Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 535,968
Ynt: Neden Dacia Duster?

selimsarper' Alıntı:
Dastır ı ben de sevmeye başladım...galiba...

Ama...

Nissan (qashqai), Kia (sportage) ya da Mitsubishi (asx) alacağım...bakıyorum şu ara...

sevmeye başladım belki ama ...her gün binmeyi düşünmüyorum
arkadaşlardan alan olursa...arada onlarınkine binerim...
sevmeye başladım çünkü...

sevgiler ;D

Sayın Mustafa Güzey(Selimsarper) Bey, sizin gibi birisine insanlarla dalga geçmek hiç yakışmıyor

Etiketler

Ümit bey bırakın Selim Bey i kendi kişiliğidir. Ben ce siz de burada kendisini deşifre etmeyin. insanları her ne olursa olsun sevmek lazım. Düşüncesine katılmayabiliriz ama saygı duyalım.

Daha önce belirttiğim gibi; ben, MPV tarzı bir araç bakıyordum. Hele; G. Scenic, Pegueot 5008 ve VW Touran gibi modeller 7 koltuklu olmaları sebebiyle daha cazip geliyor. ( Bu yıl Şehir dışında bir iş almıştım, 6. / 7. kişi için ilave 2. bir araçla gidip gelmek zorunda kalmak beni ve işlerimi etkilemişti) Bu sebeple Logan MCV’ ye dahi baktım, hem balık arabası da olurdu. Ama motoru yetersiz… Hiç birine karar veremezsem connect alırım diyordum. Viano’ ya bile baktım, ‘minübüs’ tipi diye de hanım aldırmadı. :(

Duster’ i şans eseri kullanınca, “az yakar, çok kaçar, dağda-bayırda, balıkta, avda kullanırım, gerektiğinde yükte taşırım, insanda taşırım” diye düşünce içerisine girip, aracı alıcı gözle inceledim. ???

Geçen ay balık ve ekstra işler için kullandığım R9’ u kıramayacağım biri istedi, verdim. Yerine bir araç ikame etmem gerekiyor. ( efsane bir araç kovalıyorum, ama balıkta kullanmam ) ;) Duster bu iş için biçilmiş kaftan gibi duruyor, ama şu olsun, bu olsun deyince fiyat ayyuka çıkıyor. :eek:

Motorlardan anlayan biri, logan MCV de kullanılan 1.5 dci 70 / 85 ps motorla, meganda ( ve duster da) kullanılan 1.5 dci 105 ps motorun aslında aynı olduğunu, turbo vb. parçaların değişimi ile motorun 105 ps ye çıkarılabileceğinden bahsetti. Olur mu kaça mal olur, araştıracağım. ::smiley:

Görüldüğü üzere araç sınıfı konusunda takıntım yok. ;D İhtiyacımı karşılasın yeter. Duster olursa araziye daha fazla dalarım, olmuşken de 4x4 olmasını isterim.

Yılsonuna kadar vaktim var. KDV iade matrahım belli olsun, vergi durumu netleşsin kararımı vereceğim. Sportage’ nin 1.6 benzinlisi de gelecekmiş, bakalım fiyat ne olacak? ::smiley:

Esenlikler…

Bu gün renault satış sorumlusuyla konuşma fırsatım oldu. kasım sonuna kadar gelecek olan tüm dusterlerin satılmış olduğunu söyledi. ayrıca renault araçlarda 3000 tl ye kadar indirim var ama dusterde indirim yok diyor.

umiterkan' Alıntı:
Sayın Mustafa Güzey(Selimsarper) Bey, sizin gibi birisine insanlarla dalga geçmek hiç yakışmıyor

Ümit,

Secereyi dökmene gerek yok...

Kanun kaçağı falan değilim... ;D

Doktorsam espri yapmayacak mıyım ??
Burada benim mesleki kişiliğimin konuyla ne ilgisi var ?
Dandik bir araç hususunda vatandaşı uyardık....insanlık vazivesi...

Kimseyle dalga geçildiği falan da yok...nereden çıkardın ?

Şahıslarla ilgilenme olaya odaklan....

Arkadaşlar

Kia sportage in 1.6 benzinlisi ekimde piyasaya giriyor..
fiyatı 49 bin lira
140 bg ..olağan üstü bir araç ...bagajı 564 litre mesela ...
Araç IX 35 le aynı alt yapıya sahip...
1.7 dizel motoru da yolda...
İnceleyin derim...

Dastıra vereceğiniz para az değil arkadaşlar
İnceleyin düşünün...

sevgiler

O imkan şu an itibari ile suzukide zaten var. 1.6 motor sıfırı 43bin lira. 3 kapı, biraz ufak ve sürekli 4x4. Dizel değil tabi ama, dacia da değil. Bu dez avantaj ve avantaj birbirini dengeler kanımca. Belki duster da iyidir ama kendini ispat edebilmesi için biraz zamana ihtiyacı olacak.

olasiliksiz' Alıntı:
O imkan şu an itibari ile suzukide zaten var. 1.6 motor sıfırı 43bin lira. 3 kapı, biraz ufak ve sürekli 4x4. Dizel değil tabi ama, dacia da değil. Bu dez avantaj ve avantaj birbirini dengeler kanımca. Belki duster da iyidir ama kendini ispat edebilmesi için biraz zamana ihtiyacı olacak.

Bahsettiğin araç yıllardır var ve gerçekten güzel bir araç. Yalnız 3 kapı malum...aile arabası değil...Bekar olsam hemen alırdım

Sportage yeni kasada ise 564 litre bagaj var...araç aile için çok uygun.
1.6 benzinli 140 bg oldukça tatminkar....

olasiliksiz' Alıntı:
yeni kasa 1.6 3k manual vites sürekli 4 çeker suzuki grand vitaranın yakıtı hakkında bilginiz varmı ???

selimsarper' Alıntı:
Ümit,

Secereyi dökmene gerek yok...

Kanun kaçağı falan değilim... ;D

Doktorsam espri yapmayacak mıyım ??
Burada benim mesleki kişiliğimin konuyla ne ilgisi var ?
Dandik bir araç hususunda vatandaşı uyardık....insanlık vazivesi...

Kimseyle dalga geçildiği falan da yok...nereden çıkardın ?

Şahıslarla ilgilenme olaya odaklan....

Selimsarper,

Secerenizi henüz tam olarak daha dökmedim. Kimse size espri yapamazsınız demiyor ama yaptığınız espriler eğer ona espri denirse çok alaycı ve kırıcı. Cümlelerinize dikkat edin...

umiterkan' Alıntı:
Selimsarper,

Secerenizi henüz tam olarak daha dökmedim. Kimse size espri yapamazsınız demiyor ama yaptığınız espriler eğer ona espri denirse çok alaycı ve kırıcı. Cümlelerinize dikkat edin...

Ümit,

Bırak bu işleri

konu Dastır....

Arkadaşlar

fiyatı 49 bin lira
İnceleyin derim...

İnceleyin tekrar düşünün...

sevgiler

selimsarper' Alıntı:
Arkadaşlar

fiyatı 49 bin lira
İnceleyin derim...

İnceleyin tekrar düşünün...

sevgiler

Ne yani Mitsubishi ASX'ten vaçgeçtin galiba. Sırada Kia Sportage mı var ;D

umiterkan' Alıntı:
Ne yani Mitsubishi ASX'ten vaçgeçtin galiba. Sırada Kia Sportage mı var ;D

ASX i hanıma aldım..(Bu Pazartesi)..o mevzu bitti ..
Kia ya da kendim yazıldım...o da eylül sonu teslim...

ASX de tek handikap.. bagajı biraz küçük
(Ama dış boyutlar qashqai ile aynı)
Araç güzel tavsiye ederim...
Ben 140 bg diye Kia tercih ettim...

Her ikisi de önerilebilir..
sevgiler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,817
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR