Motokaravan Dönüşümü için Teknik Tadilat Projesi Onay ve Ruhsatlandırma İşlemleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,060
Ynt: Motokaravan Dönüşümü için Teknik Tadilat Projesi Onay ve Ruhsatlandırma İşlemleri

cevdetkerim' Alıntı:
Değerli Gezenbilir site yönetimi ve değerli karavancı dostlarım
Ben motokaravana dönüşüm projelerini reklam amaçlı yazmadım,
karavancı olduğum için ve doğru bilgi edinmeniz için yazdım.Sevincimi sizlerle paylaşmak istemiştim.
Tekrar özür dileri o yazımın silinmesini isterim. Hoşça kalın.
Cevdet Çelikörs

Sayın Çelikörs,

Size ilk soruyu ben sordum ve sonra da konu ile bağlantılı yazılar geldi. Yazınızın silinmesini isteyecek denli ne oldu, inanın anlayamadım. Yazınızı okuduğumda şaşırdım, hala da sürüyor. Sanırım benim gibi herkes, sevinmişti; konuya vakıf bir karavancı mühendis yardımcı olacak diye. "Biz taşradakiler, olayları algılamakta güçlük çekiyoruz; hergün yeni birşey..."

İşlerinizde kolaylıklar dilerim.
Cavid Sezen

Etiketler
Ynt: Motokaravan Dönüşümü için Teknik Tadilat Projesi Onay ve Ruhsatlandırma İşlemleri

Aman ha! Kerimcan Bey ne yaptınız. Kimsenin sizin mesejınızın reklam amaçlı olduğunu, silinmesini istediğini sanmıyorum. Bu işi profesyonel olarak yapan ve gönül vermiş birinin forumlarda olması kadar güzel birşey var mı. Sizin bu foruma çok katkınız olacağı kesin.

Bu standarlardan ve testlerden söz edince aklıma şöyle birşey geliyor. Yapılan her tasarımın kaza testine tabi tutulması gibi birşey söz konusu olamaz. Örneğin su kontplağından yapılan teknelerde şöyle birşey var; Bir tasarımcı tekneyi tasarlıyor gerekli testlerden geçirip bütün dünyada kabul gören bir kurumdan onayını alıyor. Sonrasında bu teknenin planları internette satılıyor. Siz bu planları satınalıp indiriyorsunuz. Bu planlara uygun şekilde teknenizi yapıyorsunuz. Sonra ben şu tasarımcının şu model teknesini yaptım diye denize indirme izni alıyorsunuz. Bir tanıdığımın anlattığını söylüyorum. Yanlışım olabilir. Ama mantıklı.

Karavan projeleri içinde, örneğin arka oturma grubu; Dünyada kabul gören birkurumdan onay almış bir kaç farklı modelden birini seçip yaptırdıktan sonra, TSE yetkilileri plana uygunluğunu denetleyip onayı veriyor olmalılar. Başka türlü bu prosedür işlemez.

Sevgiler Tolga

Sayın Cevdet çelikörs,sizi kimin kırdığını bilmiyoruz,fakat lütfen papaza kızıp oruç bozmayınız.En önemli konu olan projelendirme'de ,sizin gibi yetkili,bilgili,tecrübeli bir arkadaşımızın olması bizim için nimetdir. Lütfen aramızda kalın sizin bilgilerinize ihtiyacı olan çok arkadaşımız var. Saygılarımla..

Cevdet abi samimiyetinize dayanarak ize abi diye hitab ediyorum bu forumda sizi en iyi tanıyan benim sanırım, 2 gündür işlerimin yoğunluğundan bakamadım yazılanlara şimdi gördüm ve üzüldüm yazılanları okudum size yönelik hiçbir olumsuz yazı göremedim kırılmanızın sebebi nedir acaba yoksa özelinize biri bişeymi yazdı.abilerimizin de yazdığı gibi siz bizim için çok önemlisiniz benim aylardır çektiğim sıkıntıyı benimle birlikte buradaki diğer dostlarda biliyor ve siz beni bu dertten kurtardınız Allah sizden razı olsun.Benim gibi burada size ihtiyacı olan çok arkadaş var ne olur darılmaca olmasın.sizden öğreneceğimiz çok şey var,sizi tekrar aramızda görmek istiyoruz.

Sayın Cevdet Bey, karavan hayellerimin yıkıldığı bir anda siz kurtarıcı gibi yetiştiniz ve bana karavan ruhsatımı alabileceğimi söylediniz. sizinle görüştüğüm günden beri içim içime sığmıyor haldır haldır karavan yapacağım aracı(bütceme uygun) arıyorum. benim gibi birçok insanın size ihtiyacı var. siz bu forumda olursanın bizleri birinci elden sağlıklı bilgiler edinmemizi sağlarsınız. lütfen bizleri bırakmayın...

Cevdet Bey'in mesaj yazdığı iki farklı üye ismi var. İlki "Kerimcan" ikincisi "Cevdetkerim". Acaba ilk üyeliği reklam yapıldı gerekçesiyle iptal mi edildi?
Neyse yakında açıklığa kavuşur sanırım. Üzüldüm...

Arkadaşlar Cevdet beyin yanında idim ve burada bu forumda benim durumumda olan çok arkadaş var dedim çok kişi bu problemi aşmayı bekliyor onlarada yardım edelim dedim. eskiden aldığı üyelik şifresini uzun zamandır girmediği için hatırlayamadı bayağı uğraştı herhalde girmediğim için iptal oldu dedi ve yeniden üye oldu sanırım sonradan eski üyelik adını ve şifresini hatırladı o sebepledirki iki isim kullanıyor.Kendisini yakınen tanısanız çok değerli olgun ve yardımsever bir kişiliği var.Benden tavsiye Cevdet beyi kaybetmeyelim aynı zamanda iyi bir doğasever ve karavancıdır.

Arkadaşlar,

Cevdet Bey'in silinen herhangi bir üyeliği filan yoktur. İki farklı üye ismi kullanması kendi insiyatifi diye düşünüyorum.
Ve sanırım benim kendisine özelden yazdığım mesajı yanlış anladı ve bu şekilde bir mesaj yazma gereği duydu.

Oysa yazdığım mesajda kendisini forumumuzda görmekten son derece memnun olduğumuzu ifade edip, aynen şu cümleleri yazdım:

"Sizin reklam yerine arkadaşların neyi nereye yaptıracağını bilmedikleri bir konuda onlara yardımcı olmak için yazdığınızı biliyorum. Yönetimdeki arkadaşlar da bu yönde düşünüyor, bu yüzden mesajınız silinmedi. Ama benzer durumlarda bazı arkadaşların mesajları siliniyor.

Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi, sadece bu mesajla kalmaz, işlerinizden az da olsa vakit ayırabilir, karavan deneyimlerinizi, en azından teknik konularda bilgi ve deneyimlerinizi bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim. Özellikle prosedürle ilgili konularda sizin de farkettiğiniz gibi herkes bir yerlerden birşeyler duyup, yalanyanlış burada aktarıyor art niyet taşımadan. Ama sizlerin müdahalesiyle daha doğru bilgiye ulaşılacaktır."

Bunda yanlış anlamayı gerektirecek ne var anlamadım. Artık ifade şeklimde bir sorun mu var diye düşünmeye başladım.
Sanırım bundan sonra en iyisi kimseye karışmamak, ne hoşgeldin ne de başka birey demek, herşeyi olduğu gibi bırakmak...

Değerli arkadaşlar
Panelvan kamyonetin Motorlu karavana tadilat projesi için ABS şartı yoktur. Yolcu kapasitesi ise
aracın TEKNİK BELGESİNDE yolcu sayısı ne ise o yazılıyor. Genelde panelvanlarda yocu sayısı
2+1 dir. Önemli olan yaptığınız karavan ile proje birbirinin aynısı olmalıdır. Yoksa TÜV de zorluklar çıkıyor.
Projeyi yapacak olan kişinin muhakkak aracı görmesi daha iyi olur.
Karavan yapan arkadaşlarımıza kolay gelsin, her türlü teknik konuda arayabilirsiniz. Hoşça kalın.
Cevdet Çelikörs
0532 3216485

Değerli arkadaşlar
Ben bu ve buna benzer sitelerde değerli karavncı dostlarımın yapacağı karavan ve projelendirme
ile ilgili konular hakkında sizleri aydınlatmak ve yanlış bilgi edinmemek için üye oldum. Eleştirilere her zaman açığım.
Hepimiz hepimize yardım etmek zorundayız. Ben kendimi böyle olması gerektiğini hissediyorum.
Yazdığınız benim ile ilgili yazılara teşekkür ederim.
Cevdetkerim rumuzuyla kayıt olamadığımı sandığım için kerimcan rumuzuyla sizlerle bilgi alış verişi yapıyorum.
Her iki rumuzda açık. Sorularınız ve kafanızda her hangi bir düşünce oluşursa her zaman yazabilir veya arayabilirsiniz. Bakırköy/İstanbul. 0212 5707270 ve 0532 13216485
Saygı ve sevgilerimle.
Cevdet Çelikörs

Tekrar merhaba
Mailleri okudukça farklı yorumlar çıkıyor.
1- ABS şartı yok
2- Yolcu sayısı en fazla 2+1
3- Yocu sayısı artırılırsa CE belgeli koltuk ve bağlantı test raporları gerekli. Yani bizlerin yaptığı veya yaptırdığı yataklı koltuk olmuyor.
Yada imalatçı firma karavnlarla ilgili koltuk ve emniyet kemeri CE belgesi alması gerekli.
4- CE belgeli koltuk ve test raporu veriliyor ama 10.000-15.000 TL civarında maliyeti var. Bu yüzden maliyet artıyor.
Bence gerek yok.
Okudukça cevap vereceğim.
Cevdet Çelikörs

Cevdet bey, ne kadar güzel haberler verdiğinizin farkında mısınız? Haftalardır bu forumu kullanan, kendi karavanını yapmak isteyen bizler, karalar bağlamış, şu yönetmelikler ne zaman hale yola girecek, ne zaman birşeylere başlayabileceğiz diye sıkıntılı bir bekleyişe girmiştik. Varsın yolcu sayısı sürücü+1 olsun. Yeter ki karavan olsun. ;)

Aklıma takılan bir soruyu da affınıza sığınarak sormak istiyorum:

"Panelvan kamyonetin Motorlu karavana tadilat projesi için ABS şartı yoktur. Yolcu kapasitesi ise
aracın TEKNİK BELGESİNDE yolcu sayısı ne ise o yazılıyor. Genelde panelvanlarda yocu sayısı
2+1 dir. Önemli olan yaptığınız karavan ile proje birbirinin aynısı olmalıdır." demişsiniz.

Cityvan denen arkada 3 kişilik koltuğu olan, Toplam taşıma kapasitesi 5+1 olan araçlarda durum nedir. Karavana dönüştürüldüğünde yine 2+1 veya 1+1 olmak zorunda sanırım.

Teşekürler, sevgiler.

Cevdet Bey, bizleri bırakmadığınız için, çok teşekkürler :smiley:

Sayın Çelikörs,

Soruma yanıt aldım, teşekkür ederim.

Cavid Sezen

sayın (kerimcan) cevdet çalikörs selamlar biraz bana özel size sorum olacak.ben H sınıfı ehliyet sahibiyim.trafik kanununa göre bir genelgeyle 2800 cc motora sahip ticari panelvan kullanabiliyorum. bu şartlara göre bir fiat ducato 12 m3 alıp moto caravan yapmayı düşünüyorum.bu aracı sayın (yaybek)yusuf aybek'in yaptığı tarzda projelendirip yapacağım fakat kanunda derki H sınıfı ehliyet sahibi olanların araçlarını gerekli tertibat takarak kullana bilirler ki doğrusuda budur,başkası düşünülemez.asıl sorum ben aracı alıp aparat tadilat projesi ve moto karavan tadilat projesi aynı anda çizilip aynı anda onaylatılabiliniyormu? ban aracı istanbuldan aratıyorum.şu anda cevap bekliyorum.eyer bu aracı alırsam teknik projelendirme konusunda yardımcı olabilirmisiniz?biraz uzun oldu ama konuyu iyice açmak istedim.teşekkür ederim.saygılarımla kemal orhun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri