Motokaravan Dönüşümü için Teknik Tadilat Projesi Onay ve Ruhsatlandırma İşlemleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,060
Ynt: Motokaravan Dönüşümü için Teknik Tadilat Projesi Onay ve Ruhsatlandırma İşlemleri

Cevdet Bey teşekkürler, iyi çalışmalar,

Etiketler
Ynt: Motokaravan Dönüşümü için Teknik Tadilat Projesi Onay ve Ruhsatlandırma İşlemleri

Cevdet bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.İçinden çıkılamayan meselelere anında verdiğiniz cevaplar işimizi çok kolaylaştırdı,iyiki burada bizimle birliktesiniz

Cevdet Bey, teşekkürler. Benim anladığım 2.sıra koltukları geriye alınınca koltuk ve emniyet kemeri test raporu istenecek. Yani ya bu koltuklardan vaz geçip tamamen çıkartacağız, ya da yok arkasını döndür, yok kaydır , başka çözüm bulunacak. Koltuk yerini değiştirmeden karavan yapılıyprsa sadece proje ile dönüşüm olabilecek.

kerimcan' Alıntı:
2- Tavan yükseltme için proje gerekli(karavan projesiyle beraber olabilir)

Çok teşekürler Cevdet Bey.

Benim aklıma şöyle bir şey geldi. Acaba 5+1 cityvan araç alınıp arka üçlü koltuğa dokunmadan bagaj kısmına buzdolabı, lavabo, ocak vs. donanımı ile motokaravan olarak projelendirilebilir mi? Ruhsatı 5+1 motokaravan olarak çıkardıktan sonra arka üçlü koltuğun sökülmesi ya da yerinin değiştirilmesi fazla dikkat çekmez sanki.

Şöyle düşünüyorum,

2918 sayılı Karayolları trafik kanunu yönetmeliğinde motor karavan için ;

" 5.1) Motor Karavan: En az aşağıdaki ekipmanları kapsayan, yatacak yeri olan bir özel maksatlı M sınıfı araçtır.
(i) koltuklar ve masa
(ii) koltuklardan dönüştürülebilecek uyku yatağı
(iii) yemek pişirme imkanları ve
(iv) depolama/saklama imkanları
Bu ekipmanlar oturma bölümüne sabit olarak monte edilmelidirler; ancak masa kolayca çıkarılabilecek şekilde tasarlanabilir. "

denmektedir. Olur derim ben.
Cevdet bey net bir cevap verecektir diye düşünüyorum.

Oğuz

Sayın ORSAALABANDA
Bahsettiğiniz konuyu TSE de görüşeceğim.
Size bilgi veririm. Hoşça Kalın
Cevdet Çelikörs

Cevdet bey,

İlginize çok teşekkürler.Bir çok karavan sevdalısı arkadaşımızın umudu ve kurtarıcısı oldunuz.

Değerli Arkadaşlar
Görüyorumki bazı yanlış anlamalar veya çelişkiler var. Bunlardan sırayla bahsetmek isterim.
1- Karavanları M sınıfına almak demek minibüsten karavan yapılır anlamına gelmiyor. M sınıfının
şartlarını yerine getirmek demektir. Bu da yapacağını karavana koyacağınız koltuk ve emniyet kemerlerinin
CE belgeli ve test raporlarının olmasıdır.
2- Minibüsten karavan yapmak istiyenler; koltukların yeri değiştiği an hiç bir şey yapamazsınız. Test raporu vermek
zorundasınız.
3- Daha iyi bilgi sahibi olmak istiyenler için tse.org.tr sitesine girini oradan ürün belgelendirme ye girin ve açılan linkte araç projeleriyle
ilgili yönetmelikler ve tamimler var. 2009/1- 2009/2- 2009 3 gibi
Cevdet Çelikörs

Aklıma bir şey geldi; acaba araçların orjinal fabrika projelerinde arkadaki koltukların yeri sabit mi? yada aynı projede koltuk pozisyonları için farklı yerleştirmeler uygulanmış mı? bilen ya da araştıran varsa payaşırsa sevinirim...

Transporter için şöyle bir çizim buldum;

[attachment=1]

Bu resim uzun şaseler için. 4+1 camlı van araçta 1.sıra 2+1 koltuk için resimde belirttiğim emniyet kemerleri var. Bu kemerler eğer koltuklar 2.sıraya konursa yine kullanılabilinir diye düşünüyorum. (Garip gibi gözüküyor ama işaretlediğim kemerleri 1.sıra yanda oturanlar kullanıyor)

Bu linkte transporterler hakkında çok detaylı bilgiler var;
http://www.vwn-aufbaurichtlinien.de/en/models/transporter-t5/

bartek' Alıntı:
Transporter için şöyle bir çizim buldum;

[attachment=1]

Bu resim uzun şaseler için. 4+1 camlı van araçta 1.sıra 2+1 koltuk için resimde belirttiğim emniyet kemerleri var. Bu kemerler eğer koltuklar 2.sıraya konursa yine kullanılabilinir diye düşünüyorum. (Garip gibi gözüküyor ama işaretlediğim kemerleri 1.sıra yanda oturanlar kullanıyor)

Bu linkte transporterler hakkında çok detaylı bilgiler var;
http://www.vwn-aufbaurichtlinien.de/en/models/transporter-t5/
Yanlış anlamadıysam bu benim ve aynı zamanda cityvan ları karavana dönüştürmeyi düşünenelerin sorusuna yanıt veriyor. Şimdi sıra "Arka koltuğun yerini değiştirince bildik karavan modellerinden birini yapabilecekmiyiz? "sorusunu cevaplamaya geldi...

Cevdet bey, aşşağıdaki resimde çalakalem bir yerleşim planı çizdim, merak ettiğim bu yerleşim planıyla proje onaylatabilirmiyiz ?
yani Yusuf bey'in projesindeki yerleşim planının dışına çıkabilirmiyiz , çıkabiliyorsak proje maliyetinde bir değişiklik oluyormu ?
şimdiden teşekkürler

DUKATO_PLAN.jpg

levent kardeş arkadaki oturma gurubu kısmını suyu geçene kadar yatak gösterirsen olur orada koltuk olursa onay çıkmaz.benim bildiğim ben bu şekilde alabildim projeyi.

Sayın Yaybek, oturma gurubu, masa kapanıca yatak olacak sekilde yapacağız aynı senin projede olduğu gibi sadece yerlerini değiştiriyoruz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri