Mountainbiker's Photos

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MOUNTAINBIKER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 331,989
Ynt: Mountainbiker's Photos

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

YANA YATIK OLARAK YUKLENEN FOTOLAR ICIN UZGUNUM BIR TURLU DUZELTEMEDIM,BILGISAYARLA ARAMIZDA BIR HUSUMET OLDU BU GUN....INADI TUTTU SEREFSIZIN...NE YAPTIYSAM SOZ DINLETEMEDIM...ZATEN BUNLAR YUKLENDIKTEN SONRA IMHA EDECEGIM KENDISINI...:smiley:))

DSC06936.jpg

DSC06934.jpg

DSC06933.jpg

DSC06929.jpg

DSC06928.jpg

Etiketler

simdiiliik bu kadar...yarin da bir baska yere bir gider gelir.gorduklerimi aktaririm...;)))
[attachment=1]
BU DA BU KISA GEZIYI GOSTERIR..bu kadar kisa gezi ama FONKSIYONEL...
hersey var.dag istersen,agac orman istersen,deniz plaj istersen dere istersen...daha ne olsun bundan iyisi SAM da kayisi.!! :smiley:)

TUR 1.jpg

size ilk bisiklete basladigim yillarda cektigim fotolari ekliyecegim...1992 yillariydiki....ilk dag bisikletimi aldim ve sevincden o gece ona sarilip duruyordum...marka G I A N T idi .o gun bugundur marka hic sasmadi,yolda da birakmadi.iste orjinali dursada modifiye ederek kullandigim ilk biiskletimin ORCINALI...
[attachment=1]
[attachment=2]
Burada da dun gittigim yerin 1992 yilinda ki hali.sican adasi antalya...topcam

DSC07007.jpg

DSC07054.jpg

zamanla model yukesltmek istedim...ve bugun hala kullandigim G I A N T i aldim ama bu eskiyi vermis ustune de para verip taksitle o zamanin parasi ile 1300 alman markina isi bitirmistim.
burada da ORJINAL sifir haliyle cektigim ilk fotolardan...daha onra bunada modifikasyonlar yaptim ama body CU-92 ozel alasim aliminyum ve omur boyu garantili olup ucaklarin kanatlarinda kullanilan malzemeden yapilmis.sadece bir sene uretildi ve pahali olacagi dusuncesiyle uretimden kaldirildi...
o gun bu gundur...bir bisikletin yasayacagi eziyetlere katlandi....:smiley:)allah razi olsun...yolda da birakmadi...
[attachment=1]
[attachment=2]
orjinal amortisor mozo pro idi simdi tabii ki rock shox...

DSC07059.jpg

DSC07058.jpg

simdiki alet uzerinde yaptigim degisiklikler den ornekler,
lastikler continental ve iclastikler ile arada extra koruma icin bir iclastik daha ve jant ici koruma plastigi
jantlar explorer cift kat guclendirilmis aluminyum
o kadar kaya tas ve diken de gidebilemek icin gerekli,lastikler olmadan jant uzerinde de gidebilme imkani (jantlarin ozelligi) yolda kalmama...\gobekler quando
36 tel dti swiss pro uclar kalin ortasi ince
on arka vites atiricilar xtr shimano
vites fren kollari xt shimano
pedallar spd light shimano gurubu
on masa rock shox judy, 80 cm e kadar yokus asagi inisde ayarlanarak acilabilme ozelligi
pedal kolu ve on disli lx shimano arka ozel yapim krom
toplam agirlik 13,265 kg....
sade govde 1,6 kg
bu bisiklet tam benim kullanimima uygun hale geldi,ozellikle gecen yillar icerisinde kendi kendini ispatladi.
tavsiye edecegim bir markadir G I A N T.
not:ayrica bu aletin bir ozelligi bu govde yapisi unisex bayanlar da kullanabilmektedir.
bu govdenin kullanimina alistiktan sonra diger bisikletime binince her seferinde kisa bir alisma donemi geciriyorum.
diger bisiklet derken siyah renkli olan cr-mo govdeli 1992 model modifiye G I A N T
[attachment=1]

DSC06074.jpg

Kadrodaki dikişleri gördüğüm zaman, kadronun 4,5 KG. civarında olduğunu tahmin etmiştim.
1,6 KG.lık ağırlık muhteşem, ayrıca diğer komponentler de çok güzel, güle güle kullanın... :smiley:

dostum seni kutluyorum.hem eski bir bisikletci ve hemde bir gezgin ve fotoğrafcı olarak.bu sene yolum eskisi gibi antalyaya düşmedi İmşaallah keyifli bir şekilde uğrarsam bir selamile sizede zamanınızı almazsa uğramayı düşünüyorum.iyi ve sağlıklı gezmeler.

Mutlaka ki iş önemli.Teşekürler sağolunuz.kısmet ve nasip olayı.iyi çalışmalar.

BUGUN BU SAATTE SIZLERLE YILLAR ONCE KI BIR ZIRVE CIKISIMIN ANTIKA FOTOLARINI PAYLASACAGIM.foto kalitesinden dolayi kusura bakmayin.bu fotolar orjinal karttan digital makineyle yeniden cekilerek bir ufak islemden gecirildikten sonra orjinalleri bozulmadan yuklenmistir.

BURASI,(GORECEGINIZ DAG)
B A B A D A G I olup fethiye -mugla da dir.genelde YAMAC PARASUTUYLE meshurdur.ancak buraya dag bisikletiylede cikilmaktadir.etap ciddi derecede zordur cunku kimiyerde ki rampalar yorucu derecede diktir,su bulma sansi yaninizda yoksa cok zordur.
ben buraya 1999 yilinda,temmuz 20 de sabah saat 09:00 DA FETHIYE KARAGOZLER MEVKIINDEN YOLA CIKARAK tiramalamaya baslamistim.ve de o gun benim off gunum idi bu nedenle bir onceki geceden kafam cakirdi ve ayilamadan yola cikmistim.o gun hava sicakligi da 40 c gibi olacakti.dunden haberim vardi.ve yol konusunda tam olarak bir bilgim yoktu..(o zamanlar simdikigibi imkanlar ve dusuncem yoktu.)
yola ciktigimda oglen saati yanlislikla baba dagi sapagini gecmis oludenize inmistim.biraz dinlendikten sonna o indigim rampayi cikarak ki sifir deniz seviyesinden itibaren saat 13:30 sularinda gercek tirmalamaya gecmistim.sapaga geldigimde orman korumacilar bana MANYAK gozuyle bakmislar ve benim oraya cikamayacagimi soylemis guzelmoral vermislrdi.gercek tirmanisa gectikten sonra ortaya cikti,su durumu cok sakatti.benim buraya cikmama sebeb olan da bir nevi iddia olmustu.bir arkadasim benden biraz daha yasli idi ve buraya bisikletle ciktigini soylemisti ve ben onun buraya bisiletle ciakcagini yakisitramamistim.sonra o ciktiysa ben haydi haydi giderim diye bu ise soyunmustum.yolda cikis sirasinda parasut kamyonetlerinin biri geliyor biri iniyordu.ayni aracla minimum3 kere karsilasmistim ve her seferinde adamlar sen hal cikiyormsun gozuyle bakiyorlardi.
en son gelen arac icinde ki yabanci parasutculer beni alkislayarak moral destegi verdiler.ama vakit geciyor daha zirve gozukmuyor du.su bitmek uzereydi ve hava sicakligi 44 c yi bulmusmus ogrendigim kadariyla..bu arada kendi kendime soylenmeye baslamistim..ooluuum deli mi durttu seni isin ne burda ,olu denizde denize girmek varken bu cakir kafayla...MANYAKmisin sen diye...artik dayanacak gucum kalmadigi bir noktada bir tane cross motor u beni gecti ve yukari gitti.ben mola verdim son suyumu yudum yudum idareli icerken,bu arkadas geri dondu ve ben durdurdum.yaa yukari daha varmi diye sordum
oda hollandali bir arkadasmisi ve olu denizde bar isletiyormus once beni kutladi bu kadar eziyet ten sonra dedi cok az kaldi su ilerideki rampanin sonundaki viraji donunce zirveye varacaksin diye bi moral ve gaz verdi..o hizla ben isi bitirdim.zaten parasutle atladiklariyere varinca az once bana alkis ilemoral veren parasutculer beni karsiladi su verdi fotograf cektiler,tebrk ettiler bu deliligi...onlar asagi ucarkan ben yukarida ki yangin gozlem evine dogru son bir atak yaptim.saat 17:30 filandi vardigimda...
asagi inis ise ister inanin ister inanmayin yaptigim en hizli arazi inisiydi o kafayla,inanilmazbir cesaretle.zirveden fethiye eski otogar bolgesi arasini 45 dakka da gecmistim.iniste 1 otobus 2 minibus ve 3 tane de taksiyi ciddi bir hizla sollamistim..arkamdan caldiklari kornalardan anladim.:smiley:)ama o kafayla bundan iyisi beklenemezdi.iste bu anlattiklarim da bir ani olarak suzgecde kalanlar oldu yillar sonra...
buyrun fotolara bakin...
1999 dan kalanlar..
[attachment=1]
ZIRVE ILERIDE GOZUKEN BINANIN ORADA.BU ARADA FOTOGRAF MAKINEMDE KI FILIM BITMEK UZERE VE SON ANDA FARKEDIYORUM.NE ZAMAN SAMPANYA SISELI BU FOTOYU CEKIYORUM...MAALESEF FILIM BITIYOR.ZIRVEDE CEKIM YALAN OLUYOR YILLAR SONRA BILE ONN PISMANLIGI VAR...SAMPANYA SISESI BOS ORADA BULMUSTUM,HANI SEKIL OLSUN DIYEDE CEKMISTIM ZIRVEDE SAMPANYA ICMIS GIBI :smiley:)
HA BU ARA DA FARK EDERSENIZ RENGIM DE BAYAGI BIR KARARMISTI,O GUNES VE SICAK ILE...
BU NOKTAYA GELMEDEN ONE DURDUGUM YERLERDEN ASLA YOLUN NE KADAR UZUN OLDUGU TAHMINI YAPACAK BIR GORUNTU OLMADIGIICINDE MORALIM BOZULMUSTU.TAKI BU NOKTAYA GELENE KADAR BUNDAN SONRA ZATEN SURPIZ OLMUSTU

[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC07068.jpg

DSC07069.jpg

DSC07070.jpg

DSC07072.jpg

DSC07073.jpg

BU ARADA MERAKLISI ICIN...
O ZAMANLAR S.P.D. YOKTU VE KARPIYERLE CIKIS YAPIYORDUM.O SICAKTA O BOTLARLA...:smiley:))
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]
fethiye civarinda ki cogu yollar da maalesef bu su sikinitis had safhada oldugu icin her zaman suyla beraber tura cikmak gerekiyor.arazinin toprak yapisi cok kurak.

DSC07078.jpg

DSC07079.jpg

DSC07080.jpg

DSC07081.jpg

DSC07082.jpg

bu yolun rotasi da asagida goruldugu gibi ancak....yillar icerisinde fethiye ve cevresinde ki gelisim akillara zarardir.bu yolun girisini hala bulmakta zorlandim,haritada bile olsa.isler cigirindan cikmis...
[attachment=1]

baba dagi 1936 mt.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,626
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR