Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 535,968
Ynt: Neden Dacia Duster?

selimsarper' Alıntı:
Arkadaşlar

Kia sportage in 1.6 benzinlisi ekimde piyasaya giriyor..
fiyatı 49 bin lira
Dastıra vereceğiniz para az değil arkadaşlar
İnceleyin tekrar düşünün...
Ayda 8-12 bin lira kazanan doktorlar var tabii onlar icin bir çok araç komik olabilir hatta crv tavsiye ederim daha çok yakışır
Ben 34.000 TL ye aldığım Duster dan o kadar mennunumki .

Etiketler

akirafes' Alıntı:
Ayda 8-12 bin lira kazanan doktorlar var tabii onlar icin bir çok araç komik olabilir hatta crv tavsiye ederim daha çok yakışır
Ben 34.000 TL ye aldığım Duster dan o kadar mennunumki .

Güle güle kullan...

Mümkünse kaza yapma...

Duster Transalpina yollarında

img_03751.jpg

img_0369.jpg

img_0275.jpg

img_0212.jpg

post2.jpg

post1.jpg

post3.jpg

post4.jpg

selimsarper' Alıntı:
fiyatı 49 bin lira
140 bg ..olağan üstü bir araç ...bagajı 564 litre mesela ...
sevgiler

Peki bu Kia Sportage in binek bir arabadan (mesela Skoda Octavia) ne farki var. Octavia bagaj hacmi de 560 kusur litredir.
Her ikiside benzinli, yakit tuketimleri ayni, her ikiside 4x2, fiyati octaviadan 5-6 bin lira pahali. Kasa sekileri farkli, bu mudur yani?

Konuyu basindan beridir sabirla izliyorum, elinde hic bir muspet veri olmadan atip tutuyorsun, ifadelerin sabirlari tasiracak cinsten, alayci,
sonra da saka yaptim diye ortaya cikiyorsun, kivirip duruyorsun, lafinin arkasinda duramiyorsun.

Gerci senin gibi sahip oldugu arabarla boburlenip duran birisi anlarmi bilmiyorum ama,

- bu ulkenin adi Turkiye, gelismekte olan ulke diye lanse edilen bir ulke
- bu ulkede her aile kendine ayri, esine ayri, hobi icin ayri arac alamiyor.
- maddi durum tek bir arac almaya musaade ediyor. Para meselesi.
- durum boyle olunca da, oyle bir arac lazim ki, sehirde kullanilacak, az yakacak, vergisi dusuk olacak, gerektiginde dag yolu koyyolu demeden girip cikabilecek bir arac isteniyor.
- yoksa kimse demiyor ki Duster dunyanin el kaliteli, en saglam araci, arazide ustune yok.

Duster kaporta sac kalingini ve sac evsafini biliyormusun selimsarper? Biliyorsan onu soyle.
Bilmiyorsan masal anlatip, dalga gecip durma, yok soba borusuymus, yok eski teknoloji kullaniyormus.
Duster, Nissan ALL mode 4x4 kavrama teknolojisini kullaniyor, X-trail ve quasqai de oyle. Bu mu eski teknoloji.

Haa konsol gorunumu ve plastik askam evet eski gorunumlu, o zaman cik onu soyle,
Hayat siyah ve beyazdan ibaret degil.

bu sportage nasıl 49.000tl olyor..
liste fiyatı 42.500 euro+1.147tl yani 85-86.000tl civarı. hadi benzinliside 5-10.000 tl ucuz olsa desek
75.000 tl.bilgide bir yanlışlık var........

metato' Alıntı:
liste fiyatı 42.500 euro+1.147tl yani 85-86.000tl civarı. hadi benzinliside 5-10.000 tl ucuz olsa desek

1.6 Benzinli 4x2 Hususi Otomobil olandan bahsediyor ama henüz Türkiye'ye gelmedi

selimsarper' Alıntı:
fiyatı 49 bin lira
140 bg ..olağan üstü bir araç ...bagajı 564 litre mesela ...

Arkadaşın olağanüstü araç tanımını da öğrenmiş olduk. :D

Renault Duster sitelerde yerini almaya başladı .

http://www.renault.com/en/Vehicules/renault/Pages/duster-.aspx

" durum boyle olunca da, oyle bir arac lazim ki, sehirde kullanilacak, az yakacak, vergisi dusuk olacak, gerektiginde dag yolu koyyolu demeden girip cikabilecek bir arac isteniyor.
- yoksa kimse demiyor ki Duster dunyanin el kaliteli, en saglam araci, arazide ustune yok."

agoksu beye katılıyorum. Ben hala ilgileniyorum, gerçek 4x4 kullanıcılarının yorumlarını bekliyorum.

(bu arada, alıntıları nasıl ekliyorsunuz? ??? Benim forum kültürüm yoktur. ;D)

selamlar...

mesut4' Alıntı:
(bu arada, alıntıları nasıl ekliyorsunuz? ??? Benim forum kültürüm yoktur. ;D)

selamlar...

Her mesajin sag ust kosesine bak (ekranin en saginda), Alinti yazan link var ona tikla.

metato' Alıntı:

İnanılır gibi gelmiyor değil mi ?

Ama bilgi doğru...Eylül sonu veya Ekimde
1.6 benzinli 140 bg aracın fiyatı 49 lira olacak
2.0 dizelin fiyatı 42 500 euro ! bu model showroomlarda var görün...

Kafasını kuma gömenler...
Bu segmentteki gelişmeleri takip edin...
Tanıtım fiyatlarına bakın

Kia sportage i de, Mitsu ASX i de inceleyin...gidin yakından görün

Sportage le octavianın farkını soran arkadaşlar...gidin ikisini de görün..inceleyin ..ben inceledim...kullandım...

Dacia nın saç kalınlığını merak eden arkadaş...

Sana bir bilgi...araçtan araca bile saç kalınlığı değişiyor...ölçtüm...var mı mikrometre ...sen de ölç...
fabrika o postada nerden ucuz saç almışsa onu kullanmış...kalınlığı da değişiyor böylece...
parçadan parçaya bile değişiyor...boya kalınlığı da değişiyor...

Olağanüstülük kavramında kafası karışan arkadaş....git aracı gör...sportage i gör mesela....
senin olağanlarının da üstünde olabilir belki...
şahıslarla meslekleriyle uğraşma...
seceremi henüz dökmemiş bi arkadaş...dök bakalım...
arama motorunda tara bakalım...ne göreceksin...meraklı arkadaş...bunun dastırla alakası ne?

Millet arabayı kaza yapmak içinmi alıyor diye soran zekavet timsali arkadaş...bazı soruların cevabı yoktur..seninki de öyle ne diyeyim...neresinden tutayım ?
Yaradan akıl fikir versin diyorum her kese...

Meslek gruplarının gelir durumlarını speküle eden arkadaş...bunun konuyla ne alakası var ?
Meslek olayını konuya kim karıştırdıysa kulakları çınlasın uzun bir süre...
Aracın dağta taşta fotograflarını gösteren muhterem arkadaş...
her araç çıkar belki..önemli olan tek parça dönüp...tekrar çıkmak...ya da yardan aşağı düştüğünde..
içindekilerin sağ çıkması...çoluk çocuğu bindireceğiz zira...

Ne dedik....Sağlam araç al arkadaş dedik ...35 i buna vereceğine alman ya da japonun temiz 2. eline bak dedik ...
İmkanın varsa memlekete yeni giren araçların durumunu incele dedik...
Bir balonun peşine düşme dedik...parana yazık etme dedik....
kötü mü ettik ??

El ele tutuşalım Dastır a methiye düzelim...doğrumu ...kandıralım mı birbirimizi ...

Para senin ne alırsan al ...neye istersen ona bin...

Saç kalınlığı fazla olan araç ille de daha güvenlidir diye bir kaide yok. Aracın yolcuları içine alan kafes bölümünün mümkün oldukça sağlam, diğer kısımlardaki kaportanın ise kasten zayıf noktalar bırakılmış kaza anında tabiri caizse "akordion olabilen" ve bu sayede çarpışmanın şiddetini emip yolcu kafesindekileri koruyabilmesi gerekiyor. Aksi halde şiddetli bir kazadan görünüşte burnunuz bile kanamadan çıkabilir, 1-2 saat içinde iç kanamadan ölebilirsiniz.

Not: Dacia sağlamdır çok süper güvenlidir demedim lütfen itraz etmiş olmak için buna da itraz etmeyin temelde aynı fikirde olduğum kişilerle gereksiz detayları tartışmaktan sıkıldım ;) O yüzden bazen yazdığımı yanlış anlayan arkadaşlara, zaten bildiğim şeyleri hatırlatanlara genelde cevap yazmıyorum artık. Forum/mesajlaşma türü iletişimin bir kısıtı olsa gerek bu durum.

nasıl bazı insanlar 1998-99 model suzuki/nissan fiyatına 2007-2008 model lada nivaya binmeyi tercih edebiliyorsa
aynı şekilde 35 bine almanın japonun 2. elini almak yerine duster'ı tercih edebilir

siz 35 bine almanın japonun 2 elini tercih edebilirsiniz....
ben de büyük ihtimalle tercih ederim. ama bu feveran neden?
hem bu fikirde iseniz Kia Sportage'ı nasıl alacaksınız sırf görüntüsüne kanıp...
bir başlık açın "neden kia sportage" diye
durumu bu başlıktan vahim olur bence.

Saygılar

Fırat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,819
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR