Mountainbiker's Photos

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MOUNTAINBIKER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 331,975
Ynt: Mountainbiker's Photos

[attachment=1]
[attachment=2]

fotografin saginda gorulen tepedeki beli asacagiz ve arkada ki kemer yoluna inecegiz.yapilan plan bu.orman ici patikadan asagi inis mevcut bu truda bu patikanin baslangic noktasina ulastim,hedefi belirledim,sureyi hesapladim.yarim gun icerisinde rahatlikla bitecek bir operasyon icin artik dugmeye pardon pedala basacagim zamani bekliyorum.bu noktadan sonrasi muamma ve guze lfotolar olacak.
[attachment=3]
burasi yillardir gittgim ve her sene daha da bozulan suyun gozu denilen pinar.gercek pinardan su icmek isteyenlericin.
[attachment=4]
[attachment=5]
yazin burda ickiyi fazla kaciranlar ayilmak icin yuzuyor,oratligi batirip duruyor,copluk olmus durumdazaten simdiden

DSC07194.jpg

DSC07196.jpg

DSC07197.jpg

DSC07198.jpg

DSC07199.jpg

Etiketler

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

bu son fotograflarda yolda karsilastigim yeni dostlar,tolga ve volkan da bu isin hastasi arkadaslar.bos bos ne yapacagima karar veremezken onlarla geri donus yoluna ciktim.hem tanistikhem sohbet.gercekten neseli ve pozitif duygularla ve de yorgun dunu boylece kapattim.asil heyecanla obur faaliyetim icin zaman kolluyorum.cok yakinda cikarim....

DSC07206.jpg

DSC07212.jpg

DSC07213.jpg

DSC07214.jpg

paylaşım içiin teşekürler iyi bir gezi olmuş gercekten güzel yerler gezdiğiniz yerler.

