Navara Kullananlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bsayil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4,636
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 545,708

Etiketler
Ynt: Navara Kullananlar

bülent bey günaydın..hız yapmak 2 lira su geçiişi 3 lira bol çamurlu tepeye tırmanış 4 lira çamurda saplanınca arkadaşının seni çekmesi 5 lira

6,5 metre uzunluğunda 2 toın ağırlığında 4x2 bir araçla 40 santim çamurla kalmak PAHA BİÇİLEMEZ ;D
DÜN İŞ İÇİN ARAZİYE GİRMEK ZORUNDA KALDIM YAĞMUR BASTIRDI YERLER DİREK HACİ ŞAKİR OLDU SONRA BİR BAKTIM ARABANIN BAŞI Bİ YANA GİDİYİ KIÇI BİR YANA GİDİYİ NE OLDUĞUNU ANLAMADAN KALDIM ÖYLECE ORDA ;D

sevgili darktreys kardeşim...arac 4x2 olunca sonuc kacınılmazdır... hele birde arazide isen sonuc bellidir... ;) mesela biz dün şile tarafında önce isoffun yarışlarına takıldık ondan sonra darlık baraj gölü tarafına girdik parkur fena değildi daldık cıktık ama hiç batmadık cünki arac ona göre techizatlıydı... :smiley: bir yerde kilit actım diğer yerlerde 4x4 le ucarak gectik ... ;) bence aracın kapasitesi önemli arazide.....ki ben türkiye yi dolaşıyorum allaha şükür heryerden geciyorum nacizane tavsiyem 4x4 e gecmen bakalım ondan sonra şikayet ediyormusun ... :D bazı yerlerde de 4x2 ye gecerek bilerek batıyorum vede arkadaşlara iş cıkarıyorum.... ;D ama hepsi eğlence uğruna ..... ;D sonuc olarak 4x2 ye fazla güvenme ....araziye girersende yanında mutlaka bir arkadaşın olsun....

bu arada arac için 6 mt demişsin bir yanlışlık olmasın... ??? benim arac 5.20 cm ...ağırlığa gelince benim arac tam 2900 küsür alt taraftaki korumalar,üstteki ilavelerle..vede önde arb tampon ve vinç dahil...bu ağırlıkla yumuşak zeminlerde batmamız tabiki normal....onun içinde önlem almak şart oluyor.... ;)

bülent bey yorumlarınız için teşekkürler..ben zaten araziye offroad amaçlı girmiyorum damla sulama , basınçlı sulama hatları , içmesuyu hatları yapıyoruz biz o yüzden devamlı arazideyim ama ağır arazi şartları değil en fazla yamuk yumuk yol veya toprak köy yolu fakat çamur çok başa bela birşey...inşallah yakında 4x4 alıcam dmax düşünüyorum

şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman ... :smiley: 4x4 e gecene kadar dikkatli olalım...vede yollarda uğraşmayalım... ;D

bülent bey ben orda arabanın arkasına 600kilo civarı bir 400lük volanlı vana koymuştum...birde arabanın arkasında hdpe boru kaynak makinasın taışayan sepet vardı çeki demirine bağlıydı 145cm felan geliyor uzunluğu arabanın arkası kapalı olunca yüksekliği fazla yük atamıyorum daha çok ticari kullandığım için 4x2 almıştık...

tamam şimdi oldu mesele cözüldü... ;) bence dmax alırken bir daha düşünün derim ... ::smiley: navara nın rahatlığını ve konforunu bulamazsınız diğer markalarda.....tabii bu kişilere göre değişir....

bu navarayı 15bin kmdeyken 2009 hazirana ayında aldığım arkadaşım 0km 4x2 dmax aldı biraz kullandım motoru harika bastınmı gidiyor 136 beygir fakat 200 beygir gibi hisettiriyor ayrıca dmaxın arkası çukura girince çok zıplıyor ağırlık taktırmak lazım onun dışında arka koltuk konforu navaradan iyi birde vites geçişleri çok güzel bu sınıfta en sorunsuz araç dmaxtır kim ne derse desin...bakın en sorunsuz diyorum neden böyle diyorum...zaten japon pickuplar nerdeyse kaya gibi sağlamdır ama en sorunsuzu dmaxtır bence..

valla kişiden kişiye değişiyor ama en önemlisi sen memnunsan mesele yok demektir.....önemli olan senin kararındır.... ;)

Arkadaşlar anlayamadğım bir durum var, yardımcı olursanız sevinirim.
2007 Navara 4x4 LE 'de durup, vitesi boşa alıp, frene basarken 4LO konumuna aldığımda gösterge panelinde 4LO ışığı yanp sönüyor?? Sürekli yanması gerekmez mi? Doğrusu nedir? Gösterge panelinde 4çeker simgesinin altındaki 4LO ışığının yanıo sönmesi bir arızaya mı işaret etmektedir?

dururken vıtes N de ve frene basarken 4lo ya alıcaksınız 2-3 kere yanar sonra sabıt kalması lazım

eger sabıt kalmıyosa bı sıkıntı war demektır 4lo ya gecemıyosunuz

Odeh' Alıntı:
Arkadaşlar anlayamadğım bir durum var, yardımcı olursanız sevinirim.
2007 Navara 4x4 LE 'de durup, vitesi boşa alıp, frene basarken 4LO konumuna aldığımda gösterge panelinde 4LO ışığı yanp sönüyor?? Sürekli yanması gerekmez mi? Doğrusu nedir? Gösterge panelinde 4çeker simgesinin altındaki 4LO ışığının yanıo sönmesi bir arızaya mı işaret etmektedir?
lastiklerinizin tam düz olmasınada dikkat ediniz ;D

Evet Tolgas, dediğin gibi 4LO'ya alıyorum ve Barbaros Beyin dediği gibi lastikler de düz. Az önce çıkıp toprak dik bir yolda tecrübe ettim. 4LO'ya aldığımda (4LO ışığı yanıp söner halde kalıyor) motordan gelen torkun artışını net bir şekilde hissediyorum, gaz pedalı biraz daha hassaslaşmakla birlikte yaklaşık %20 gibi bir tork artışı var sanki. 50km gibi bir hızla tırmandım (özellikle vites büyütecek mi diye kontrol etmek için yaptım bunu, bir yandan da motor devrini gözledim. Vites büyütmedi, 3'Ü geçmedi)
Aynı hız ve devirde aynı yolda 4H ile tırmanırken vites 3'de durmadı, hız da vites artışı da sürdü.

Bu durum, 4LO'ya sorunsuz geçiyorum izlenimi verdi. Diğer bir kontrolü de araç altından gelen geçme seslerini dinleyerek yaptım. Her seferinde (4LO'ya geçerken ve 4LO'dan 4H'ye alırken) aynı düzen ve aynı hafif -ama zor duyulan- geçme sesi ile geçiş yaptığını gözlemledim. Geçiş tamamlandığında (geçiş sesinin bitmesi) D'ye alındığında aynı torl artışı nı da hissediyorum.

Peki? Bu durumda hala servise mi gitmemi öneriyorsunuz? Ayrıca bu araçta Diferansiyal kilitleme düğmesinin olmayışı bu ışığın yanıp sönmesi ile ilişkilendirilebilir m?

dıfransıyel kılıdı hıc bır navarada yok zaten..... bı sıkıntısı olmasa yanıp sonmeye devam etmez bence bı servıse gosterın belkı müşürü falan bozulmustur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR