Motokaravan Dönüşümü için Teknik Tadilat Projesi Onay ve Ruhsatlandırma İşlemleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,060

Etiketler
Ynt: Motokaravan Dönüşümü için Teknik Tadilat Projesi Onay ve Ruhsatlandırma İşlemleri

bugün Arkın beyin karavanını gidip gördüm, ellerine sağlık yolun yarısını bitirmiş, yoğun bir tempo ile çalışıyor, gördüğüm kadarı ile iç düzen harika olmuş, herkes zaten kendi ihtiyacını bilerek ona göre imalatı yapınca problem kalmıyor. Allah kolaylık versin, inşaallah güle güle binmek nasip olsun.

Ynt: Motokaravan Dönüşümü için Teknik Tadilat Projesi Onay ve Ruhsatlandırma İşlemleri

Sayın Cevdet bey, bir sorum daha var size, kamyonet alıp alkovan tarzı motokaravan yapsak yine 2+1 proje onaylatabiliyormuyuz?

sayın cevdet bey ben 1991 yılındanberi okul servisi yaptığım minbüsün koltuklarını sökerek yazları tatil yapıyordum fakat son 5 senedir ekonomik nedenlerden dolayı yaz tatilinde deçalşmak zorda kaldğım için çocukatlı karıncası yaparak hem tatil,hemde masrafımı kaşılıyorum tabibu durum karşısında minüs ufak geldiğinden altta resimlerini göreceğiniz 1998 model isuzu midibüsü aldım aracın ruhsatı özel amaçlı taşıt gezici itasyon otobüsü olarak çıkarılmış ve 4kişi 2292 kg istap hakkı verilmiş ayrıca aracın tadilat raporunda ( konan buzdolabı ,wc,lavabo,çekmece ve dolapların ağırlığıçıkarılan koltukların ağırlığı kadar alınmıştır) ibaresi var. bu aracın ruhsatını karavana çevimem için yol gösterirseniz çok memnun olurum saygılarmla m.kaya cengiz.
[imgzoom]http://img24.imageshack.us/img24/7731/p4241605.jpg[/imgzoom]
[imgzoom]http://img23.imageshack.us/img23/9429/p4241603.jpg[/imgzoom]
[imgzoom]http://img17.imageshack.us/img17/5951/p4241604.jpg[/imgzoom]
[imgzoom]http://img11.imageshack.us/img11/4526/p7021172.jpg[/imgzoom]

Bugün bir oto dizayn firmasını aradım. 2.sıra koltukları bir geriye alırmısınız dedim? 2 saatte hallederiz dediler. Ruhsat dedim..gerek yok 1 + 5 değişmeyecekse dediler.
Gördüğüm transporter, vitoların çoğunun koltukları farklı yerde. Sanırım herkez kaçak dolaşıyor. Biz de kuruntu yapıyoruz

Cevdet Bey merhaba,
Benim sorularıma da cevap verebilirseniz sevinirim.
İstanbulda yaşıyorum. Aracım 1977 model Mercedes 208 D, 10 kişilik minübüs. 1993 Tasiş çıkışlı. Elimizde teknik belge yok. arkada orjinal fabrika çıkışlı çeki demiri var fakat ruhsatta yok görünüyor. 6 yıl önce aracı ilk aldığımda arkadaki 1. sıradaki koltuk dışındaki koltukları söküp attım. Levent Beyin çizimine uygun bir şekilde içini yaptırmayı düşünüyorum.
1-Ruhsatını karavan haline dönüştürebilirmiyim, çeki demirini işletebilirmiyim?
2-Proje, TSE, TÜV ruhsat vs. yaklaşık nekadarlık bir bütçe ayırmam gerek. Aslında bunu telefon veya ziyaret ile de görüşebiliriz. Fakat konuyla bir çok arkadaş da ilgilendiğinden buradan bilgilendirirseniz iyi olur diye düşündüm.
3-Benim ruhsatın 10 kişilik, 4 kişilik karavan olması durumunda yolcu sayısını da 3+1 olarak işletebilirmiyiz. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ahmet Arı.

Sn. Arı
Çeki demiri için, sizinkine benzer bir sorun aşağıdaki topikte var.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=28958.0

Teşekkürler Sayın Şirin.
Volkan Beyin hikayesini okudum. İnşallah bizden önceki ruhsatta vardır da biz de hakkederiz. Yazılı değilse de mücadeleye devam. Vazgeçmek yok. Cevdet Bey den alacağımız cevabı da değerlendirerek işe başlayacağız.
Ahmet Arı

Ahmet Bey selamlar
Benim başıma gelen bir nevi talihsizlikti. Yani aslında aracın dosyasında çeki demiri var, fakat ruhsata işlenmemiş ve de bilgisayara da işlenmemişti. Bu talihsizliği tatsız ve de sinir bozucu da olsa hallettim. Ama eğer sizin aracınızın dosyasında, yani gümrük şahadetnamesinde yada TSE belgesinde çeki demiri yoksa üzgünüm ama tek çare çeki demirinizi sökmek. Yada illaki çeki demiri istiyorsanız, bir firmayla anlaşıp sanki oradan çeki demiri almış gibi işleminizi yaptırıp (yeni çeki demirini takıyorsunuz, projelendiriyorsunuz, tespite gidiyorsunuz) daha sonra muayenede tespit olduktan sonra yine isterseniz eski çeki demirinizi taktırıyorsunuz ve yeni aldığınızı anlaştığınız firmaya geri götürüyorsunuz.
Ama eğerki gümrükten çıkan bu araca trafiğe uygunluk belgesi veren mühendislik firması işini düzgün yaptıysa dosyasında mutlaka çeki demiri görünüyor olmalı. Umarım öyledir. Bol şans..

Aşağıdaki tescil tarihinden ne anlaşılıyor acaba? Arabanın trafiğe çıkış tescili mi, yoksa tadilat tescili mi? tse nin son tadilat yönetmeliğinden aldım.
http://www.tse.org.tr/turkish/belgelendirme/aracprojeuygulamaesaslari.pdf

[attachment=1]
Eğer anladığım doğru ise 01.01.2009 tarihinden önce trafiğe çıkan araçlarda koltuk tadilatında test istenmeyecek.

tse.jpg

Değerli dostlarım
Sitedeki yazışmaları elimden geldiği kadar takip etmeye çalışıyorum. Ancak hepsine elimden geldiği kadar
cevap vermeye çalıştım ama işlerimin yoğun olması nedeniyle fazla cevap yazamadım. Sakın olaki bu cevapsız bırakılacak
demek değildi.
Sizlerden ricam hiç çekinmeden her zaman arayabilirsiniz ve elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışırım.
Hepinize iyi kazasız belasız hayırlı geziler dilerim.
Cevdet Çelikörs
Mak. Müh.
0532 3216485
0212 5707270

Cevdet Bey selamlar
Forumdaki diğer topiklerdeki projelendirme hakkında yazılanları takip etmiştim. Oradan öğrendiğim kadarı ile şu an için aldığımız bir panelvan aracın ön koltukları kaç kişi taşımaya müsaade ediyorsa ruhsatta o kadar kişilik çıkıyor (Ör: 2+1) Arkaya da CE onaylı bir koltuk koyarsak ya da mevcut koltuğun yerini değiştirmezsek (cityvan yada minibüsler için geçerli) ruhsattaki koltuk sayısını artırabiliyoruz. Buraya kadar bir yanlışım yok sanıyorum. Ayrıca öğrendiğimiz kadarıyla panelvan olursa aradaki bölmeyi de kaldırabiliyoruz. Böylece tek hacim elde edilebiliyor.
Peki ben şöyle bir soru sorsam. Benim aracım 1988 model 8+1 koltuklu VW T3 kasa minibüs. Önde 2+1, ortada 3 ve arkada 3 koltuk şeklinde bir düzeni var. Bildiğiniz gibi bu araçların multivan modellerinde orjinal çekyat koltukları olanlar da bolca var. Acaba arkadaki koltuk çekyatlı olduğu için ruhsatta daha fazla yolcu sayısı çıkartılabilir mi? Sonuçta ben orjinal koltuğun yerini değiştirmiyorum. Eğer öyle yapılabiliyorsa öndeki ikili koltuğu tekliye düşürüp arka tarafa geçiş imkanı sağlamak istiyorum.

Bir de bu araçların yüksek tavanlıları olduğu gibii bir de "yükselebilir" tavanlı olanları var. Fakat bu yükselebilir tavan ruhsatta herhangi biryerde yazmıyormuş. Bu durumda tavanı normal olan benim aracı yükselebilir tavanlı yapmak için de bir plan projeye ihtiyaç var mı?

Bu iki temel soru birçok kişinin kafasını kurcalıyor, forum aracılıyığla yanıtlanırsa güzel de bir kaynak olacağını düşünüyorum.

İlgilenirseniz sevineceğim
Teşekkürler

Yukselebilir tavan icin ruhsata gerek yok. Westfalia sahibi bir kisi olarak ben diyorum ki, ey dunyali taktirabiliyorsan tavani taktir gitsin. :smiley:
Bircok muayenede bir allahin kulu bu nedir diye sormadi. Uyuyan milleti uyandirmayin. :D

İnsel Abi
Daha önceki bir topikte T2 tavanını kalıp alıp çoğaltacağınız yazıyordu: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25846.0
Bu düşünce ne oldu diye merak ettim. Bunu uygularken yöntemin ne olacağını da merak ettim aslında. Yani mevcut olan tavana epoksi yapışmasın diye vazelin gibi bişey mi sürülüyor? Yani diyelim ki hadi biyerlerden bulduk bi tavan onun nasıl kalıbını alıcaz, kocaman alet :smiley:

Cevdet bey merhaba
1-açacağımız camların yerlerini değiştirmemiz mümkünmü
2-açacağımız cam sayısı mutlaka iki adetle sınırlımı (mesala wc için küçük bir cam açabilirmiyiz veya sabit yatak kısmına havalandırma için küçük bir pencere açabilirmiyiz)
bilgilendirirseniz çok sevinirim
saygılar

orion' Alıntı:
İnsel Abi
Daha önceki bir topikte T2 tavanını kalıp alıp çoğaltacağınız yazıyordu: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25846.0
Bu düşünce ne oldu diye merak ettim. Bunu uygularken yöntemin ne olacağını da merak ettim aslında. Yani mevcut olan tavana epoksi yapışmasın diye vazelin gibi bişey mi sürülüyor? Yani diyelim ki hadi biyerlerden bulduk bi tavan onun nasıl kalıbını alıcaz, kocaman alet :smiley:
Henuz bir gelisme olmadi ama t2lere t3un tavani uymaz. Modeli yani tavani bul. Bir polyesterci ki tanidik var kalibini alir. Hatta iki tane dokturursen belki satarak masrafini azaltirsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri