Ynt: Mountainbiker's Photos
BUGUN BU SAATTE SIZLERLE YILLAR ONCE KI BIR ZIRVE CIKISIMIN ANTIKA FOTOLARINI PAYLASACAGIM.foto kalitesinden dolayi kusura bakmayin.bu fotolar orjinal karttan digital makineyle yeniden cekilerek bir ufak islemden gecirildikten sonra orjinalleri bozulmadan yuklenmistir.
BURASI,(GORECEGINIZ DAG)
B A B A D A G I olup fethiye -mugla da dir.genelde YAMAC PARASUTUYLE meshurdur.ancak buraya dag bisikletiylede cikilmaktadir.etap ciddi derecede zordur cunku kimiyerde ki rampalar yorucu derecede diktir,su bulma sansi yaninizda yoksa cok zordur.
ben buraya 1999 yilinda,temmuz 20 de sabah saat 09:00 DA FETHIYE KARAGOZLER MEVKIINDEN YOLA CIKARAK tiramalamaya baslamistim.ve de o gun benim off gunum idi bu nedenle bir onceki geceden kafam cakirdi ve ayilamadan yola cikmistim.o gun hava sicakligi da 40 c gibi olacakti.dunden haberim vardi.ve yol konusunda tam olarak bir bilgim yoktu..(o zamanlar simdikigibi imkanlar ve dusuncem yoktu.)
yola ciktigimda oglen saati yanlislikla baba dagi sapagini gecmis oludenize inmistim.biraz dinlendikten sonna o indigim rampayi cikarak ki sifir deniz seviyesinden itibaren saat 13:30 sularinda gercek tirmalamaya gecmistim.sapaga geldigimde orman korumacilar bana MANYAK gozuyle bakmislar ve benim oraya cikamayacagimi soylemis guzelmoral vermislrdi.gercek tirmanisa gectikten sonra ortaya cikti,su durumu cok sakatti.benim buraya cikmama sebeb olan da bir nevi iddia olmustu.bir arkadasim benden biraz daha yasli idi ve buraya bisikletle ciktigini soylemisti ve ben onun buraya bisiletle ciakcagini yakisitramamistim.sonra o ciktiysa ben haydi haydi giderim diye bu ise soyunmustum.yolda cikis sirasinda parasut kamyonetlerinin biri geliyor biri iniyordu.ayni aracla minimum3 kere karsilasmistim ve her seferinde adamlar sen hal cikiyormsun gozuyle bakiyorlardi.
en son gelen arac icinde ki yabanci parasutculer beni alkislayarak moral destegi verdiler.ama vakit geciyor daha zirve gozukmuyor du.su bitmek uzereydi ve hava sicakligi 44 c yi bulmusmus ogrendigim kadariyla..bu arada kendi kendime soylenmeye baslamistim..ooluuum deli mi durttu seni isin ne burda ,olu denizde denize girmek varken bu cakir kafayla...MANYAKmisin sen diye...artik dayanacak gucum kalmadigi bir noktada bir tane cross motor u beni gecti ve yukari gitti.ben mola verdim son suyumu yudum yudum idareli icerken,bu arkadas geri dondu ve ben durdurdum.yaa yukari daha varmi diye sordum
oda hollandali bir arkadasmisi ve olu denizde bar isletiyormus once beni kutladi bu kadar eziyet ten sonra dedi cok az kaldi su ilerideki rampanin sonundaki viraji donunce zirveye varacaksin diye bi moral ve gaz verdi..o hizla ben isi bitirdim.zaten parasutle atladiklariyere varinca az once bana alkis ilemoral veren parasutculer beni karsiladi su verdi fotograf cektiler,tebrk ettiler bu deliligi...onlar asagi ucarkan ben yukarida ki yangin gozlem evine dogru son bir atak yaptim.saat 17:30 filandi vardigimda...
asagi inis ise ister inanin ister inanmayin yaptigim en hizli arazi inisiydi o kafayla,inanilmazbir cesaretle.zirveden fethiye eski otogar bolgesi arasini 45 dakka da gecmistim.iniste 1 otobus 2 minibus ve 3 tane de taksiyi ciddi bir hizla sollamistim..arkamdan caldiklari kornalardan anladim.
![Smile :smiley: :smiley:](data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7)
)ama o kafayla bundan iyisi beklenemezdi.iste bu anlattiklarim da bir ani olarak suzgecde kalanlar oldu yillar sonra...
buyrun fotolara bakin...
1999 dan kalanlar..
[attachment=1]
ZIRVE ILERIDE GOZUKEN BINANIN ORADA.BU ARADA FOTOGRAF MAKINEMDE KI FILIM BITMEK UZERE VE SON ANDA FARKEDIYORUM.NE ZAMAN SAMPANYA SISELI BU FOTOYU CEKIYORUM...MAALESEF FILIM BITIYOR.ZIRVEDE CEKIM YALAN OLUYOR YILLAR SONRA BILE ONN PISMANLIGI VAR...SAMPANYA SISESI BOS ORADA BULMUSTUM,HANI SEKIL OLSUN DIYEDE CEKMISTIM ZIRVEDE SAMPANYA ICMIS GIBI
![Smile :smiley: :smiley:](data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7)
)
HA BU ARA DA FARK EDERSENIZ RENGIM DE BAYAGI BIR KARARMISTI,O GUNES VE SICAK ILE...
BU NOKTAYA GELMEDEN ONE DURDUGUM YERLERDEN ASLA YOLUN NE KADAR UZUN OLDUGU TAHMINI YAPACAK BIR GORUNTU OLMADIGIICINDE MORALIM BOZULMUSTU.TAKI BU NOKTAYA GELENE KADAR BUNDAN SONRA ZATEN SURPIZ OLMUSTU
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]