selam ben geldim.
bugun bu sectigim parkurun hatasini cook aci bir sekilde deneyimleyerek size yazmak durumundayim.
BASTA ANTALYA FATIH POLIS KARAKOLundaki arkadaslar basta olmak uzere IL OZEL IDARE VE ITFAIYE TESKILATI ndan gelen tum yardimsever arkadaslar basta olmak uzere,JANDARMA ve SAHIL GUVENLIK KOMUTANLIGIndan yucel astsubay a ve de can dostlarim PERCIN ve VOLKAN a O7 OFFF ROADgurubundan ve de her nekadar gelmesler de akut cu dostlara,ilgi ve yardimlarindan dolayti tesekkur ederek baslamak istiyorum.
Hala sag ve hala rahatsizim,,:smiley:)
evet maalesef bir seyi tahmin edememem ve bununda son anda basimagelmesinin acisini cok agir bir bedelle odemek zorunda kaldim.maalesef,herkesle paylasmak isterim.ama bu da olmasa bu kadar yasanan seylerin bir anlami olmayacak.ustelik kimselerin de haberi olamayacak,ama su anda basin ve tv sayesinde herkesin dikkati bu konuya cekilmis oldu.Bisiklet e binmeye devam..ama eksiklerimizi tamamlayarak...asla eksik malzemesiz yola cikamayarak ve gideceginiz parkuru en azindan mutlaka bir kere yaya gecmek ve tanimak.bu son sozcukler cok onemli.bugun benim yaptigim en buyuk yanlis.
yaya gecmis olsaydim burayi baska bi cozum yolu bulur ona gore kendimi organize ederdim.direkt olarak haritadan bakip karar verince boyle olabiliyor.
ne mi oldu.
burada daha once sablon/fotosunu verdigim parkuru asagidan bir yere kadar ama yeterli derecede degil gitmistim.haritadan da ust ve ara kisimini buldum.zaten bu patikaya baslayacak noktayida belirledim.buraya kadar guzel.baslangic noktam ve bitis noktam dogruydu.bu parkura baslama saatim ve yanima almadigim malzemeler ise bana cok buyuk bir hata olarak geri dondu ve yukarida adi gecen herkesi rahatsiz etmeme de sebeb oldu.fotolari zaten ekde bulacaksiniz.burayi ilk kez bisikletle gecebilen biri olarak ilk baslangic i yaptim.yanima aldigim vitamin tabletlerim ve bir litrelik suyum ve hafif sirt cantamda bulunan malzemelerdi.telefon ful sarj ve foto makinem.hesaplarim 3- 4 saatte burayi gececegime dair di.bu hesabim cok guzel isledi.ONABARA adi ile bilinen antik kente vardim.bir saat, tuttu.yola cikisim evden 12 30 idi patika basina vardigimda 13 15 di.yukarid ki antik koy ONABARA ya vardigimda 14 15 i gecmisti,cikis cok zordu..ama onabaraya ILK bisiklet sayemde ulasti.bu arada ONABARA antik kenti icin tarihde eseklerinin unlu oldugu soylentisi duymustum...buyukiskender bile oradan tedarik etmismis...duyum sadece.ama gordugum sey ise cok vahimdi...standart antik kentlerin basina gelen olay,,,bilen bilir anlayan anlar...oradan asagiinmeye basladim cok guzel antik bir yol/patika dan.
hersey cok yolunda gidiyordu.taaaki kanyon girisine ulasana kadar.is ondan sonra cok zorlasti.kanyonu da yaridan fazlasini gectim ama bu arada kendi kendime soyleniyor ve de guluyordum.oluum dedim ya kan yon icinde bir nokta olurdda gecemezsen naparsin diye...bu hesapta yoktu, ve basima geldi,bu arada ayagimda S.P.D. pedala uygun ayakabilar vardi,onal bana cok zorluk cikarmaya basladi cunku altinda peadala uyum saglayan demirler vardir kibunlar taslarda kayip duruyor du.asiri ter bende susuzluk yaratti.saat 15 30 gibi kanyaonun ortasinda ki bisiklet omuzda gecilmesi mumkun olmayan noktayavardi.burasi ipli ve teknik inis gerektiren 4-5 mt civari bir selale yatagi kaygan kaya zemin di.haaa normalde bisikletsiz gene inilirdi,bu malzemeye gerek olmadan.iste ondan sonra durum tam anlamiyla sarpa sardi....cok samimi dagic arkadasima tel actim durum degerlendirmesi yaptik geri donmeme kara verdik ama donus icin kalan saat 2-3 sat civari idi gunes batimina kadar.osaatte de inilen yeri cikmak mumkun degildi.bu sefer yukarida gectigim patiak dan tekrar yukari devam etmeye karar verdik.o arkadasimla tel de konustuktan sonra...haa bu arada aklima gulecegim bir mevzuu takildi ,o serefsiz dusunce de gercek oldu.yola cikarken full sarjli telefonum sarji lazim oldugu icin hizla bitmeye basladi,lanet olsun.asla elekronik malzemeye guvenmemem de hakli ciktim gene.yukari cikis cok zaman aliyor 450 metre rakimlara vardim herhalde ama cok yourldum inanilmaz ustelik su da bitti.bu arada dinlenirken aklima uzerimde EGITIM UCUSU yapan sahil guvenlik helikopterini gorunce onlara tel actim...AVUCUMU YALADIM...:smiley:)) zaten ondan sonra olay iyice dallanip budaklandi.polis itfaiye jandarma sivil savunma .....bu arada benim arkadaslar...keske dedimmilleti rahatsiz etmeseydim...ne gerek vardi...ama is saat ilerledikce ciddi olmaya basladi.yogunluk usume susuzluk..karanlik.yahu bildigin yerde kaybolmak bu olsa gerek...aha da bu iste..sakasi yok.yaninda malzeme yoksa olay kilitleniyor.yerimi tesbit etmek icin 7777 aradim bi kac sefer ve cikan sonucu arkadaslara ulastirdim,cikan sonucla GPS sonuclari arasinda harbiden DAGLAR vardi...zaten telin sarjinin bitmesine de bu neden oldu birde cok fazla fuzuli konusma...yaa tamam buradayim iste...bekle...beklesen usumeye basladim,vakit kaybi,dinlendim de yeterince...napalim hemen deniz istikametine ana yola dogru irtifa duserek olan yeni ay isigini kullanarak yurumeye devam.ardindan ayin da sarji bitti kaldik karanliga iyice orman icinde.ulan dedim askerde jandarma nolucak yuru..hic mi askerde yurumedin,sevgili tum JANDARMALARA en guzel duygular...askerlik baska bisey...bisiklet omuzaaaa..mars mars...arkadaslar bu araa aklima fot makinem geldi onun zayif ekran isigida bana o kadara tas kaya ot agac icinde bir fayda sagladi.irtifa dustu,bu rada bende bir kac kere ...su cam agacinin yapraklari cok sikintili seyler ve de curumus devrilmis agaclar...ama burada en onemlisi hakkini yemeyi bir dakka bekle isimli bir sarmasik...coook serefsiz oooo varyaa.takildimi dikenler ters olduguicin aynen deri kuma dibine kadar giriyor birde kiriliyor iceride sonna bekle bir hafta apse yapsinda ciksin.hem deriyi ciziyor jilet izi gibi..birde mese otu ve onun saz arkadaslari...onlarda cok acimasizlar...
tabii bu arada son bir konu aklima gelen vede yurumem gerktigine kanaat getirdigim,yaban domuzlar.cevrede varliklarini belli eden izler birakmislar..onlarida rahatsiz etmemek gerek diye yurumeye devam bu arada itfaiye ve polis arkadaslar tel aciyor bulusmak icin nokta belirlemeye gayret ediyoruz.sonunda ana yola varmayi basardim ama asagi inemiyorum kilitlendim.bu arada bir de surpriz telelfon geldi....antalya dan mersine bisikletle gidip geri donen dostum sevgili faik hoca aradi birde onla sohbet ettik moraloldu.!!!sen on road ben de uff road yaptim diye gulustuk istersen gelirim dedi yardima.saolsun.derken kardesim o7 offroad gurubu kurucusu arkadaslarim yolda beni bekliyorlar il sivil savunma ve itfaiye den dostlarla...
yaaa her iste bir hayir vardir...onlara isiklarla ve telefonla yerimi gosterdim onlarda cok ama cok zor olan cikis patikasini ayarlayip yanima gelmeyi basardilar.bu belirlemede 1 km mesafeden cep tel isigi yada fotomakinesinin ekran isigini denedik az da olsa ise yaradi.bu arada oyle bi noktada sikisip kaldim ki beni deli etti sinir oldum eger o noktayi asabilseydim..asagi inecektim.amaolmadi onlarin isiklarina muhtac olmak zorunda kaldim.bu dedigim yerde 3 tarafi 4-5 metelik cok dik bir yamac idi.normalde el ile inilip cikilabilecek kolay bir tirmanis gerektiren bu yerde ben maalesef omuzda bisikletle kalakaldim.bu da beni cok uzdu..ama sonucda basardik...hep beraber,inince asagida birde surpriz bekliyordu, BASIN...aklima geldi ve gulmustumkendi kendime o da gerceklesti.hem tv hem gazeteci arkadaslar....hakikaten haber de olduk...eh dedim reklamin iyisi kotusu olmaz...bu arada gezenbilir sitesine de ayrica tesekkuru borc bilirim...bu siteyide her macera duskunun ziyaret etmesi icin tavsiye ederim ettimde...
saat 23 30 da 07 off road gurubu kurucusu dostla beni eve birakti...bende hemen bu yazi ile olayi sizlerle paylasmak istedim.her zaman olacak bir sey degil.canliu yuzde yuz...ve heyecanli.bana sordular korktunuzmu diye aslinda hayir dedim,ama tehlikeli olan noktalarida atlamamak gerekir.
bunda iyi bir olayi burada suanda bulmaniz mumkun degil.sizi fotolarla basbasa birakacagim simdi...
ama siz siz olun .....yapmayin...hadi ben rahatsizim...sizler daha siradan ve tehlikesiz seylere devam edin.tekrar ilgilenencumle aleme tesekkur ederim.basin derken trt DHA ve SABAH antalya dan dostlara da ayrica..
ama bunun enazindan antalya da bu dag bisikleti konusunda bir fayda getirecek organizasyona sebeb olmaminda benim cabalarima belki destek olur umidi yaratmisitr.ANTALYA SEHRI ve KEMER BU DAG BISIKLETI OLAYINI YAPMAYI HAKKEDIYOR.
Not:
bu yola ciktigimda gordugum cevre felaketlerini de burada ihbar olarak ekliyor ve bunu yapan herkesi kiniyorum,sizleride kinamaya davet ediyorum.
1/ ormana cop dokulmesi
2/dokulen coplerin temizlenmemesi
3/su tarihi harabelere insanlarin yaklasimi....
4/dogaya YEREL YONETIMLER ve HUKUMET tarafindansahip ciklimamasi
ben bunlari goren gozle gordum.yazdimkim ne derse ne dusunurse dusunsun.bu dunya bir tane...
sevgiler...

[attachment=1]
gokdere koyunden sonra ..
[attachment=2]
burayi biliyorsunuz,suyun gozu pinari dedigimiz yer..patika buradan basliyordu.
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]
bu da suyun gozu olan yer muthis guzel bir su,mutlaka koruma altina alinmali

DSC07215.jpg

DSC07216.jpg

DSC07217.jpg

DSC07220.jpg

DSC07221.jpg

[attachment=1]
[attachment=2]
ARTIK PATIKADA YUKSELMEYE BASLADIM.
[attachment=3]
ANTIK yol var ayrca arada bir kalmisolsada.
[attachment=5]
[attachment=5]
arkada gorulen tepe de bahcealti mevkii olup burada dagcilar egitim kampi kuruyor.bende tamter istikamatte ki bele tirmaniyorum oradan asagi kanyondan topcam kanyonuna gecmek icin ama....

DSC07222.jpg

DSC07225.jpg

DSC07226.jpg

DSC07228.jpg

DSC07229.jpg

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]
vee iste ONABARA ANTIK KENTINDE ILK BISIKLET.....

DSC07229.jpg

DSC07230.jpg

DSC07232.jpg

DSC07233.jpg

DSC07234.jpg

bu ara da cok onemli bir noktayi da belirtmek istiyorum.
benim hakkimda ne isin var orada manyak misin sen diyenler icin.
ben o parkura girdigimde hicbirinizin hayatinda gormeyecegi seyleri gordum.hicbirinizin anlayamayacagi seyleri yasadim.normal ev ve is kuslari bunu anlamazlar,ancak
ULKEMIZDE YAPILAN maalesef hayat sartlarinin insanlara getirmis oldugu bir yaptirimdan dolayi yasak olmasina ragmen cogumuzun hayalini susledigi ANTIK ESER TALANI nin NE BOYUTA VARDIGIni gordum hemde birebir.talan haricinde bu tur eserlere ne kadar deger vermedigimizide gordum,bu sadece bu turla sinirli degil.gozumuzun onundeki antikalara sahip cikmiyoruz biz.hadi ukala diyen ukalalara bir soru.HANGINIZ ANTALYA =KEMER kara yolu uzerinde insanligin ilk caglarindan kalma magara resimleri oldugunu ve bunlarin korunmasiziliktan yok oldugunu biliyormusunuz?kultur mirasi nerede?kimler, bu konuda ,ne yapiyor..hic kimse ....
mileet bana laf sokuyor.ama bende bu konularin hepsine birden parmak basiyorum.BISIKLET DEYIP GECMEYIN....
orman talaninin ne boyutta oldugunu gordum.
ORMAN VE DOGAnin adi insan oldugu soylenen varliklarca bok edildigini gordum.
kim ne yapiyor bu konuda hic kimse herkes topu birbirne atiyor.
yok o rasi benim bolgem degil benim isim degil zaten ulkede cok fazla antika var 3u 5 i gitse nolur,copu nereye atalim...yeter yaaa bu kadar duyarsizlik ilgizsizlik yeter yaaaa.
ben manyagim benim isim gucum yok GERCEKTEN de issizim ama evde oturup hayiflanmiyorum,aramiyorumda ona da bir suru kulp sap takan hayvan lar var.kendilerinin nerden geldiklerini unutmus varlilar,
ama benim bu dunya da asil gorevim olan seyi gercekten adam gibi yapmaya gayret ediyorum.
bana laf ve dusunce yetistiren yaratiklarida burada kiniyorum.herkesin kendine once bir ceki duzen verip ondan sonnra baskalarina bakmasi gerektigini hatirlatiyorum.
hic kimsenin kimseyi yargilama hakki yoktur...siz ne yapiyorsunuz bir once kendiniz e bakin...
ben bu yore de yasadim cook guzel bir nokta gordugunuz gibi ama nasil talan edildigini biliyormusunuz?
ne yapiliyor hic....yarin onur gun burada yanginlar ciksa,sonra ardinda binalar yukselse vadinin diger tarafinda oldugu gibi yine kadere mi baglayacagiz.
COP COP COP her yerde soyleniyor dogaya cop birakmayin diye...ama insan oldugu tartisilir yaratiklar buna ragmen buraya bunu birakiyor.orman icinde kesim yapiliyor hemde nasil.ORMANCI lar hangisine nasil sahip ciksin.CIKACAKLAR ben nasil oralara aniden girip geziyorsan bu da o seklide olacak.
bunu dusunemeyen zihniyetteklier bana bok atmaya devam edecekler.
ben bos oldugum her zaman bu tarz turlari yapiyorum cunku herseyi goruyorum cevrede olan biten.sesimi hic cikartmadan izliyorum,biliyorum hemde SIZLERDEN COK DAHA IYI BILIYORUM,DENEDIGIM ICIN hicbirsey yapilamayacagini,ama dayanamiyorum.bu olayda son noktayi koydu.
AYRICA evet BISIKLET PARKURU/YARIS DUZENLENECEK PARKUR aramasi konusu da burada mevcut.yillardir soz ettigim bu organizasyonu ANTALYA alanya ya ya kaptirdi OYSA BURADA INANILMAZ GUZELLIKLER VAR VE EVE SADECE YARIM SAAT UZAKLIKTA...yapalim diyorum kimse dinlemiyor.ama ben yolda kaldim deyince ortalik aninda degisiyor, aslinda evet ozur dilerim o arkadaslari rahatsiz ettim, ama bu arada o konuda da ne tur eksiklerin oldugunuda gordum ve yasadim.HER ZAMAN SOYLENEN YETKI KARMASASINI,NEREDEYIM SERVISININ VERDIGI HATALI KOORDINAT MEVZUUNU.VE DAHA...
BEN ORAYA GITMESEM VE BIREBIR YASAYIP YASATMASAM NE OLACAKTI...
EVET BEN MANYAGIM TAMAM ,ISSIZIN TEKIYIM O ZAMAN DIGERLERIDE ISLERINE SAHIP CIKACAK ADAM GIBI BISEYI YAPACAK BENIM GIBILERIN DAHADA RAHATSIZLANIP RAHATSIZ ETMEMESINE CALISACAK, ELESTIRIYI ONCE KENDILERINDE YAPACAKLAR.
BU OLAY BU noktada herkesi etkiliyor,sadece bu ulke vatandaslarini degil tum dunya vatandaslarini,su anda dunyanin cesitli yerinde ki arkadaslarim sayesinde tum insanlar nolugunu goruyor.
elestiri yerine birlikte olup adam gibi seyler yapmaya davet ediyorum,beni bu yaziyi yazmaya zorlayan varliklari.once insan olmayi hakketsinler

BUTUN DOGA SEVERLER VE EKSTREM DOGA SPORLARIYLA ve BISIKLET SPORU ILE UGRASANLAR A

D U Y U R U D U R........................

DEGERLI DOSTLAR,
sizlere basimdan gecen olayi kendi konumda yazmistim ( http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56593.msg836254#new ) ancak burada herkesi ilgilendiren eksiklerlere dair , tekrar yazma geregi hissettim.
bu konun tekrar tekrar irdelenmesi ve benden daha guclu cevresi olan birilerinin bu konuya GEREGINDEN FAZLA PARMAK BASMASI icin hatirlatiyorum.HAYATI ONEMI VAR.
ben kendi yanlislarimi yaptigim harekattan sonra degerlendirip kendi onlemimi alacagim,sahsi bisey.ama ya devlet ve bu konuda sikinti yasayan diger kurum ve kuruslar?
kisaca birkac madde ile yazacagim ve bu noktalardan bazilarina hala guvenilmemesi geregini bir daha uzerine basabasa aktaracagim.
baslamadan once bana yardima gelen TUM yardim kurum ve kuruluslarina mutessekirim,aksam aksam hepsini rahatsiz ettiysem de ozur dilerim.ama bu hepimiz icin de bir sinav niteligi tasiyordu,eksiklerimiz boylece gormus olduk.eger benim yerimde bu konuda fazla bigisi olmayan biri yada daha yasamsal sikintisi olan biri/birileri olsaydi neler olurdu onu da sizin takdirinize birakiyorum.VOLKAN+PERCIN+ALTAN YUNUS dostlarima da huzurlarinizda tesekkur ederim.
simdi
Madde 1.) dogada sikintiya dusen herkese ve yardima giden herkese IVEDILIKLE soylemem gereken yasandi ve test edildi ki ASLA telefon operatorlerince verildigi iddia edilen NEREDEYIM yaz 7777 YE GONDER muhabbetine GUVENILMEZ.BU KESINLIKLE HALA CALISMIYOR,VERILEN KOORDINATLAR ILE SIZIN BULUNDUGUNUZ KOORDINATLAR ARASINDA YUKSEK DERECEDE FARK MEVCUT,AYRICA YAPILAN SEREFSIZLIGIDE EKLIYORUM,buda bu GSM operatorlerinin bununla ilgili gonderdiginiz mesajdan 40 kurus ucret almaya curet edebiliyor olmasi.VODAFON a burada kirgin ve kizgin oldugumu siddetle bildiriyorum,bu kadar para goz olunmaz,heleki insan hayati ile ilgili bir mevzudan para kazanmaya calismanin hicbir ahlaki etigi yoktur.
orada konturu olmayan bir gariban olsa n olurdu?vee de EGER ADAM GIBI BIR ORGANIZASYON YAPAMIYORSANIZ BUNU TUM ULKE CAPINDA CALISIYORMUS GIBI REKLAM VERMENINDE HICBIR AHLAKI ETIGI YOKTUR,suc duyurusunda bulunuyorum...GEREGI NEYSE YAPILMASI KONUSUNDA,gerekirse adam gibi calisana kadar durdurulmalidir.

madde 2.) bu konuda cok onemli ve hassas bir konu olup bununda ivedilikle cozulmesi gerekmektedir. 112 ACIL CAGRI MERKEZI ne ulasma konusunda yasanan sikinti.bakiniz ben orada telefonla iletisim kurmaya calisiriken bana 112 yi aramam soylenildi ve ne oldu biliyormusunuz?112 sesli yanit sisteminde ben siraya alindim yaaaa,2 inci siradasiniz bekleyiniz denildi bana...yaa varmi boyle birsey yaaa!!!!bu hangi geri zekali adamin fikir yaa.orada donmak uzere olan biri olabilirdi yada kan kaybindan gidici biri ve sen ona telesekreter le bekle diyorsun,insan bile yok karsinda.bu ne terbiyesizlik ve insan saymazliktir.adam yetmiyorsa alacaksin kardesim.insan hayatinin maaliyeti olmaz.almiyorsan bu hizmeti vermeyeceksin.bu kadar basit.herkesde kendi basinin caresine bakacak.,inanin yada inanmayin ,ben once kendi arkadaslarima haber verdim ilk etapta ve bilgi paylasiminda bulundum.kisa ve oz bitti.mevkiim saglik durumum ve gitmeye karar verdigim yon.KAYBOLMADIM.sadece donus yolumda gec vakite kalmis olmanin dezavantajlari nedeniyle ve malzeme eksikligi nedeniyle zorda kaldim.dogada gercekten KAYBOLMA nin anlamini bilmeyenler bunu gazetede bu sekilde yazmislardir,tipik gazeteci davranisi.
bu madde icinde yine bana verilen bir baska telefon numarasinda da ayni seyi yasadim,telesekreter bana aradigim kisinin dahili numarasini sordu.BU TUR ZIRVALAR orada sikintida ki insani ne hale sokar bir dusunun kendinizi benim yerime koyun.

madde 3.)ULKEDE MEVCUT CAN KURTARMA MAKINELERININ KULLANIMI KONUSUNDAKI BUROKTRATIK ENGELLER. bu konuda yine dogada mahsur kalan insanlar icin hicde gercekci ve hizli sekilde islevsel degil.bircok noktada baglayiciligi mevcut.bu konuda da hala MADDESEL ve kagitsal seyler dusunulmekte oldugu kesindir.sakin dogada kaldiginizda helikopter yardimina fazla umit baglamayin.cunku bu arac size ilk basta ulasmayi saglayan ama en son gelecek aractir.BUROKRATIK VE parasal KONULAR IRDELENDIKTEN ve sizin BUNA DEGER BIRI olup olmadiginiz biri / birilerince dusunuldukten sonra.yurt disinda mevcut kuruluslar incelendiginde ve onlarin etkiye verdikleri ilk tepkide HELIKOPTER aninda havalanir.sonuclar sonra dusunulur.onemli olan kisiye zamaninda ulasma ve mudahaledir.bizde ucan havada ki helikopterin haberi bile bundan olmaz...gelir diye umit bile baglatilir.bu madde icinde mutlaka bu konuda gorevli kurum ve kurulusun elinde acil mudahale HELIKOPTERI OLMAK ZORUNDADIR.yoksa da olanin aninda yonlendirilmesi.(bunun iyi ve kotu orneklerini medyada gormusuzdur)

madde 4.) TUM ULKE CAPINDA hala yasanan bir diger ikilem ki simdi ucleme halini aldi,kimin mudahale edecegi,kimin KAPSAMA alaninda oldugunuz POLIS mi ,JANDARMA mi....buna eklenen ise AKUT oldu.arada kileride eklesem mi?(polis-itfaiye-sivil savunma ve afetle mucadele....)yaa hocam,BIR kisi-kurulus MUDAHALESINI YAPSIN,BITTI.bir kaza aninda ilkyardim bilgisi olan (ozellikle lisansli ilk yardimci) duruma elkoyar ,asil tibbi mudahalede bulunacak ekip gelene kadar..neden bu sekilde degil?
Size kimin en once yardim edecegine karar verilene kadar biraz sabir gostermeniz gerekecek,olmeden beklemeniz ve bunu gormeniz icin azraillede aranizin iyi olmasi lazim(!)...bu sikintinin da hala asilamamis oldugu ortaya cikti.Sevgili YILMAZ HOCA ma aslinda basta telefon acmayi istedim,kendisinin bende cebi kayitli idi ama telefonda olmadigini fark ettim.uzgunum.bu konuda bana yol gosterecegini adim gibi biliyorum.ama onemli degil su anda bizlerin ne gordugumuz onemli.bu arada ek bi hatirlatma,gazetelerin yazdigi AKUT kurtardi haberide maalesef dogru degil,cunku bana yardima gelen arkadaslarim ozel bir gurupdu onlari gazeteciler yanlis degerlendirdiler.(her sey karsiliklidir dogada,yillar once ben o dostuma yardim eli uzatmistim,zor zamaninda,bugun o bana).eger biz bu isle ugrasiyorsak once saglam dost ve dostluklar edinmemiz gerekiyorki,azrail bize sahip cikmasin...

madde 5.) son bir madde ise elde kisitli kaynaga sahip olan yardima muhtac sahisin bu kaynaklari en iyi seklide degerlendirmesi konusunda dikkat ve ozen gosterilmesi.buna sahsin kendisi de dahil.bu da maalesef mudahale konularinda ki en onemli maddeyi olusturan haberlesme yani cebimizde ki telefon.luzumsuz zamanda asla sarji bitmeyen bu meret ne kadar full sarj da olsada abiii,o en hayati zamanda sanki hic sarj edilmemis gibidir.bunuda dusununuz,o nedenle arayan ve arananin buna AZAMI OTESI onem gostermesi gerekmektedir.
bu noktada ,zor durumda kalmis bi adamin telefon vasitasiyla dunya uzerinde ki konumunun belirlenmesi icin gerekli uygulamanin darahatca yapilmasi icin,kagit kurek isinden de acilne vazgeilmesi geregini burada son maddeye ekledim.

ISTE BU 5 MADDE NIN IVEDILIKLE YINE YENIDEN ELE ALINIP birerbirer GERCEKTEN cozume kavusmasi masa basinda oturup sicak caylarini icen varliklara,OZELLIKLE T.B.M.M. de ki konudan sorumlu devlet bakani ve saz arkadaslarina onemle hatirlatilmalidir.bu benim basima geldi .bir anlik gafletim bana ders oldu.tedbirimi alir isime bakarim. buraya kadar tamam,geri kalan noktalarda gerekli herkese yeniden dusunulmesi gereken bu maddeleri ortaya cikardi.

surcu lisan eyledikse affola...sozum bizim dost meclisinden disari.T.B.M.M. den de iceri...bilmem gidermi?
yorum ve degerlendirmeleri sizlere birakiyorum.
saygilarimla.

LUTFEN BIR YERE YOLA CIKARKEN BU BES MADDE YI AKLINIZDA YANINIZA ALINIZ....

bu hafta bayagi hareketli gecti.bugunde degisik bir etkinlikde ANTALYA GRUBUNUN ELIT sporculari gonullu destek gorevinde beraber hizmetteydiler.20 sene sonunda bu noktaya gelmek cok guzel.genc arkadaslari daha iyi yerlerde gomeyi diliyoruz.

bu hafta bayagi hareketli gecti.bugunde degisik bir etkinlikde ANTALYA GRUBUNUN ELIT sporculari gonullu destek gorevinde beraber hizmetteydiler.20 sene sonunda bu noktaya gelmek cok guzel.genc arkadaslari daha iyi yerlerde gormeyi diliyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR