Meseregan Dağları ve Gelincik Deresi Yürüyüşü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kargagakdedi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,433
Ynt: Meseregan Dağları ve Gelincik Deresi Yürüyüşü

Suyun ısısı gerçekten düşük ... Ama insan alışıyor. Köprülü kanyonda soğuk bir dere var. Gidenler bilir. Orası daha da soğuk sanki iğne batırıyorlar vücudunuza, birde aynı derecede soğuk Lamas Kanyonu var Mersin Limonlu'da... Bu saydığım yerlerde Kuzen Murat'la yüzmüşlüğümüz var. Tüm bu saydığım yerlerin hepsine gitmenizi tavsiye ederim. Tabi bu tür yerler en iyi öğrencilik zamanında geziliyor. Gezmeyi seven ben ortam aramıyorum keşfetmek istiyorum diyen orta halli öğrenci arkadaşlara bir tavsiye vereyim. Eve sakın çıkmayın. Yurtta kalın. Paranız cebinizde kalsın gezin tozun. ;D zira ben öğrenciliğimin ilk senesi yurttaydım tüm paramı bulunduğum bölgenin güzelliklerini keşfetmek için kullanıyordum rahattım. 2. sene eve çıkınca işler çok değişmişti. Sene 1999'du :smiley:

Etiketler

Yahu buralardan Cennetten bir köşe resmen. Fotoğrafları bile büyülüyor insanı. Çok teşekkürler Tuğrul Bey.

onderx' Alıntı:
Yahu buralardan Cennetten bir köşe resmen. Fotoğrafları bile büyülüyor insanı. Çok teşekkürler Tuğrul Bey.
Bu cennet köşesine yolunuz düşerse her şekilde size yardımcı olurum.

Bizim dağlar cennet gibidir almasını bilene cömertce verir ihaneti af etmez en basit sana yakacak odun verir fakat sen canlı ağacı kesersen cezalandırır, heyelana engel olmaz.Seviyorum ülkemin dağlarını hani bir türkü varya Ekrem Celebi üstat okuyor <<DAĞLAR BİZİM DAĞLARIMIZ>> evet arkadaşlar dağlar bizim dağlarımız.
Kalın sağlıcakla.

Kuzen müthişsin yine. ! Bravo. Hastayım perspektif bakışına. Evet bir kuzen güneyde , bir kuzen kuzeyde çadır kuruyor. Eğlenceyi bir yana bırakalım. Neden mi ? Böyle devam ederse. Kuvvetli çiş yapan her kese HES kuracaklar. malesef arkadaşlar aynı problem güneyde de mevcut. Hatta Ermenek bölgesin de ki gezilerimizde gördüğüm her kanyon bom boş. Malesef Bence resmi kurumlarla irtibata geçip bu katliamı durdurmak lazım yoks Yaşar Bey!in de dediği gibi. Torunlarımız HES leri derelerin bir parçası sanacak.

Kuzen Tekrar teşekkürediyorum. Köyümü özlettin bana.

Bu arada arkadaşlar, biz Kuzenler temmuz sonunda buluşup gözlerinize layık fotolar çekeceğimiz bir haftalık bir kamp planlıyoruz. Duyrulur :smiley::smiley::smiley:

Gitmek güzel, neler göreceğini bilememek güzel, merak etmek güzel, döndükten sonra ''keşke gitseydim '' demeyeceğini bilmek güzel mi güzel !

Konuyu tekrar hatırlatmak anlamında bir mesaj atmam. Hileye kaçmaz umarım. ;)

Hemşerim Tuğrul kardeşim,

İyiki hatırlatma mesajı atmışsın. Ben konuyu bu sayede gördüm. Ben de aslen Of'luyum. Saraçlı köyü. Aslen diyorum. Çünkü babam doğma büyüme oralı. Ancak ben 1 kez köye geldim. Küçükken. 2 kez de Of'a gelmişliğim var sonraları. Onun dışında Manisa doğumlu, İzmir büyümeli ve İstanbul oturmalı bir yaşam sürüyorum. Çektiğin fotoğraflar Gelincik deresinin güzelliklerini çok güzel yansıtıyor. Mutlaka gelip o dereye gireceğim Allah izin verirse. Bu da sanırım seneye olur. Seni arar yardım isterim.

Sevgi ve Selamlarımla,
Efe Karaismailoğlu

Efe Bey ; gelirseniz size rehberlik yapmaktan büyük keyif duyarım. Haber vermeniz yeterli olur. Bu arada profil resminizde bulunduğunuz yer Aladağlar - Çamardı bölgesine mi ait. Tanıdık geldi .

Kargagakdedi' Alıntı:
Efe Bey ; gelirseniz size rehberlik yapmaktan büyük keyif duyarım. Haber vermeniz yeterli olur. Bu arada profil resminizde bulunduğunuz yer Aladağlar - Çamardı bölgesine mi ait. Tanıdık geldi .

Teşekkürler.

Resimdeki yer Emli vadisinden Sıyırma boğazına çıkan yoldur.

Selamlar

Emli Vadisinde tek başıma yaptığım bir gezide büyük bir tehlike atlatmıştım. Ölümden döndüm diyebilirim. Sol kolumda hala hatırası vardır. Bir kaç kere güçlü şekilde taş fırlatınca ağrıyor. Düştüğüm yerde bıraktığım ekipmanları 1 sene üzerine gidip almıştım ve çıktığım yere baktığımda oraya nasıl, nereden, hangi dumanlı kafayla çıkmaya karar verdiğimi bir türlü çözememiştim. Deli cesaretiydi. Oraya tekrar gitmeyi çok istiyorum. Düşmek için değil tabi ! Bende hatırası çoktur. Yine tek başıma Dipsiz Gölüne gitmiştim. Oradan dönerken de karanlığa kalmıştım. Ayakkabımın altı kopmuştu. Daha neler neler ! Güzel hatıralar.

Gelincik deresi gezisi için özel bir program düzenleyebiliriz. Çok keyifli olurdu. Ben her şekilde yardımcı olurum. 5-6 kişilik bir grup bile yeterli olur.

Kargagakdedi' Alıntı:
Emli Vadisinde tek başıma yaptığım bir gezide büyük bir tehlike atlatmıştım. Ölümden döndüm diyebilirim. Sol kolumda hala hatırası vardır. Bir kaç kere güçlü şekilde taş fırlatınca ağrıyor. Düştüğüm yerde bıraktığım ekipmanları 1 sene üzerine gidip almıştım ve çıktığım yere baktığımda oraya nasıl, nereden, hangi dumanlı kafayla çıkmaya karar verdiğimi bir türlü çözememiştim. Deli cesaretiydi. Oraya tekrar gitmeyi çok istiyorum. Düşmek için değil tabi ! Bende hatırası çoktur. Yine tek başıma Dipsiz Gölüne gitmiştim. Oradan dönerken de karanlığa kalmıştım. Ayakkabımın altı kopmuştu. Daha neler neler ! Güzel hatıralar.

Büyük geçmiş olsun. Emli vadisine muhtemelen Kurban bayramında kamp atacağız. Detayları henüz belirlenmedi. Belki gelirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR