Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZENBİLİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 381,855

Etiketler
Ynt: Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu

UFUKK' Alıntı:
Merhaba.bilginiz beni çok sevinirdi sağolun.fakat istanbulda bu ktm motosikletlerin servise gideceği zman nerelere gideceği kimlere emanet edileceği ustalarının nerede bulunduğu hakkında bir bilgi yok çünkü ktm ler arıza ypmadığındn dolayı kazalr hariç servisleri bir bir kapandı tabi bu durum karşısında ktm lere olan ilgide azldı.saygılar.

Ufuk hocam sizde sağolun. Evet KTM ler sürekli arıza yapan motosikletlerde demiyorum zaten. Birçok modeli herkoşula rağmen hiç yılmadan senelerce gidiyo.İşte bazı kronik sorunları var,KTM leri düşük devirde kullanamazsınız mesela,kullandığınız vakit krank kolunda aşınmalar başlıyo,adamlar zaten devirli kullanın diyor,diyor ama her baba yiğitte o motorların üstünde duramıyor. Ben bile KTM yi ilk aldığımda ilk 2 hafta sadece gaz tepkisine alışmak için kullandım,her gazda kafa dikmeye çalışıyo,kollarıma ağrılar giriyodu 2saat kullandığımda bile.Sonrada egzersizle birlikte binmeye başladım,daha teknik kullanmaya başladım. Bunun sonucunda KTM kötü makina demiyoruz :smiley::smiley::smiley:

mrtvural' Alıntı:
Bu nasıl iş yau.. Ufuk abümün boyu 1.82, KTM'de ayakları yere değmiyor, Kuroşcu arkadaş benim gibi 1.65 ama ayak uçları yere değiyor. Ben Bütün fuarlara gittim KTM'leri inceledim ama hepsinin selesi yüksek kardeşim. Şu an Honda ENDURO Kullanıyorum ayak uçlarım değiyor yere ama bazı durumlarda o bile sıkıntı taratıyor. Düz zeminde eyvallah ama hafif bir engebede ayak boşta kaldı mı, motor yana yattımı motorun ağırlığında dolayı tutamıyorsunuz motoru. Birkaç kez durduğum yerde motoru düşürdüm ayağım boşta kaldığı için. Bunun ne acemilik-ustalıkla alakası var nede başka birşeyler. 150 Kiloluk motoru hafif yana yattığında tek ayakla hangi babayiğit tutar.

Ben KTM'ye bir mail atayım. diyim onlara. " Kardeşim doğru düzgün makina üretin, üzerine binince ayaklarmız yere değsin. İlla Choppere mi binelim" Diye..

Sevgler selamlar hepiniz
Murat VURAL

Murat hocam boydan bişey olmaz ya,koltuğun üzerinden ayağınızı basacağınız tarafa doğru kayarsanız sorun olmaz,iki ayağınızı birden koymayı denemeyin zaten.Durmadan önce plan yaparak ayağınızı koyun :smiley:

İbrahim kardeşim. genelde öyle yapıyorum tek ayakla takılıyorum ama bazen yerdeki hafif çukurlara denk geliyorum yada motor hafif tümseğe denk gelince dengeyi kaybediyoruz işte hehehe..

Geçenlerde öyle bir yerde durmak zorunda kaldım ki tam altımda yolu boydan boya kayeden yagmur mazgallarına. Ayağımı koydum yere ama yer yok. Hafif motor yattı ama hala yer yok. Parmak ucu değdi yere ama iş işten geçmişti motor ağırlığı ayağıma yüklendi bende halişyle tutamadım o ağırlığı, açtım bacaklarımı bıraktım motoru yere. vatandaşlar geldi yanıma, araçlardan birinin bana vurduğunu zannettiler. Gelde anlat vatandaşa olduğum yerde düştüm diye heheh

Murat VURAL
KOCAELI

mrtvural' Alıntı:
İbrahim kardeşim. genelde öyle yapıyorum tek ayakla takılıyorum ama bazen yerdeki hafif çukurlara denk geliyorum yada motor hafif tümseğe denk gelince dengeyi kaybediyoruz işte hehehe..

Geçenlerde öyle bir yerde durmak zorunda kaldım ki tam altımda yolu boydan boya kayeden yagmur mazgallarına. Ayağımı koydum yere ama yer yok. Hafif motor yattı ama hala yer yok. Parmak ucu değdi yere ama iş işten geçmişti motor ağırlığı ayağıma yüklendi bende halişyle tutamadım o ağırlığı, açtım bacaklarımı bıraktım motoru yere. vatandaşlar geldi yanıma, araçlardan birinin bana vurduğunu zannettiler. Gelde anlat vatandaşa olduğum yerde düştüm diye heheh

Murat VURAL
KOCAELI
Murat hocam aynı sizin boyunuzda bi abim var DR350 kullanıyo,aynı sorun vardı.Hesap yapamadan ayağını kymaya çalışıyordu,en sonunda düşe düşe öğrendi.Şimdi benimle birlikte dimdik rampalara bile gaz kesmeden çıkıyo :smiley:

mrtvural' Alıntı:
Benim arazide, dik rampada sıkıntım yok ki.. Ne zaman durmak zorunda kaldım o zaman sıkıntı oluyor hehehe...

DR350 çok iyi makina, tam benim kalemim ama artık pek kalmadı temizi.

Evet harika bir makina.Fethiyede birtane bulmuştum takas yapıcaktım nakite ihtiyacı olduğundan yapamadık,param olsaydı hiç düşünmeden alıcağım bir makinaydı.Ama kaçırdım:

Aslında ben narin makina sevmiyorum. bana biraz kemikli, sert mizaçlı, vurduya kırdıya gelebilecek güçlü bir makina lazım. Arazide gazı açtım mı anında tepki verecek, tepeden, hendekten kendini aşıracak. Engebeli yerlerde, zor koşullarda bu çok önemli. Sende cross yapıyorsun bilirsin. DR 350 bu iş için iyi bir makina.

Murat hocam hemde ta kendisi gerçekten.Normal asfaltta git,canınmı sıkıldı gir stabilizeye,kesmedimi vur dağa bayıra,bulaştır çamura. Gerçekten süper bir makina ya

Şu aselete baksanıza ya

Motosiklet üreten firmaları takip ediyorum. Gördüğüm şey ya Translap tarzı, enduro görünümlü, ağır uzun yol makianları üretiyorlar yada tam cross makianlar. DR350 tarzı ara model dediğimiz Endurolardan uzaklaşıyorlar nedense. Diğer bir durum ise bu makianalar eskisi gibi ithal edilmiyor Türkiye'ye. Nedeni ise Avrupa Birliği Emisyon değerlerine uymadığı için. Neymiş efendim bu kadar karbon salıyormuş, bu kadar gaz çıkartıyormuş muş muş.. Amerika'da bu modeller gani. Millet her türlü alıyor biniyor.
Ama eski taş gibi modeller pek kalmadı nedense.

Aşağıdaki model 2009 model 450cc'lik bir SUZUKI ve USa satış fiyarı 5.200 Dolar. Bu modellerin Türkiye'ye girmesi imkansız Avrupa Birliği Kriterlerine göre ( Alacaklar ya bizi AB'ye ) Diğer markaların da böle modelleri var USA'da ve birçok yerde satılıyor ama Türkiye'ye girmesi imkansız. Diğer model ise 2009 Model HONDA 650 cc'lik bir model ve 6.000 Dolar. Bu modellerin genel ismi DUALSPORT olarak geçiyor

Murat VURAL

SUZUKI.jpg

Honnda.jpg

gerenimo' Alıntı:
Değerli motorsiklet tutkunu endurocu arkadaşlar hepinize selam olsun bende bir süredir takip ediyorum yazılanları uslup olarak ve tarz olarak hoş ve çok değerli bilgiler içeriyor bende bir endurocuyum bmw f 650 gs dakar 2003 var bende ve fırsat buldukça hafta sonları iki günlük kamplı geziler ve hafta içide bazen işe giderken kullanıyorum ayrıca yamaçparaşütü , aletli dalış , bisiklet , doğa gezileri ve sporla uğraşıyorum aranızda olmaktan gurur duydum sevgi ve saygılarımla.
Merhaba hoşgeldiniz ne kadar güzel tam endurocusunuz,aynı birikimi ve tarzı yansıtıyorum sizinle hafta sonu kamplarımız oluyor günü birlikte dalış gurubumuzda çok iyi arkadaşlar varbende serbest dalış,severim tekrar hoşgeldiniz saygılar.

İbrahim35' Alıntı:
Murat hocam hemde ta kendisi gerçekten.Normal asfaltta git,canınmı sıkıldı gir stabilizeye,kesmedimi vur dağa bayıra,bulaştır çamura. Gerçekten süper bir makina ya

Şu aselete baksanıza ya
mrb gerçekten süper varya bende sonunda araziçi olacağım burama geldi artık yahu siz hiç asfalta çıkmıyormusunuz bir insan bu kadar tahrik edilmez bu murat,ve bayram sebep olacak bana. :D

mrtvural' Alıntı:
Motosiklet üreten firmaları takip ediyorum. Gördüğüm şey ya Translap tarzı, enduro görünümlü, ağır uzun yol makianları üretiyorlar yada tam cross makianlar. DR350 tarzı ara model dediğimiz Endurolardan uzaklaşıyorlar nedense. Diğer bir durum ise bu makianalar eskisi gibi ithal edilmiyor Türkiye'ye. Nedeni ise Avrupa Birliği Emisyon değerlerine uymadığı için. Neymiş efendim bu kadar karbon salıyormuş, bu kadar gaz çıkartıyormuş muş muş.. Amerika'da bu modeller gani. Millet her türlü alıyor biniyor.
Ama eski taş gibi modeller pek kalmadı nedense.

Aşağıdaki model 2009 model 450cc'lik bir SUZUKI ve USa satış fiyarı 5.200 Dolar. Bu modellerin Türkiye'ye girmesi imkansız Avrupa Birliği Kriterlerine göre ( Alacaklar ya bizi AB'ye ) Diğer markaların da böle modelleri var USA'da ve birçok yerde satılıyor ama Türkiye'ye girmesi imkansız. Diğer model ise 2009 Model HONDA 650 cc'lik bir model ve 6.000 Dolar. Bu modellerin genel ismi DUALSPORT olarak geçiyor

Murat VURAL
mrb murat bayramın motoruna bindim rahat oturuyorum,ktm yede bindim ama durduğumda yan yatırırsam ayağım yere değiyor o başka bir şey anlatamam,ki. :D

mrtvural' Alıntı:
Aslında ben narin makina sevmiyorum. bana biraz kemikli, sert mizaçlı, vurduya kırdıya gelebilecek güçlü bir makina lazım. Arazide gazı açtım mı anında tepki verecek, tepeden, hendekten kendini aşıracak. Engebeli yerlerde, zor koşullarda bu çok önemli. Sende cross yapıyorsun bilirsin. DR 350 bu iş için iyi bir makina.
murat öyle diyorsunda ;) ama motorunda çamur yok pek bi alımlı çalımlı motorun yahu. ;)

mrtvural' Alıntı:
Bu nasıl iş yau.. Ufuk abümün boyu 1.82, KTM'de ayakları yere değmiyor, Kuroşcu arkadaş benim gibi 1.65 ama ayak uçları yere değiyor. Ben Bütün fuarlara gittim KTM'leri inceledim ama hepsinin selesi yüksek kardeşim. Şu an Honda ENDURO Kullanıyorum ayak uçlarım değiyor yere ama bazı durumlarda o bile sıkıntı taratıyor. Düz zeminde eyvallah ama hafif bir engebede ayak boşta kaldı mı, motor yana yattımı motorun ağırlığında dolayı tutamıyorsunuz motoru. Birkaç kez durduğum yerde motoru düşürdüm ayağım boşta kaldığı için. Bunun ne acemilik-ustalıkla alakası var nede başka birşeyler. 150 Kiloluk motoru hafif yana yattığında tek ayakla hangi babayiğit tutar.

Ben KTM'ye bir mail atayım. diyim onlara. " Kardeşim doğru düzgün makina üretin, üzerine binince ayaklarmız yere değsin. İlla Choppere mi binelim" Diye..

Sevgler selamlar hepiniz
Murat VURAL
muratçım fuarda bindim ktm ye kurosuna ama inanki ayaklarım kısa kaldı şok oldum sende dene bir gün anlarsın ama kuros olanları altından köprü kur geç ben bir onlarda gördüm o kadar yükseklik :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR