Motokaravan Dönüşümü için Teknik Tadilat Projesi Onay ve Ruhsatlandırma İşlemleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,060
Ynt: Motokaravan Dönüşümü için Teknik Tadilat Projesi Onay ve Ruhsatlandırma İşlemleri

Yusuf nedir son durum? Olabilecek mi? Umut ışığı belirdi galiba.Adına sevindim.Gelişmeleri paylaşırsın sanırım.

Etiketler
Ynt: Motokaravan Dönüşümü için Teknik Tadilat Projesi Onay ve Ruhsatlandırma İşlemleri

orsaalabanda' Alıntı:
Yusuf nedir son durum? Olabilecek mi? Umut ışığı belirdi galiba.Adına sevindim.Gelişmeleri paylaşırsın sanırım.

Olacak, olacak...

Ben inanıyorum...

Bu forumdaki tüm karavan tutkunları istedikleri (yada en azından ulaşabildikleri) karavanlara kavuşacaklar... :D

Arkadaşlar abiler bakalım yoğun bir çalışma içine girdim gelişmeleri en kısa zamanda yazacağım ilginiz için hepinize teşekkür ederim bu forumun en beğendiğim yanı paylaşım bir başkasının karavanına kendisi almış kadar sevinen dostların olması insana güç veriyor iyiki varsınız.

Değerli karavancı dostlarım
Hepinize öncelikle selam ederim. Bende sizler gibi 15 senelik karavancıyım.
Panelvan kamyonetlere motorlukaravan projesi yapıyorum. Bilgilerinize sunulur.
Hepinize iyi geziler dilerim. Hoşça kalın.
Cevdet Çelikörs
Mak. Müh.
0532 3216485

Merhaba Cevdet Bey,

Size bir soru yöneltmek istiyorum. ABS'li bir panelvanı camper yaptığımızda, sürücü bölümü dışında, kargo bölümünde yolcu taşıma olanağı var mı? Yusuf Beyin (yaybek) projesini siz yaptınız diye biliyorum. Onun öyküsünü okuyoruz, bu sırada aklıma geldi.

Cavid Sezen

Cevdet bey mutlaka cevap verecektir ama ben de bildiklerimi paylaşayım. ABS ayrı bir sorun. Arkaya yapacağınız koltukların CE onaylı yolcu koltuğu ve testleri yapılmış olması gerekiyor. Biz de genelde arkadaki koltukları altı dolaplı oturma grubu yapmaya çalışıyoruz. Hatta CE onaylı arka yolcu koltuklarının emniyet kemerleri de CE onaylı ve test onayı alınmış durumda olmalı. Bu süreç tabii ki zahmetli ve maliyetli, bu nedenle arka oturma grubunu
yatak gibi yaptığınızda ( galiba yatağın standartı yok daha :smiley:) TSE den onay almak kolaylaşıyor. ABS nasıl aşılıyor anlamış değilim, galiba 2007/6 diye çıkan tamim üstüne gelen yeni yönetmelikler bu konuda açıklayıcı bir
madde içermiyor, bu da ABS açısından onay işlemlerini kolaylaştırıyor. Benimki gözlem, umarım Cevdet bey açıklama yapacaktır.
Oğuz

şu an proje 2+1 çıkıyor. Cevdet bey'e bilhassa sordum yolcu sayısını nasıl arttırırız diye, gerekirse panelvan bir araç değilde minübüs alsak olmazmı diye, münkün olmadığını söyledi. orjinal koltuk yerlerini bile değiştirseniz bağlantı ve sağlamlık testi isteniyor. sorun bu testleri nerede yaptıracağız ve yapılan testleri nasıl kabul edecekler. anladığım kadarı ile kim bu konuda yetkili ve onayı verecek belli değil.

Oğuz Bey Merhaba,

Arkaya yapılacak koltuklardaki aranan standartları anladım. Aslında, biz iki kişiyiz; ama Türkiye burası, zaman zaman akraba, eş dost, arkadaşın...da araca binmesi gerekebilir. Bu nedenle arkada yolcu taşımayı sordum. Çok zor olursa vazgeçebiliriz.

PSA grubu araçlarda, 2007 modelden başlayarak(yeni model) abs standart. Arkadaşlar içerisinde, yavaş yavaş bu daha donanımlı araçları düşünenler olmaya başlayacaktır. (Belki ben de, PSA grubu araçların 2007 sonrası 11.5 m3 kısa olan modelleri hoşuma gidiyor. Arkada sabit yataklı camper modeli bunlara uygulanabiliyor.)

Selamlar.
Cavid Sezen

2007 ise 2012 ye denk düşer...
Cavid hocam üç yıl daha mı bekleyeceğiz? :-\

Cavid bey,
PSA grubu araçlarda 2004 model Citroenlerin bazılarında abs var. Ama görünen o ki abs çok sorun değil. Son zamanlarda abs siz araçlara TSE den onay alanlar oldu bildiğiniz gibi. Koltuk sorunu devam edecektir.
Yurtdışı modellere de dikkat ederseniz yeni modellerin hepsinde şöför arkası yolcu koltuklarında emniyet kemeri var. Aslında güvenliğimiz için haklılar, orada yolcu taşınacaksa gereği yerine getirilmeli.
Oğuz

Oğuz Bey,

Haklısınız, emniyet kemeri ve diğer güvenlik önlemlerini her uygar insan kabul eder; çünkü tümü bizim içindir.

Haldun Bey,

Bizim oğlanın iş-kariyer durumları konusunda belirsizlikler var. Bir süreliğine daha (şu an o süre belli değil) herşeyi dondurduk. Bu durumda, "en büyük L300!.." :D

Cavid Sezen

Bu kemeri yeni koyduklarini sanmiyorum. Ben tuv icin benimkine kemer taktirmak istedim. Sonra gordum ki, koltugun altinda var zaten kemerleri. Adamlar karavanin altindan kemerleri sasiye tutturmak icin ozel bir tasarim uygulamislar.

Aracınızla hem yolcu taşımak hem de karavan olarak kullanmak istiyorsanız en idali cityvan türü araçların koltuklarına dokunmadan arkasına karavan yapmak. Sayın Yasiko'nun gönderdiği resimlerde bunların örneği var.

Değerli Gezenbilir site yönetimi ve değerli karavancı dostlarım
Ben motokaravana dönüşüm projelerini reklam amaçlı yazmadım,
karavancı olduğum için ve doğru bilgi edinmeniz için yazdım.Sevincimi sizlerle paylaşmak istemiştim.
Tekrar özür dileri o yazımın silinmesini isterim. Hoşça kalın.
Cevdet Çelikörs

Cevdet bey,

Kendi adıma ben mesajınızdan çok memnun oldum...
En azından hem karavancı hem işin teknik prosedür yanını bilen bir kişinin olması bizler için büyük bir avantaj diye düşündüm.
Bu "reklam amaçlı yazmadım" siteminizi hangi mesajdan çıkardığınızı anlayamadım ancak kendi adıma mesajınızın silinmesini arzu etmem ve foruma katkılarınızın sürmesini dilerim.

Haldun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri