Meseregan Dağları ve Gelincik Deresi Yürüyüşü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kargagakdedi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,428
Ynt: Meseregan Dağları ve Gelincik Deresi Yürüyüşü

Gazze' Alıntı:
hele bi haziran'ı tekrar görelim :smiley:
Ekip olarak girmek daha güzel olur kanaatindeyim.

2011 baharında bir etkinlik düzenleyebiliriz.

Etiketler

Gazze' Alıntı:
hele bi haziran'ı tekrar görelim :smiley:
Ekip olarak girmek daha güzel olur kanaatindeyim.
Bu etkinliğin (Bizim devamlı yaptığımız) kısa özeti şöyle. Köyden çıkış. 45 dakikalık patika , 1-1.5 saatlik bir toprak yol , Avcı Kulübesinde çay molası, 30 dakikalık zorlu bir patika (patikanın bazen nereye gittiğini karıştırabilirsiniz). Dereye varış. Dere boyu yürüyüş . Dere de tutabilirsek (Elle) balık yakalama. Tutmuş sak eğer; balıkları yeme. Tutamamış sak; nevale den nemalanma. Güzel bir ateş . Küçük göllerde ve şelalerde soğuk duşlar. Tabi bu yorgunluğun üstüne birde geri dönüş.

EKARAIS' Alıntı:
Büyük geçmiş olsun. Emli vadisine muhtemelen Kurban bayramında kamp atacağız. Detayları henüz belirlenmedi. Belki gelirsiniz.
Gelmeyi çok isterim ama biraz uzak bir ihtimal . Yinede çok isterdim. Davetiniz için teşekkürler.

Kargagakdedi' Alıntı:
Bu etkinliğin (Bizim devamlı yaptığımız) kısa özeti şöyle. Köyden çıkış. 45 dakikalık patika , 1-1.5 saatlik bir toprak yol , Avcı Kulübesinde çay molası, 30 dakikalık zorlu bir patika (patikanın bazen nereye gittiğini karıştırabilirsiniz). Dereye varış. Dere boyu yürüyüş . Dere de tutabilirsek (Elle) balık yakalama. Tutmuş sak eğer; balıkları yeme. Tutamamış sak; nevale den nemalanma. Güzel bir ateş . Küçük göllerde ve şelalerde soğuk duşlar. Tabi bu yorgunluğun üstüne birde geri dönüş.
Gelmeyi çok isterim ama biraz uzak bir ihtimal . Yinede çok isterdim. Davetiniz için teşekkürler.

Oralarda kamp atıp konaklamak mümkün mü?

Biliyorsunuz engebe çok fazla ve orman çok sık hele yazın dikenden ilerleyemezsiniz. Dere kenarında kamp yapılabilecek bir iki yer çıkar. Ama konfor beklememek gerekir. Ayrıca burada yağmurun ne zaman yağacağı belli olmaz. Dere yatakları sel sularının biriktiği yerler olduğundan kaldığınız gece başlayan sağanak yağmur sizi yerinizden edebilir. Hatta canınızdan. Dereden 1-2 km yukarılarda genelde insanların obaları (obalar genelde boştur) ve çayırlar olur izin alıp birilerinin çayırına çadır kurulabilir. Yada bizim avcı kulübesinde kalınabilir. Eğimli arazilerde ağaç dallarını kullanarak basit marangozluk becerileriyle güzel bir çadır tabanı da yapılabilir. Yeter ki istensin.

Kargagakdedi' Alıntı:
Biliyorsunuz engebe çok fazla ve orman çok sık hele yazın dikenden ilerleyemezsiniz. Dere kenarında kamp yapılabilecek bir iki yer çıkar. Ama konfor beklememek gerekir. Ayrıca burada yağmurun ne zaman yağacağı belli olmaz. Dere yatakları sel sularının biriktiği yerler olduğundan kaldığınız gece başlayan sağanak yağmur sizi yerinizden edebilir. Hatta canınızdan. Dereden 1-2 km yukarılarda genelde insanların obaları (obalar genelde boştur) ve çayırlar olur izin alıp birilerinin çayırına çadır kurulabilir. Yada bizim avcı kulübesinde kalınabilir. Eğimli arazilerde ağaç dallarını kullanarak basit marangozluk becerileriyle güzel bir çadır tabanı da yapılabilir. Yeter ki istensin.

Böyle bir oba sahibinden 3-4 çadır kurmak için izin alabilirsek çok iyi olur. Zamanı gelince detayları konuşuruz. Teşekkürler.

Ahh ahh :smiley:
İçimdeki karadeniz sevdasının ateşini ne zaman söndürebileceğim Allah'm diye düşünüp duruyorum :smiley:
Elinize emeğinize sağlık ve atlattığınız badireler için geçmiş olsun ...

EKARAIS' Alıntı:
Böyle bir oba sahibinden 3-4 çadır kurmak için izin alabilirsek çok iyi olur. Zamanı gelince detayları konuşuruz. Teşekkürler.

3-4 çadırlık yeri dert etmeyin. Herkes tanıdık ne de olsa. Memnun bile olurlar. Bizim insanımız (özellikle kırsaldakiler) misafirperverlikte sınır tanımazlar.

matiate' Alıntı:
Ahh ahh :smiley:
İçimdeki karadeniz sevdasının ateşini ne zaman söndürebileceğim Allah'm diye düşünüp duruyorum :smiley:
Elinize emeğinize sağlık ve atlattığınız badireler için geçmiş olsun ...
Karadeniz sevdasını söndürmek için karadenize gelmeniz gerek . :smiley:

1yıl oldu bu sıteyı kesf edelı fakat hıcbır aktıvıteye katılamadım ve takıp edemedım,bu bı kac gundur gıtmek arzusuyla gırdım resımlerınız orda olmak ıstegı yasatıyor elınıze emegınıze saglık..takıp etmeye calısacagım umarım bı gun gorduklerıme bakıp onlarla nefes alabılırım..

GezenGen' Alıntı:
Fotoğrafları varsa eklerseniz sevinirim.

bulduğumda mutlaka eklerim

gengur' Alıntı:
1yıl oldu bu sıteyı kesf edelı fakat hıcbır aktıvıteye katılamadım ve takıp edemedım,bu bı kac gundur gıtmek arzusuyla gırdım resımlerınız orda olmak ıstegı yasatıyor elınıze emegınıze saglık..takıp etmeye calısacagım umarım bı gun gorduklerıme bakıp onlarla nefes alabılırım..

siteyi sürekli takip ederseniz bulunduğunuz bölgedeki etkinliklere katılabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR