Meseregan Dağları ve Gelincik Deresi Yürüyüşü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kargagakdedi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,428
Ynt: Meseregan Dağları ve Gelincik Deresi Yürüyüşü

Türkiye'nin dört bir yanında debisi yeten ne kadar dere varsa hepsinin en az 1 HES'i var. Böyle katliam olmaz. Gerçekten düşündükçe sinirlerim tepeme çıkıyor. Biz burada bunun savaşını veriyoruz. Kazanırmıyız ? Görücez !

Etiketler

Yapsınlar nükleer santrallerini HEStirip gitsinler, bu dereleri de bize ve geleceğe bıraksınlar. Elektrik uğruna vermediğimiz şey kalmadı. Bu gidişle ilerde çocuklar HES'leri derelerin doğal parçası zannedecek.

Tuğrul Bey fotoğraflar süper ellerinize sağlık

Hep merak ederim rüzgar santralı acaba müteahİT lere hes kadar para kazandırmıyormu.Aslında rüzgar santralının işletme masrafı senede bir teneke gres yağı imiş.Bozcaada'da sorduğum yetkili öyle söylemişti.
Acaba doğayı hahrip etmek güç gösterisimi?
Bakın bir olay anlatayım kesinlikle politik bir anlatım değildir.
Yer Ankara, Ulus bir otelin lobisi sene 1979 CHP li belediye başkanlarının toplantısı var o dönem bizim ilçemizin belediye başkanı rahmetli Mehmet Gözçan'beyde orda babam ve bende yanındayız yanındaki koltukta ege vilayetlerinden birinin baya bir tecrübeli hani duayen derlerya işte öyle bir belediye başkanı bizimkine soruyor ne yaptın ne ettin Mehmet bizim rahmetli yanıt veriyor işte abi bir otel yaptırıyoruz sahile (şimdi sahille ilgisi kalmadı ya) kanalizasyon için proje yaptırıyoruz bu işte en iyi şeyleri yapan bir firmaya dedi.Diğer başkan dediki bak Mehmet kanalizasyon bilmemne seni birdaha seçmez boşver milleti b....k bassın unuturlar fakat sen git adamın evinin önüne bir direk dik ve ampul tak o direk ve ampul sana rey olarak geri gelir(o dönemde elektrik işleri belediyelere bağlı idi).Boşver toprağın altını ne yaparsan üstüne yapki gece gündüz görülsün dedi.Adam haklıydı.
Şimdi acaba diyorum bizi yönettiklerini zannedenler bu taktiğimi uyguluyor.Rüzgar enerjisi en sonunda direğin tepesinde bir fırıldak görüntü o zaten yapım için kimse rahatsız olmayacak ormanlar kesilip doğa tahrip edilmeyecek yani sessiz sedasız bitecek hemde daha kısa bir sürede.Zaten o bölgede rakım nedeniyle ağaç yetişmez.
Hes işi malum yüzlerce, binlerce belki milyonlarca ağaç kesilecek doğa tahrip olacak ki birdaha düzelmemek üzere binlerce ton beton dökülüp kocaman beton kütleler oluşacak çok uzaktan görülecek belkide.
Birileri kendilerini anlatıp işte bu beteon bloku ben yaptırdım sizin yaşadığınız bölgeyi ben perişan ettimki birdaha düzelmesin zaten yakında buralarıda boşaltacaksınız çünkü burda artık hayvancılık ve tarım yapamayacaksınız diyip oy isteyecek ve bizim yurttaşımız o adama oy verecek ve tekrar seçecek.
NOT:BUNLAR SADECE İKTİDARLA ALAKALI DEĞİLDİR DOĞA KATLİAMINA KARŞI TEK VÜCUT OLMAYAN MUHALEFET YAPMAYAN BÜTÜN SİYASİLER İÇİNDİR.
Kalın sağlıcakla.

Fotoğraflar için teşekkürler, gerçekten güzel bir yermiş, su da oldukça soğuk olsa gerek.

Bir de konuyla alakalı değil ancak, insanların enerji kazanımları için yaptığı birçok şeyin (özellikle plansızca yapılan) dezavantajı mevcut, buna rüzgar gülleri/santralleri de dahil.

HEs konusu gerçekten ciddi bir konu Ülkemizde çoğunluk farkında değil ama doğamızı yok edecekler.Türkiye'nin dört bir yanında bir çok yürütmeyi durdurma kararı alındı fakat bu durdurma kararları bir zafer sayılmaz. Zira herhangi bir inşaata dava açsanız, dava süresi boyunca yürütmeyi durdurma kararını hemen aldırabilirsiniz. Önemli olan davaların sonuçlarının ne getireceği. şimdiye kadar herhangi bir dava sonuçlanmadı ama olumlu olduğunu söyleyebileceğimiz bir kaç keşif ve bilirkişi raporları var onlar pozitif yönde sonuçlanırsa eminim herkes bu işin arkasına daha bir inatla düşecektir.

gerçekten harika görüntüler
geçen hafta serindere kanyonundaydık
yolda aynı manzaralar
yeşile boğuluyorsun karadeniz esintileri her yerde
resimler gerçekten harika
her işi erbabına bırakacaksın başka yolu yok :smiley:

Fotoğraf çekmek çok keyifli, ekipman da iyiyse güzel kareleri yakalamak için biraz bakış açısı eklemeniz yeterli oluyor. Zaten mekan da güzelse size pek fazla virşey kalmıyor.

mekan çok güzel..

fotoğraflar gerçekten mükemmel..

Makine Canon 450 D özellikle doğa çekimlerinde çok başarılı Canon'lar, menüleri de çok pratik.

Benim için işin güzel yanı babamla zevklerimizin bire bir uyuşuyor olması, hem balıkadam malzemeleri hem kamp ve fotoğrafçılık malzemelerini beraber kullanıyoruz. Yoksa benim bu ekipmanları almam zor olurdu ;)

merhabalar

fotograflar cok guzel

ozellıklede ıkı kestane ve mantar sırf onları bıle cekmek ıcın oraya gelırım:smiley:

ama sızın suyun ıcınde gulumseyen karenız bana cok uzak:smiley: malum antalya denızı sıcak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR