Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 272
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 258,338

Etiketler
Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

Malum sitede araçlara bakarken fatura kesilir veya fatura kesilecektir diye yazıyor çoğu.Bu ne demek oluyor acaba,orada yazılan fiyattan daha fazla bir rakam mı çıkacak karşımıza.Yoksa şirket için felan mı?Bu konuda çok bilgisiz olduğum için soruyorum,kusura bakmayın abilerim.Aracı alırken bu ve buna benzer nelere dikkat edilmeli?

Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

umut7105' Alıntı:
Malum sitede araçlara bakarken fatura kesilir veya fatura kesilecektir diye yazıyor çoğu.Bu ne demek oluyor acaba,orada yazılan fiyattan daha fazla bir rakam mı çıkacak karşımıza.Yoksa şirket için felan mı?Bu konuda çok bilgisiz olduğum için soruyorum,kusura bakmayın abilerim.Aracı alırken bu ve buna benzer nelere dikkat edilmeli?
Merhaba;
Malum araç satıcı kişinin işletmesine kayıtlı olduğundan satıldığı an fatura düzenleyip mali yönden işletmesinden çıkarması gerekiyor.
Pazarlık anında + kdv ödemem demeniz sonraki kdv sürprizini önleyecektir.
Fatura sizi ilgilendirmiyor, işlemler noter satış belgesi ile sonuçlanır.
Selamlar.

umut7105' Alıntı:

Ahmet bey açıklama yapmış, bir noktayıda ben yazma gereği duydum.

Ticari araç alırken kasko değerinin en fazla %30 altına kadar inilmesi ve faturalandırılması yasal zorunluluktur. Alacağınız araç
ruhsatında TİCARİ olarak belirtilmiş ise ve siz şahsınıza ve karavan olarak kullacaksanız noterde mutlaka aracı HUSUSİ kullanacağınızı beyan edin ve evrakı imzalamadan kontrolünü yapın.

Satıcıdan tüm evraklarınızı tam ve eksiksiz alın ve mutlaka saklayın. Selamlar.

Yani KDV'yi satan kişi vermeli,doğru mu anladım?Malum sitedeki ilanlardaki fiyatlar acaba KDV'li fiyatları mıdır?Teşekkürler...

umut7105' Alıntı:
Yani KDV'yi satan kişi vermeli,doğru mu anladım?Malum sitedeki ilanlardaki fiyatlar acaba KDV'li fiyatları mıdır?Teşekkürler...
Alım satımda senin ödeyeceğin: noter masrafı,Sigorta,Plaka parası vs.Satan insan ise sadece kdv yi öder.Ben arabayı yeni aldım.sataan kişi faturalandırmak zorunda.Selamlar.Noter zaten sorar"hususi mi, ticari mi"diye.Sormassa siz hatırlatın."Hususi istiyorum"diye.

Sağol Adil abi,yani internetteki fiyatlar KDV'li.Çünkü o fiyatların üstüne bir de KDV ödemeyelim.Bu arada araban hayırlı olsun.Ne aldın acaba,Amasyalı mısın?(Adil05)

umut7105' Alıntı:
Sağol Adil abi,yani internetteki fiyatlar KDV'li.Çünkü o fiyatların üstüne bir de KDV ödemeyelim.Bu arada araban hayırlı olsun.Ne aldın acaba,Amasyalı mısın?(Adil05)
Amasya sıcaklığını hissetmedin mi?Taşova nın bir dağ köyü.Arabam iveco,yapımına başladım sayılır.Arabanı almadan ,Gezenbilir ailesinin sayfalarına gir ve oku.Bu sitede çok bilgili ve ileriyi görebilen ve de becerili insanlar var.araba almada acele etme. Gençsin ve hayatının arabasını al.Aile birey sayısı,yakıt,fantazilerin,teknikler,biyolojik görünüm vs.Okudukça anlayacaksın.Arabanın teknik ve biyoljik donanımı önemli,Yılına takma.Bol şans.İhtiyacın olduğunda arayabilirsin.05057571084selamlar."aile birey sayısına göre yatak yeri önemli.Oturma gurubunun yatağa dönüşmesi ruhsatta sayılmıyor.Yeterli yatak olmayınca koltuk sayısı 2 tane olarak kalıyor.Sakın sahil arabası alma.Üç kuruş fazla vernemsiz yerden al.

Adil abi biz 3 kişiyiz;eşim,ben ve 2 yaşında oğlum var.Sürücü yanındaki koltuklar hiç bozulmasa yani şoför hariç 2 koltuk da kalsa yine de 3 kişilik yaptıramıyor muyuz?Neden açılıp kapanan masayı yatak kabul etmiyorlar.İlk defa duydum bunu,peki ben sence ne yapmalıyım.Oğlana sıkıntı çıkarırlar mı acaba?Ben de Hamamözü'ndeyim şu anda,Göynücekde de çalıştım,ama eşim buraya gelince ben de peşinden geldim.Taşavo çok güzel,hele Borabay.Ah ah bir de karavanla gidebilseydik oralara :smiley:Sağol abi telefonunu kaydediyorum,benimki de 05065319994.Bu tarafa yolun düşerse ara muhakkak,hamama götürürüm seni ;D

umut7105' Alıntı:
Adil abi biz 3 kişiyiz;eşim,ben ve 2 yaşında oğlum var.Sürücü yanındaki koltuklar hiç bozulmasa yani şoför hariç 2 koltuk da kalsa yine de 3 kişilik yaptıramıyor muyuz?Neden açılıp kapanan masayı yatak kabul etmiyorlar.İlk defa duydum bunu,peki ben sence ne yapmalıyım.Oğlana sıkıntı çıkarırlar mı acaba?Ben de Hamamözü'ndeyim şu anda,Göynücekde de çalıştım,ama eşim buraya gelince ben de peşinden geldim.Taşavo çok güzel,hele Borabay.Ah ah bir de karavanla gidebilseydik oralara :smiley:Sağol abi telefonunu kaydediyorum,benimki de 05065319994.Bu tarafa yolun düşerse ara muhakkak,hamama götürürüm seni ;D

Aracin ondeki orijinal koltugu durdugu muddetce 1+2 kisilik yaptirabiliyorsunuz bildigim kadari ile.

umut7105' Alıntı:

PSA gurubu araçların ruhsatları 2+1 dir ve ön koltukları bozmadığınız müddetçe bu şekilde 2+1 karavan ruhsatı alırsınız, yolculuk esnasındada emniyet kemeri takılmış olur
araçda artık eskisi gibi yatacak yere bakmıyorlar, projeniz onaylandıktan sonra TÜV sadece içerisinin hakikaten karavana dönüştürülmüşmü diye bakıyor, kafanızı takmayın iyi bir araç bulmaya çalışın,
selamlar

Aman öyle olsun da, 3 kişilik karavan her zaman iyidir.İnşallah hayırlı bir araç da biz buluruz.Acele etmiyorum zaten,siteyi baştan sona kadar okuyacağım,gerçekten karavan kütüphanesi gibi.Çok kıymetti abilerim ve arkadaşlar var.Allah herkesin kalbine göre versin inşallah.

melihbozkurt' Alıntı:
Aracin ondeki orijinal koltugu durdugu muddetce 1+2 kisilik yaptirabiliyorsunuz bildigim kadari ile.
Melih teşekkürler.Bu yöntemi ilk olarak sizden duydum.Gerçek olduğunu düşünüyorum.Benim arabamda 1+2"ruhsatta.Ruhsat alındığı zaman gerekeni yaparız.Selamlar.Koltuğu sökmemek gerekiyormuş,güzel.

umut7105' Alıntı:
Aman öyle olsun da, 3 kişilik karavan her zaman iyidir.İnşallah hayırlı bir araç da biz buluruz.Acele etmiyorum zaten,siteyi baştan sona kadar okuyacağım,gerçekten karavan kütüphanesi gibi.Çok kıymetti abilerim ve arkadaşlar var.Allah herkesin kalbine göre versin inşallah.
Ümit işe başlarken dikkat etmek gerekiyor bence.Bak bende öğrenmiş oldum.Koltuğu sökmeden olabiliyormuşEn azından deneriz.Bülent Bey'de teyit ediyor.Selamlar.

buralpdi' Alıntı:
PSA gurubu araçların ruhsatları 2+1 dir ve ön koltukları bozmadığınız müddetçe bu şekilde 2+1 karavan ruhsatı alırsınız, yolculuk esnasındada emniyet kemeri takılmış olur
araçda artık eskisi gibi yatacak yere bakmıyorlar, projeniz onaylandıktan sonra TÜV sadece içerisinin hakikaten karavana dönüştürülmüşmü diye bakıyor, kafanızı takmayın iyi bir araç bulmaya çalışın,
selamlar
Bülent Bey bilgi için teşekkürler.

Evet Adil abi bu iyi oldu,ön koltuğu sökmeden 3 kişilik yapmak en mantıklısı.Abi sen 2 kişisin sanırım,sen söksen de olur.Aslında 2 kişiysen sökmek iyi,en azından yolculuk sırasında arkaya geçiş imkanı olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR