Motokaravan Kiralayarak Almanya-Avusturya-İtalya-İsviçre

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 777
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 143,238
Ynt: Motokaravan Kiralayarak Almanya-Avusturya-İtalya-İsviçre

Gezimizin Salzburg kısmını planladığımızdan bir gün evvel bitirmeye karar veriyoruz.Fotoğraflardan gördüğünüz gibi hava kapalı ve puslu .Yarın İnsburg a hareket etmek üzere kampingimize geri dönüyoruz.Yarın sabah yolculuk var.....

Etiketler

Gri bir Salzburg sabahında erken kalkıp yola koyuluyoruz.Yolumuz çok uzun değil acelemiz yok.İki motokaravanda kobra telsizlerimiz var.Arada esprili sohbetler yaparak çocuklar için molalar vererek yol alıyoruz.İnsburg ta bir gün kalacağımız için kampinge girmemeye karar veriyoruz.Tom tom navigasyona insburg merkezde en yakın açık otoparka götür talimatı veriyorum.Cihaz bizi insburg şehir stadyumunun bitişiğinde kış sporları merkezinin yüksek atlama kulesi manzaralı otoparkına götürüyor.

i1.jpg

i2.jpg

i3.jpg

i5.jpg

i6.jpg

Karavanları park ettikten sonra aparatif bir şeyler hazırlayıp açlığımızı gideriyoruz.Otopark şehir merkezine yakın olduğu için yayan olarak İnsburg merkeze gidiyoruz .Yağmurda peşimizi bırakmıyor.

v2.jpg

v4.jpg

x5.jpg

z3.jpg

z4.jpg

4.sayfaya başlamadan o bölüme kadar anlatılan detaylar için tebrik ederim,akılda kalan bir soru olacağını hiç sanmıyorum,bana kalsa avrupa da nasıl karavan kiralanır altında bir yazı bile yazıp baş köşeye koyabiliriz,teşekkürler.

Bülent Bey geçen sene yaptığım bu geziyi bu sene paylaşmamın en büyük nedeni karavan kiralayarakta avrupada gezmenin mümkün olabildiğini göstermek.Teşekkürler..

mustafayetim' Alıntı:
Bülent Bey geçen sene yaptığım bu geziyi bu sene paylaşmamın en büyük nedeni karavan kiralayarakta avrupada gezmenin mümkün olabildiğini göstermek.Teşekkürler..

Geçen yaz aynı projeyi gerçekleştirmek için girişimlerde bulunmuştum. Birçok firma ile görüşmüştüm. Benim amacım İtalya içerisinde bu geziyi yapmak idi. Sonrasında Atina yolculuğumuz gerçekleşti, İtalya gezisi başka bahara kaldı.

Verdiğiniz bilgiler benim gibi düşünenler için oldukça faydalı olacaktır. En büyük korkular

1) Trafiğe adapte olabilmek.
2) Karavan park yerleri bulabilmek
3) Şehir içlerini nasıl gezebileceğini bilmek.

Metin Bey avrupada trafiğe adapte olmanın en kolay yolu seyir halinde navigasyon kulllanmaya adapte olmak.Bu işinizi oldukça rahatlatıyor.Bu sene yaptığımız gezide çekme karavanla dahi çok problem çekmedim.
Karavan park yerlerini ise navigasyonunuz sayesinde rahatlıkla bulabilirsiniz.Geçen sene bu sayede ınnsbruck ta açık otoparkta geceliği 9 euroya kiraladık.
Şehir içinde geziler ise eğer daha önce ziyaret edeceğiniz mekanları belirler iseniz daha rahat edersiniz.Selamlar.

Gerek Salzburg gerekse ınnscburg ta kapalı ve soğuk havadan biraz şikayet ettiğime bakmayın bizim için külfet olan buralar için nimet.Salzburg ve özellikle ınnsburck kışın kayak turizminin gözdelerinden.Tiral bölgesinin başkenti sayılan ınnsbruck iki kez kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapmış kış sporlarında dünya markası bir kent.Ve emin olun bizim güneş ve kumdan yazın kazandığımız parayı onlar kış turizminden kazanıyorlar.

Yazılarınızı, gezilerinizi keyifle takip ediyorum bir sey takıldı aklıma bu tomtomda En yakın acik otoparka götür talimatını nasıl veriyorsunuz içn kategorisindemi benimde aracımda tomtom var kullanımı cok karışık

Metin bey ,
yurtdışında araba kullanırken ülkemizden farklı olarak öncelikle trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinde her zaman yayaları kenarda dahi görseniz duracaksınız .Dönel kavşaklarda ,öncelik hakkı kavşak içindekindedir .Ülkemizde ise tam tersi olur .Siz muhakkak yavaşlayıp geçişi kontrollü bir şekilde ve kavşak içi araç yoksa yapın .Hız sınırlarına riayet edin .Gerisi zaten aynı .Eşimin dediği konu çok önemli .Bizim navigatörümüz gerçekten çok performanslı.Eşimde sürüş halinde gayet iyi kullanır onu .Bildiğiniz bir alet olursa , eşiniz yada arkadaşınız her kim varsa oda yolda siz sürüş halinde iken destek olursa ,hiç korkulacak bir yanı yok .Navigatör sesli birde direkt ışık lamayan bir yere koyarsanız net görebilirsiniz .Ben en çok gözlerim ışıktan rahatsız olduuğ için görme pozisyonunda(navigatörü) sorun yaşıyorum .Ön cama monte olunca ışıkta parlıyor .

Yer bulma konusunda ise sorun yaşamadık .Navigatörün ilgi çekici nokta seçeneği size en yakın kamp ,petrol ofisi ,otel vs ne isterseniz onu gösteriyor .

şehirleri e gitmeden önce internetten inceleyip ,hoşunuza giden noktaları belirlersiniz .o kadar çok kaynak varki ;rahatça öğrenebilirsiniz .Navigatörünüzü şarj edip yaya halinde ikende kullanabilirsiniz .Yanılmıyorsam ki eşim beni düzeltir ;navigatör için hem aküye takılacak bir şarj hemde normal prize takılacak bir parça alırsınız .O zaman mesela otelde kaldığınızda şarjı dolu bir halde muhafaza edebilirsiniz .

Ayrıca bu tür tatillerde prizlerin iki yada üç girişli oluşu önem arzediyor .Ara parçalar gerekebiliyor .Bunu da unutmayın .

anstel' Alıntı:
Yazılarınızı, gezilerinizi keyifle takip ediyorum bir sey takıldı aklıma bu tomtomda En yakın acik otoparka götür talimatını nasıl veriyorsunuz içn kategorisindemi benimde aracımda tomtom var kullanımı cok karışık

ilgi çekici nokta bölümü var .Dediğiniz gibi oradan buluyoruz

Şehrin sembolü Altın Dam (goldenes dach) plakayla kaplanmış. Bir işçilik şaheseri olan bu yapıya güneş vurduğunda çok güzel bir görüntü oluşuyor.

n3.jpg

n2.jpg

n4.jpg

v1.jpg

n90.jpg

Innscburg gezimiz akşam üstü bitiyor yine geze geze karavanlarımıza geri dönüyoruz.Akşam yemeğinden sonra saat onbir gibi yatıyoruz.Yarın yolculuğumuz İtalya Bolzano üzerinden Garda gölü...

Sabah kalktığımızda güneşli bir hava ile karşılaşmak keyfimizi bir kat daha arttırıyor.Çünkü bugünkü yolculuğumuzda Avusturya alplerinden İtalya alplerine geçeceğiz ve muhteşem manzaralar bizi bekliyor...

DSC04637.JPG

DSC04638.JPG

DSC04639.JPG

DSC04640.JPG

DSC04641.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR