Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZENBİLİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 380,325
Ynt: Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

mrtvural' Alıntı:
Krosçu kardeşim. Durumunu hiç iyi görmedim. Senin makina seni tuşa getirmiş gibi hehehe..

Bodrumda çalışırken otelin DT125 motorları vardı. Onlardan birini kapatmıştım kendime. Sezon kapandığında çıkardım dağlara ormanlara. Arazi tecrübem var. Şu an kullandığım makina oldukça temiz, üzerinde çizik bile yok. Şu an çalışmadığım için yani bir gelirim olmadığı için sinyali bile kırılsa bana dokunur. O yüzden makinamla Enduro çaplı geziler yapıyorum Olur da ilerde param olur, boyuma göre cross makina bulurum bak o zaman neler yapıyorum. Uzak değilim yani çamura toprağa.. Hiç belli olmaz Ufuk abüm gibi patlatırım bi tane KANUNİ sırf cross için.. ne dersin Ufuk abi.. takılırmıyız hep beraber KANUNİ'lerle ...
murat ben bayramla beraber kocaeli,nin kefken ilçesine gittim dalış konusunda bayram iyi bir ciğere sahip,hatta birisinin kaybolan araba anahtarını denizde dalarak buldu ve su,da çivi gibiydi bu arada aynı yaşımız bayramla çok sosyal bir arakadaşım. ;)

Etiketler

UFUKK' Alıntı:
murat ben bayramla beraber kocaeli,nin kefken ilçesine gittim dalış konusunda bayram iyi bir ciğere sahip,hatta birisinin kaybolan araba anahtarını denizde dalarak buldu ve su,da çivi gibiydi bu arada aynı yaşımız bayramla çok sosyal bir arakadaşım. ;)

ufuk yazdıkların için teşekkürler önümüzdeki sene borçlarımı bitirecem gibi görünüyor ve daha rahat olacam :smiley:sen nereye bende oraya gidebilirim dalışada daga bayırada ve il il gezilerede bu sene pek gezemedim :'(kısmet önümüzdeki seneye .sende önümüzdeki haftaya motorunu hazırla senle bi arazi olalım
ALIM4748.jpg
burası güzel bi gidelim varsa oltanı al orta taraflarından balık tutarız kemerin içinde gezilebiliyor
ALIM4734.jpg
ALIM4735.jpg
ALIM4743.jpg
ALIM4739.jpg

murat bi bak ben motorun neresine geliyorum resimde belli oluyor ;D
ALIM4720.jpg

Değerli arkadaşlar murat,ibrahim, krosçu ve diğer arkadaşlar bende aranızda olmaktan mutluluk duydum inşallah birgün hepberaber bi ortamda bulunuruz ve bir mesafe yaparız inşallah.

UFUKK' Alıntı:
Merhaba gerçekten süper varya bende sonunda araziçi olacağım burama geldi artık yahu siz hiç asfalta çıkmıyormusunuz bir insan bu kadar tahrik edilmez bu murat,ve bayram sebep olacak bana. :D

Ufuk hocam fazla asfalta sevmiyoruz valla kendi adıma konuşçak olursam. Hayat arazide gerçekten.Önceden ER5 im vardı asfaltta motor kullandığımızdan motor kullanıyoz diyorduk.Asıl araziye girmeye nezamn başladım ozamn anladım daha motor kullanmayı bilmediğimi. Okadar farklı şeylerle karşılaşıp refleksleri zorluyorsunuzki,asfalta çıktığınızda herşey daha da basitleşiyo. Bence araziye girin,Murat hocam gibi xl 200 bu iş için biçilmiş kaptanlardan birisi :smiley:

Murat hocam evet birçok motorsiklet ülkemize avrupa standartlarından dolayı(euro2-3-4) gibi emisyon standartlarından dolayı girişi yasak.Gerçektende çok saçma zaten.Yoksa istediğimiz özelliklere okadar çok makina varki. Bizde artık amerikanlar gibi eskiyi al baştan aşağı yenile metodunu kullanmak zorunda kalıyoruz buyüzden. Ama şuan için drz 400 ler var.Onlarda sıkı makina. Ama drz400 mü,yoksa dr350 mi diye sorarsanız yinede 350 derim yani:smiley:

İbrahim kardeşim..Beyenmediğimiz İran'da öyle makinalar var ki aklın durur. Orda Emisyon-memisyon yok, benzin bol alım gücü var. Arazi uygun. İran'dan türkiye'ye tatile gelen motorcu arkadaşlarım var.

DRZ450'yi pek beneyenmedim. Biraz light bir görüntüsü var ama motoru iyi bundan emin ol. Aslına bakarsan ben Motosiklet almaya gittiğimde İstanbul'a DR350 için gitmiştim internetten gördüm adama tel ettim ve gittim fakat motor fotoğrafta göründüğü gibi değildi yani ekmeği yenmiş biraz o yüzden XL200 aldım. Oldukça temiz bir makina idi. XL200, cc olarak küçük gözükmesine rağmen çekiş ve torku müthiş. Amortisörleri de öyle arazide hiç sıkıntı yaratmıyor. Kasisten atladığında amortisörler çok güzel kapanıyor, geri açılırken de aynı yumuşaklıkta itiyor kendini. Yani seni üzerinden atma yada motoru zıplatma gibi durum söz konusu değil. Oldukça agrasif bir makina aslında fazla gaz açmaya gelmiyor anında patinaja girip hemeh kendini ileri atıyor hem toprakta, hem asvaltta. Biliyorsun kartek koruma demiri yok ve şase bütün değil, üstten inen şase ile alt şase motor kulaklarına baglı. Bende krom borudan koruma yaptım, üstten gelen şase ile arka şasesiy birleştirdim aynı zamanda yükü motor kulaklarından da almış oldum oldu TAŞ gibi..

En sevdiğim yanlarında biri de virajlardaki stabilitesi. Racing motor gibi yatırabiliyorum makinayı virajlarda. Sağlı sollu ani virajlarda bile dengesi hiç bozulmuyor.
Motorum çok temiz, çizik bile yok üzerinde bu şekilde korumayı düşünüyorum o yüzden cross amaçlı araziye vurmuyorum ama enduro yapıyorum dere, tepe, patika, orman her türlü....

İşte benim makinam.. Beyaz Kısrağım..

Murat VURAL

HondaXL200.jpg

Murat hocam allah nazardan sakınsın beyaz kısragınızı.Gerçekten çok düzgüne benziyo. Allah Kazasız belasız binmek nasip etsin

61152226.jpg

İbrahim, DR350 alana yanında bu yakışıklı çocuğu da promosyon olarak veriyorlarmı? ;D ;D ;D
Bülent abinin DR de hafiften yağ yakmaya başlamış artık,sen yoksun madem,Yaşarla beraber bir ameliyat lazım motora :D

Sinanım ya evet bende farketmiştim söyledim zaten Bülent abiye. Bakalım artık,Bülent abi beni bekler:smiley: Beraber yaparız.Ama bu aralar Bülent abide artık öğrendi.Bakarsın kendisi bile yapabilir ;D ;) ;D

gerenimo' Alıntı:
Değerli arkadaşlar murat,ibrahim, krosçu ve diğer arkadaşlar bende aranızda olmaktan mutluluk duydum inşallah birgün hepberaber bi ortamda bulunuruz ve bir mesafe yaparız inşallah.

inşallah bir gün hep birlikte bi yerlere gideriz iyi olur neden olmasın

mrtvural' Alıntı:
Seninle aynı durumdayız o zaman krossçu fakat gördüğüm kadarıyla kilo farkımız var senle :p Seleye oturunca basıyorsundur sen aşağı. hehe.. Bu fotoğraflar hangi bölgeden??

evet aynı boydayız fakat ben kilo farkıyla senden daha agır basıyorum yere ;Dbu fotolar gazi barajı arka kısımları pirincliye ve kemerburgaza yakın kısımlar kemerde meşhur malova kemeri mimarsinanın 600 yıllık tarihi oldugu söyleniyor

Arka Amortisör yaylarının neden yerin fırladığı anlaşıldı şimdi... :p O bölgeye gezi, piknik, keşif amaçlı bir tur düzenlesek. Ufuk abümüz mangal yellese bize ne güzel olur değil mi Kuroscu..??

Murat VURAL

mrtvural' Alıntı:
Arka Amortisör yaylarının neden yerin fırladığı anlaşıldı şimdi... :p O bölgeye gezi, piknik, keşif amaçlı bir tur düzenlesek. Ufuk abümüz mangal yellese bize ne güzel olur değil mi Kuroscu..??

Murat VURAL

arka amatisör tamamen benim uydurmam kendi çabalarımla bişeyler içat ettim o kadar oldu elimde tt600r amatisörü var parasızlıktan yaptıramıyorum idare ediyorum işte
Grnt133-1.jpg
Grnt135-1.jpg
14062009217.jpg
21062009222.jpg

böyle bişeyde yapabiliriz zaten bende oraya gezi yapalım diye fotoları attım belki ufuk dayanamazda düzenler diye bekliyorum bende artık zamanı geldi gidelim oralara diyorum murat usta

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR