markası sizce nasıl bir markadır?

15- Kia markası sizce nasıl bir markadır?

16- Güvenlikli bir araç nasıl olmalı ?

17- 2.el km'si yüksek, yakıtı ve vergisi yüksek araç alırmısınız?

Bu sorulara tek tek cevap verirseniz sevinirim.

Bir de tavsiyemiz olsun, Yeni 1.6 Sportage ve ASX hakkında forumda bir başlık açın da görüşlerimizi orada yazalım. Bakalım insanlar ne düşünüyorlar. Neden olsa burası o markaların yeri değil.

selimsarper' Alıntı:
Dost,

gayet iyi anlaşıldığından emin olabilirsin...
En az bir kişi tarafından ;D

Benzer bir mevzuu...aracın altına çok kalın karter altı koruma yapan bir kısım arkadaşla tartışmıştık bir zaman...
Bu durumda kafa kafaya çarpışmalarda aracın motoru nereye yönlenir diye sormuştum bir arkadaşa...
sanırım anlaşılmıştı o zaman da konu...motoru kucağında bulmak istemiyorsan ve de aracı sadece arazide değil asfaltta ve süratli de kullanıyorsan
o bölgeyi fazla kurcalamamalı...

Hayati tehlike arz eden kazalar insan hayatında çok az sayıda yaşanır...işte o anda aracın ne olduğu çok önem kazanır...o kaza ilk ve son kazanız da olabilir...ya da ilerde tekrar kaza yapma şansınız da olabilir...
Bir bmw görmüştüm bolu dağında ...araç 20 metre boyunca dağılmıştı...hangi model olduğu anlaşılamıyordu
yolun ortasında motoru yolun kenarına sürükleyen gravatlı bir adam vardı... o adam o aracın şöförüydü...

Bir bmw daha gördüm...15 yaşında bir araç...sahil yolunda (Bostancı) kaldırıma çıkıp-lastikleri yarıp bir binanın bahçesinde 5 takla atmıştı...
Yoldan geçenler aracın yanına geldiğinde..içinde kimse yoktu...Aracı kullanan kişi köşedeki telefon kulübesinden evini arıyordu...
o kişi benim kardeşimdi ve burnu bile kanamamıştı...Araç hurda olarak satıldı...

Umarım Dacia kullanıcısı arkadaşlar bu tecrübeleri yaşamazlar...zira araç bu testten geçebilecek gibi durmuyor...

sevgiler

Guvenlik konusundaki hassasiyetinize diyecegim birsey yok, ama Duster saglam gorunmuyor demek haksizlik olur.
Duster'in saglam olmadigina dair henuz elde veri yok, NCAP carpisma testleri yapilmadi. Yine de ben, Duster'in,
bize onerdiginiz 10-15 yasindaki araclardan daha fazla koruma saglayacagina inaniyorum. Neden derseniz,
arac tasarimlari ve uretim tekniklerindeki gelismeler bunu gerektiriyor. Artik arac saseleri daha guvenli,
cunku tum otomobil ureticileri artik bunun prensiplerini biliyor.Artik hangi marka olursa olsun, tum kaynaklar
el degmenden laser kaynak teknolojisi ile yapiliyor, boya derseniz gene oyle robotlar tarafindan yapiliyor.

Ümit bey soru başkasına sorulmuş ama şu konuyu atlamayaın bence kia sağlam dayanıklı bir araçtır. Japonlar kadar olmasada gerçekten sağlamdır her yönden. Soruyu tam anlamadığım için yazma gereği duydum direk kötülenmesin araç diye lafa karıştım şimdiden özür dilerim ...

ilk sorunuz çok güzel 4*2 benzinli 1.6 araç bende merak ediyorum ne mantık.. Aynı hata şuan bende 2010 model daihatsu terios 4*2 1.5 araç var şahsıma ait değil, bazı modelelrden kişisel olarak tercih yapıp şahsıma tahsis edilmiş bir araç parayla almadım yani.ama bir ay sonra olmayacak :smiley:) toplam 3 ay kullanmış olacağım şuan 5bin km üzeri yaptım 4*4 değilse o araç konuşmaya gerek yok aslında cok yerde hüsrana uğradım artvin rize bölgesindeki yaylalardaydım bu arada.. otomatik ve 4*2 bir arada olunca sonuç fiyasko ..

teriosun 1.5 dizeli çıkacakken heyecanlanmışken 4*2 si sayesinde markadan soğudum.

alpinone' Alıntı:

Ümit bey soru başkasına sorulmuş ama şu konuyu atlamayaın bence kia sağlam dayanıklı bir araçtır. Japonlar kadar olmasada gerçekten sağlamdır her yönden. Soruyu tam anlamadığım için yazma gereği duydum direk kötülenmesin araç diye lafa karıştım şimdiden özür dilerim ...

ilk sorunuz çok güzel 4*2 benzinli 1.6 araç bende merak ediyorum ne mantık.. Aynı hata şuan bende 2010 model daihatsu terios 4*2 1.5 araç var şahsıma ait değil, bazı modelelrden kişisel olarak tercih yapıp şahsıma tahsis edilmiş bir araç parayla almadım yani.ama bir ay sonra olmayacak :smiley:) toplam 3 ay kullanmış olacağım şuan 5bin km üzeri yaptım 4*4 değilse o araç konuşmaya gerek yok aslında cok yerde hüsrana uğradım artvin rize bölgesindeki yaylalardaydım bu arada.. otomatik ve 4*2 bir arada olunca sonuç fiyasko ..

teriosun 1.5 dizeli çıkacakken heyecanlanmışken 4*2 si sayesinde markadan soğudum.

Kia markası sizce nasıl bir markadır? derken Marka ile ilgili beklentilerini ve Kia markasını neden tercih ettiğini öğrenmek için sordum. Yani diğer markalar varken Neden Kia ? Yani Neden Tiguan, Qashqai, Yeti değil de Kia ?

Bu da Hızır Acil Duster

design112daciadusterfeu.jpg

üstte haber ver tuşu var sağ tarafta....
tıklarsanız bilgilendirme iptal edilsin mi der...
eveti tıklarsınız.

arkadaşlar sonunda Dacia 'ma kavuştum, 47500 liraya aracım geldi, en full modelini istemiştim ancak Türkiye'ye deri koltuksuz geliyormuş araçlar haberiniz olsun..

Araçın motoru çok iyi, çekiç gücü yüksek, ben aracın arkaya su tankeri bağlayıp tarla sulamaya gidiyorum, kasa kasa incir topluyip araca yüklüyorum, şuana kadar hiç bir yaşamadım ki izinde olduğum için böyle çiftlik işleriyle uğraşıyorum normalde, yazılımcıyım, aracı yıkyıp akşamları dışarı gezmeye filan çıkıyorum, bi şekli var aracın bi şemali, durduğum herkez fiyat soruyor memnunmusun diyor, bizde düşünüyoruz diyor yani çok göz alıyor araç, ayrıca kızlar için konuşmuyorum bile ;)

46044_132844423426991_100001043037265_179127_6746419_n.jpg

st' Alıntı:
bu konudan ne yaparak mesaj almaya bilirim bu araba satıcıları çok baydı

Aşağıdaki "haber ver" butonunu tıkladığınızda haber vermeyi iptal edebilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri