Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 272
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 258,453
Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

umut7105' Alıntı:
Evet Adil abi bu iyi oldu,ön koltuğu sökmeden 3 kişilik yapmak en mantıklısı.Abi sen 2 kişisin sanırım,sen söksen de olur.Aslında 2 kişiysen sökmek iyi,en azından yolculuk sırasında arkaya geçiş imkanı olabilir.
Ruhsattan sonra sökmek benim içinde senin için de en iyisi.Bir kişi fazlalık ruhsatta olması daha iyi.Araba alımında muhakkak ekspertiz raporu almayı unutma.Hemde alınan arabanın servisinden.Hangi arabayı seçeceğin sana bağlı.Bu konuda yönlendirmek istemem.Selamlar.Oturma grubu oturağının bir tanesine emniyet kemeri taktırabilirsin.

Etiketler
Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

Arkadaşlar merhaba bu koltuk meselesi daha önce defalarca yazıldı bizim yaptığımızda bu şekilde idi,verilmiş bir hak neden yolcu eksiltelim,panelvanların orjinali çoğunlukla 2+1 olarak üretiliyor 2009 yılı başına kadar bu panelvanları 4+1-5+1 olarak koltuk artırımı yapılıyordu ama artık artırma yok ama eksiltme yapabiliyorsunuz,benim araçtada yaptığım şekil proje 2+1 olarak çizildi orjinal koltuğu üzerinde muayeneye girip tesbit ettikten sonra çıkmacıdan bir tanede tekli koltuk alıp kullanmaya devam ettik taki bir dahaki muayene gününe kadar,PSA grubu araçların tekli ve ikili koltuklarının vida delikleri standart 4 adet vida ile kolayca sök tak yapılabiliyor,kafanıza takılan olursa telefonum her daim müsait elimizden geldiğince yardımcı oluruz en azından doğru adrese yönlendiririz kalın sağlıcakla.

Sn.umut 7105,2+1 koltuk düzeninde orta yolcu koltuğunun katlanabilir özellikte olması araç içinde-yaşam bölümünden-araç konsoluna ulaşma konusunda hatta zorunlu durumlarda öne geçmeyi kolaylaştırabilecek bir uygulamadır,aklınızda bulunsun.Kolay gelsin.

armes' Alıntı:
Sn.umut 7105,2+1 koltuk düzeninde orta yolcu koltuğunun katlanabilir özellikte olması araç içinde-yaşam bölümünden-araç konsoluna ulaşma konusunda hatta zorunlu durumlarda öne geçmeyi kolaylaştırabilecek bir uygulamadır,aklınızda bulunsun.Kolay gelsin.
Şoför yanındaki ikili koltuk birleşik değil mi abi,tam bilmiyorum da o yüzden sordum.Orta yolcu koltuğu katlanıyorsa süper olur,bunu bilmiyordum.Bu arada oğlumuzun önde oturmasında bir sıkıntı var mı trafikte?2-3 yaş ,altına koltuk yükseltici koysak emniyet kemerli trafikte sıkıntı çıkmaz değil mi?

Adil05' Alıntı:
Ruhsattan sonra sökmek benim içinde senin için de en iyisi.Bir kişi fazlalık ruhsatta olması daha iyi.Araba alımında muhakkak ekspertiz raporu almayı unutma.Hemde alınan arabanın servisinden.Hangi arabayı seçeceğin sana bağlı.Bu konuda yönlendirmek istemem.Selamlar.Oturma grubu oturağının bir tanesine emniyet kemeri taktırabilirsin.
Abi ben sökmeyi düşünmüyorum,benim oğlan da var ya onun için sökmeyeceğim.Araç konusunda kararsızım biraz,hanım yeni modellerden istiyor 2.3 ducato veya boxer olabilir.Açıkcası benimde çok hoşuma gidiyor ducato 2.3 11.5 m3 veya 13 m3 ama aracı yaptıracağım için biraz tuzlu mu olur diye de düşünmüyor değilim.Yada eski tip alıp yaptıracağım,keşke sizler gibi becerim olsaydı şimdi hiç düşünmezdim bile.Ama belki biraz bütçeyi zorlayabilirim,sonuçta hayatımın hayallerini gerçekleştireceğim,ama bilmiyorum acele etmiyorum şimdi.Herşeyi zamana bıraktım şimdlik,duruma göre bakacağız.

umut7105' Alıntı:
Abi ben sökmeyi düşünmüyorum,benim oğlan da var ya onun için sökmeyeceğim.Araç konusunda kararsızım biraz,hanım yeni modellerden istiyor 2.3 ducato veya boxer olabilir.Açıkcası benimde çok hoşuma gidiyor ducato 2.3 11.5 m3 veya 13 m3 ama aracı yaptıracağım için biraz tuzlu mu olur diye de düşünmüyor değilim.Yada eski tip alıp yaptıracağım,keşke sizler gibi becerim olsaydı şimdi hiç düşünmezdim bile.Ama belki biraz bütçeyi zorlayabilirim,sonuçta hayatımın hayallerini gerçekleştireceğim,ama bilmiyorum acele etmiyorum şimdi.Herşeyi zamana bıraktım şimdlik,duruma göre bakacağız.
2005 model vardır200 000 km ezilmemiştir, 2008 model vardır 320 000 km de arabanın içi çıkmıştır.Sahil arabası 2007 model içi çürümüştür,içanadolu arabası 2003 model pırıl pırıldır.Bunlara dikkat et.Markana karışmam.Ama 3 kişiye 13 m3 den aşağısı biraz dar gelir.Tabi normal zamanlarda ikinci araban yoksa şehiriçi kullanacaksan da,bunu da değerlendirmen gerekli.Selamlar.

umut7105' Alıntı:
Şoför yanındaki ikili koltuk birleşik değil mi abi,tam bilmiyorum da o yüzden sordum.Orta yolcu koltuğu katlanıyorsa süper olur,bunu bilmiyordum.Bu arada oğlumuzun önde oturmasında bir sıkıntı var mı trafikte?2-3 yaş ,altına koltuk yükseltici koysak emniyet kemerli trafikte sıkıntı çıkmaz değil mi?
Koltuğu katlanır yaptırabilirsin.Delikanlı için yaşına uygun oto koltuğu koyduktan sonra trafik açısından sakınca yok."Ters koymak kaydıyla.

Ümit kardeş aracın sağındaki ikili koltuk yekpare o koltuğu ya tekli ile değiştirip yanına arka taraf geçişi kolaylaştıracak katlanır yapacaksın yada ikili kullanacaksın koltuğu kestirip yeniden yapmak daha meşakkatli olacaktır,ön koltuğun tekli olması önden arkaya geçişe olanak sağlaması arka tarafı bir o kadar daha ferah hale getiriyor ayrıca yağmur çamur yada dışarı çıkarak ön tarafa geçmenin sıkıntılı olduğu yerlerde güvenlik açısındanda önemli etrafda it,köpek varsa ;) kolaylık olacaktır,katlanır koltuğun tüv muayenesindeki geçerliliğini sormak lazım sonra iki iş çıkmasın ;)

Adil05' Alıntı:
2005 model vardır200 000 km ezilmemiştir, 2008 model vardır 320 000 km de arabanın içi çıkmıştır.Sahil arabası 2007 model içi çürümüştür,içanadolu arabası 2003 model pırıl pırıldır.Bunlara dikkat et.Markana karışmam.Ama 3 kişiye 13 m3 den aşağısı biraz dar gelir.Tabi normal zamanlarda ikinci araban yoksa şehiriçi kullanacaksan da,bunu da değerlendirmen gerekli.Selamlar.
Abi zaten ben Kırıkkaleliyim,Ankara arabası ararım veya çevresi.Biz de 2 araba var şu anda,zaten benim astrayı satıp karavana dönecez.Hanımın arabayı da gündelik kullanacağız.Ranzalı sistem yapsak 12 m3'de oğlanın yatağı da bayağı genişliyor,biz zaten üniversite yıllarında yurtta ranzaya alışkınız;ama siz abilerim ne düşünüyor.Gerçi Atilla abi hep karşı çıkar bu ranzalı sisteme.Hatta geçen hanımla ütü masası ile 60 cm pay bırakıp denedik.Pek sıkıntı görmedik,ama bilmiyorum.Double yatak yapsak bu seferde oğlanın yatağına 140 cm gibi bir mesafe kalıyor.Şimdi sıkıntı çıkmaz ama 2-3 sene sonra sığmaz. 13 m3 çok ideal dediğin gibi ama bakalım hayırlısı.İveco mu alsak acep ;D

umut7105' Alıntı:
Abi zaten ben Kırıkkaleliyim,Ankara arabası ararım veya çevresi.Biz de 2 araba var şu anda,zaten benim astrayı satıp karavana dönecez.Hanımın arabayı da gündelik kullanacağız.Ranzalı sistem yapsak 12 m3'de oğlanın yatağı da bayağı genişliyor,biz zaten üniversite yıllarında yurtta ranzaya alışkınız;ama siz abilerim ne düşünüyor.Gerçi Atilla abi hep karşı çıkar bu ranzalı sisteme.Hatta geçen hanımla ütü masası ile 60 cm pay bırakıp denedik.Pek sıkıntı görmedik,ama bilmiyorum.Double yatak yapsak bu seferde oğlanın yatağına 140 cm gibi bir mesafe kalıyor.Şimdi sıkıntı çıkmaz ama 2-3 sene sonra sığmaz. 13 m3 çok ideal dediğin gibi ama bakalım hayırlısı.İveco mu alsak acep ;D
Ranzalı sistemden Kemal bey anlar.Genç olunca ayrı yatmakta bir sakınca yokta,ihtiyarlayınca insan tek başına üşüyor.Ön oturma grubu yatak olabiliyor,onu dert etme.Benden araba markası isteme.Bulduğun araba üzerinde konuşulur.Ben ivegoyu bilinçli almadım.Gezenbilir sitesine üye değilken girdim.Birisi ivecoyu methetti ve iveco bende saplantı oldu.Hikaye bu.Aldığın arabanın önden ve arkadan darbesi olmasın yeterki.Kuru ıklimli yerden olsun .Motor çok önemli.Araba bir yana motor bir yana.Yaptırması 10 000 tlSelamlar.

Yusuf Aybek' Alıntı:
Ümit kardeş aracın sağındaki ikili koltuk yekpare o koltuğu ya tekli ile değiştirip yanına arka taraf geçişi kolaylaştıracak katlanır yapacaksın yada ikili kullanacaksın koltuğu kestirip yeniden yapmak daha meşakkatli olacaktır,ön koltuğun tekli olması önden arkaya geçişe olanak sağlaması arka tarafı bir o kadar daha ferah hale getiriyor ayrıca yağmur çamur yada dışarı çıkarak ön tarafa geçmenin sıkıntılı olduğu yerlerde güvenlik açısındanda önemli etrafda it,köpek varsa ;) kolaylık olacaktır,katlanır koltuğun tüv muayenesindeki geçerliliğini sormak lazım sonra iki iş çıkmasın ;)
Görüyorsun dimi?tecrübe konuşuyor.Küçük arabaları dizayn etmek Yusufun işi.Senin oğlana yer bulur.Bu yerde 13 yaşa kadar yeter.Öneri:çiftli koltukla ruhstı alırsın.Eve gelince çiftliyi söker yerine tekliyi koyarsın.Tüve gideceğin zaman aynı değişimi tekrar yaparsın.Hayat bir tür uğraşılar zinciri değil mi?Bu arada becerilerin de artar.Hadi hayırlısı.

Adil abi,10.000 TL nere yapıyor?Yoksa kendimiz yaparsak mı bu fiyat çıkıyor?Senin bildiğin tanıdığın sağlam ustalar var mı bu fiyata yapacak?

umut7105' Alıntı:
Adil abi,10.000 TL nere yapıyor?Yoksa kendimiz yaparsak mı bu fiyat çıkıyor?Senin bildiğin tanıdığın sağlam ustalar var mı bu fiyata yapacak?
mesajımı yanlış anladın.Aldığın arabanın motoru iyi değilse,motor yaptırmaya kalkarsan şeklinde söyledim.Aldığın arabanınmotoru sağlam olmalı.Karavanın yapımı hakkında bir şey söylemedim.Ne zaman karavanımı bitirirsem"en az3 ay"fiat listesi tutuyorum.Bunu sen dahil herkese söyleyeceğim.Sen her konuda yenisin.Sakın acele etme.Karavan sahibi olmak o kadarda kolay değil.Çok acele edersen yanlışa düşersin.2005 model ivecoyu 19 000 e aldım,frenler,debriyaj baskı balata,motor kayışları,alım satım,sigorta 3000lira tek kalemde harcadım.Şimdi karavana başladım,onlar listeye yazılıyor.Herşeyin fiatını en ince noktasına kadar araştırıyor ve uygun olanı alıyorum.Bu sitedeki insanlar ne kadar iyiyse ,dışarıdaki pazar o kadar acımasız ve hilekar.Herkes birilerinin cebindeki parayı yutmak için,çalmak için tezgahlar kurmuş.Sitedeki kendi karavanını yapanların sayfalarını resimleriyle oku.Çok faydalanacaksın.Çok net insanlarvar.Onları tanıyacaksın.İlk önce geniş zamanda arabanı al.İçine bir yatak at,bir ocak,ikide su bidonuYaz tatilini geçir ve eylül gibi karavanını yapmaya başla.Arabamın orijinal camını almaya kalktım?bir cama 850 euro istediler.Ben aynı camı140tl ye aldım.Bunları zaman içinde sadeleştireceksin.En az benim kadar saf ve dürüstsün.Çabuk kandırılırsın.Akıl danışacağın insanların telefonlarını al ve en az üç kişiye akıl danış.Selamlar.Sakın karavan firmalarıyla yapmaya kalkma"Ahmet Özdemiri oku"

Haklısın abi,elimden geldiğince tek tek okumaya çalışıyorum.Dolly karavan bülent ustanın işçiliği hoşuma gidiyor.Yaptırırsam ona yaptırırım zaten,o iyi bir insana benziyor.En önemli kısım araç zaten,en büyük korkum o_Onu halletti mi gerisi gelir diye düşünüyorum.Acele etmiyorum 1-2 sene belki sürebilir bu durum.Dediğin doğru acele etmemek lazım bu tür işlerde.Karavan yapımında becerim yok,ama Kırıkkale'de oto elektrik ve mobilyacı yakın akrabalarım var.Onlar yardım eder,sıkıştığımda da yani su tesisatı vb durumlarda da sağdan soldan yardım alsak belki halledebiliriz.Bunu ileriki günlerde daha iyi görebiliriz.Bakalım hayırlısı.Senin ve diğer abilerimin yardımlarıyla inşallah hayallerim gerçekleşir.Sağol desteğin için abicim...

umut7105' Alıntı:
Haklısın abi,elimden geldiğince tek tek okumaya çalışıyorum.Dolly karavan bülent ustanın işçiliği hoşuma gidiyor.Yaptırırsam ona yaptırırım zaten,o iyi bir insana benziyor.En önemli kısım araç zaten,en büyük korkum o_Onu halletti mi gerisi gelir diye düşünüyorum.Acele etmiyorum 1-2 sene belki sürebilir bu durum.Dediğin doğru acele etmemek lazım bu tür işlerde.Karavan yapımında becerim yok,ama Kırıkkale'de oto elektrik ve mobilyacı yakın akrabalarım var.Onlar yardım eder,sıkıştığımda da yani su tesisatı vb durumlarda da sağdan soldan yardım alsak belki halledebiliriz.Bunu ileriki günlerde daha iyi görebiliriz.Bakalım hayırlısı.Senin ve diğer abilerimin yardımlarıyla inşallah hayallerim gerçekleşir.Sağol desteğin için abicim...
Bak kendine güvenmeye başladın.Eşinle olayları paylaş ve tartış.Yükü yanlız başına yüklenme..Senin göremediğini o görür.Siteyide beraber okuyun.Biz öyle yapıyoruz.Sevindim.Hadi niyetiniz hayırlı olsun.Selamlar.

Abi bizim hanım gece 23:00'a kadar oğlanla boğuştuğu için pek okuyamıyor,ama o da istiyor bir karavan.Bir de proje konusundan korkuyorum ben.Kime yaptıracam,kabul edilir mi?Ben üstesinden gelebilir miyim?Şimdilik bazı korkularım var.Ama ileride belki daha cesaretli olabilirim.Tabi önce Kırıkkale'deki akrabalarla da görüşüp,bir değerlendirme yapmam gerek.Abi ben 300 Watt güneş paneli ve webasto da düşünüyorum.Bunlar benim için olmazsa olmazlar.Sömestr ve yaz tatillerinde gezmek çok güzel olur.Tabi hafta sonları kaçamakları da.Hayali bile güzel vallahi abi.Geçen rüyamda karavanım vardı,ama mercedes sprinter idi.Ne alakaysa ;D
Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR