Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 272
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 258,334
Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

umut7105' Alıntı:
Abi bizim hanım gece 23:00'a kadar oğlanla boğuştuğu için pek okuyamıyor,ama o da istiyor bir karavan.Bir de proje konusundan korkuyorum ben.Kime yaptıracam,kabul edilir mi?Ben üstesinden gelebilir miyim?Şimdilik bazı korkularım var.Ama ileride belki daha cesaretli olabilirim.Tabi önce Kırıkkale'deki akrabalarla da görüşüp,bir değerlendirme yapmam gerek.Abi ben 300 Watt güneş paneli ve webasto da düşünüyorum.Bunlar benim için olmazsa olmazlar.Sömestr ve yaz tatillerinde gezmek çok güzel olur.Tabi hafta sonları kaçamakları da.Hayali bile güzel vallahi abi.Geçen rüyamda karavanım vardı,ama mercedes sprinter idi.Ne alakaysa ;D
Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah...
Oğlan senin kucağına yakışmı yor mu? Onu en çok sen istedin.Erkeksin ya.Haksızlık etme.Bırak bu osmanlı erkeği kafasını.Sanıyorum kızımızda öğretmen.İş,ev,çocuk,ümit derken kendisini unutuyor,Bırak internete girmeyi.Bu fırçayı herkes atamaz.Seni sevdiğim için bedava.Selamlar.

Etiketler
Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

Yok abi ben de bakıyorum da,bizim eleman anneye pek bir düşkün.O yüzden anneyle benden daha çok vakit geçiriyor.Eşim de öğretmen,o yüzden gerçekten çok yoruluyor.Bu sebepten dolayı elimden geldiğince yardım ediyorum abicim,ne osmanlı erkeği abi,kılıbığız biz ;D Senin her tenkidin ve tavsiyen benim için bir anahtır sayın hocam.Biz biliriz tebeşir kokusunu,biz biliriz biti pireyi,biz biliriz burun silmeyi,yırtık dikmeyi...Çünkü biz ÖĞRETMENİZ.Belki ben anlamam karavan yapmaktan,ama karavan yapacak eller biz de şekillenir Adil abi,sen nice eller yetiştirdin bu ülke için.İnşallah bizler de sizin gibi üstadlarımızın yolundan gitmeye çalışıyoruz.Saygıyla...

Adil05' Alıntı:
.Motor çok önemli.Araba bir yana motor bir yana.Yaptırması 10 000 tlSelamlar.

Adil hocam yanlış anlamadıysam motor yaptırmak mı 10'000 tl

Tamir fiyatları genelde adamına göre verilir, sürekli araç aradığımdan bunları göz önünde bulundurabilmem için kendi çevremden benim aldığım fiyatlar, Yarım motor, segman ve yan ürünleri değişimi, 1750-2000 TL...Tam motor piston değişimli, gömlekli motor, 4500-5000 TL...Bu fiyatlar tericeye tere satılmaz fiyatlarıdır...

atiladi' Alıntı:
Tamir fiyatları genelde adamına göre verilir, sürekli araç aradığımdan bunları göz önünde bulundurabilmem için kendi çevremden benim aldığım fiyatlar, Yarım motor, segman ve yan ürünleri değişimi, 1750-2000 TL...Tam motor piston değişimli, gömlekli motor, 4500-5000 TL...Bu fiyatlar tericeye tere satılmaz fiyatlarıdır...
Bana söylenen o.Araba motoru yaptırımadım.Ne harcanır bilmem.Eskişehirde,motoru yeni yapılmış bir ivegoya alımkar oldum bana"motorunu yeni yaptırdım 9000lira harcadım"dedi.Belki içinde başka harcamalarda vardır.Bilemem.Motoru yapılmış aracın yanıbaşından da geçmem.Ayrıca Ümit Beye,Karavan yapılmaya müsait arabaların özellikleri bölümünde," 6. sayfada "ATİLLA BEY madde madde yazmış.Okursan alacağın arabanın ne olduğunu anlarsın şeklinde tavsiyede bulundum.Benim ilgilendiğim konu insan.Diğer konularda sizlerin söylediklerini aksi ıspatlanmadıkça doğru kabul ediyoruz.Şahsen bizzat ben.Dün arabama karavan kapısı açtırmak istedim.(otomatik)motorunun300 lira olduğunu biliyorum.8 metre profil gidiyor.Kapak kesilen yerdeki sac.İstenen fiat(üçgünde yaparım dedi)3500(üçbinbeşyüz)tl.Oda bana olur muş.Sevgili Atilla:Araba üçüncü fitesle kalkarsa iyidir diyen insanların tam bir üç kağıtçı olduklarını gördüm ve yaşadım.Benim orada konuşmam arkadaşımızın dikkatini çekmek için yazdığım mesajı tam okur"önceside var" ve söylediklerimi bir bütün olarak ele alırsanız.Şu yazdıklarıma gerek yok.-Ben araba markası veremem,kendin karar ver.Sahillerden araba alma.İçi çürüktür.Hele bu arabalardan karavan hiç olmaz.Kapalı olan bölümler iki yıl içinde çürüyerek çöker.İşte bu konuda da ben iddialıyım.Alacağın araba karasal ıklimli yerlerden olsun.Yinede araba bir yana motor bir yana.Yaptırması10 000tl.Aldığın arabayı tam servisine götür ekspertiz raporu iste.İleride çıkabilecek olumsuzluklarda elinde belge olsun anlamında.Siz 5000 liraya az mı diyorsunz?Biz emekli insanlarız.Kendimizin yapmak istemesi ekonomik.Yosa İmaj Karavanın yaptığı karavanlar Avrupa ayarında demiyorum. Aynı diyorum.Sitede görenler var.Karavan yaptırmak isteyenlerin görmesinde yarar var.Selamlar.Seni seviyorum.Tereciye tere satmak sözü biraz şık olmamış.

Adil05' Alıntı:
mesajımı yanlış anladın.Aldığın arabanın motoru iyi değilse,motor yaptırmaya kalkarsan şeklinde söyledim.Aldığın arabanınmotoru sağlam olmalı.Karavanın yapımı hakkında bir şey söylemedim.Ne zaman karavanımı bitirirsem"en az3 ay"fiat listesi tutuyorum.Bunu sen dahil herkese söyleyeceğim.Sen her konuda yenisin.Sakın acele etme.Karavan sahibi olmak o kadarda kolay değil.Çok acele edersen yanlışa düşersin.2005 model ivecoyu 19 000 e aldım,frenler,debriyaj baskı balata,motor kayışları,alım satım,sigorta 3000lira tek kalemde harcadım.Şimdi karavana başladım,onlar listeye yazılıyor.Herşeyin fiatını en ince noktasına kadar araştırıyor ve uygun olanı alıyorum.Bu sitedeki insanlar ne kadar iyiyse ,dışarıdaki pazar o kadar acımasız ve hilekar.Herkes birilerinin cebindeki parayı yutmak için,çalmak için tezgahlar kurmuş.Sitedeki kendi karavanını yapanların sayfalarını resimleriyle oku.Çok faydalanacaksın.Çok net insanlarvar.Onları tanıyacaksın.İlk önce geniş zamanda arabanı al.İçine bir yatak at,bir ocak,ikide su bidonuYaz tatilini geçir ve eylül gibi karavanını yapmaya başla.Arabamın orijinal camını almaya kalktım?bir cama 850 euro istediler.Ben aynı camı140tl ye aldım.Bunları zaman içinde sadeleştireceksin.En az benim kadar saf ve dürüstsün.Çabuk kandırılırsın.Akıl danışacağın insanların telefonlarını al ve en az üç kişiye akıl danış.Selamlar.Sakın karavan firmalarıyla yapmaya kalkma"Ahmet Özdemiri oku"
Atilla kardeşim,lütfen bu mesajı okuyun.

Önce 1+2 şeklinde ruhsat alsak,daha sonra öndeki ikili koltuğu tekli yapsak ve arkadaki oturma grubunun birine emniyet kemeri taksak sıkıntı olur mu acaba yol çevirmelerinde?

Yolda polislerin buna bakacağını hiç zannetmiyorum. Toplam yolcu sayısı ile ruhsattaki koltuk sayısını karşılaştırır sadece. Olsa olsa muayene esnasında TUV görevlileri sorun çıkarabilir. Şansınızı böyle denersiniz. Muayeneden geçemezseniz, 1 ay süreniz var. Arkadaki koltuğun emniyet kemerini saklar, öndeki eski ikili koltuğunuzu geri takarsınız.Ücretsiz tekrar muayene tamamlandıktan sonra asıl düzeninize geri dönersiniz.

Teşekkür ederim,en mantıklısı bu gibi görünüyor,hem ön tarafın hem de arka tarafın rahatlaması açısından bu şekilde tercih edilebilir.

Bu sene aracı yatırarak (her hafta düzenli olarak motoru çalıştırmama rağmen) aküsünü gebertmeden az önce farkettiğim ilginç bir durum var. Aküyü şarj etmek için araç dışına aldığımda kapıyı sürücü tarafında anahtarla kapadım. Ama sağ kapı açık kaldı.

Bu yüzden sağ ön kapı ile kayar kapıya kilit mekanizması taktırmaya karar verdim. Ama 2007 sonrası Ducato-Boxer-Jumper sol ön (veya arka) kapı kolunu bulamıyorum. Internet'te tek bir yerde bulabildim. Orada da sırf kol için 105 TL fiyat vardı. (Resmi aşağıda.) Bunu (kilidiyle beraber) ucuza bulabileceğim bir yer bilen var mı?

(Mevcut kapı koluna delik açıp kilit takmayı önerdim ama usta pek sıcak bakmadı. Onun yerine başka markanın kapı kolunu uydurmaya daha sıcak bakıyor. Ben de bu fikirden pek hoşlanmadım. Ama mecbur kalırsam kabul etmek zorunda kalacağım.)

kap? kolu.jpg

umut7105' Alıntı:
Teşekkür ederim,en mantıklısı bu gibi görünüyor,hem ön tarafın hem de arka tarafın rahatlaması açısından bu şekilde tercih edilebilir.
Delikanlı nerelerdesin?Tainin mi çıktı.Sevgiler.

TA2RX' Alıntı:
Bu sene aracı yatırarak (her hafta düzenli olarak motoru çalıştırmama rağmen) aküsünü gebertmeden az önce farkettiğim ilginç bir durum var. Aküyü şarj etmek için araç dışına aldığımda kapıyı sürücü tarafında anahtarla kapadım. Ama sağ kapı açık kaldı.

Bu yüzden sağ ön kapı ile kayar kapıya kilit mekanizması taktırmaya karar verdim. Ama 2007 sonrası Ducato-Boxer-Jumper sol ön (veya arka) kapı kolunu bulamıyorum. Internet'te tek bir yerde bulabildim. Orada da sırf kol için 105 TL fiyat vardı. (Resmi aşağıda.) Bunu (kilidiyle beraber) ucuza bulabileceğim bir yer bilen var mı?

(Mevcut kapı koluna delik açıp kilit takmayı önerdim ama usta pek sıcak bakmadı. Onun yerine başka markanın kapı kolunu uydurmaya daha sıcak bakıyor. Ben de bu fikirden pek hoşlanmadım. Ama mecbur kalırsam kabul etmek zorunda kalacağım.)
Bekir Hocam sizin arabanın model ve markası ne idi?Sevgiler.

merhabalar

motokaravan için araç modellerini inceliyordum da ducatoların 2008den sonraki modellerinin tavana doğru giderken dik değil de daha eğimli mi gidiyor yoksa incelediğim resimlerden bana mı öğle geldi

2008 model ducatonun resimlerine baktığımda daha dik kenarlar hakim gibi geldi

ducatoların kullanımı nasıldır? araç yere oturuyor mu yoksa hızlanmalarda yere tutuşu düşüyor mu ?

merhaba saygideger Gezenbilir takipcileri,
yurt disinda yasiyorum, Turkiye'ye cok nadir geliyorum ancak bundan boyle hic olmazsa senenin yarisini ulkemde gecirmek, ayni zamanda da gezmek amaciyla bir karavan almak dusuncesindeyim.
aklimda iki ihtimal var;
1- ciple gelip, karavani Turkiye'de takmak, donerken de birakmak.
2- panelvanla gelip karavana cevirmek, onunla dolasmak ve donmek.
herseyden once; ehliyetim B sinifi, hic karavan cekmedim veya panelvan /motorkaravan kullanmadim. bir tanidigin karavaninda veya kiralik olarak, tek gun dahi karavanda kalmadim, ama cadirciligi cocukluktan beri severim. fitness ve yuzme sporlarini haftanin 6 gunu duzenli yaptigimdan kuvvet, dayaniklilik ve uyum sorunlarim yok. amac dogada olmak ve gezmekse, asgari minimuma raziyim. yine de bu kucuk evlerde dus/tualet ve yemek/bulasik isleri nasil olur diye merak ediyorum. gelirken de ben ve yanimda bir hanim olur, 2 kisiden fazla kalabalik olmaz.. ilkbahar ve sonbahar donemi, yaklasik 3 er aylik periodlarla gelmek ve doyasiya gezmek istiyorum. amacim, bu sure zarfinda surekli karavanda yasamak ve olabildigince cok gezmek.
cekme karavan olarak; teardrop /caretta tarzi kucuk karavan bile dusundum ama bir sure sonra once yanimdaki, ardindan ben bezerim diye vazgectim. araba yabanci plaka ve ehliyet B sinifi, ruhsat dertleri ve trafik cezalari olmasin diye, max 750 kilo ve yaklasik 4 metrelik karavanlara baktim.. cekme karavan sisteminde; 5 m. araba + 4 metre karavan + min 1 m. ara bosluk, eder 10-11 metrelik otobus uzunlugu. ne kadar pratik olur?
motorkaravan olarak aklimdaki, mercedes sprinter cargo almak, ilk Turkiye'ye geliste icini karavana cevirmek ve gezip donmek.. onlarin cargo bolumlerinin uzunlugu bildigim kadariyla 3.5 m.civari ki bana yeter diye dusunuyorum. daha uzunlarinda 4 m.ve hatta daha ustu olabiliyormus. yukseklik ve genislik bilmiyorum ama yuksekligi ayakta duracak kadar, genislik de arka kisma yatagi enlemesine yerlestirecek kadar olmasi yeterli. bu araci kullanmak icin B sinifi ehliyet yeterli olur mu ?
her iki ihtimal icin de dusuncelerinizi, ilave onerilerinizi ve tecrubeyle sabit tavsiyelerinizi degerlendirmek isterim.
pesin tesekkurlerim ve sizlerle gezilerde kamplarda tanismak umuduyla..

Motokaravan ve cekme karavanin avantaj ve dezavantajlarini tek sayfada görebileceğimiz bir yazi var mi? Tesekkurler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR