Ynt: Motokaravan Kiralayarak Almanya-Avusturya-İtalya-İsviçre
Metin bey ,
yurtdışında araba kullanırken ülkemizden farklı olarak öncelikle trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinde her zaman yayaları kenarda dahi görseniz duracaksınız .Dönel kavşaklarda ,öncelik hakkı kavşak içindekindedir .Ülkemizde ise tam tersi olur .Siz muhakkak yavaşlayıp geçişi kontrollü bir şekilde ve kavşak içi araç yoksa yapın .Hız sınırlarına riayet edin .Gerisi zaten aynı .Eşimin dediği konu çok önemli .Bizim navigatörümüz gerçekten çok performanslı.Eşimde sürüş halinde gayet iyi kullanır onu .Bildiğiniz bir alet olursa , eşiniz yada arkadaşınız her kim varsa oda yolda siz sürüş halinde iken destek olursa ,hiç korkulacak bir yanı yok .Navigatör sesli birde direkt ışık lamayan bir yere koyarsanız net görebilirsiniz .Ben en çok gözlerim ışıktan rahatsız olduuğ için görme pozisyonunda(navigatörü) sorun yaşıyorum .Ön cama monte olunca ışıkta parlıyor .
Yer bulma konusunda ise sorun yaşamadık .Navigatörün ilgi çekici nokta seçeneği size en yakın kamp ,petrol ofisi ,otel vs ne isterseniz onu gösteriyor .
şehirleri e gitmeden önce internetten inceleyip ,hoşunuza giden noktaları belirlersiniz .o kadar çok kaynak varki ;rahatça öğrenebilirsiniz .Navigatörünüzü şarj edip yaya halinde ikende kullanabilirsiniz .Yanılmıyorsam ki eşim beni düzeltir ;navigatör için hem aküye takılacak bir şarj hemde normal prize takılacak bir parça alırsınız .O zaman mesela otelde kaldığınızda şarjı dolu bir halde muhafaza edebilirsiniz .
Ayrıca bu tür tatillerde prizlerin iki yada üç girişli oluşu önem arzediyor .Ara parçalar gerekebiliyor .Bunu da unutmayın .