Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 272
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 259,364
Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

Ducato, jumper, Boxer, bu üçü tek yumurta üçüzüdür hiç bir farkları yoktur....
Klasik Turbo; TDI, idTD Turbo motorlar Klasik turbo motorlardır, ikiside aynıdır markalar aynı anlama gelen farklı harfleri tercih ediyor...
Jet Turbo,; JTD, HDI motorlar hızlı turbo özelliği taşır, jet turbo (JTD), hıgh turbo (HDI) olarak adlandırılır, bu motorlar Eski kasa 2003-2007 model araçlarda talıdır.
Multi jet; Son nesil kare kasalı 2007-2012 model araçlarda kullanılan Multi jet denilen yeni nesil daha kontrollü motorlardır, küçük cc ile daha fazla güç elde etmek için tasarlanmışlardır..

Etiketler
Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....

Teşekkürler Atilla bey..buna sevindim işte..

TDİ,HDİ...acaba diyip duruyordum..kafam rahatladı şimdi.

2006 ve sonrası modellerin stop lambalarının arkasında duyların olduğu ayrı bir kapak var. Sağ stoplar ben aldığımda kırıktı, alırken değiştirmelerini istemiştim. Sanırım o dönemde bir şekilde su almış. Duyların olduğu kapakta bazı yerler çürümüş.

Bu kapağı internet üzerinden satın alabileceğim bir yer var mıdır?

TA2RX' Alıntı:
2006 ve sonrası modellerin stop lambalarının arkasında duyların olduğu ayrı bir kapak var. Sağ stoplar ben aldığımda kırıktı, alırken değiştirmelerini istemiştim. Sanırım o dönemde bir şekilde su almış. Duyların olduğu kapakta bazı yerler çürümüş.

Bu kapağı internet üzerinden satın alabileceğim bir yer var mıdır?

Duyları taşıyan kapağa duy taşıyıcısı diyorlarmış ve tek başına satan yer maalesef yok. Camı tek başına almak mümkün ama duy taşıyıcısı ancak komple alırsanız elde edebileceğiniz bir şey. Bu yüzden çürüyen kapağımı tek başına değiştirmem mümkün olmadı.

Camı tek başına (duysuz) imal eden firma Mars Otomotiv. Internet üzerinde KDV dahil 65 TL civarında temin edilebiliyor. Ürün kodları şöyle:
61 03 96 sağ
61 03 97 sol.

Camı, ampul taşıyıcısı (ve ilginç bir şekilde) ampulleriyle beraber komple halini Mako Elektrik üretiyor. Internet üzerinde KDV dahil 90 TL civarında temin edilebiliyor. Ürün kodları şöyle:
201 501 11 Sağ
201 601 11 Sol.

Ben mecburen Mako'nunkini aldım. Sol taraftaki stopun camı da matlaşmış olduğu için almışken onu da değiştirdim. Şimdi her iki stopumun da (biraz yarım da olsa) birer yedeği oldu :smiley:

Ampul taşıyıcı üzerindeki elektrik hattının ve duyun çürüyen kısmı fotoğrafta en sağda görülüyor.

DSC_0083.JPG

Turistlere görüyorum , minibus kasaları değilde sankı polyesterden fabrıkasyon kasa yapılmış arkaya komple.
yine pejo fiat tarzı araçlara kombine edilmiş.
bunların maliyetleri piyasları ve tercih edilme oranları hakkında bılgı verebılrmısınız?
boyle bır araç alamk ıstesem ne gıbı malıyetler benı bekler?
vergısı muansı farklımıdr mınubusten?

Merhaba bahsettiginiz arac asagidaki resimdeki gibi bir arac ise alkovenli olarak tabir edilen tam bir karavandir ve maliyet olarak eski modeller 40 bin yenileri ise 100 bin TL ve uzeri diyebilirim. :smiley:

sport-alkoven.jpg

arkadaşlar yoğun araştırmalar yapmaktayım internet,servis şöförleri,dolmuşcular,kargocular,yoldan geçenler gördüğüm herkeze soruyorum bu konuyu daha öncede tartıştım hatırlayanlar olacak ben iveco 17 m3 son kararım dedim ama şu bariz bir gerçek çok açık ara fark ile karavan dünyası ducatoyu tercih ediyor ben buradaki ducato kullanıcılarından hiç şikayet görmedim ama dışarıda sorduğuklarım internette tartışılanlar yani özetle bu aracın çok sorun yarattığı yönünde konuşuyorlar canından bezen servisten çok şikayet var burada işin açıkcası karavan olarak kullanıcı memnun ama kargo ve servisciler memnun değil gönlüm hep ivecoya kayıyor ama istab haddi ve çok yakması beni ducatoya yönlendiriyor 3 hafatadır forumları okuyorum bukdar insan ısararla ducato diyo vardır bir bildikleri diyorum ama şu aracın sorunlarındaki soru işaretini bir atamadım saygılar

Kendi açımdan 17m3 aracın arka tekerlek arkası mesafesi fazla uzun olduğu için, özellikle gezmeyi düşündüğüm yayla, vb. yerlerde sorun çıkartacağını düşündüğümden tercih etmedim. (Diğer aracım Mitsubishi L200 çift kabin kamyonet ile bu sorunu epey yaşadım.) Küçük yerleşimlerin dar yollarında büyük aracın manevra kabiliyetinin daha da azalması ikinci bir etken. 12m3 optimum çözüm görünüyor. Bir kısım lükslerden vazgeçebilirseniz ve aileniz fazla kalabalık değilse 10m3 veya VW türü bir araç da yetebilir.

TA2RX' Alıntı:
Kendi açımdan 17m3 aracın arka tekerlek arkası mesafesi fazla uzun olduğu için, özellikle gezmeyi düşündüğüm yayla, vb. yerlerde sorun çıkartacağını düşündüğümden tercih etmedim. (Diğer aracım Mitsubishi L200 çift kabin kamyonet ile bu sorunu epey yaşadım.) Küçük yerleşimlerin dar yollarında büyük aracın manevra kabiliyetinin daha da azalması ikinci bir etken. 12m3 optimum çözüm görünüyor. Bir kısım lükslerden vazgeçebilirseniz ve aileniz fazla kalabalık değilse 10m3 veya VW türü bir araç da yetebilir.
teşekkür ederim bekir abi m3 den ziyade ducato nasıl bir araç bunu kullanıcılara sormak istedim

TA2RX' Alıntı:

B.Kemal Hoca'mın değerli yorumlarına genel olarak katılıyorum; işi abartmamak gerek. Türkiye gibi, engebeli arazinin yaygın olduğu bir ülkede, kompakt kamper/motokaravan daha işlevsel ve sonuçta da daha mantıklı bir seçim olmalı... :smiley:

Konuya piyasa ile karavancı bakışı değişik olacak ki bu çok olağan. Birisi, ne denli yük taşır, ne denli yolcu taşırım...vb ile bakacak; diğeri de hacim, boyut, yakıt...vb gibi konuları öne alacaktır. Kısaca söylersek, "piyasa" ile "karavancı" bakışı örtüşmez. Her tüketici, kendi gereksinmesine uygun bir araç arayacak, bulacaktır. Tüm koşulları bir araya getirmek, çok kolay değil kuşkusuz.

Araç seçimini etkileyen çok sayıda etmen var; öyle olmasaydı, bunca soruya, tartışmaya... gerek olmazdı. ;)

Cavid Sezen

Bence Dugato rahat konfor ve seri rampalara meydan okur.2.8 Turbo.

IMGP4557.JPG

IMGP4563.JPG

teşekkür ederim benim rahatlığına seriliğine az yakışına ebatlarına zaten lafım yok sadece motor çok sorunu çıkıyormuş bu yönde çok şikayetler var bu kısmından korkuyorum saygılar

selamlar,öncelikle beni bu bölüme yönlendirdiği için(buralpdi)levent beye teşekür ediyorum,ve diğer büyüklerimin dediği gibi bütün bu yöndeki topikleri okuyorum,hepinize yardımcı olduğunuz için teşekürler. :smiley:

Bu da kamper olarak Ducato 15 m3 seçeneği

011.JPG

012.JPG

Servis şoförlüğü yapan bir tanıdığım, Jumperlarda triger kayışı yerine zincir kullanıldığını söyledi, Ducata ve Boxerlarda böyle bir özellik yokmuş.. (Ne kadar doğru bilmiyorum..)

Böyle bir özellik olduğu doğru mu, doğru ise çok önemli bir avantaj mıdır?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,747
Kayıtlı Üye Sayımız
166,563
Kaydolan Son Üyemiz
Efe Kurt

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR